Kreativ

ŠTÍTEK: krystal

Pervitin.

Kriminalisté zadrželi pětici dealerů drog

Karlovarský kraj - Policisté z Karlovarského kraje zadrželi v úterý pětici cizinců, kteří v regionu údajně prodávali drogy. Rozsáhlá razie se uskutečnila v Karlových Varech, kde udeřil tým Krystal. Do terénu vyrazilo na šest desítek policistů, kteří zasahovali hned na několika místech najednou.

Lustr ve tvaru holandského erbovního lva vznikl ze spolupráce mezi novoborským Kolektivem a designérem Hansem van Bentemem.

Lev od sklářů z Boru pouští duhy na ministerstvu obrany v Haagu

Další úchvatné dílo, které mají na svědomí skláři z Nového Boru, mohou obdivovat lidé v zahraničí. Nejnovějším kouskem je obří lustr ve tvaru jednoocasého skleněného lva uvnitř hlavní lobby nové budovy holandského ministerstva obrany v Haagu. Dílo, které tvoří třicet tisíc ověsů z olovnatého křišťálu, vzniklo na základě spolupráce novoborské firmy Kolektiv a holandského designéra Hanse van Bentema.

Za hromadnou bitku byli odsouzeni Marek Bažo (vlevo) a Oldřich Karša (vpravo). Dušan Diňa (uprostřed) byl obžaloby zproštěn.

Soud: Za hromadnou bitku Romů s policisty podmínka

Jihlava – Loňskou hromadnou bitku mezi dvaceti až třiceti Romy a dvěma policisty před obchodním domem Krystal v Žižkově ulici v Jihlavě museli uklidňovat až těžkooděnci. Jeden z napadených policistů skončil v nemocnici. Zadrženi a obviněni byli dva podezřelí Marek Bažo a Oldřich Karša. Třetí Rom, Dušan Diňa, byl obviněn dodatečně.

Minerál heulandit.

Heulandit je minerál, který se umí vařit

Jičín – Při prohlížení geologických sbírek v depozitáři jičínského muzea mě zaujalo hned několik zajímavých minerálů. Jedním z nich je minerál heulandit.

Kontroly policistů v pohraničí

Policie v pohraničí našla při kontrolách marihuanu i pervitin

Karlovy Vary - Karlovarští policisté z týmu Krystal našli při dvoudenní kontrolní akci v pohraničí 20 gramů pervitinu a téměř 400 gramů marihuany. Tým Krystal se zaměřuje na drogovou problematiku v pohraničí s Německem. V kontrolách budou policisté pokračovat, sdělil v pátek krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Ilustrační foto

Japonci jako první na světě získali plyn z metanových hydrátů

Tokio – Japonští experti dnes jako první na světě vytěžili plyn z metan hydrátů, zdroje, který bývá nazýván „hořlavým ledem" a Japonsko by mohl ochránit před nedostatkem energií. O výsledku experimentální těžby pod mořským dnem nedaleko japonského pobřeží informovala agentura AFP.

Ezoterický festival Astrovíkend v brněnských Lužánkách.

Na ezoterickém festivalu se lidé ptali na práci a peníze

Brno – Léčivou sílu bylin, krystalů, přednášky léčitelů nebo výlad vlstní budoucnosti z karet mohli zažít na vlastní kůži návštěvníci ezoterického festivalu Astrovíkend v brněnských Lužánkách. „Setkání tu pořádáme už po šestadvacáté. Lidé se čím dál častěji zajímají o svou ekonomickou situaci. Dříve to bylo spíš zdraví a vztahy, teď chtějí vědět, jak se jim bude dařit v práci," popsala organizátorka festivalu Marcela Prošková.

Ilustrační foto.

Hokejová mládež nebude nadále působit pod HK Krnov

Krnov - Krnovská hokejová mládež už nepatří pod HK Krnov. Na popud rodičů vzniklo nové občanské sdružení HK Krnov mládež, které od nového roku 2013 přebírá činnost a také hráčskou základnu mládežnických kategorií od HK Krnov. Zástupci malých hokejistů tak chtějí vyřešit situaci poté, co HK Krnov nedostal finanční dotaci od města.

Poslední dne přípravného mezibloku zakončili druholigoví fotbalisté Slezského FC v krnovské Krystal aréně. Do těžkých bojů na ledové ploše se zapojili i někteří fanoušci.

Fotbalisté zakončili přípravný meziblok hokejem

Krnov /FOTOGALERIE/ – Poslední den přípravného mezibloku zakončili druholigoví fotbalisté Slezského FC v krnovské Krystal aréně. Do těžkých bojů na ledové ploše se zapojili i někteří fanoušci.

V Jizerských horách došlo k zajímavému úkazu, objevila se tři slunce. Počasí je natolik ideální, že se objevila slunce a okruží z duhy.

Tři slunce zářila na nebi nad Jizerskými horami

Jizerské hory - Výjimečný přírodní úkaz byl díky mrazu, slunečnímu svitu a vhodné konstelaci v atmosféře vidět na obloze nad Jizerskými horami. Brána do jiné dimenze? Díra v časoprostoru? Rozpad slunce? Ne. Jde o atmosférický optický jev.

V Jizerských horách došlo k zajímavému úkazu, objevila se tři slunce. Počasí je natolik ideální, že se objevila slunce a okruží z duhy.

Tři slunce zářila na nebi nad Jizerskými horami

Jizerské hory - Výjimečný přírodní úkaz byl díky mrazu, slunečnímu svitu a vhodné konstelaci v atmosféře vidět na obloze nad Jizerskými horami. Brána do jiné dimenze? Díra v časoprostoru? Rozpad slunce? Ne. Jde o atmosférický optický jev.

V Jizerských horách došlo k zajímavému úkazu, objevila se tři slunce. Počasí je natolik ideální, že se objevila slunce a okruží z duhy.

Tři slunce zářila na nebi nad Jizerskými horami

Jizerské hory - Výjimečný přírodní úkaz byl díky mrazu, slunečnímu svitu a vhodné konstelaci v atmosféře vidět na obloze nad Jizerskými horami. Brána do jiné dimenze? Díra v časoprostoru? Rozpad slunce? Ne. Jde o atmosférický optický jev.

Ilustrační foto

Hlasujte v hudební anketě Otík 2012

Kladno – Nominace jsou ukončeny. Hlasování začíná. Čtenáři Kladenského deníku v příštích týdnech rozhodnou o nejoblíbenějších skupinách, zpěvácích a zpěvačkách z Kladenska a Slánska. Zároveň vybírají i kulturní počin uplynulého roku. Třetí ročník hudební ankety Otík 2012 je tady!

Ilustrační foto.

V sobotu v Krnově na Mikuláše a pak na hokej

Krnov - Hokejoví fanoušci HK Krnov a také jejich děti si v sobotu jistě přijdou na své. Nejenže Krnovští hokejisté hostí v rámci 11. kola krajské ligy překvapení soutěže, tým HC Bohumín, ale proběhne také tradiční mikulášská nadílka.

Ilustrační foto

Bavoři kvůli pašování pervitinu z ČR zpřísní kontroly u hranic

Berlín - Kvůli stále rostoucímu pašování pervitinu z Česka zpřísní Bavorsko namátkové kontroly u hranic. Řekl to v Norimberku bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann. Současně vyzval českou vládu, aby přehodnotila svou drogovou politiku, jejíž liberalizace před dvěma roky je podle Herrmanna hlavní příčinou současného nárůstu výroby pervitinu v ČR a jeho dovozu do sousední německé spolkové země.

Poslední říjnový sběr.

Není radno sbírat promrzlé hřiby

Orlickoústecko - Poslední říjnový sběr, tak pojmenovala snímek, který přišel do redakčního e-mailu, Marie Šedová. Fotografie hříbků na sněhu vypadá idylicky, ovšem sběr hub v době, kdy už začíná mrznout, má svá úskalí.

VÍTĚZ Kladenského Otíka 2010. Kapela Ikaros. Zleva: Zdeněk Zeman (kytara), Jiří škrába (zpěv, basskytara), Dušan Thon (bicí), Jaroslav Číž (zpěv, kytara), Dušan Roháč (technik)

Právě startuje další ročník hudební ankety Otík 2012

Kladensko – Jste fanoušci jazzu, rocku, folku, dechovky nebo jiných stylů? Znáte kapelu, zpěvačku nebo zpěváka, kteří vás zaručeně pobaví? Pomozte Kladenskému deníku najít nejoblíbenější „domácí" hvězdy. Třetí ročník oblíbené hudební ankety Otík 2012 právě začíná.

Ilustrační foto.

Kameny močových cest vedou k selhání ledvin

Praha - Lékaři těmto kamenům říkají konkrementy nebo také urolitiáza. Jsou jedním z velmi rozšířených urologických onemocnění. Vznikají z drobných krystalů solí nebo minerálních látek, které se za normálních okolností vylučují močí. Různě velké kameny se zpravidla organismus snaží vypudit spontánně, a to pak nastávají poměrně dramatické okolnosti, ke kterým určitě patří třeba ledvinová kolika.

Ilustrační foto.

Nezapomeňte si naložit zelí nebo houby

Jičínsko – Sezóna zavařování pokračuje. Bohatým zdrojem vitaminu C je zelí. Zemědělské družstvo Dobrá Voda prodává každou sobotu dopoledne až do konce října bílou (10 Kč za kg) i červenou krouhanku (14 Kč za kg).

Policie ve Znojmě zlikvidovala gang distributorů pervitinu.

Policie ve Znojmě zlikvidovala gang distributorů pervitinu

Znojmo – Dramatický zásah desítek policistů v kuklách, v civilu i uniformovaných včetně celníků a policejního vrtulníku znepokojil ve středu kolem druhé hodiny po poledni obyvatele centra Znojma. Například hernu v ulici Horní Česká a také asijské bistro na Slepičím trhu obsadili maskovaní policisté. Podniky neprodyšně uzavřeli. Z interiérů herny lidé slyšeli silné rány, jakoby někdo boural zeď, lidé pozorovali policejní vrtulník nad střechami domů.

Ilustrační foto.

Cestovatel přiblíží výpravy do Rumunska

Holešov, Kroměříž – Na Klubový večer s cestovatelem a spisovatelem Martinem Mykiskou, který se podělí o zážitky a fotografie z putování, zve dnes v sedmnáct hodin do Drive Clubu v Holešově tamní Klub českých turistů.

Hokejisté HK Krnov v Bohumíne neuspěli, doma to budou chtít napravit.

Krnovští hokejisté přivítají v sobotu béčko Nového Jičína

Krnov - Krnovským hokejistům se vstup do nové sezony krajské ligy nepovedl. Na ledě loňského nováčka z Bohumína držel krok jen v první třetině, kterou vyhrál 2:1. Pak už ale dominovali domácí a v následujících dvou třetinách nastříleli hned šest branek. Krnovští tak museli spolknout hořkou pilulku v podobě nečekaně vysoké porážky 3:7.

Ján Marienka, rodák z Dubnice a krnovský hokejový obránce.

Hokejisty prověří v přípravě Dubnica

Krnov - Krnovští hokejisté se připravují na novou sezonu krajské hokejové ligy. Stihli zatím jen čtyři tréninky, a už je čeká první soupeř. Zatím ale půjde jen o přípravu. V sobotu od 17.00 hodinse na zimním stadionu Krystal představí slovenský celekHK 38 Dubnica. Utkání tak naváže na tradici, kdy do Krnova přijížděl jiný dubnický tým, Old Foxes.

Veřejné kluziště. Ilustrační foto.

Zimní stadion v Krnově je opraven

Krnov - Léto je pomalu u konce a je čas vyměnit plavky za teplejší oblečení, nasadit brusle a vyrazit na zimní stadion Krystal v Krnově. Návštěvníky potěší, že byla dokončena oprava čpavkového hospodářství. Menší nadšení asi budou mít z mírného navýšení ceny vstupného a pronájmu ledové plochy.

Sběratelka baleného cukru Stanislava Halamková z Vážan nad Litavou má doma tisíce obalů.

Cukry před mravenci zachraňovala vysavačem

Vážany nad Litavou - Balený cukr má původně sloužit jako hygienicky oddělená dávka sladidla nabízená například k čaji nebo kávě. Jenže jako u všech výrobků si i u něj začali lidé hrát s designem. A toho si všimla osmapadesátiletá Stanislava Halamková z Vážan nad Litavou, která teď má ve své sbírce kolem šesti tisíc kusů balených cukrů.

Astrachaň přivezla do Hodonína i ruskou reprezentantku Emilii Turei.

Ruská Astrachaň trénuje v Hodoníně. V sobotu vyzve Györ

Hodonín – Už jsou v Hodoníně. Házenkářsky Astrachanočky Astrachaň dorazily ve středu večer na Slovácko. Přední ruský tým, který odehraje ve sportovní hale TEZA několik přípravných zápasů a zúčastní se rovněž kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje, přivezl na jižní Moravu všechny opory včetně reprezentantky Emilie Turei.

Masarykova univerzita v Brně - ilustrační foto.

Vědci z Brna hledají kov v termitech

Brno – Své nepřátele zabíjí tak, že vedle nich explodují. Nepotřebují k tomu žádné výbušniny, stačí jim jejich tělo. K výzkumu termitů-atentátníků přispěli také Vědci z brněnské Masarykovy univerzity.