Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Nový Jičín 2:6

Opavští hokejisté důležitý souboj s Novým Jičínem nezvládli a prohráli rozdílem čtyř branek. Hosté si v úvodní třetině vypracovali dvoubrankový náskok. Slezan sice na začátku třetí části snížil na rozdíl jediného gólu, pak ale Novojičínští třikrát skórovali a oslavili první výhru nad Opavou v letošní sezoně. Hostující Robin Gebauer se blýskl hattrickem.

Vlaky jezdí v odpolední špičce ze zastávky Blansko-město každých patnáct minut. Závory na přejezdu jsou tak častěji dole a u nedalekého kruhového objezdu se několikrát denně tvoří kolony.

Blansko: víc vlaků = auta v kolonách

Blansko - Vlaky již pár týdnů jezdí v odpolední špičce ze zastávky Blansko-město každých patnáct minut. V obou směrech. Cestující jsou nadšeni. Řidiči, kteří jedou na Staré Blansko nebo se z této části města potřebují dostat do centra, už méně. Závory na přejezdu jsou totiž častěji dole a u nedalekého kruhového objezdu se tak několikrát denně tvoří kolony.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Karviná - Opava 5:3

Karviná – Opavští hokejisté neuspěli na ledě poslední Karviné, přitom Slezan začal velmi dobře. V závěru první třetiny se dostal do vedení a v polovině utkání vedl o dvě branky. Totálně ale nezvládl třetí dvacetiminutovku, ve které třikrát inkasoval a z Karviné se vrátil bez bodu.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Technika Brno 3:2

Opava – Poprvé v novém roce se opavští hokejisté představili na svém ledě, kde přivítali Techniku Brno. Ta přijela do slezské metropole s vizitkou nejlépe bránícího mužstva soutěže, ale Slezan dokázal defenzivu vysokoškoláků třikrát překonat a proti třetímu celku tabulky urval cenné vítězství.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Vsetín - Opava 3:2

Vsetín – Opavští hokejisté vstoupili do nového kalendářního roku porážkou na ledě Vsetína. Ve vyrovnaném zápase přitom Slezané sahali minimálně na bod, ale necelé dvě minuty před koncem tečoval Halodovu střelu Kolařík a zasadil Opavě smrtící zásah. Na Lapači tak Opavští neuspěli ani podruhé v letošní sezoně.

Karel Orel

Karla Orla čeká boj o záchranu

Opava – Pamětníkům zlatých časů opavského fotbalu se na umělce v Kylešovicích v rámci osmého vánočního zápasu Slezského FC představil také někdejší šéf obrany Kaučuku a jeho bývalý kapitán Karel Orel. Ten v současné době trénuje druholigový Frýdek-Místek, se kterým by na jaře rád unikl ze zóny týmů ohrožených sestupem.

Miroslav Kamas

Miroslav Kamas na Opavu vzpomíná rád

Opava – Vánočního utkání Slezského FC v Kylešovicích se po dlouhé době zúčastnil také někdejší pilíř opavské obrany Miroslav Kamas. Ten ve žluto-modrém dresu strávil pět let a zažil památnou fotbalovou horečku, která tehdy Opavu pohltila. I dneska ještě stále hraje. Dělá hrajícího trenéra ve valašském Semetíně a chce jej dotáhnout do okresního přeboru.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Valašské Meziříčí 5:1

Opava – Hokejisté opavského Slezanu sehráli poslední zápas před Vánoci s předposledním Valašským Meziříčím. Hosté začali ve slezské metropoli výborně, když se v první části dostali do vedení. Ve druhé třetině však Opava zařadila vyšší rychlost a čtyřmi góly smazala náskok Bobrů. Ve třetím dějství přidal pátý zásah do sítě Valachů domácí kapitán Měch, a poslední letošní zápas tak Slezané zvládli vítězně.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Přerov 3:1

Opava – Hokejisté doma překvapili neohroženého lídra druhé ligy z Přerova. Slezan do zápasu skvěle vstoupil a díky povedené první dvacetiminutovce se dostal do tříbrankového trháku. Ten sice Zubři ve druhé části zmírnili, ale přes mírnou herní převahu vyrovnat nedokázali a ze Slezska se vrací bez bodu.

Výběr současných hráčů (žluto-modří) – Výběr bývalých hráčů (červeno-černí) 5:3

Vánoční zápas vyhráli současní hráči

Opava /FOTOGALERIE/ – Netradičně ještě před startem Vánoc se na kylešovické umělce uskutečnil už osmý Vánoční zápas současných a bývalých fotbalistů Slezského FC a jejich fanoušků. Remíza z loňska se neopakovala. Před slušnou diváckou návštěvou, zvítězil o dva góly současný opavský výběr.

Ilustrační foto.

Slezan zbrojí na lídra z Přerova

Opava – Hokejisty Slezanu čeká v sobotu pořádně těžký soupeř. Opavští změří síly se suverénním lídrem druhé ligy z Přerova.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Břeclav - Opava 5:3

Břeclav – Opavští hokejisté na jihu Moravy neuspěli. V souboji s Břeclaví od začátku dotahovali náskok domácího mužstva, vyrovnat ale nedokázali, a tak se z kraje vína vrací do slezské metropole bez bodu.

HC Slezan Opava – HC Frýdek-Místek 8:4

HOKEJ: Opava - Frýdek-Místek 8:4

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté doma přivítali houževnatý Frýdek-Místek, se kterým se často trápí. Nejinak tomu bylo v sobotním duelu, kdy šli hosté do dvoubrankového vedení, a Slezan musel dotahovat. Frýdečtí vedli ještě na začátku třetí třetiny, ale pak Opava pěti góly roztrhala jakékoliv naděje hostů na bodový zisk.

Michal Daněk

Michal Daněk: Zima ukáže, co se mnou bude dál

Hlučín - Fotbalový gólman Michal Daněk nehrál více než půl roku soutěžní zápas. V létě se začal připravovat s třetiligovým Hlučínem, kde s fotbalem začínal, a doufal, že po něm nějaký klub hodí laso. To se ale nestalo a podzim strávil jednatřicetiletý brankář bez zápasového vytížení. V kondici se udržoval tréninky s hlučínským áčkem a nyní čeká na zajímavou nabídku.

Ilustrační foto.

Odpočatý Slezan hostí Frýdek a v derby chce uspět

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejisté Slezanu mají před sebou po krátké pauze další druholigový zápas. Poslední domácí vystoupení se Opavě výsledkově nezdařilo, Slezané doma podlehli Hodonínu. Ideální možnost na reparát mají Opavští v sobotu, proti však bude devátý Frýdek-Místek.

Miroslav Valach

Miroslav Valach: Stále ještě chytám, ale letos jsem nastoupil i v útoku

Hlučín /ROZHOVOR/ – Vánočního utkání hvězd v Hlučíně se zúčastnil také slovenský brankář Miroslav Valach, který si v hlučínském dresu zahrál druhou ligu. Největší část své kariéry ale strávil v Púchově. V něm se mimochodem potkal také s opavským útočníkem Tomášem Mrázkem.

Kryštof Lasák

Kryštof Lasák: Trenér Skácel nás vyhecoval

Opava - Devatenáctka Slezského FC na závěr podzimní části vydřela bod v souboji s olomouckou Sigmou. Přitom musela dotahovat dvoubrankové manko. Důležitou postavou utkání byl opavský gólman Kryštof Lasák. Chytil tři jisté góly, a výrazně tak podržel starší dorost Opavy.

Dušan Šafránek

Dušan Šafránek: Zaspali jsme první třetinu, to rozhodlo

Opava – Hokejisté opavského Slezanu po třech vítězných zápasech v řadě padli. Doma v souboji s Hodonínem nezachytili úvodní dvacetiminutovku a nakonec prohráli rozdílem jediného gólu. Opavští přitom nebyli herně horší, zejména ve třetí části zasypali hostujícího brankáře hromadou střel, ale procpat puk do branky nedokázali.

Úspěšní starší žáci KPS Opava v krajských přeborech v Karviné. Zleva: Ondřej Ihn, Matěj Vojkovský, Eliška Holešová, Michaela Hozáková, Alžběta Horáková a Zuzana Volovecká.

Opavští plavci na přeborech

Karviná, Opava – Úspěšné podzimní závody absolvovali na konci listopadu mladí plavci Klubu plaveckých sportů Opava.

Slezský FC Opava U19 – SK Sigma Olomouc U19 2:2

Devatenáctka vydřela bod se Sigmou

Opava /FOTOGALERIE/ – Starší dorostenci Slezského FC uzavřeli podzimní část soutěže soubojem s olomouckou Sigmou. Hanáci šli v první půli do dvoubrankového vedení, které zmírnil Adam Helebrand. Po změně stran měli hosté více ze hry, ale Opava využila ojedinělý brejk a Jakub Janetzký pět minut před koncem vyrovnal.

HC Slezan Opava – HC RT TORAX Poruba 4:3 pp

HOKEJ: Opava - Poruba 4:3 po prodloužení

Opava /FOTOGALERIE/ – Hokejisté Slezanu potřetí v řadě vyhráli. Na svém ledě si v dramatickém derby poradili s výběrem Poruby a na svého středečního soka, který udržel čtvrté místo, ztrácí v tabulce už jen bod. Vítězství Opavy zařídil povedenou trefou v prodloužení domácí kapitán Tomáš Měch.

Ilustrační foto.

Slezan se chystá na Porubu, rád by doma vyhrál

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejisté Slezanu navázali na vítězství nad Karvinou o víkendu v Novém Jičíně, kde získali cenné tři body. Další výhru by Opava ráda přidala v derby s Porubou, které bude zároveň přímým soubojem o čtvrté místo druholigové tabulky.

HK Nový Jičín - HC Slezan Opava 2:3

HOKEJ: Nový Jičín - Opava 2:3

Nový Jičín /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté zvládli utkání o šest bodů na ledě Nového Jičína, jenž se mohl pyšnit čtyřzápasovou šnůrou výher v řadě. Tu mu překazil Slezan. Ten šel na novojičínském ledě v první třetině do dvoubrankového vedení, které dlouho kontroloval. Ve třetí části se z utkání stalo drama, ale tři body putují do Opavy. Zajímavostí je, že domácí nevyužili dvě trestná střílení.

Ilustrační foto.

Slezan chce najet na vítěznou sérii

Opava /POZVÁNKA/ – Hokejisté opavského Slezanu po třech vítězných zápasech padli. Stalo se tak na ledě brněnské Techniky, kde Opava sice třikrát vedla, ale nakonec nezískala ani bod. Novou vítěznou šňůru mohou Slezané začít splétat už ve středu, kdy na svém ledě přivítají karvinské hokejisty.

Tomáš Polok

Tomáš Polok: Nemáme se za co stydět

Brno – Opavští hokejisté po třech výhrách v řadě kapitulovali. V Brně nestačili na tamní Techniku. V zápase přitom třikrát vedli, ani to ale Slezanům k bodům nepomohlo. O porážce Opavy rozhodly individuální chyby, jak přiznává centr Tomáš Polok, který proti vysokoškolákům vstřelil jeden gól a na další nahrál.

Petr Ševčík (ve žlutomodrém)

Petr Ševčík: Možná jsem hrál za Opavu naposledy

Opava /ROZHOVOR/ - Hlavně v první polovině podzimní části zářil Petr Ševčík jako kometa. Ofenzivně laděný záložník na sebe upozorňoval svými individuálními schopnostmi, dával také branky. Celkem se dvacetiletý fotbalista patřící olomoucké Sigmě trefil čtyřikrát.

Ilustrační foto

HOKEJ: Technika Brno - Opava 6:4

Brno, Opava – Vítězná série opavských hokejistů je u konce. Po třech výhrách v řadě Slezan padl na ledě brněnské Techniky. Opava přitom v utkání třikrát vedla, nakonec ale nemá ani bod. Domácí šli v polovině třetí části do dvoubrankového náskoku, který už nepustili. Tři body tak zůstaly v Brně.

Ilustrační foto

HOKEJ: Karviná - Opava 2:3 po nájezdech

Karviná – Opavští hokejisté slaví třetí vítězství za sebou. Opava se po výhrách ve Valašském Meziříčí a nad Vsetínem představila na ledě poslední Karviné a derby zvládla vítězně. Slezan sice ve třetí třetině přišel o svůj dvoubrankový náskok, ale v nájezdech nasměroval Opavu k dvoubodové výhře útočník Petr Wolf, který se v zápase trefil dvakrát.

Jakub Mac

Jakub Mac: Prostějov jsme pouštěli lehce do příležitostí

Hlučín – Fotbalový Hlučín podzimní derniéru nezvládl a na hřišti pod silem podlehl Prostějovu. Domácímu souboru zlomily vaz hrubé chyby, které předcházely inkasovaným gólům. K jednomu z nich se přimotal také mladý hlučínský stoper Jakub Mac.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Vsetín 4:2

Opava – Opavští hokejisté se výsledkově zvedají. Na sobotní vítězství z Valašského Meziříčí Slezané navázali domácí výhrou nad Vsetínem. Opava vedla, a i když hosté skóre otočili, na startu třetí třetiny vrátil Slezanu vedení Ivo Kocián, který se prosadil v oslabení. Jak se nakonec ukázalo, jeho trefa byla vítězná a Opavští berou tři body.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Valašské Meziříčí - Opava 2:3

Valašské Meziříčí, Opava – Opavští hokejisté ukončili sérii tří porážek v řadě a naplno bodovali. Povedlo se jim to na ledě Valašského Meziříčí, kde šli do vedení v první třetině po trefě Kociána. Domácí sice na startu druhé části srovnali, ale Slezan Valachům odskočil na dvoubrankový rozdíl. Bobři ještě stačili snížit, výborného Šafránka však potřetí nepřekonali.

FC Hlučín – 1. SK Prostějov 1:3

MSFL: Hlučín - Prostějov 1:3

/2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ Hlučínští fotbalisté prostějovské prokletí nezlomili ani v sobotu. Prostějov šel na hřišti pod silem do vedení hned v úvodu zápasu po trefě Pančocháře. V závěru prvního poločasu sice vyrovnal domácí veterán Hanus, jenže po změně stran hosté dvakrát skórovali a dvoubrankový náskok už nepustili.

HC Zubr Přerov – HC Slezan Opava 3:2

HOKEJ: Přerov - Opava 3:2

Přerov /FOTOGALERIE/– Opavští hokejisté potřetí v řadě prohráli. Po porážkách na ledě Frýdku-Místku a domácí prohře s Břeclaví nestačila Opava ani na Přerov. Slezané přitom šli hned v úvodu zápasu do vedení po trefě Wolfa. Na začátku druhého dějství však domácí skóre otočili a vytvořili si dvoubrankové vedení. Slezan sice v závěru vstřelil kontaktní gól, ale vyrovnat nedokázal.

Družstvo opavské Englišky s olympijskou medailistkou v běhu na lyžích Květou Jeriovou.

Engliška stříbrná v přespolním běhu

Hradec Králové, Opava - Další skvělý výsledek z mistrovství ČR se podařilo přivézt děvčatům ze ZŠ Englišova, Opava. Ty si v přespolním běhu v Hradci Králové na podmáčené trati poradily se všemi soupeřkami až na lyžařky ze ZŠ Vrchlabí, a vedle stříbrných medailí si spolu s vítězkami odváží i nominaci na ME základních škol, které proběhne na jaře příštího roku.

Radim Grussmann

Radim Grussmann: Důležitý bod, ale mohly být i tři

Znojmo, Opava - Fotbalisté Slezského FC se zvedají z krize. Po vítězství nad Zlínem si přivezli bod také z horké znojemské půdy. Při troše štěstí ale mohli Opavští klidně pomýšlet i na vítězství, jak potvrdil záložník Radim Grussmann, který v neděli rychle kmital kolem pravé lajny.

HC Slezan Opava – HC Břeclav 0:1

HOKEJ: Opava - Břeclav 0:1

Opava /FOTOGALERIE/ – Hokejisté opavského Slezanu po porážce s Frýdkem-Místkem neuspěli ani v domácím souboji s Břeclaví. Opava se nedokázala střelecky prosadit přes výtečně chytajícího břeclavského brankáře Šurého, naopak hosté udeřili přesně 62 sekund před koncem a jediný gól jim stačil k vítězství.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Frýdek-Místek - Opava 3:2 po nájezdech

Český Těšín –  V Českém Těšíně, kde má svůj dočasný azyl Frýdek-Místek, hokejisté z Opavy padli po nájezdech. Opavští v utkání dvakrát vedli, přesto, že se museli obejít bez obránce Davida Galvase. Hrdinou zápasu se nakonec stal domácí útočník Petr Lipina. Ten vstřelil v základní hrací době dvě branky a v nájezdech završil hattrick.

Ilustrační foto

HOKEJ: Frýdek-Místek - Opava 3:2 po nájezdech

Český Těšín – Po víkendovém volnu se opavští hokejisté vrátili do druholigového kolotoče. Na výhru v Hodoníně ale soubor trenéra Karla Suchánka nedokázal navázat a v Českém Těšíně, kde má svůj dočasný azyl Frýdek-Místek, padl po nájezdech. Opavští se museli obejít bez obránce Davida Galvase, v utkání přesto dvakrát vedli. Hrdinou zápasu se stal domácí útočník Petr Lipina. Ten vstřelil v základní hrací době dvě branky a v nájezdech završil hattrick.

Jan Mertl (vlevo), vítěz opavského Futura, s majitelem Tenis centra Jaroslavem Cimingou. Vpravo poražený finalista  Jaroslav Pospíšil.

Tenisovému Futuru kraloval Jan Mertl

Opava /FOTOGALERIE/ – Tenis centrum na Palhanci hostilo tradiční turnaj ze seriálu Futures a ve slezské metropoli vyhrál favorit soutěže Jan Mertl. Ten v Opavě triumfoval již potřetí. Tentokrát ve finále hladce zdolal zkušeného Jaroslava Pospíšila, který si chuť spravil v deblu, kde zvítězil společně s Janem Šátralem.

Tomáš Machálek (č. 20)

Tomáš Machálek: Bráchovi to nedám sežrat

Opava - Fotbalisté Slezského FC zabrali a po dvou těsných prohrách v řadě konečně zvítězili. Doma přehráli Zlín rozdílem dvou branek. V utkání byl hodně vidět snaživý útočník Tomáš Machálek, který vstřelil druhý gól Opavy. Pikantním faktem je, že zápas z pozice hlavního sudího řídil jeho bratr Jan.

Jan Schaffartzik (ve žlutomodrém, v souboji)

Jan Schaffartzik: Už to máme i v hlavách

Karviná - Z poháru Karvinou ofenzivní záložník SFC Opava Jan Schaffarzik svým gólem vyřadil. V sobotním druholigovém zápase se na stadionu Kovony dostal za nerozhodného stavu také ke střele, bohužel jeho jedovku gólman Lipčák vyrazil a hostům zbyly oči pro pláč. Opava se domů vrací bez zisku jediného bodu a její trápení pokračuje.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Poruba - Opava 9:2

Opava – Opavští hokejisté se ve šlágru kola utkali s druhou Porubou a na jejím ledě chytili pořádný výprask. Slezan nakonec inkasoval od domácího výběru devět branek a sám se dokázal prosadit jen dvakrát. Derby tak jednoznačně ovládlo porubské mužstvo, které bodovalo poosmé v řadě. Domácí útočník Adam Červenka vstřelil čtyři góly!

HC Slezan Opava – HK Nový Jičín 4:3

HOKEJ: Opava - Nový Jičín 4:3

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté se utkali s Novým Jičínem, který začal ve slezské metropoli bez respektu a po úvodní třetině vedl nad Slezanem o dva góly. Domácí dokázali srovnat, jenže hosté Opavě znovu odskočili na rozdíl jedné branky. Ve třetím dějství však vyrovnal Chalupa a krátce po něm jako správný kapitán vstřelil rozhodující gól Tomáš Měch. Ten v utkání dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci.

Ilustrační foto.

Holky z Englišky překonaly všechny rekordy

Liptovský Mikuláš, Opava - Excelentní výkon předvedla děvčata ZŠ Opava Englišova v Liptovském Mikuláši, když na mezinárodních družebních závodech dokázala zvítězit ve všech pořádaných disciplínách a svou dominanci umocnila překonáním všech rekordů dvanáctileté historie soutěže.

HC Slezan Opava – VSK Technika Brno 1:6

HOKEJ: Opava - Technika Brno 1:6

Opava /FOTOGALERIE/ – Opavští hokejisté po víkendové premiérové porážce v sezoně poprvé neuspěli také na svém ledě, kde podlehli brněnské Technice. Slezan přitom vstoupil do utkání dobře a šel do vedení. V závěru první třetiny však hosté skóre otočili, od té doby stříleli góly jen oni a z ledu Slezanů si odváží tři body.

Borci z opavského Mendelova gymnázia ovládli republikové finále tradiční soutěže CORNY.

Atleti z Mendláku ovládli Středoškolský pohár CORNY

Opava - Borci z opavského Mendelova gymnázia ovládli republikové finále tradiční soutěže CORNY. Opavští podruhé v historii překonali magickou hranici deseti tisíc bodů. Finálového závodu se zúčastnily také dívky z Mendláku, které obsadily sedmou příčku.

FK Kolín – Slezský FC Opava 0:1

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA: Kolín - Opava 0:1

Kolín /FOTOGALERIE/ – Fotbalisté Slezského FC po šesti zápasech bez výhry konečně brali tři body. Fotbalová Opava uspěla v souboji nováčků na půdě Kolína, kde rozhodla jediná branka. O ni se v závěru prvního poločasu postaral opavský útočník Tomáš Machálek, který přesnou hlavičkou zařídil Slezanům velmi důležité vítězství.