Kreativ

ŠTÍTEK: krevní tlak

STK pro chlapy - gumový šourek pro trénink samovyšetření

Držím gumový šourek, učím se Manuál pro údržbu chlapa

Chrudim – Chrudimská nemocnice ve spolupráci s městem Chrudim v rámci projektu Zdravé město a místní Agendy 21 pořádá ve středu 4. října Dny zdraví, aby se široká veřejnost seznámila s možnostmi prevence a předcházení zdravotním potížím.

Ilustrační foto.

Nemocnice pořádá Dny zdraví, nabízí testy zdarma

Chrudim - Chrudimská nemocnice pořádá ve středu 4. října Den zdraví. Otevřeno bude od 9.30 do 15.00 hodin a zaměstnanci nemocnice seznámí návštěvníky ve vestibulu a přilehlých prostorech nemocnice s možnostmi, jak správně pečovat o své zdraví.

Den bez aut. Ilustrační foto.

Den bez aut uzavře v pátek náměstí u Samsona

České Budějovice - Tradiční Den bez aut změní v pátek 22. září náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Odbor ochrany životního prostředí Magistrátu města České Budějovice ve spolupráci s Centrem ekologické výchovy-Cassiopeia pořádá Den bez aut od 8 do 15 hodin. V tuto dobu bude zakázán vjezd na náměstí.

Ilustrační foto

Den zdraví s vyšetřením

České Budějovice - Mezi 9. a 13. hodinou je možné v úterý navštívit akci Den zdraví v Domě kultury Metropol.

černá jeřabina

Černá jeřabina zpomaluje stárnutí

Konec léta je bohatý na řadu plodů. Při sběru bychom neměli zapomenout na černé jeřabiny, které jsou známé víc pod obchodním názvem arónie. Mají řadu příznivých účinků na tělo, doslova omlazují organizmus a prý prodlužují život.

Akce se zúčastnili též bezpečnostní složky, hasiči a pojišťovny. Dny zdraví moderoval Aleš Růžička za asistence Kateřiny Vickové.

Dny zdraví v hořovickém Starém zámku se stanou možná tradicí

Hořovice /FOTOGALERIE/ - Nemocnice Hořovice společně s Městem Hořovice a Městským kulturním centrem uspořádaly v areálu Starého zámku Dny zdraví. Akce byla zaměřena na prevenci zdraví a zdravé stravování. Dohromady se této akce zúčastnilo přes 100 lidí, včetně starosty Hořovic Jiřího Peřiny, který Dny zdraví inicioval a převzal pod svou záštitu.

Ilustrační foto

Alergických reakcí na hmyzí bodnutí přibývá

Boleslavsko – Záchranáři spěchali o prázdninách ve středních Čechách k více než sto padesáti pacientům s alergickými reakcemi na hmyzí bodnutí. Na Boleslavsku přitom zasahovali pouze v osmi případech.

lesní plody

Antioxidanty v drobném ovoci chrání i proti slunci

Čas léta je spojen s obdobím zrání drobných plodů - jahod, malin, borůvek, ostružin, angreštu a rybízu. Mají nejen lahodnou chuť, ale také celou řadu vitamínů, minerálních látek, a také obsahují esenciální mastné kyseliny. Všechny zmiňované rostliny jsou nabité antioxidanty, které tělo ochraňují před slunečními paprsky. Abychom posílili organismus pro zimní období, měli bychom jich sníst v letní sezoně jeden a půl kila.

Ilustrační foto

Obezita a vysoký tlak spolu souvisejí

České Budějovice – Nechte si zkontrolovat krevní tlak, čtvrtina pacientů o své nemoci vůbec neví. To radí Michal Šnorek, ředitel Úseku interních oborů Nemocnice České Budějovice, a. s., v jejímž Kardiocentru vede ambulanci pro obtížně léčitelnou hypertenzi.

Západočeské dny zdraví Nemos v K. Varech

Dobrá zpráva! Jak jsme na tom se zdravím, nás zajímá

Karlovy Vary - Jaká asi bude návštěva Západočeských dnů zdraví společnosti Nemos v karlovarské Varyádě, když je nádherná letní sobota, lákající spíše k vodě, kladli si nejspíše otázku pořadatelé této preventivní a zábavné akce.

Návštěvníci si mohou vyzkoušet jízdu na invalidním vozíku, vedení nevidomého člověka v městském prostředí nebo třeba účinek psychowalkmanu, který napomáhá relaxaci a dodání energie.

Ošetřovatelské dny prevence na Horním náměstí

/POZVÁNKA/ V úterý od 9 do 17 a ve středu od 9 do 15 hodin mohou přicházet zájemci o screeningové měření krevního tlaku, glykemie, BMI či o prevenci nádorových a kardiovaskulárních onemocnění.

Ilustrační fotografie.

Na kolapsech se podílí horko i alkohol

Rokycansko – Horké a dusné počasí se podepisuje i na zdravotním stavu lidí. Dopad horkých dnů na náš organismus zaznamenávají hlavně kardiaci a ´plicaři´.

V Masarykově nemocnici v Rakovníku darovala krev téměř stovka dárců.

OBRAZEM: Darovat krev je radost i milé setkání

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Dlouhá fronta dobrovolných dárců krve se ve čtvrtek už od šesti hodin od rána tvořila před odběrovou místností v Masarykově nemocnici v Rakovníku. Před půl osmou se k odběru dostavilo sedmdesát osm dárců a přicházeli další.

Den zdraví se v Benešově konal už počtvrté.

OBRAZEM: Na benešovském náměstí si prověřovali své zdraví

Benešov - Celkově už počtvrté se ve středu 21. června na Masarykově náměstí sešli pod jedním velkým stanem ti, kteří se chtěli něco dozvědět o svém zdraví. Právě pro ně tam připravila zapsaná společnost Život a zdraví akci s názvem Den zdraví.

V jindřichohradecké nemocnici v rámci Dne bez tabáku měřili zájemcům tlak, hladinu cukru nebo BMI a radili se správnou životosprávou.

OBRAZEM: Ze zákazu kouření jsou i nekuřáci na rozpacích

Jindřichohradecko - Od roku 1988 je poslední květnový den připomínán jako Světový den bez tabáku. Ke kampani se připojili i v jindřichohradecké nemocnici, kde si mohl kdokoli nechat zdarma změřit krevní tlak, hladinu cukru, nechat se zvážit či změřit.

Náchodská nemocnice se 15. května poprvé připojila k akci „Čas je mozek“, která se konala v budově Beránku, a to při příležitosti Světového dne boje proti mozkové mrtvici.

Při mozkové mrtvici jde o minuty. „Volejte ihned 155,“ radí lékaři

Náchod - Pokleslý koutek, ochrnutí končetin jedné poloviny těla, komolení slov nebo používání nesprávných výrazů. Lékaři v takové chvíli radí: „Na nic nečekejte a ihned volejte linku 155!" Právě tak se totiž projevuje mozková mrtvice. Denně v České republice zabije průměrně 28 lidí.

Měření tlaku.

Hlídají si Pražané svůj tlak?

Praha - V rámci zítřejšího Světového dne hypertenze upozorňuje Všeobecná zdravotní pojišťovna na prudký nárůst pacientů s touto diagnózou. Za poslední tři roky přibylo v České republice třicet procent hypertoniků. V Praze je však nárůst onemocnění jeden z nejnižších.

Bylinky

Provoňte si zahrádku či balkon bylinkami

Patříte mezi ty zahrádkáře, kteří kromě nádherně rozkvetlé zahrady plné pestrobarevných květin mají rádi, když zahrada nese i svůj užitek? Začněte s pěstováním bylinek. Nejen pěkně vypadají. Využití pro bylinky najdete v kuchyni, ale také při léčbě mnoha zdravotních potíží.