Kreativ

ŠTÍTEK: Velké Opatovice

Ilustrační foto.

Jiřiny vystaví s mapami i se zbraněmi

Velké Opatovice, Rájec–Jestřebí - Pestrobarevné květy jiřin rozzáří v příštích dnech Moravské kartografické centrum ve Velkých Opatovicích i zámek v Rájci nad Svitavou.

Ilustrační foto

Kroniky zvěčňují na dvd a cd

Blanensko - Milovníci historie už nemusí hledat kroniky v archivech. Nahlédnou do nich třeba přímo doma přes webové stránky. Stále více obcí Blanenska si totiž nechává staré kroniky vydat na dvd nebo cd. Uchrání tak knihy a samotnou historii před zničením.

Ilustrační foto.

Vandalové na Blanensku často ničí lavičky

Blanensko /DISKUTUJTE/ - Vandalové se na Blanensku zaměřují na lavičky. Ty pomalují, vytrhnou ze země, hodí do okrasného jezírka nebo odnesou neznámo kam. Pracovníci měst tak musí lavičky neustále opravovat nebo doplňovat jejich počet.

Ilustrační fotografie.

Ze záchranek na Blanensku ubudou lékaři

Blanensko - Na Blanensku ubudou dvě posádky zdravotnické záchranné služby s lékařem na palubě. Od prvního srpna je nahradí posádka se dvěma zdravotnickými záchranáři. Stane se tak u rychlých s kratším pracovním režimem v Blansku a Boskovicích. Lidé se obávají horší péče.

Ilustrační fotografie.

Ze záchranek na Blanensku ubudou lékaři

Blanensko /ANKETA/ - Na Blanensku ubudou dvě posádky zdravotnické záchranné služby s lékařem na palubě. Od prvního srpna je nahradí posádka se dvěma zdravotnickými záchranáři. Stane se tak u rychlých s kratším pracovním režimem v Blansku a Boskovicích. Lidé se obávají horší péče.

NELEKNOU SE NIČEHO. Velkoopatovičtí hasiči pomáhají, soutěží a pořádají i různé kulturní akce.

Hasiči z Velkých Opatovic zachraňují i soutěží

Velké Opatovice /SERIÁL, FOTOGALERIE/ - Boj s ničivým požárem, který v roce 1973 zachvátil zámek ve Velkých Opatovicích, patří k nejvýznamnějším zásahům, které má na kontě tamní sbor dobrovolných hasičů. Oheň tehdy poničil velkou část jižního křídla budovy.

Na jazzový dýchánek do Velkých Opatovic přijela i škodovka Julča

Na jazzový dýchánek do Opatovic přijela i Julča

Velké Opatovice /FOTOGALERIE/ - Seskupení Eggnoise, Elena Sonenshine & Jocose Jazz, Kulturní úderka a další letos vystupovali na devátém ročníku Nejen jazzového dýchánku, který se v sobotu konal ve Velkých Opatovicích.

Koupaliště Blansko

Vyberte nejlepší koupaliště na Blanensku

Blanensko /FOTOGALERIE, ANKETA, DISKUZE/ - Sluneční paprsky začínají pěkně pálit, vzduch už je krásně teplý a lidé začínají pomalu svlékat přebytečné svršky.

Ilustrační foto

Dětské dechovky se sjedou do Vysokého Mýta

Vysoké Mýto - Po tři dny v závěru tohoto týdne bude znít ve Vysokém Mýtě a okolí hlavně dechová hudba. Uskuteční se již sedmnáctý ročník národní přehlídky dětských dechových orchestrů „Čermákovo Vysoké Mýto“.

Ilustrační foto

Velkoopatovičtí mají své lázeňské oplatky

Velké Opatovice - Velkoopatovičtí mají novinku pro turisty. Při prohlídce tamního kartografického centra, fary nebo infocentra návštěvníci objeví mezi pohledy a suvenýry také Velkoopatovické lázeňské oplatky.

Malí hasiči bojovali o pohár.

Malí hasiči bojovali o pohár

Velké Opatovice /FOTOGALERIE/ - Jednatřicet hasičských týmů změřilo své síly v závodu o pohár Malé Hané. Ve Velkých Opatovicích si děti od šesti do patnácti let zaběhly štafety s překážkami a rozděláváním hadic.

Ilustrační foto

Místo hřbitova budou mít park

Velké Opatovice - Na místo starého hřbitova uprostřed města budou mít Velkoopatovičtí nový park. V těchto dnech totiž v místech, kde se do roku 1973 pohříbívalo, dělníci odklízejí poslední ostatky původního hřbitova.

Roman Krejčíř

Sušená voda: zdařilý experiment

Velké Opatovice - /FOTO/ Poněkud bláznivý nápad, který se vyvedl. Tak by se dal charakterizovat netradiční podnikatelský záměr Romana Krejčíře z Velkých Opatovic.

Roman Krejčíř

Prodává sušenou vodu

Velké Opatovice - Podnikatel Krejčíř se rozhodl přijít na vánoční trh se zcela novým výrobkem. Začal prodávat sušenou vodu. S netradičním zbožím nakonec uspěl.

Ilustrační foto.

Stále více měst pořizuje kamery

Blanensko - Kvůli vandalům a sprejerům obce na Blanensku neváhají investovat do kamer. Tam, kde kamerový systém už funguje, jsou spokojeni.

Ilustrační foto.

Skejťáci budou mít nové překážky

Velké Opatovice - Nových překážek pro jízdu na skateboardu, kolečkových bruslích nebo biketrialovém kole se dočká mládež ve Velkých Opatovicích. Nejpozději do konce ledna tak budou moct využívat plochu s šesti novými kovými překážkami, na které město dalo tři sta padesát tisíc korun.

Winklerová Michaela Dobré ráno

Dobré ráno o neděli

Večer se zahrabu do postele a s blaženým pocitem na tváři usnu. Ráno mě probudí obrovský hluk. Nejdříve si myslím, že se mi to jen zdá. Zavřu zase oči. Za chvíli se ten strašný rámus ozve znova. Tak se mi to bohužel jen nezdálo.

Kartografickém centru ve Velkých Opatovicích

OBRAZEM: Kartografické centrum ve Velký Opatovicích

Velké Opatovice (FOTOGALERIE) - Přiblížit návštěvníkům obří plastickou mapu Moravy a Slezska se rozhodli v Moravském kartografickém centru ve Velkých Opatovicích. V těchto dnech zde proto nainstalovali kameru a LCD obrazovku, díky níž si lidé budou moct historický exponát lépe prohlédnout.

Roman Krejčíř

Rozhodl se prodávat sušenou vodu

Velké Opatovice - Alespoň jednou za život přijít s vlastním vynálezem. Takový byl sen Romana Krejčíře z Velkých Opatovic. Rozhodl si jej tedy splnit. Jeho vynález se nazývá Aquastrong neboli koncentrát sušené vody.

Ilustrační foto.

Chtějí lépe využít prostor akvaparku

Velké Opatovice - Jak co nejlépe využít volný prostor v okolí nově otevřeného koupaliště ve Velkých Opatovicích, v současné době řeší tamní zastupitelé. Podle nich je jedím z řešení vybudovat poblíž akvaparku kemp.

Ilustrační fotografie

Fortuna liga jde do posledního kola

Blanensko - Až los určil vítěze předposledního kola Fortuna ligy čtenářů Blanenského Deníku. Jan Skoták z Veselice chyboval jen dvakrát stejně jako Josef Trunda z Adamova.

Ilustrační fotografie

V 11. kole Fortuna ligy vyhrála žena

Blanensko - Čtveřice soutěžící posbírala v 11. kole Fortuna ligy čtenářů Deníku 14 bodů. O vítězi rozhodla Supertrefa. V deseti zápasech padlo 29 branek.

Ilustrační fotografie

Vítězi 9. kola pomohla opět Supertrefa

Blanensko - Superterefa rozhoduje v posledních kole Fortuna ligy o tom, kdo si odnese cenu pro vítěze kola. Nejinak tomu bylo i v 9. kole. Čtveřice tipujících přesně trefila sedm zápasů z desíti. Ve vybraných zápasech padlo celkem šestatřicet branek. Pan Vojtěch Gottwald z Kulířova měl v Supertrefě 35 branek a stal se tak vítězem kola. V redakci Blanenského Deníku Rožmitálova 14, Blansko na něj čekají věcné ceny.