Kreativ

ŠTÍTEK: Knedlík

Školní jídelna. Ilustrační foto

Nejlepší obědy vaří písecká jídelna

Písek – Pohanková polévka s játrovými knedlíčky, kuřecí plátek v mandlové krustě se smetanovou omáčkou s jogurtem a brusinkami. Jako dezert šlehaný tvaroh s jahodami.

Husí slavnosti v Boskovicích.

Boskovičtí zvou na husí menu

Boskovice – Husí speciality v kulisách babího léta okusí lidé v Boskovicích. Tento víkend se u Zámeckého skleníku už poosmé konají Husí slavnosti. Jako každý rok je zpestří kulturní program. Letos je připravena i novinka v podobě soutěže o nejlepší houskový knedlík.

Na závěr pobytu Františka Ferdinada na Konopišti mu personál připravil oblíbené ovocné knedlíky.

Arcivévoda si pošmáknul na švestkových knedlících

Konopiště - Stovky turistů a vůně ovocných knedlíků zaplnily v sobotu nádvoří zámku Konopiště. Nejen Čechy, ale i mnohé cizince přilákala přítomnost asi nejznámějšího majitele objektu arcivévody Františka Ferdinanda, na kterého si tu už desátou sezonu zahrál šestačtyřicetiletý Milan Varták z Brna se svými přáteli, kteří představují další členy Ferdinandovy rodiny.

Tým českých kuchařů startuje do Afriky. Bojovat proti charitě i propagovat českou kuchyni.

Tým českých kuchařů startuje do Afriky

Praha – Jsou čtyři. Jako mušketýři. I když… vlastně jich je celkem osm. Ale zase čtyři jsou kuchaři. Jenže jedna je žena. To by mušketýrům křížilo plány. Tady je žena třešničkou na dortu. I když o ten dortík a třešně ani tolik nepůjde.

O POUHOPOUHOU VTEŘINU SKONČIL DRUHÝ. Pavel Štryncl z Bazénu Liberec / RB.

Štryncl zaostal o jednu vteřinu za vítězem

Děčín – Pátý ročník triatlonového závodu pod názvem Železný knedlík – Iron Dumpling 2011 vyhrál Petr Rouček z DC teamu, který celou trať zvládl v čase 1:03:01 sekund, který o vteřinu porazil libereckého Pavla Štryncla.

Jana Vápeníková z Brné nenašla mezi ženami v letošním ročníku triatlonu s názvem Železný knedlík přemožitelku.

Jana Vápeníková z Brné vyhrála Železný knedlík

Děčín – V Děčíně se jel pátý ročník triatlonového závodu pod názvem Železný knedlík – Iron Dumpling 2011. Celkovou vítězkou se v kategorii žen stala Jana Vápeníková z Brné, mezi muži kraloval Petr Rouček z DC teamu.

Ilustrační foto

Pokuta hrozí i za starý knedlík

Blanensko – Umýt se večer v lavóru, noc strávit v táborovém stanu a když vyhládne z koupání, dát si v kiosku u rybníka langoš. Na táborech a u vody tráví letní měsíce děti i dospělí na Blanensku. Ve střehu však zůstávají hygienici. V těchto dnech objíždí kiosky, rekreační restaurace i tábořiště.

Jahodobraní v Nové Bystřici.

Vítěz Jahodobraní snědl 25 knedlíků

Nová Bystřice – Na pět stovek návštěvníků se sešlo na pátečním rockovém koncertě, který odstartoval již 4. ročník Jahodobraní. Jeho pořadatelem je tradičně město.

Ochutnávka ovocných knedlíků v Paláci šlechtičen v Brně.

Obrazem: Palác šlechtičen provoněly knedlíky

Brno – V ráj chuťových buněk se v úterý odpoledne proměnilo přízemí brněnského Paláce šlechtičen. Od dvou do pěti hodin odpoledne tam totiž návštěvníci mohli ochutnat ovocné knednlíky od firmy Svoboda z Blučiny.

Ilustrační foto

BLOG: Ach, ty knedlíky

Zlín /BLOG/ - Vařím rád a s chutí. Skvěle si u toho odpočinu, baví mě to, výsledkem je navíc něco dobrého. Až na výjimky. Mým dlouholetým kuchařským traumatem jsou totiž knedlíky.

Tradiční Skořápkovník miroslavský

Miroslav: meruňkobraní, guláše i skořápkovník

Miroslav /VESNIČKY A MĚSTA/ - Soutěž v pojídání meruňkových knedlíků, degustace meruňkovice, Gulášová olympidáda nebo bříza, ověšená více než tisícovkou kraslic. To jsou akce, které proslavily Miroslav daleko za hranice znojemského regionu.

Marie Babničová, úsek poradenství Úřadu práce v Bruntále.

Co bude vařit o víkendu Marie Babničová

Bruntál - V naší nové rubrice Co budete vařit o víkendu, se nám jako první svěřilaMarie Babničová, z úseku poradenství Úřadu práce v Bruntále, a odtajnila nám recept na pochoutku, kterou se chystá vařit.

Ilustrační foto.

Deník přináší vánoční slovníček

Východní Čechy - Svárka, peřinky a nebo ryba s knedlíkem. Přinášíme vám výběr pozoruhodností nejenom z oblasti vánoční gastronomie, ale také další regionální zajímavosti.

Husa. Ilustrační snímek.

V Boskovicích zvou na husy

Boskovice – Chléb mazaný husím sádlem, posypaný solí a cibulí, husí paštiku, husí játra i tradiční husu s knedlíky a se zelím. Toto vše budou moc ochutnat o víkendu návštěvníci Boskovic. Už po sedmé tam totiž město Boskovice společně s Českým svazem chovatelů pořádají Husí slavnosti.

Vysoké Mýto - Ilustrační foto.

Z Německa budou knedlíky i strom

Vysoké Mýto – Po jedenácté se ve městě uskuteční „Mezinárodní partnerské dny“, letos v duchu desetiletí kontaktů s německým partnerským Korbachem.

Malečkovský jedlík je soutěž, kde jde o to, kdo "spořádá" nejvíce knedlíků ke svíčkové!

FOTOGALERIE: Svíčková s knedlem už soutěžícím lezla krkem

Malečov /AKTUALIZOVÁNO/ – Všeho moc škodí. Včetně skvělé svíčkové s knedlíkem. O tom se měli přesvědčit otesánci z Malečova. Při soutěži v pojídání knedlíků se svíčkovou na čas. Sobotní soutěž má na svědomí sdružení Občané Malečovska.