Kreativ

ŠTÍTEK: krevní tlak

Ilustrační foto

Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout?

Příbramsko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může stát, že žlučník řekne „ne“ - a problém je na světě. Třeba v podobě žlučníkového záchvatu. Vánoce tak můžou nabrat podoby, která má do míru a klidu dost daleko. Čemu se u štědrovečerní tabule vyhnout, na co si dát pozor?

Ilustrační foto

Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout?

Berounsko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může stát, že žlučník řekne „ne“ - a problém je na světě. Třeba v podobě žlučníkového záchvatu. Vánoce tak můžou nabrat podoby, která má do míru a klidu dost daleko. Čemu se u štědrovečerní tabule vyhnout, na co si dát pozor?

Ilustrační foto

Žlučníkový záchvat je nepřítelem Vánoc. Jak se mu vyhnout?

Kolínsko - Ryba. Řízek. Salát. Chlebíčky. Cukroví. Zní to dobře. Oči by chtěly, ale pak se může stát, že žlučník řekne „ne“ - a problém je na světě. Třeba v podobě žlučníkového záchvatu. Vánoce tak můžou nabrat podoby, která má do míru a klidu dost daleko. Čemu se u štědrovečerní tabule vyhnout, na co si dát pozor?

Výstavba speciální haly pro česko-slovenskou společnost ViaPharma v Pavlově.

U Pavlova roste hala pro distribuci léčiv

Pavlov /FOTOGALERIE/ - Chystá se hala plná zdraví. Tak lze vnímat nové informace Petra Duška z agentury Talk o aktivitách stavitele průmyslových zón Panattoni Europe. U malé obce Pavlov při pomezí Kladenska a Prahy-západ - v blízkosti letiště a s dobrým napojením na dálnici D6 i Pražský okruh - buduje speciální halu pro česko-slovenskou společnost ViaPharma.

Ilustrační fotografie.

Nemocnice se zaměřila na problematiku výdutě aorty

Mladá Boleslav – Pro lékaře z Klaudiánovy nemocnice byl v několika posledních měsících prioritní screening výdutí subrenální aorty. Zaměřili se na oblast Benátek nad Jizerou u pacientů Zaměstnanecké pojišťovny Škoda - 209.

Krajská nemocnice Liberec.

Devět pacientů skončilo po operaci ve frýdlantské nemocnici s otravou krve

Liberec, Frýdlant – Hodně napilno měli ve středu a ve čtvrtek lékaři liberecké nemocnice. Během 24 hodin tu přijali devět pacientů, které spojovalo jedno – všichni měli otravu krve a všichni v tomto týdnu podstoupili operaci v soukromé nemocnici ve Frýdlantu. Ta už kvůli tomu podala trestní oznámení na neznámého pachatele.

Ilustrační foto.

V Thajsku tloustnou mniši. Nesmí odmítat dary věřících

Napříč Thajskem se rozmáhá relativně nový zdravotní problém. Řada buddhistických mnichů trpí zdravotními problémy spojenými s obezitou jako je cukrovka či vysoký krevní tlak. Věřící totiž mnichy, kteří se v zemi těší silnému respektu, s oblibou obdarovávají nejrůznějšími sladkostmi. Ti je nemohou odmítnout.  

Ilustrační foto.

V nemocnici zaznamenali rekordní zájem o měření cukru

Více než dvě stovky zájemců navštívily v minulém týdnu preventivně-osvětovou akci s názvem Den diabetu, která se konala v Nemocnici Prostějov. Zájem ze strany veřejnosti byl enormní a v řadě případů pomohl příchozím bez nadsázky zachránit zdraví.

Nové porodní boxy v porodnici benešovské Nemocnice Rudolfa a Stefanie.

Maminky přivádějí své děti na svět v pohodlných lůžkách

Benešov /FOTOGALERIE/ - Nové pohodlné porodní lůžko využívají ženy v porodnici benešovské Nemocnice Rudolfa a Stefanie. Jedná se přitom o už třetí takové specializované zařízení umístěné v porodních boxech. Ty slouží rodičkám od dubna po ukončení rozsáhlé rekonstrukce gynekologicko-porodnického oddělení.

Nemocnice Havlíčkův Brod.

Na vyšetření hladiny cukru stáli pacienti již od rána frontu

Havlíčkův Brod – Den diabetu uspořádala ve středu 14. listopadu nemocniční lékárna v Havlíčkově Brodě, spolu s diabetologickou ambulancí. Akce se konala při příležitosti Světového dne diabetu. Každoročně na podzim tak mají stovky pacientů možnost nechat si před vchodem do nemocniční lékárny zkontrolovat svůj zdravotní stav. Pro některé je to, obrazně řečeno, okamžik hořké pravdy.

Ilustrační fotografie.

Víte, jak jste na tom s cukrem?

Luže - V rámci kampaně ke Světovému dnu diabetu můžete navštívit Hamzovu léčebnu v Luži a dozvědět se zde nové informace o problematice cukrovky i její léčby.

Návštěvníci Dne zdraví v Masarykově veřejné knihovně ve Vsetíně mohli absolvovat základní vyšetření, poradit se s fyzioterapeutkou nebo si zkusit masáž srdce; Vsetín, čtvrtek 5. dubna 2018

Krevní tlak měřili návštěvníkům přímo mezi regály s knihami

Tradiční preventivní akci mezi regály plnými knih využily ve čtvrtek desítky návštěvníků Masarykovy veřejné knihovny Vsetín. Mohli si nechat změřit krevní tlak, prověřit množství tuku v těle, otestovat správnost hygieny rukou s použitím UV lampy, vyzkoušet si samovyšetření prsu nebo první pomoc.

Oblastní nemocnice Kladno

V kladenské nemocnici se připojují ke Světovému dni glaukomu

Kladno - K preventivním akcím, které mají ochránit naše zdraví a tentokrát se zaměří na zrak, patří i Světový týden glaukomu. Jeho hlavním cílem je zvýšit povědomí o zdraví očí a zdůraznit význam pravidelných očních vyšetření. Pravidelné prohlídky u očního lékaře totiž mohou zabránit rozvoji zeleného zákalu, který může bez včasné léčby způsobit oslepnutí. Preventivně by měli podstoupit vyšetření nitroočního tlaku především osoby starší 40 let, diabetici, lidé s nízkým krevním tlakem a ti, v jejichž rodině se zelený zákal vyskytl.

Oblastní nemocnice Kladno

Kladenská nemocnice se připojuje k Světovému dni ledvin

Kladno - Na čtvrtek 8. března letos připadá nejen Mezinárodní den žen, ale i Světový den ledvin, který je tentokrát zaměřen právě na problematiku onemocnění ledvin u žen. Akce se ale nevyhýbá ani mužům. Jejím cílem je zvýšit informovanost veřejnosti a zdravotníků o ledvinových onemocněních, možnostech jejich včasného záchytu, prevenci a léčbě.

Stephen Paddock, útočník, který zabil přes padesát lidí

Pitva neobjasnila motiv střelce z Las Vegas. Bral léky, ale nebyl pod vlivem

/VIDEO/ Stephen Paddock, který vloni v říjnu zabil střelbou z hotelového pokoje v Las Vegas 58 lidí, netrpěl žádnou chorobou, ani nebral žádné léky vyvolávající agresi. Takový je závěr pitevní zprávy, který zveřejnil americký deník Las Vegas Review-Journal. Pitva tak k objasnění loňského masakru nijak nepřispěla.

Návštěvníci 8. velehradského farního bálu si v sobotu večer přišli na své.

Krev v žilách návštěvníků farního bálu rozproudili šermíři

Vítanou společenskou událostí se stal na Velehradě o první únorové sobotě večerní osmý ročník farního plesu. Ve Slovanského sále Stojanova gymnázia si na něm dali dostaveníčko lidé, kteří chtěli na několik hodin zapomenout na všední starosti, pobavit se s přáteli, zaposlouchat se do pěkných melodií a při nich si zatancovat.

Ilustrační koláž

Medici dali lidem pozor na srdce

Hradec Králové - Mladí medici z organizace Loono v úterý poučili Hradečany, jak se starat o srdce. Veřejný workshop s názvem Žiješ srdcem uspořádali v prostorách hradecké univerzity.

V rámci dnů otevřených dveří pořádala Soukromá střední zdravotnická škola v Mělníku projektový den.

OBRAZEM: Žáci si namaskovali tržná zranění a vyzkoušeli první pomoc

Mělník – Zdravotnického personálu je v českých nemocnicích stále nedostatek. Zdravotnické školy, stejně jako ostatní střední školy se o potenciální studenty přetahují. Mělnická zdrávka si ale na malý zájem uchazečů rozhodně stěžovat nemůže. Absolventy jejich školy si navíc chválí i pražské nemocnice. Podle zdejší zástupkyně ředitele Kateřiny Šebíkové se snaží své studenty na pracovní život připravit pečlivě a velmi intenzivně.

Ilustrační fotografie

Obezita znamená více nemocí a kratší život

Příčinou řady zdravotních problémů je obezita, což potvrzuje i řada odborníků. Ve svém průzkumu dospěla ke stejnému závěru i Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna.

Ilustrační foto

Domácí sauna – stojí za to ji mít doma?

"Sauna je poklad pravý, sauna mé tělo taví,“ zpívá se v jedné písni. A lze dodat - sauna vám vrátí zdraví. Nebo jej alespoň pomůže zpevnit a udržet. Sauna je velmi starým vynálezem, první zmínky o ní prý pocházejí z doby bronzové. A to už je skutečně dlouho na to, abychom o ní mohli s jistotou tvrdit jen to dobré.

Ilustrační foto

Úsměv znamená život, zjistili lidé. Mrtvice je druhá nejčastější příčina úmrtí

Brno – Člověk, u kterého máte podezření na mrtvici, by se měl zkusit usmát. Jestliže ji skutečně prodělal, nepůjde mu to. Tak radí ambasadorky vzdělávacího programu Hobit, který funguje při Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně. Lidé se na ně v pondělí mohli v brněnském Obchodním centru Letmo obrátit s dotazy o mozkové mrtvici. Návštěvníkům poradily, jak se před ní chránit, jak odhalit její příznaky a jak na ně reagovat.

Ilustrační foto

Rady do zahrady: sklizeň jádrovin

Příbram - Opět jsme pro čtenáře připravili několik rad, co právě potřebuje zahrada a jak naložit s jejími podzimními dary ve prospěch zdraví.

Společná česko-polská hlídka dohlížela o víkendu na horách na dodržování pravidel silničního provozu.

V kostce z regionu: Vytvořili česko-polskou hlídku

Královéhradecko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Policisté z oddělení ve Svobodě vytvořili s polskými kolegy smíšenou policejní hlídku, která v sobotu celý den dohlížela na dodržování silničních pravidel na horách.