Kreativ

ŠTÍTEK: krystal

Ilustrační foto.

Hokejový souboj o první místo

Krnov, Horní Benešov – V rámci dalšího kola krajské hokejové ligy přijede v sobotu v 17.00 hodin na krnovský zimní stadion Krystal ambiciózní celek z Orlové.

Okresní hokejové derby je tady

Krnov - Na krnovském zimním stadionu Krystal dojde k velkému a očekávanému derby. V rámci krajské hokejové ligy se domácímu mužstvu HK Krnov postaví odvěký rival z Horního Benešova.

Ilustrační fotografie

SLOUPEK: Psí packy a sůl na chodnících

Praha - Špatnou zprávu vyslali pro domácí mazlíčky politikové z pražské radnice. Chtějí se vrátit k solení chodníků v zimních měsících. Důvod ale nesdělili.

NÁHLED DO BUDOUCNOSTI. Nezvyklá podoba Vinohradské třídy s novou, čtrnáctipatrovou dominantou – budovou Crystal Prague. Má stát na křižovatce s ulicí Zásmuckou. Jejími sousedy se stanou Olšanské hřbitovy i bývalý Strojimport.

Skleněný obr má povstat nad Vinohrady

Praha – Na Vinohradech možná už brzy zazáří obří skleněný krystal. Budí zvědavost, kontroverze i pohoršení. Jisté je, že pokud se čtrnáctipatrová kancelářská budova Crystal Prague nad starobylou a především konzervativní pražskou čtvrtí vztyčí, jistě oslní každého. Ať už v dobrém, či špatném slova smyslu.

NÁHLED DO BUDOUCNOSTI. Nezvyklá podoba Vinohradské třídy s novou, čtrnáctipatrovou dominantou – budovou Crystal Prague. Má stát na křižovatce s ulicí Zásmuckou. Jejími sousedy se stanou Olšanské hřbitovy i bývalý Strojimport.

Skleněný obr má povstat nad Vinohrady. Už brzy

Vinohrady – Na Vinohradech možná už brzy zazáří obří skleněný krystal. Budí zvědavost, kontroverze i pohoršení. Jisté je, že pokud se čtrnáctipatrová kancelářská budova Crystal Prague nad starobylou a především konzervativní pražskou čtvrtí vztyčí, jistě oslní každého. Ať už v dobrém, či špatném slova smyslu.

Ilustrační foto

Snahy o supermarket jsou zatím marné

Bor – Město Bor se už několik let marně snaží přesvědčit investory, aby ve městě postavili nějaký supermarket. Dokonce pro něj radnice připravila pozemky. Snaha zatím vyšla naprázdno.

OPRAVDOVÁ NABÍDKA, NEBO ŽERT? Inzerát z tachovské trafiky.

Drogu si koupíte na inzerát

Tachov – Prodám vážený gram pika, bílé, žluté krystaly dle chuti. Volejte 24 hodin denně. Pod textem je připojeno telefonní číslo. Inzerát tohoto znění lze spatřit ve vitríně jedné z tachovských trafik. Lístek visí hned vedle několika dalších nabídek na nejrůznější zboží.

Včelařský den v Hradci Králové

V Hradci slavil med svůj svátek

Hradec Králové /FOTOGALERIE/– Dvacátý šestý ročník okresního včelařského dne pořádala v sobotu Okresní organizace Českého svazu včelařů a Střední odborná škola veterinární Hradec Králové.

Po roce se do Bruntálu sjeli na pozvání koordinátora Františka Nedomlela domácí a polští umělci k historicky prvnímu ročníku Řezbářského plenéru.

Sedm věhlasných řezbářů se sjelo do parku

Bruntál /FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ – Po roce se do Bruntálu sjeli na pozvání koordinátora Františka Nedomlela domácí a polští umělci k historicky prvnímu ročníku Řezbářského plenéru.

Areál bývalého školního statku ve Znojmě - Příměticích, dnes prostory pro průmyslovou zónu Krystal park.

Průmyslové zóny: stále prázdno

Znojmo – Deset až patnáct firem mělo podle původního developera postupně fungoval v přímětickém Krystal parku. Průmyslová zóna, kterou ve městě nechalo připravit bývalé vedení Znojma, však stále zeje prázdnotou. Místa pro investory jsou přitom v nabídce již více než dva roky.

ZDEŇKA JORDÁNOVÁ, původně ekonomka, se dnes snaží lidem pomoci nacházet cestu zpět k sobě samým.

Žena, jež píše vaše příběhy tak, jak je vnímá

Česká Lípa - V českolipském Krystalu se ve středu uvede jedna z nejprodávanějších domácích autorek, jejímž tématem je lidské sebepoznávání. Její knihy na téma umění žít mizí z pultů a její semináře jsou plné zájemců. Možná i proto, že v poznávání toho, co je pro nás dobré, se Zdeňka Jordánová neuchyluje k povrchním snům o milionech a luxusu.

Papež Jan Pavel II.

Bůh neimprovizuje, řekl arcibiskup k životu Jana Pavla II.

Lisabon - Bostonský arcibiskup v pátek na pouti ve Fátimě v Portugalsku řekl, že papež Jan Pavel II. přežil před 30 lety pokus o atentát, "aby se stal nástrojem Boha a podílel se na pádu železné opony a na skoncování s komunistickým politickým útlakem ve světě".

V pátek a sobotu probíhal v Libereckých Lidových sadech Ještědský Krystal – soutěžní přehlídka kouzelníků a iluzionistů. Snímek je z doprovodné dealer show – kde jednotliví kouzelníci nebo výrobci prezentují své výrobky či pomůcky.

Liberce se i v sobotu zmocní čáry

Liberec - Kouzelníci z celé republiky i ze zahraničí si dali sraz v libereckých Lidových sadech. Ještě dnes se zde koná mezinárodní soutěž kouzel a magie, nazvaná Ještědský krystal.

Marie Pribišová ze Strážnice ovládá hned několik technik výroby perníčků.

Perníkářka upekla už i královnu s kočárem

Strážnice – K pečení medových perníčků přivedl Marii Pribišovou ze Strážnice v osmnácti letech tatínek – včelař. Kdyby jí tehdy ale neslíbil, že jí půjčí auto, asi by na kurz jejich pečení nešla. Také k tomuto umu několik let netíhla. Přesto ale perníkařství nakonec propadla.

Tho Vu Tien (uprostřed) v doprovodu obhájce a tlumočníka

Vietnamec: Drogy si u mě ukryla sousedka

Plzeň, Potůčky – Kilogramy drog měl svým zákazníku podle obžaloby prodat třiačtyřicetiletý Vietnamec Tho Vu Tien. Cizinec, který v pondělí před senátem Krajského soudu v Plzni odmítl vypovídat, se měl svou rodinu snažit finančně zabezpečit pomocí ilegálního prodeje marihuany a pervitinu.

Výkopové práce a pokládka nových železobetonových rour (včetně revizních šachet) se dotknou především oblasti křižujících se ulic Hlavní s Nádražní, pod kterými protéká potok Bahno.

Frýdlant se chystá na rozsáhlé opravy

Frýdlant nad Ostravicí – Město Frýdlant zahájí v květnu významnou investiční akci. Půjde o opravu vodního náhonu, v oblasti v oblasti křižovatky ulic Hlavní s Nádražní.

Areál bývalého školního statku ve Znojmě - Příměticích, dnes prostory pro průmyslovou zónu Krystal park.

Krystal park signalizuje oživení

Znojmo – Snahu obsadit průmyslovou zónu u Přímětic převzal od vyhaslého developera vlastník pozemků. Radnice hledá pozemek pro konzervárnu. Jistá je zatím jen devátá linka Pegasu.

Ilustrační foto.

Krnovští hokejisté ukončí sezonu zápasem s Dubnicí

Krnov – Hokejisté HK Krnov už mají po sezoně. V letošním ročníku krajské ligy skončili na výborném třetím místě. Poslední zápas však sehrají tuto sobotu, kdy se s úspěšným hokejovým ročníkem rozloučí.

Solná lampa. Ilustrační foto

Solné lampy: doplněk domácnosti i zdroj zdraví

Působí lehce ezoterickým dojmem a pořídíte je většinou v obchodech, kde na vedlejších regálech leží léčivé masti, pročišťovací čaje a batikované modely. Jemné přírodní světlo má ale kromě okrasného účinku i prokazatelně blahodárný vliv na vaši tělesnou schránku.

INDIE ROCKOVÁ KAPELA CHARLIE STRAIGHT.

Charlie Straight zahrají v České Lípě

Česká Lípa – Charlie Straight je indie rocková, britpopová kapela založená v roce 2006 v Třinci. Hraje ve složení Albert Černý (zpěv, kytara), Michal Šupák (klávesy, akordeon, vokály), Johnny Cienciala (basová kytara) a Pavel Pilch (bicí).

Sůl na suchých chodnících na Vápenici

Mrhá A.S.A. při solení suchých chodníků penězi?

Prostějov /FOTO/ – Po vysvětlení, proč sypací vozy ošetřily v Prostějově suché chodníky, se v pondělí pídila jedna z rozhořčených obyvatelek města. Šéf zimní údržby z A.S.A. vysvětlil, že šlo nejspíš o selhání řidičů. Ti totiž mají posyp použít jen tehdy, když je to nezbytné.

Majitel domu Vojtěch Kolář si společně se statikem prohlíží část štítové zdi, která se zřítila ve čtvrtek ráno v olomoucké části Slavonín.

Znalec o pádech zdí: Nepálená cihla je jako kostka cukru v čaji

Olomoucký kraj – Pět zdí domů se v kraji zřítilo během tohoto týden. Většinu z nich si majitelé postavili z nepálených cihel, takzvaných vepřovic. Co pád zdiva způsobilo? Počasí, materiál nebo nedostatečná údržba? Dá se zřícení předcházet, případně jak? Odpovídá soudní znalec v oboru statiky budov Jaromír Vrba.

SILVESTROVSKÝCH oslav si v kladenských i slánských podnicích můžete užít, místa ale rychle ubývají.

Silvestrovské party mají ještě volná místa

Kladno, Slaný - Váháte, kam vyrazit na oslavu příchodu nového roku? Kladenský deník udělal průzkum restaurací a barů v Kladně a Slaném. Volná místa ještě jsou a určitě je z čeho si vybírat.

Plaketu za hudební počin roku získala akce Music on the Square ve Slaném.

FOTOGALERIE: Kladenský Otík má již vítěze

Kladno - Už je to tady. Sláva vítězům, čest poraženým. První ročník hudební ankety Kladenský Otík, navazující na loňský nultý Muzikant roku, má své šampiony, kteří se mezi sebou utkali hned v několika kategoriích.

Ilustrační foto

V minulých týdnech zdražila mouka, zlevnily pomeranče

Praha - V uplynulých dvou týdnech v tuzemských obchodech nejvíce podražila pšeničná hladká mouka. Více lidé zaplatili také za brambory a cukr krystal. Naopak levněji mohli nakoupit pomeranče, papriky nebo kuchaná kuřata. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil Český statistický úřad.

Oldřich Balán už v dětství propadl sbírání jakýchkoliv pěkných šutříků. A když zjistil, že se dají také brousit, stal se z toho životní styl.

Vášní Oldřicha Balána je broušení kamenů

Bruntál -Oldřich Balán už v dětství propadl sbírání jakýchkoliv pěkných šutříků. A když zjistil, že se dají také brousit, stal se z toho životní styl. „K téhle práci potřebuje člověk cítit zapálení,“ prozradil bruntálský brusič kamenů Oldřich Balán.