Kreativ

ŠTÍTEK: Velké Opatovice

ilustrační foto

Tip liga s deníkem - vítězi 6. kola

Blanensko - V šestém kolem fotbalové Fortuna ligy čtenářů Deníku měli tipující nebývale přesný odhad. Z desítky vybraných zápasů uhodla pětice soutěžících plných osm zápasů správně. O vítězi musela, jak je již v posledních kolech zvykem, rozhodnout Supertrefa. Nejblíže ke správnému tipu 34 vstřelených branek byl Pavel Nečas z Blanska Podlesí. V průběžném pořadí se na prvním místo vyhoupl Jiří Obalil ze Šošůvky.

Ilustrační foto.

Po třiceti letech se do Velkých Opatovic vrací výstava jiřin

Velké Opatovice - Alenka, Smutek českého národa, Tomáš Gariggue Masaryk nebo třeba Blansko. I tak se jmenovaly odrůdy jiřin, které za první republiky vypěstoval nekorunovaný král jiřinek Emil Dokoupil z Velkých Opatovic. Právě jiřinám bude patřit tento víkend ve Velkých Opatovicích.

Ilustrační foto

Letovičtí: Chceme další rychlíky

Letovice - Letovičtí si stěžují na spojení s Prahou. Vadí jim, že rychlíky se zastávkou v Letovicích nevyjíždějí z hlavního města později večer.

Pavel Vazovan z Olešné vyhrál v prvním kole tipovací soutěže Deníku Fortuna liga. Stejný kousek se mu povedl již vloni. Jako cenu si odnesl tričko s logem soutěže a stokorunovou poukázku na sázení ve sběrnách Fortuny.

Tipliga s Deníkem - vítězi třetího kola pomohla Supertrefa

Blanensko - Fotbalisté Blanska si v minulém kole připsali premiérový bod ve třetí lize. Na hřišti rezervy Olomouce sice od šesté minuty prohrávali vlastním gólem, ale minutu před koncem zařídil remízu blanenský kanonýr Martin Sehnal.

Kartografické centrum ve Velkých Opatovicích.

Plastická mapa bude přehlednější

Velké Opatovice - Více příblížit návštěvníkům Moravského kartografického centra ústřední exponát muzea, tedy plastickou mapu z devatenáctého století, se rozhodli ve Velkých Opatovicích. Do konce roku zde proto pořídí novou audiovizuální techniku.

Logo Fortuna ligy

Ve 2. kole Fortuna ligy vyhrála žena

Blanensko - Ve druhém kole Fortuna ligy měla nejpřesnější odhad čtveřice tipující s 11 body. Mezi nimi byli i Lucie Havlová a Luboš Hruška, kteří se mezi nejlepší probojovali i minule.

Soutěž kromě ocenění a nutného povzbuzení přinesla Adéle Rotalové i postup do krajského kola.

Zvítězila díky Líze ze Zelňáku

Velké Opatovice - "Neštengrujte mě tak fofrem, esče ste negómal, proč sem došla,“ to mimo jiné zaznělo z úst šestnáctileté Adély Rotalové z Velkých Opatovic.

Ilustrační foto

Otevřou nové muzeum na zámku

Velké Opatovice - Po čtyřiačtyřiceti letech se velkoopatovické muzeum přestěhuje do nového. Z prostoru městského úřadu se přemístí celá expozice do zrekonstruovaného západního křídla místního zámku. Brána muzea se návštěvníkům poprvé otevře devětadvacátého srpna.

Ilustrační foto.

Za odpad dluží stovky lidí

Blanensko - Povinnosti platit poplatky za domovní odpad se někteří lidé úspěšně vyhýbají. Jsou i tací, kterým se to daří i několik let.

Tobogán, skluzavky, plavecký bazén i dětské brouzdaliště budou moci využívat návštěvníci nově otevřeného akvaparku ve Velkých Opatovicích.

OBRAZEM: Otevřeli nový akvapark

Velké Opatovice - Tobogán, skluzavky, plavecký bazén i dětské brouzdaliště budou moci využívat návštěvníci nově otevřeného akvaparku ve Velkých Opatovicích.

„Znakování umožní komunikovat s dítětem téměř o rok dřív než se naučí mluvit. Maminky se tak snáze dozvědí, co batolata cítí a potřebují, aniž by se toho musela dožadovat pláčem,“ říká osmadvacetiletá lektorka.

Učí znakovou řeč pro nemluvňata

Velké Opatovice - Mám hlad. Už to stačí. Chci spát. Nebo například je mi horko. I toto mohou sdělit nemluvňata svým rodičům. Nepoužívají ovšem slova, ale znakovou řeč pro slyšící batolata, jejíž kurzy v těchto dnech pořádá Markéta Dufková z Velkých Opatovic.

S popíjením lahváčů a vůbec alkoholu na veřejnosti je na většině území Ostravy konec. Ilustrační foto

Opatovice: na ulici se pít nebude

Velké Opatovice - Pít alkohol na veřejnosti bude ve Velkých Opatovicích možné jen do konce května. Pak to bude zakazovat nová vyhláška.

Boris Trčka měl v šestém kole štěstí. Stejně jako další dva tipujicí získal jedenáct bodů. Nakonec díky losu vyhrál

Fotbalová Tip liga: o vítězi musel potřetí rozhodnout los

Blanensko - V šestém kole fotbalové Tip ligy měla nejpřesnější mušku trojice tipujicích. Uřčit jediného vítěze nepomohla ani správná trefa. Ke slovu tak musel přijít los, který plechovky piva a originální půllitr Staropramenu přihrál panu Borisi Trčkovi z Letovic.

Ilustrační foto.

Na trať vyjedou parní stroje

Boskovicko - Trať mezi Skalicí nad Svitavou a Velkými Opatovicemi čeká jubileum. Železničáři to řádně oslaví.

Ilustrační foto

Turisté zamíří do Javoříčka

Velké Opatovice - Klub českých turistů ve Velkých Opatovicích pořádá zítra patnáctý ročník turistického pochodu Velké Opatovice – Javoříčko.

Ilustrační foto

Zoufalý otec postrádal syna, naštěstí ho našel

Moravská Třebová - Zoufalý otec oznámil v neděli na policii, že postrádá svého syna. Dvacetiletý mladík odešel z domova a v pokoji nechal podivný vzkaz. Spolu s ním zmizela také láhev alkoholu. Protože se chlapec před nedávnem rozešel s dívkou, mysleli rodiče na to nejhorší.

Ilustrační foto

Pokuty: Lidé dluží miliony

Blansko - Téměř tři miliony korun dluží lidé za nezaplacené pokuty v Blansku i v Boskovicích a pracovníci finančních odborů je od nich nesnadno vymáhají.

Ilustrační foto.

Jedenáct branek při vyvrcholení turnaje

Jaroměřice - Druhý díl seriálu halových fotbalových turnajů AVL Jaroměřická fotbalová zima zavedl na Malou Hanou osm žákovských týmů. Ty bojovaly o pohár firmy S–Cart Jevíčko, který si po přesvědčivých výkonech odvezla Moravká Třebová nemající konkurenci. Mužstvo Slovanu bylo viditelně nejlepší a rychlým kombinačním fotbalem rozdrtilo všechny protivníky.