Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Ilustrační foto.

Hoštické derby bez vítěze, Ferram čepoval dvanáctku

Opavsko – Futsalový krajský přebor pokračoval dalšími zápasy v ostravské hale Varenská, kde se utkal výběr Velkých Hoštic v derby s malohoštickými Medvědy a Kopřivnicí. Velké derby skončilo smírně, s Kopřivnicí Velké Hoštice padly.

David Pavliska

Mladí sportovci z kraje pátí

Žďár nad Sázavou, Opava – Sportovci z Moravskoslezského kraje obsadili na Hrách VI. zimní olympiády dětí a mládeže celkové páté místo. Vítězem pětidenního zápolení mladých sportovců se stal znovu Liberecký kraj.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Valašské Meziříčí - Opava 2:5

Valašské Meziříčí, Opava – Opavští hokejisté ukončili neúspěšnou sérii dvou porážek v řadě a uspěli na ledě Valašského Meziříčí. Slezan domácí výběr od začátku zápasu přehrával a zaslouženě zvítězil. Opavě pomohly především tři využité přesilové hry, a tři body tak putují do slezské metropole.

Druholigoví hokejisté Valašského Meziříčí. Ilustrační foto.

Slezan míří na Valašsko s cílem vyhrát

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejová Opava míří po dvou porážkách vstříc dalšímu soupeři. Družina trenérů Doboše a Suchánka se vypraví na Valašsko, kde je čeká souboj 
s Bobry z Valašského Meziříčí.

HC Slezan Opava – HC Nový Jičín 2:5

HOKEJ: Opava – Nový Jičín 2:5

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté podruhé v řadě prohráli. Nestačili totiž na výběr Nového Jičína, který si ze Slezska odvezl tři body. Opava nebyla herně horší, naopak. Hostující gólman Šrámek ale předvedl famózní výkon a až na dva případy vymazal střelce Slezanu. Stál při něm i kus štěstí, když jej několikrát zachránila branková konstrukce.

Ilustrační foto.

Slezan v sobotu přivítá rozjetý Nový Jičín

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté po třech zápasech prohráli v Přerově, ale třetí příčku tabulky stále drží s čtyřbodovým náskokem na Hodonín. Do Slezska v sobotu míří devátý Nový Jičín, který vyhrál poslední tři zápasy, a stále tak živí naději na účast v play-off.

Zubři proti Opavě

HOKEJ: Přerov - Opava 5:1

Přerov, Opava /FOTOGALERIE/ – Vítězná série opavských hokejistů je u konce. Slezané prohráli po třech výhrách v řadě na ledě Přerova. Opava šla sice v úvodu druhé třetiny do vedení, jenže Zubři skóre rychle otočili a na konci třetího dějství třemi góly definitivně potvrdili své vítězství.

Přípravka SFC přivezla z Karviné druhé místo.

Starší přípravka SFC Opava druhá v Karviné

Opava - Fotbaloví benjamínci Slezského FC ze starší přípravky U11 se zúčastnili kvalitního mezinárodního turnaje v Karviné, který byl jejich prvním halovým turnajem v novém roce a povedl se. Opavští brali nakonec druhé místo.

Jan Turek, úspěšný atlet Sokola.

Atleti Sokola prožili úspěšný rok

Opava - Opavský atletický oddíl Sokol má za sebou další úspěšný rok. Jeho atleti tradičně patřili do nejužší republikové špičky a řada z nich se prosadila v české reprezentaci.

HC Slezan Opava – SHK Hodonín 2:1

HOKEJ: Opava - Hodonín 2:1

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté slaví třetí vítězství v řadě. Po Technice a Porubě nyní odrazili nájezd hodonínských Drtičů a po výborném výkonu podpořeném kvalitní obranou v čele se skvěle chytajícím gólmanem Dušanem Šafránkem opět zvítězili.

Ilustrační foto.

Zbourá Slezan brankářskou hradbu Drtičů?

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejisté opavského Slezanu hrají znovu doma. Po středečním úspěchu v derby s Porubou si Opava nyní brousí zuby na hodonínské Drtiče. Čtvrté mužstvo tabulky přijede do Slezska bojovat o třetí pozici. Uhájí ji opavská letka?

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Poruba 2:1

Opava – Opavští hokejisté zlomili prokletí s označením Poruba a na třetí pokus ji poprvé v sezoně porazili. V bojovném utkání šel do vedení Slezan, jenže hosté ve druhé části srovnali. Ve třetím dějství ale vystřelil Opavě výhru povedenou trefou zkušený obránce Galvas.

Ilustrační foto.

Futsalisté Velkých Hoštic vezou šest bodů

Brušperk, Opava – Futsalisté Velkých Hoštic vstoupili se dvěma posilami do odvetných bojů 
v krajském přeboru. Obě posily pomohly Olympii ke dvěma vítězstvím. Martin Wedlich nasázel deset branek.  

SFC Opava 2004: Martin Kavan a Roman Štůrala (trenéři). Hráči zleva: Robin Hendrych, Matyáš Poštulka, Adam Kavan, Tadeáš Věntus, Filip Vala. Spodní řada zleva: Jakub Grulich, Sebastian Pejša, Jeroným Vltavský.

Opavské přípravky bodovaly na turnaji

Bílovec, Opava – Přípravky Slezského FC Opava se zúčastnily turnaje v Bílovci pro ročník 2004 a mladší. Opavští postavili dva týmy – výběr 2004 skončil druhý, mladší tým 2005 skončil šestý.

Ilustrační foto.

Do třetice všeho dobrého. Porazí Slezan Porubu?

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté porazili brněnskou Techniku a na výhru by rádi navázali v domácím utkání s druhou Porubou, kterou v této sezoně ještě neporazili. Zlomí komando trenérů Doboše a Suchánka porubské prokletí?

Vítězný tým letošního Heraltického škrpálu – výběr Pšontci (uprostřed ve spodní řadě nejlepší střelec turnaje Marcel Zemborski).

Heraltický škrpál pro domácí Pšontky

Velké Heraltice – Minulou sobotu se ve Velkých Heralticích uskutečnil pátý ročník populárního turnaje v malé kopané o Heraltický škrpál. Letošního klání se zúčastnilo osm mužstev a vítězem se stalo mužstvo Pšontci složené z „domácích" fotbalistů Velkých Heraltic.

Zleva Eva Havranková (Slezan Opava), Sabina Hendrichová (Ostrava), Štěpánka Němcová (Liberec), Klára Remešová a Tereza Cigánková (obě Ostrava).

Šermířka Havranková vyhrála v Praze

Praha, Opava - Nadějná česká reprezentantka Eva Havranková o víkendu zvítězila v juniorské kategorii na pražském memoriálu Marie Krůbové. Opavská šermířka navíc přidala bronz i mezi seniorkami.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Technika Brno - Opava 2:3

Opava – Hokejisté opavského Slezanu ukončili sérii tří porážek v řadě, když jim k vítězství na ledě Techniky stačily tři góly. Aby těch trojek nebylo málo, Opavští se díky zisku tří bodů vrátili na třetí místo druholigové tabulky.

Josef Doboš

Na Technice souboj o třetí místo

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté se zatím v novém roce střelecky trápí a po dvou porážkách navíc opustili třetí příčku tabulky. Vrátit se na ni mohou už v sobotu, a to v případě, že vyhrají na ledě brněnské Techniky, kde bude k vidění přímý souboj o třetí pozici.

Ilustrační foto.

Žimrovice míří za postupem a chtějí posílit

Žimrovice – Žimrovičtí fotbalisté suverénním způsobem ovládli podzimní část okresního přeboru a před jarní polovinou sezony mají v čele tabulky luxusní náskok osmi bodů. Přesto klub hodlá kádr svého mužstva v zimě posílit.

Zbyněk Pospěch

Zbyněk Pospěch: Já a králem střelců? Snad se mi to povede

Opava – Podzim z kategorie povedených má za sebou fotbalový útočník a opavský odchovanec Zbyněk Pospěch. Klíčový muž pražské Dukly má na svém kontě zatím osm vstřelených branek a na jaře chce zaútočit na korunu pro nejlepšího střelce. Ten také bedlivě monitoruje současnou situaci ve slezském klubu, ve kterém se fotbalovému řemeslu vyučil.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Vsetín 1:2p

Opava – Opavští hokejisté nezvládli ani druhé utkání v novém roce. Po porážce v Břeclavi se Slezanu nepodařilo zvítězit ani na domácím ledě, kde svěřenci trenérů Doboše a Suchánka nestačili na Vsetín. O osudu vyrovnaného utkání muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém zařídil Vsetínu výhru obránce Michal Žák.

Ilustrační foto.

Slezan chce napravit prohru z Břeclavi, doma hostí Vsetín

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejisty opavského Slezanu čeká domácí premiéra v novém roce. Svěřenci trenérů Doboše a Suchánka na svém ledě ve středečním utkání přivítají výběr osmého Vsetína, který vstoupil do nového roku podobně jako Opava porážkou.

HC Lvi Břeclav – HC Slezan Opava 2:0

HOKEJ: Břeclav - Opava 2:0

Břeclav /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté břeclavské prokletí nezlomili a do nového roku vstoupili porážkou. Na jihu Moravy se totiž nedokázali střelecky prosadit přes výborně chytajícího brankáře Šurého a prohráli fotbalovým výsledkem o dvě branky.

Josef Doboš

Slezan zahájí nový rok v Břeclavi, uspěje?

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté vstoupí do roku 2014 na ledě břeclavských Lvů, se kterými Slezan zatím nebyl úspěšný. V obou vzájemných zápasech v letošní sezoně se totiž z vítězství radovala Břeclav. Zlomí oslabená Opava v sobotním duelu nepříznivou bilanci?

Ilustrační foto

Výnosy bankovních vkladů budou letos dále klesat, porostou akcie

Praha – V letošním roce bude následkem nízkých úrokových sazeb pokračovat pokles zhodnocení vkladových bankovních produktů i výnosnosti dluhopisů a dluhopisových fondů. Naopak růst by mohly ceny akcií a tím pádem i výnosnost akciových fondů. Shodli se na tom oslovení  analytici.

Ilustrační foto.

Slezan hostí ve šlágru kola lídra z Prostějova

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté před sebou mají poslední vystoupení v letošním roce a očekává se zápas jako řemen. Do slezské metropole totiž dorazí lídr tabulky z Prostějova, kterého Opava letos už jednou porazila. Vyjde to i podruhé?

Ilustrační foto.

HOKEJ: Orlová - Opava 0:5

Orlová, Opava – Opavští hokejisté hrají v poslední době ve velké pohodě. Po dvou parádních domácích vystoupeních nastoupil Slezan na ledě předposlední Orlové a po dalším povedeném výkonu nadělil svému rivalovi búra.

Ilustrační foto.

Slezan jede do Orlové, potvrdí střeleckou formu?

Opava – Hokejový Slezan po svých gólových kanonádách opět připravuje zbraně a láduje svá děla. Svěřenci trenérů Doboše a Suchánka ve středu míří na led předposlední Orlové. Upevní si třetí místo v tabulce?

Ilustrační foto.

Slezan zničil Valmez, teď chce přejet Frýdek-Místek

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté ve středečním utkání devíti góly deklasovali výběr Valašského Meziříčí a na povedený výkon by rádi navázali také v sobotu, kdy do slezské metropole zamíří výběr sedmého Frýdku-Místku.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Valašské Meziříčí 9:0

Opava – Opavský Slezan rozdával ve středu hokejovou radost. Na svém stadionu přivítali Slezané výběr Valašského Meziříčí, které čtyřikrát v řadě vyhrálo. V Opavě však Bobři ostrouhali a inkasovali celkem devět branek. Čtyři z nich v první třetině, která určila ráz zbytku utkání.

Ilustrační foto.

Slezan hostí Bobry, ti připlují na vítězné vlně

Opava /POZVÁNKA/ – Opavští hokejisté budou chtít ve středu na svém ledě odčinit sobotní porážku z novojičínského ledu. Proti ale budou Bobři z Valašského Meziříčí, kteří díky výborným výsledkům z poslední doby opustili poslední příčku druholigové tabulky. Slezan se navíc bude muset obejít bez některých hráčů.

Josef Doboš

Slezan jede na led Jičína, je favoritem

Opava /POZVÁNKA/ – Opavské hokejisty čeká v sobotu derby na stadionu nedalekého Nového Jičína, kterému se v letošní sezoně nedaří a sérii špatných výsledků odskákal trenér David Handl s Bohumírem Poláškem. Toho nahradil v Opavě velmi známý Aleš Flašar.

Fotbaloví muzikanti Radovan Lokša s Janem Schaffartzikem.

Jan Schaffartzik a Radovan Lokša složili píseň proti rakovině

Opava /VIDEO/ – Opavští fotbalisté zahodili kopačky a vyměnili je za kytaru. Jan Schaffartzik a Radovan Lokša se zkrátka nenudí. Obuli se do hry na kytaru a na konci týdne pustili do světa video s vlastní písničkou podporující boj proti rakovině prostaty.

Ilustrační foto.

Slezan přivítá Přerov s novým trenérem

Opava /POZVÁNKA/ - Hokejisté opavského Slezanu se po dvou venkovních zápasech vrátí na vlastní led. Ve středu na něm Opavští přivítají výběr přerovských Zubrů, kterým se v poslední době vůbec nedařilo, což svým vyhazovem odnesl trenér Pavel Sedlák.

HC Slezan Opava. Ilustrační foto.

Slezan jede do Hodonína

Opava /POZVÁNKA/ – Základní část druhé ligy se o víkendu přehoupne do druhé poloviny a hokejisté opavského Slezanu zbrojí na další válečnou výpravu. V sobotu Opavští zamíří na led hodonínských Drtičů, kde je čeká přímý souboj o třetí místo.

Ilustrační foto

HOKEJ: Poruba - Opava 4:2

Poruba, Opava – Opavští hokejisté po dvou vítězných zápasech v řadě prohráli. Ve středu neuspělo komando trenérů Doboše a Suchánka na ledě druhé Poruby. Domácí o svém vítězství rozhodli během první poloviny utkání. Slezan sice zápas v závěru zdramatizoval, vyrovnat už ale nezvládl.

Ilustrační foto.

Slezan jede do Poruby vyhrát

Opava /POZVÁNKA/ – Opavské hokejisty čeká ve středu slezské derby na ledě Poruby, které se v letošní sezoně velmi daří. V současné době okupují svěřenci kouče Tomáše Sršně druhou příčku druholigové tabulky. Opava ale plánuje odvetu za domácí vysokou prohru.

HC Slezan Opava – HC VSK Technika Brno 5:0

HOKEJ: Opava - Technika Brno 5:0

Opava /FOTOGALERIE/  – Opavští hokejisté v sobotu excelovali. V souboji o čtvrté místo si doma hladce poradili s výběrem brněnské Techniky, kterou doslova vymazali z ledu. Slezané si pro Brno připravili pětibrankový nášup a po zásluze zvítězili. Navíc s čistým kontem.

Ilustrační foto.

Slezan hostí Techniku Brno

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejisté opavského Slezanu si ve středu odvezli dva body ze Vsetína, kde vyhráli po nájezdech. Dnes by chtěli doma přidat další vítězství nad výběrem brněnské Techniky a vrátit se do elitní čtveřice východní skupiny druhé ligy.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Vsetín - Opava 2:3 sn

Vsetín – Opavští hokejisté ve středu uspěli na ledě Vsetína. Podařilo se jim tak odčinit sobotní ztrátu s Břeclaví. Slezan sice prohrával, ale dvěma góly skóre dokázal otočit, a i když Valaši v úvodu třetí třetiny srovnali, v nájezdech trefil výhru Opavy Tomáš Měch.

Fanoušci popřáli Zdeňku Pavelkovi a přinesli mu dort.

Fanoušci popřáli Zdeňku Pavelkovi. Nečekal jsem to, usmíval se veterán

Opava – Hezkým gestem se v sobotu prezentovali příznivci opavského hokeje. Nejenže vydatně povzbuzovali své miláčky po celý zápas i přes nepříznivé skóre. Na konci utkání roztáhli transparent s gratulací pro Zdeňka Pavelka, který v úterý oslavil čtyřicátiny, a po zápase mu předali také jistě lahodný dort.

Jan Schaffartzik (č. 14) ve své největší šanci.

Jan Schaffartzik: Měl jsem raději střílet

Opava - Opavští fotbalisté po porážce s rezervou olomoucké Sigmy opustili první příčku tabulky a titul podzimního půlmistra přenechali právě svému sobotnímu soupeři. Opava brzy prohrávala, ale šance na vyrovnání měla. Jednu z těch největších spálil krajní záložník Jan Schaffartzik.

FC Hlučín – FC Žďas Žďár nad Sázavou 2:0

MSFL: Hlučín - Žďár nad Sázavou 2:0

Hlučín /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Hlučína v sobotu na svém hřišti pod silem potvrdili vítězství z Mikulovic, když rozdílem dvou branek porazili Žďár nad Sázavou. Domácí se ujali vedení v první půli a v závěru utkání přidal pojišťující gól veterán Martin Hanus.