Kreativ

ŠTÍTEK: Jan Šimek (fotbalista)

Břeclavští hokejisté v zápase proti Opavě představili dvě posily. Úspěšně. Útočník Matěj Blinka hned v úvodní třetině otevřel skóre, kvalitu v brance pro změnu ukázal gólman Lukáš Dusík. Oba pomohli k důležité výhře 5:3 nad Slezany.

HOKEJ: Břeclav - Opava 5:3

/FOTOGALERIE/ Hokejisté opavského Slezanu na vítězství proti Kopřivnici v Břeclavi nenavázali. Na jihu Moravy Opavští prohrávali o dva góly, pak sice dvakrát snížili na rozdíl jediné branky, srovnat ale nedokázali. Lvi naopak odskočili Slezanům ve třetí části na rozdíl tří branek a vítězství v klidu uhájili. Šafránek takřka po třech letech střídal.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Kopřivnice 4:2

Hokejisté opavského Slezanu po třech porážkách v řadě konečně naplno bodovali. Na svém ledě si poradili s Kopřivnicí, když po dvou třetinách drželi luxusní tříbrankový náskok. Opavští si sice závěr zbytečně zkomplikovali, ale tři body uhájili a slaví důležité vítězství.

Ilustrační foto.

Slezan potřebuje zabrat, přetlačí Kopřivnici?

/POZVÁNKA/ Do začátku Vánoc čeká opavské hokejisty ještě trio zápasů a všechny budou ohromně důležité. Slezan se totiž utká se svými nejbližšími konkurenty v boji o účast v elitní osmičce zajišťující účast v play-off. V sobotu opavský výběr vyzve Kopřivnici.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Frýdek-Místek - Opava 6:0

Hokejisté opavského Slezanu padli potřetí v řadě, tentokrát neuspěli na ledě suverénního lídra východní skupiny druhé ligy z Frýdku-Místku. S velkým favoritem držela Opava krok jen v úvodní třetině. Ve druhé části domácí třikrát skórovali a bylo hotovo. Frýdecko-místecký útočník Chmielewski se blýskl hattrickem.

HC Slezan Opava – HC RT TORAX Poruba 2011 4:6

HOKEJ: Opava - Poruba 4:6

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté v derby proti Porubě neuspěli. Lépe začal ostravský celek, který si v jednu chvíli vytvořil až tříbrankový náskok. Ten sice Slezan dokázal vymazat, jenže nezvládl závěr třetí třetiny a z utkání nevytěžil ani bod.

Ilustrační foto.

Slezan chce napravit prohru z Nového Jičína

/POZVÁNKA/ Hokejisté opavského Slezanu ve středu vybouchli v Novém Jičíně, kde prohráli rozdílem pěti branek. Teď musí výběr Opavy hodit nepovedený zápas za hlavu, čeká jej totiž další mise. V sobotním derby Slezané doma změří síly s nedalekou Porubou.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Nový Jičín - Opava 5:0

Hokejisté opavského Slezanu v předehrávaném 30. kole padli na ledě Nového Jičína. Opavští začali špatně a brzy inkasovali. Stále se sice drželi soupeři na dostřel, jenže ve druhé třetině třikrát inkasovali a bylo hotovo. Opava nedala ani jeden gól a nakonec na stadionu svého tabulkového souseda padla rozdílem pěti branek.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Karviná - Opava 2:3

Opavští hokejisté po třech prohrách v řadě zabrali a z karvinského ledu vezou důležité vítězství. Slezan zvládl výborně úvodní třetinu utkání. V ní si vytvořil dvoubrankový náskok, který po celou dobu kontroloval. Snížení domácího Martina Kasperlíka přišlo pozdě a nic nezměnilo na tom, že si Opava odvezla výhru.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Technika Brno – Opava 4:3 po prodloužení

Hokejisté opavského Slezanu padli potřetí v řadě. Tentokrát neuspěli na ledě brněnské Techniky. Slezané prohrávali po šesti minutách o dva góly, do zápasu se ale dokázali vrátit zpátky. Rozhodující branku pak Opava inkasovala v závěru prodloužení, z Brna si tak veze bod.

Josef Květon

Josef Květon: O post jedničky se rvu, jsem připraven chytat

Poprvé od pohárového debaklu se Sigmou Olomouc nahradil brankáře Petra Vaška mezi tyčemi Josef Květon. V duelu s Českými Budějovicemi si vedl dobře. Těžko mu vyčítat dva obdržené góly, opavský gólman chytil i několik šancí soupeře. Celkový dojem však kazí výsledek. Opavští znovu prošustrovali dvoubrankový náskok a přišli o výhru.

HC Slezan Opava – VHK Vsetín 3:5

HOKEJ: Opava - Vsetín 3:5

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté na svém ledě přivítali Vsetín, ale úvodní třetina jim příliš nevyšla. Slezan inkasoval dvě slepené branky a musel dotahovat. Dvougólové manko sice ve druhé části smazal, jenže v jejím závěru Ondráček vrátil Valachům vedení. Ti na startu přidali čtvrtý gól a bylo hotovo.

Ilustrační foto.

Slezan čeká bitva s rozjetým Vsetínem

/POZVÁNKA/ Hokejisté opavského Slezanu mají před sebou složitý úkol. Doma totiž vyzvou ambiciózní Vsetín, který je aktuálně ve skvělé formě. Valaši ve čtyřech posledních zápasech naplno bodovali. Opavští naopak po třech výhrách padli v Hodoníně a vypadli z elitní osmičky soutěže. Utkání začíná kvůli kolizi s fotbalovým zápasem Slezského FC netradičně už v 15.30.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Hodonín – Slezan Opava 2:1

Opavští hokejisté po třech vítězstvích v řadě prohráli. Narazili na ledě Hodonína, kde se dlouho nemohli střelecky prosadit. Slezané prohrávali po dvou třetinách o dvě branky, kontaktní zásah Galvase v závěru utkání přišel pozdě. Opava už vyrovnat nedokázala.

Dominik Kraut

Dominik Kraut: Gólů jsem mohl vstřelit i více

Hlučínský výběr na závěr podzimu doma přehrál Otrokovice, dvěma góly se na vítězství domácího celku podílel kanonýr Dominik Kraut. Ten se v úvodní polovině sezony trefil dvanáctkrát a společně s Janem Silným z Otrokovic vévodí tabulce střelců MSFL. S podzimní částí je vcelku spokojen, nelíbí se mu ale předvedená hra týmu.

HC Slezan Opava – HK Nový Jičín 4:3

HOKEJ: Opava – Nový Jičín 4:3

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté mají třetí vítězství v řadě. Tentokrát si na svém ledě poradili v bitvě tabulkových sousedů s Novým Jičínem. Slezané si od počátku utkání udržovali náskok. Novojičínští se sice vždy dostali na dostřel, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Slezan se tak v tabulce dotáhl právě na svého sobotního soupeře.

FC Hlučín – FC Viktoria Otrokovice 3:0

MSFL: Hlučín – Otrokovice 3:0

/2 x VIDEO, FOTOGALERIE/ Hlučínští fotbalisté zakončili podzimní část třetiligové sezony jednoznačným vítězstvím nad Otrokovicemi. Domácí začali dobře a vedli po trefě Krauta. Po změně stran byl vyloučen hostující Šuranský a otrokovický tým se téměř k ničemu nedostal. V závěru pak Hlučín dvěma zásahy definitivně rozhodl o své výhře.

Ilustrační foto.

Slezan hostí Nový Jičín, pozor si chce dát na brejky

/POZVÁNKA/ Důležitý zápas, jak se říká o šest bodů, čeká v sobotu opavské hokejisty. Ti na svém ledě vyzvou sedmý celek soutěže z Nového Jičína a v případě vítězství se na něj mohou dotáhnout. Do souboje jdou Opavští v dobré náladě, s dvěma výhrami v řadě za sebou.

Matěj Kubíček (vpravo) se rozhodl skončit. Kolín tak jeho služeb již nemůže využít.

Korfbalisté Kolína mají v nové sezoně co napravovat

Kolín /ROZHOVOR/ – Nejúspěšnější tým české korfbalové historie. To je s devíti tituly kolínský klub. Jenže zlaté časy let devadesátých už jsou dávno pryč a po dvou triumfech z let nedávných dochází ve městě na Labi ke generační obměně zejména v mužské části kádru.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Moravské Budějovice 7:4

Hokejisté opavského Slezanu začínají po sérii pěti proher chytat druhý dech. V sobotu dobyli led Valašského Meziříčí a nyní si doma rozdílem tří branek poradili s nováčkem soutěže z Moravských Budějovic. Hattrickem se blýskl opavský útočník Petr Wolf.

David Musial

Slezan chce chytit vítěznou šňůru

/POZVÁNKA/ Hokejisté opavského Slezanu v sobotu zastavili hrozivou sérii pěti porážek v řadě a konečně zvítězili, když si tři body přivezli ze stadionu Valašského Meziříčí. Nyní hrají Opavští doma. Přivítají nováčka soutěže z Moravských Budějovic s cílem potvrdit venkovní výhru.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Valašské Meziříčí - Opava 3:4

Opavští hokejisté po pěti prohrách konečně slaví výhru. Kompletní bodovou sbírku si odvezli z ledu Valašského Meziříčí, kde utkání výborně odstartovali a šli do čtyřbrankového trháku. Domácí z náskoku Slezanu postupně ukrajovali, srovnat ale nedokázali. Katem Bobrů se stal Jakub Vítek, který vstřelil všechny čtyři góly Opavy.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Břeclav 3:4

Hokejisté opavského Slezanu začínají po slušném vstupu do sezony upadat do výsledkové krize. Opavští totiž nezvládli ani pátý zápas v řadě, a série porážek tak stále trvá. Tentokrát Slezané na svém ledě podlehli Břeclavi a dokonce vypadli z elitní osmičky zajišťující účast v play-off.

Ilustrační foto.

Slezan chce zabrat, proti bude Břeclav

/POZVÁNKA/ Hokejisté opavského Slezanu na svém ledě ve středu od 18 hodin přivítají Břeclav a do utkání jdou s jasným cílem – udělat přítrž nepříznivé sérii porážek.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava – Frýdek-Místek 2:8

Hokejisté opavského Slezanu si svátek zpestřili bitvou s lídrem druhé ligy z Frýdku-Místku. V derby drželi Opavští s velkým favoritem krok jen polovinu zápasu. Pak se farma extraligového Třince rozstřílela a zvítězila jednoznačně 8:2. Hattrickem se blýskl hostující útočník Aron Chmielewski. Opava prohrála potřetí v řadě.

Ilustrační snímek ze sobotního zápasu Hlučín - Vítkovice.

Milan Lukáš: Utkání se nám nepovedlo

/ROZHOVOR/ Jedním z nejsmutnějších hráčů sobotního derby mezi Hlučínem a Vítkovicemi byl hostující záložník Milan Lukáš, který právě v ostravském klubu hostuje z Hlučína.

Ilustrační snímek ze sobotního zápasu Hlučín - Vítkovice.

Milan Lukáš: Utkání se nám nepovedlo

/ROZHOVOR/ Jedním z nejsmutnějších hráčů sobotního derby mezi Hlučínem a Vítkovicemi byl hostující záložník Milan Lukáš, který právě v ostravském klubu hostuje z Hlučína.

MSFL: FC Hlučín – MFK Vítkovice 4:2 (2:1)

MSFL: Hlučín – Vítkovice 4:2

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Třetiligové derby mezi Hlučínem a Vítkovicemi nabídlo parádní fotbal, spoustu šancí a šest branek. Mužem utkání se stal domácí záložník Tomáš Dostál. Po faulech na jeho osobu byly odpískány dvě penalty, které proměnil Kraut, a jeden gól hlučínský středopolař vstřelil sám. 

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava – Karviná 3:4 po nájezdech

Opavští hokejisté na svém ledě přivítali nedalekou Karvinou, ale brzy prohrávali. Na konci první části sice srovnal Chalupa, hosté však Slezanu ve druhé třetině odskočili na rozdíl dvou branek. Na startu třetího dějství sice snížil Wolf, po něm vyrovnal Baďura, jenže v nájezdech zařídil karvinskou výhru Chomič.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Vsetín - Opava 3:0

Opavští hokejisté po domácím vydřeném vítězství nad Hodonínem zavítali na led ambiciózního Vsetína. Slezané v každé třetině inkasovali jednu branku, sami ale skórovat nedokázali, i když měli k dispozici deset přesilovek. Opavu vynuloval vynikající gólman Hromada, z Valašska si tak Slezan neodvezl ani bod.

Nemanja Kuzmanović (ve žlutmodrém)

Nemanja Kuzmanovič: Nechápu, že se nám tak nedaří

Slezský FC v sobotu na svém stadionu podlehl Hradci Králové. Navíc se mu nepodařilo skórovat. Z šesti posledních zápasů Opavští nevyhráli ani jeden a získali jen tři body. Střelecky se zatím trápí srbský útočník Nemanja Kuzmanovič, jenž v loňské sezoně nasázel deset branek. Letos se zatím trefil jen jednou.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Opava - Hodonín 4:3 po nájezdech

Hokejisté opavského Slezanu hodili za hlavu dvě venkovní porážky a na svém stadionu si poradili s útočně laděným Hodonínem. Opavští v utkání třikrát vedli, ale jejich soupeř dokázal s domácím výběrem vždy srovnat krok. Druhý bod pro Opavu zajistil trefou v páté sérii nájezdů útočník Tomáš Polok.

Ilustrační foto.

Slezan chce zabrat, doma vyzve Hodonín

/POZVÁNKA/ Hokejisté opavského Slezanu mají za sebou dvě porážky v řadě. Nejprve dvakrát neudrželi vedení na ledě Moravských Budějovic, ve středu pak přišli o luxusní tříbrankový náskok v Novém Jičíně a v prodloužení padli. Teď do Opavy dorazí páté mužstvo druholigové tabulky z Hodonína, které sází na ofenzivu.

HK Nový Jičín – HC Slezan Opava 6:5 po prodloužení

HOKEJ: Nový Jičín - Opava 6:5 po prodloužení

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté zavítali na led nedalekého Nového Jičína a začali dobře, když se dvěma góly dostali do vedení. Na startu druhé třetiny byl náskok Opavy dokonce tříbrankový. O luxusní vedení ale Slezané přišli a vyrovnanou bitvu muselo rozhodnout až prodloužení, které lépe zvládli Novojičínští. Slezan se vrací domů s bodem.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Moravské Budějovice - Opava 4:2

Hokejisté opavského Slezanu na domácí vítězství po skvělém obratu proti Valašskému Meziříčí nenavázali. Na ledě nováčka třetí nejvyšší soutěže z Moravských Budějovic sice Opavští vedli, ale nakonec prohráli rozdílem dvou branek.

Dušan Šafránek

Dušan Šafránek: Ukázalo se, že jsme silný tým

Hokejisté opavského Slezanu po třech prohrách zabrali a na domácím ledě zdolali Valašské Meziříčí. Po první třetině sice prohrávali o tři góly, pak ale Opavští přidali a čtyřmi zásahy otočili skóre. Ve zbylých dvou částech navíc brankář Dušan Šafránek neinkasoval jedinou branku.

HC Slezan Opava – HC Bobři Valašské Meziříčí 4:3

HOKEJ: Opava - Valašské Meziříčí 4:3

/FOTOGALERIE/ Hokejisté opavského Slezanu utnuli třízápasovou sérii proher a na svém ledě si poradili s předposledním Valašským Meziříčím. Po první třetině sice Opavští prohrávali rozdílem tří branek, ale zbylé dvě dvacetiminutovky Slezané jasně ovládli a nakonec zvítězili v poměru 4:3. Výhru Opavy trefil Wolf.

Ilustrační foto.

Slezan hostí předposlední Bobry

/POZVÁNKA/ Opavští hokejisté mají v poslední době nabitý program. Po sobotní prohře v Břeclavi se Slezan už v pondělí představí na domácím ledě, kde hostí předposlední výběr soutěže z Valašského Meziříčí.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Břeclav - Opava 4:3

Hokejisté opavského Slezanu prohráli potřetí v řadě. Po domácí porážce s Kopřivnicí teď Opavští podlehli Břeclavi. Na jihu Moravy přitom Slezané třikrát vedli, nakonec se ale domů vrací s prázdnou. Opava opět nezvládla závěru zápasu.

Slezský FC Opava U19 – SK Dynamo České Budějovice U19 2:2

I. DOROSTENECKÁ LIGA: Opava - České Budějovice 2:2

Starší dorostenci Slezského FC se za koupalištěm utkali s výběrem Českých Budějovic, ale začali špatně a brzy prohrávali. Postupem času ale se soupeřem srovnali krok. Jihočeši šli do vedení i po změně stran. Bod za remízu zachránila přesná hlavička Kolíska.

HC Slezan Opava – HC Kopřivnice 3:4 sn

HOKEJ: Opava - Kopřivnice 3:4 po nájezdech

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté na svém stadionu podlehli nováčkovi soutěže z Kopřivnice. Slezan začal dobře a po dvou třetinách vedl o dvě branky, jenže závěr Opavě vůbec nevyšel. Hosté během necelých čtyř minut srovnali skóre a v nájezdech zařídil kopřivnickou výhru Stránský.

Ilustrační foto.

HOKEJ: Frýdek-Místek - Opava 5:2

Opavští hokejisté poprvé v letošním ročníku prohráli. Stalo se tak na ledě největšího favorita soutěže z Frýdku-Místku.

David Galvas

David Galvas: Byla by škoda, kdyby hokej v Opavě skončil

Hokejovému Slezanu se na startu nového druholigového ročníku náramně daří. Po vítězství v Karviné doma přehráli i Porubu. Velmi dobrý přehled ve hře znovu prokázal zkušený obránce David Galvas. Opavští však nebojují jen na ledě, ale i o klubovou budoucnost.

HC Slezan Opava – HC RT TORAX Poruba 2011 5:3 (branka na 1:0)

HOKEJ: Opava - Poruba 5:3

/FOTOGALERIE/ Opavští hokejisté jsou na úvod letošní druholigové sezony zatím stoprocentní. Na výhru v Karviné navázali domácím vítězstvím nad nedalekou Porubou. Slezan o svém triumfu rozhodl ve druhé třetině, kdy odpor Ostravanů zlomil čtyřmi zásahy.

Ilustrační foto.

Slezan v domácí premiéře vyzve Porubu

/POZVÁNKA/ Nová druholigová sezona se začíná roztáčet a po vítězství v Karviné čeká opavské hokejisty domácí premiéra. Hned na start to bude pořádně třaskavá bitva. Do slezské metropole totiž dorazí nejbližší rival z Poruby, který v létě podstatně omladil kádr.

Úvodní duel nové druholigové sezony karvinští hokejisté (v modrém) tradičně nezvládli a podlehli doma Opavě.

HOKEJ: Karviná – Opava 3:4

/FOTOGALERIE/ Hokejisté opavského Slezanu si lepší vstup do nového druholigového ročníku nemohli přát. Opavský tým rušil přípraváky a skoro měsíc neodehrál jediný zápas. Teď v ostrém startu soutěže uspěl v derby na ledě Karviné a domů veze kompletní sbírku bodů.

Radim Grussmann (ve žlutomodrém)

Radim Grussmann: Kdyby rozhodčí chtěl, mohla na mě být odpískána penalta

Opavští fotbalisté v derby nestačili na Karvinou, která zaslouženě dokráčela k jednoznačnému vítězství. Slezský FC nezvládl první poločas, do druhé půle nastoupil společně s Machálkem čerstvý Radim Grussmann a dokázal oživit hru Opavy. Dokonce byl blízko brance, ale jeho hlavičku vytáhl Pindroch nad břevno.