Kreativ

ŠTÍTEK: Velké Opatovice

Dárek pro prezidenta Václava Klause

Klause v kraji přivítá Venuše

JIŽNÍ MORAVA - Prezident Václav Klaus zítra zahájí třídenní návštěvu jižní Moravy. Během ní bude hlavně mluvit s lidmi.

Kartografické centrum ve Velkých Opatovicích.

Ukážou mapy a geodetické přístroje

VELKÉ OPATOVICE - Čtyřtisícové Velké Opatovice dnes zažívají velký svátek. Město, kam se turisté zatím zrovna nehrnou, totiž nabídne jedinečnou expozici věnovanou kartografii.

Ing. Stanislav Juránek

Hejtman: Těším se, až uvidím obří mapu

BLANENSKO - Na Blanensko v pátek míří hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek. Po krátké návštěvě jeskyně Výpustek se chystá i na slavnostní otevření kartografického centra.

Ilustrační foto.

Oblohu o víkendu ovládli draci

VELKÉ OPATOVICE - Podzim, jak má vypadat. Zoraná pole, pofukující vítr a nad nimi létající draci všech barev a velikostí. Tak to o víkendu vypadalo hned na několika místech Blanenska a Boskovicka, kde děti pouštěly svoje nebo zakoupené různobarevné výtvory na špagátcích.

Energii z větru vítají i odmítají

VELKÉ OPATOVICE, ROZSEČ NAD KUNŠTÁTEM - Hned na několika místech na Blanensku by měly stát větrné elektrárny. Investoři je chtějí stavět například u Rozseče nad Kunštátem, Letovic a Velkých Opatovic.

Ilustrační foto

Velkoopatovičtí už ví, kdy se vykoupou

VELKÉ OPATOVICE - Velkoopatovičtí už nebudou muset jezdit v letních parnech za koupáním až do Moravské Třebové či Letovic. Příští rok se totiž vydovádí a zaplavou si v bazénech na vlastním koupališti.

Ilustrační foto

Bezděčí: NE elektrárnám

BEZDĚČÍ, VELKÉ OPATOVICE - Větrné elektrárny za humny nechceme. Takové jednoznačné stanovisko mají obyvatelé městské části Velkých Opatovic Bezděčí. Jednu nebo dvě větrné elektrárny u jejich obce chce stavět brněnská firma WM Power.

Ilustrační foto

Hlinečtí mladí hasiči dosahují výborných výsledků

HLINSKO- Letošní sezóna v požárním sportu mládeže již naplno začala a mladí hasiči z České hasičské jednoty Hlinsko se do ní pod vedením zkušených vedoucích vrhli z velkou vervou. Aby také ne, když pomýšlejí na metu nejvyšší, a to stát se vítězi Mistrovství republiky mládeže Českých a Moravských hasičských jednot v požárním sportu.

Jakub Dosedla finišuje.

Olympiáda dětí zavítala do Opatovic

VELKÉ OPATOVICE - Přes dvacet základních škol vyslalo své prvňáky do olympijského zápolení. Děti soutěžily v bězích, skocích a hodech, i v atletickém čtyřboji. Svoje zápolení braly naprosto vážně. Nebyla nouze o napínavé souboje ani o slzy z nešťastných pádů.

Den s Deníkem ve Velkých Opatovicích

Opatovičtí prožili Den s Deníkem

VELKÉ OPATOVICE - Zábava, hudba, soutěže, diskuze se starostou – o tom byl Den s Deníkem ve čtvrtek 24. května ve Velkých Opatovicích. Nahlédnout do zákulisí výroby Blanenského Deníku přišly na náměstí Míru desítky lidí.

Ilustrační foto

Lidem chybí supermarket

VELKÉ OPATOVICE - Malé možnosti výběru při nakupování – to je to, co nejvíc vadí lidem ve Velkých Opatovicích. Vyplynulo to z ankety, při které redaktoři Blanenského Deníku ve městě oslovili více než čtyřicet lidí.

modely bojové techniky

Tanky i bagry vyvolávaly obdiv diváků

VELKÉ OPATOVICE - Miniaturní tanky, náklaďáky a bagry. Hračky pro dospělé. Tak vypadalo sobotní celorepublikové setkání modelářů bojové a stavební techniky.

Milan Vykydal

Za záchranu života svému sousedovi dostal hasič medaili

VELKÉ OPATOVICE - Pocítil hrůzu, když hleděl na souseda zkrouceného ve špajzu. Je v bezvědomí a nedýchá, uvědomil si bleskurychle Milan Vykydal. Ten, který byl povolaný, ať už manželkou polomrtvého muže nebo osudem, k záchraně lidského života.