Kreativ

ŠTÍTEK: Římov

PŘEDÁVÁNÍ CEN. Zleva starosta Veselí Ladislav Sýkora, druhý v pořadí Martin Korous, absolutní vítěz Ondřej Chudý, člen rady města Vít Rada, třetí Lukáš Studnař, vedoucí infocentra Lenka Horejsková a dlouholetý účastník Karel Schneider.

Populární triatlon slavil pětatřicátiny

Veselí nad Lužnicí – Populární triatlonový závod Betonový muž a žena oslavil v sobotu své jubileum. Na pískárnách u Vlkova proběhl jeho 35. ročník. Závod začal 584 metrů dlouhým plaváním, poté účastníci absolvovali dvacet kilometrů na kole a vše zakončil sedmikilometrový běh.

Sucho na jižní Moravě. Ilustrační foto.

Sucho prověřuje vodohospodáře

jižní Čechy - Extrémní vedra posledních dnů jsou žhavou zkouškou i pro vodohospodáře. Zatímco na některých místech již týdny nepršelo a voda v podzemních zdrojích ubývá, její spotřeba naopak roste. Týká se to zejména turisticky vyhledávaných oblastí, jako je Lipensko.

Kropicí vůz. Ilustrační foto.

Městské služby začaly kropit ulice vodou z řeky Otavy

Písek – Procházet rozpálenými ulicemi není v těchto tropických dnech jednoduché. „Abychom obyvatelům a návštěvníků města usnadnili pobyt, zavedli jsme kropení ulic. To sice úmorné vedro neodstraní, ale alespoň se po určitou dobu lépe dýchá. Městské služby Písek ke kropení využívají vodu v řece Otavě, kde je průtok dostačující,“ informoval místostarosta Jiří Hořánek.

Jiří Kačírek vyrazil za motorkářským dobrodružstvím na okruh do Mostu.

Když závodit, tak ne na silnici

Římov/Most - Jiří Kačírek z Římova se díky kamarádovi Ladislavu Kubouškovi svezl včera se svou motorkou na závodním okruhu v Mostě.

Ilustrační foto

Již nejsou mezi námi

České Budějovice - Poslední rozloučení v Obřadní síni českobudějovického krematoria.

Vodní nádrž Římov - letecký snímek.

České vodní nádrže prozrazují, jak hospodaříme i jak se mění klima

Jižní Čechy - V České republice byla v minulém století vybudována na říční síti více než stovka víceúčelových přehradních nádrží. Za dobu své existence prošly nádrže celou řadou změn, ze kterých lze při seriózní analýze časových řad zjistit a doložit mnoho zajímavých informací nejen o lidských aktivitách v povodí, ale také o stavu znečišťování atmosféry a změnách klimatu.

Ilustrační foto.

Ukradli vozidlo s lesnickým vybavením

Boršov nad Vltavou - Boršovští policisté žádají širokou veřejnost o pomoc. Koncem října 2017 došlo v Branišovicích, části obce Římova, k odcizení nákladního vozidla tovární značky Tatra 815 s lesnickou úpravou.

Ilustrační foto

Provoz u Borovan zbrzdila nehoda

Borovany - Dopravní nehoda se zraněním zkomplikovala ve čtvrtek kolem 20. hodiny provoz na silnici číslo 155, která vede od Třeboně směrem na Římov.

Hlubocký veterán Martin Jankovský byl na losovacím aktivu OFS ČB vyhlášen nejlepším střelcem okresního přeboru za sezonu 2016/2017. Obdržel cenu a diplom.

Martin Jankovský se stal na stará kolena kanonýrem

Hluboká nad Vltavou /ROZHOVOR/ - Čtyřicátník Martin Jankovský býval na Hluboké respektovaným kapitánem prvního týmu, ale nikdy nedal tolik gólů jako v uplynulé sezoně za béčko v okresním přeboru.

Zahájení stavby nové úpravny vody v Písku.

Nová úpravna vody má stát za rok a půl

Písek - Kvalitnější voda a nižší provozní náklady. To bude nová úpravna vody, jejíž stavba včera oficiálně začala na Hradišti u vodojemu, ke kterému se objekt přistaví.