Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Fiala: Profesionální deformací trpím stejně jako každý, kdo má svou práci rád

Praha /ROZHOVOR/ - Stál uprostřed davu a byl středem pozornosti. Kolem cvakaly fotoaparáty a on se jen trochu nesměle usmíval. To jsem ho viděl poprvé. Bylo to při setkání, kdy zlínská společnost Tescoma představovala mimo jiné jejich a jeho velký úspěch hlavní ocenění Red Hot Design Award za rok 2014 nejprestižnější ocenění v průmyslovém designu.

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA: Frýdek-Místek - Opava 2:3

Frýdek-Místek /3 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Lepší vstup do sezony si opavští fotbalisté přát nemohli. Ve frýdeckých Stovkách otočili zápas s domácími Valcíři a do tabulky si připsali tři body. Výborně se uvedly i posily. Hlavně Tomáš Čelůstka, který jeden gól dal a další nahrál.

Zdravotní potíže na dovolené? Pomoct mohou i bylinky

Pavla Gajerová jezdí se svou kamarádkou každý rok na dovolenou do Itálie. „Máme to tam rády, protože místní jsou příjemní, vstřícní a milí, navíc miluji italskou kuchyni. Proto jsme se letos rozhodly, že vyrazíme na poznávací dovolenou pro labužníky s tím, že každý den na nás čeká degustace něčeho dobrého," vzpomíná na letošní dovolenou.

Kauza nemocnice: „Sehráli to na nás šarlatánsky"

Vítězná a později vyloučená firma ze zakázky na kuchyň pro Městskou nemocnici Ostrava přiblížila Deníku průběh podezřelé soutěže. Zadavatel podle ní nedodržel zákon a sehrál levotu s termíny.  

Evropská kuchyně? Nejlépe si gurmáni pochutnají v Brně

Brno – Srnčí hřbet s chilli, čokoládou a černým kořenem nebo ravioly s ricottou, špenátem, piniemi a pěnou z medvědího česneku. I na takové pochoutky s bezchybně sladěnými chutěmi láká své zákazníky brněnská restaurace Borgo Agnese, kde vládne šéfkuchař David Viktorin.

Mladík se u soudu zodpovídá z vraždy matky

Zábřeh, Olomouc – Během odpoledne jsme s matkou vypili asi dva litry vodky. Nevím, co se pak dělo. Když jsem se kolem desáté večer probral, seděla v kuchyni na zemi a nekomunikovala. Lékař ze záchranné služby mi pak řekl, že je mrtvá. Tak u Krajského soudu v Olomouci ve čtvrtek popisoval 23. prosinec loňského roku Rudolf Kebrdle ze Zábřeha. Za vraždu matky mu hrozí až osmnáct let vězení.

Hotel Zlatý potok č. 18

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Restaurace KLONDIKE č. 17

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Restaurace a penzion u Zelingerů č. 16

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Restaurace a penzion Podloubí č. 15

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Restaurace Panorama č. 14

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Restaurace "Panel" č. 13

Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.

Ochutnávka dobových pokrmů na hradě je v sobotu i v neděli

Šelmberk - O víkendu se uskuteční v Historicko – řemeslném centru Šelmberk třetí ročník Festivalu dobové kuchyně. V rámci této ojedinělé akce pro veřejnost budou mít návštěvníci možnost nahlédnout pod ruce kuchařů z několika dobových kuchyní, ochutnat pokrmy připravené podle dochovaných historických receptů od antiky po novověk nebo se zúčastnit šlechtické renesanční hostiny. Akci pořádá sdružení Danar.

V Hradci útočí hyeny

Jindřichův Hradec - K okradenému vozíčkáři přibyla seniorka. O pětadvacet tisíc ji připravil podvodník vydávající se za pracovníka energetické společnosti.

Vodní hrad v Budyni ožije bitvou z 15. století

Letos se opět v Budyni na jeden den vrátí atmosféra bouřlivých Burgundských válek, které mezi lety 1474 - 1476 pustošily kraje na západní hranici Spříseženstva (dnešní Švýcarsko).

Hospůdka roku 2014: Restaurant grill Duran

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Hotel U Královny Elišky

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Restaurant Na Statku

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: Potrefená Husa

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Hospůdka roku 2014: U Růže

Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.

Barokní festival zpestří dobová kuchyně

Plzeň – Ragú z hlemýžďů, koláčky s pravým račím masem či zvolna dušené kachní maso. Ten, kdo by se domníval, že vyjmenováváme názvy pokrmů z menu luxusní restaurace, je na omylu.