
Hospůdka roku 2014: Restaurant Dům č.14
Náchodsko - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Náchodsko - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Rakovník/NÁZOR/ - Volební právo je pro nás samozřejmostí. Dříve povinné, dnes dobrovolné, takže záleží na nás, jak ho využijeme.
Zbytky z kuchyně, posekaná tráva, listí ze stromů nebo sáčky od čaje. Biologický odpad produkuje každá domácnost. Obvykle vše končí v koši a nakonec na skládce. O to, aby tyto suroviny mohly posloužit k výrobě domácího hnojiva, usiluje hned několik obcí na Blanensku. Pomohou jim v tom dotace.
Roškopov – Na letní tábor jsem se vydala po osmi letech, nikoli jako účastník, ale poprvé jako redaktor. Když jsem se objevila s fotoaparátem a diktafonem, pomalu se kolem mě utvořil kroužek zvídavých hlav.
Východní Čechy, Jičínsko - Letní kaleidoskop východočeských Deníků: Vrch Tábor je sice jen nedaleko Jičína, ale vede na něj neobvyklá a velice zajímavá je cesta s překrásnými výhledy.
Svitavy – Město bylo už v roce 1916 zasažené jistou mírou radikalizace. Sociální nepokoje stále více připomínaly válečný konflikt, bujel černý trh a stále více docházelo k nepokojům vyvolaných růstem cen.
Brno - Vůni francouzské kuchyně podlehnou už od září Brňané cestou po Veselé ulici v centru Brna. V prostorách po zavřené Kavárně Vladimíra Menšíka s klobásovým barem totiž otevře podnik La FuFu, který se právě na chutě inspirované Francií zaměří.
Budyně nad Ohří – Atmosféra bouřlivých Burgundských válek se dnes už po čtvrté vrací do Budyně. Areál místního hradu bude v obležení dvou znepřátelených skupin.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Třebíčsko - Nakládání s biologickým odpadem se dostává do popředí zájmu už i na venkově. Nadrcená tráva, zahradní plevel, spadané listí i zbytky z kuchyně. To vše bude končit v kompostérech.
Mostecko – Přinášíme přehled akcí, které můžete navštívit o víkendu 9. – 10. srpna na Mostecku.
Luhačovice - Historii i současnost luhačovické kuchyně představí srpnový Food Festival Luhačovice. Uskuteční se v sobotu 16. srpna v Luhaparku (areál minigolfu). Kromě vybraných menu pěti hotelů budete moci sledovat komentované vaření, ochutnat molekulární kuchyni nebo se dozvíte něco o tom, jak se vařilo na luhačovickém panství.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Letohrad-Kunčice – Open-air festival Kunčický kravál, který se každoročně koná v Letohradě-Kunčicích, startuje v pátek už své 14. pokračování.
Ústí nad Labem - Již od středověku se česnek používá jako potravinové zlato kuchyně. Takovým ústeckým zlatokopem je už čtyřicet let Miroslav Šmíd z Milešova. Své česnekové dukáty pak nabízí na místních farmářských trzích. Jako každý čtvrtek v Ústí u obchodního centra Forum.
Praha /INFOGRAFIKA/– Česká republika, Slovensko a Slovinsko. Tři země, které ovládla obědová menu, tedy nabídka tří až šesti jídel platná od 11 do 15 hodin. Jinde nejsou. Proč, to nikdo neví. Odhadem u nás rychlé obědy nabízí pět až šest tisíc restaurací, a to i přes to, že na tzv. meníčkách zas tolik nevydělají.
Bedřichov - Na premiérový ročník Jizerská 50 RUN, který se uskuteční už 13. září, se dosud přihlásila stovka zájemců. „Mírná většina" na delší trasu 23 kilometrů.
Bedřichov - Na premiérový ročník Jizerská 50 RUN, který se uskuteční už 13. září, se dosud přihlásila stovka zájemců. „Mírná většina" na delší trasu 23 kilometrů.
Bedřichov - Na premiérový ročník Jizerská 50 RUN, který se uskuteční už 13. září, se dosud přihlásila stovka zájemců. „Mírná většina" na delší trasu 23 kilometrů.
Bedřichov - Na premiérový ročník Jizerská 50 RUN, který se uskuteční už 13. září, se dosud přihlásila stovka zájemců. „Mírná většina" na delší trasu 23 kilometrů.
Východní Čechy, Dolní Újezd - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: Krédo kuchařské party z Poličska: „Ugrilovat můžete naprosto vše, včetně zmrzliny."
Liberecký kraj - Hygienici v Libereckém kraji v červenci udělili při kontrolách dětských táborů čtyři pokuty v souhrnu za 5 500 korun.
Háj ve Slezsku /POZVÁNKA/ – Michelinská hvězdička je v gastronomickém světě jako Oscar ve světě filmovém. Špičkový a vyhlášený šéfkuchař Gabriele Feliciani z Itálie, který je právě totuto hvězdičkou oceněn, představí své menu v restauraci U vodníka Slámy v Háji ve Slezsku.
Nová Paka – „Úžasný, ohromný, moc vám fandíme. Smekáme před vaší odvahou a vírou." Tak reagovali lidé na zprávu o oživení hotelu Centrál, který získala v nedávných dnech do pronájmu Jednota bratrská se sídlem v Nové Pace.
Janov - Mamince původního majitele ukápla slzička, vždyť vzpomínky ji zavedly až tam, kde měla chata jedno z nejlepších jmen v širokém okolí.
Hoštejn – Škody kolem milionu korun. Takový bude pravděpodobně jen na silnicích účet za škody po přívalových deštích, které v neděli zasáhly hlavně Zábřežsko. Voda brala u cest krajnice, v pondělí silničáři také na mnoha místech uklízeli také naplaveniny bahna a kamenů.
Děti a zahrádka nebo děti a balkon? Rozhodnout se, zda se s rodinou nastěhujeme do většího bytu nebo do domu, kde je možnost si sem tam i něco vypěstovat a sklidit, nemusí být někdy úplně nejsnadnější. Zvlášť, když je živitelem rodiny jen jeden z partnerů. Na první pohled se může zdát, že levnější investicí je byt.
Prostějovsko – Děti a zahrádka nebo děti a balkon? Rozhodnout se, zda se s rodinou nastěhujeme do většího bytu nebo do domu, kde je možnost si sem tam i něco vypěstovat a sklidit, nemusí být někdy úplně nejsnadnější. Zvlášť, když je živitelem rodiny jen jeden z partnerů. Na první pohled se může zdát, že levnější investicí je byt.
Svojšín - Dobové tance, šerm, výstava, hudba, divadlo pro malé i velké a soutěž o nejlepší marmeládu. Podívejete se, jaké byly Zahradní slavnosti na zámku Svojšín.
Praha /ROZHOVOR/ - Stál uprostřed davu a byl středem pozornosti. Kolem cvakaly fotoaparáty a on se jen trochu nesměle usmíval. To jsem ho viděl poprvé. Bylo to při setkání, kdy zlínská společnost Tescoma představovala mimo jiné jejich a jeho velký úspěch hlavní ocenění Red Hot Design Award za rok 2014 nejprestižnější ocenění v průmyslovém designu.
Hořice – Restaurace v Domě kultury Koruna má nového provozovatele. Je jím Lukáš Zvoníček.
Frýdek-Místek /3 x VIDEO, FOTOGALERIE/ – Lepší vstup do sezony si opavští fotbalisté přát nemohli. Ve frýdeckých Stovkách otočili zápas s domácími Valcíři a do tabulky si připsali tři body. Výborně se uvedly i posily. Hlavně Tomáš Čelůstka, který jeden gól dal a další nahrál.
Východní Čechy, Pardubice - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: „Nejen v Čechách patří k nejoblíbenějším steakům vepřová krkovice," říká Petr Stupka.
Pavla Gajerová jezdí se svou kamarádkou každý rok na dovolenou do Itálie. „Máme to tam rády, protože místní jsou příjemní, vstřícní a milí, navíc miluji italskou kuchyni. Proto jsme se letos rozhodly, že vyrazíme na poznávací dovolenou pro labužníky s tím, že každý den na nás čeká degustace něčeho dobrého," vzpomíná na letošní dovolenou.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: „Nejen v Čechách patří k nejoblíbenějším steakům vepřová krkovice," říká Petr Stupka.
Vítězná a později vyloučená firma ze zakázky na kuchyň pro Městskou nemocnici Ostrava přiblížila Deníku průběh podezřelé soutěže. Zadavatel podle ní nedodržel zákon a sehrál levotu s termíny.
Luhačovice – Připravoval se dlouho a jeho první ročník sklidil mezi veřejností i odborníky velké ocenění. Řeč je o nadcházejícím druhém ročníku Food festivalu, který pořádá Resort Luhačovice
Táborsko - Víkend nabídne nejen vyjížďky veteránů, ale také festival dobové kuchyně na hradě Šelmberk u Mladé Vožice.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Pestrý program chystá na nadcházející víkend pro své návštěvníky hrad Bouzov na Olomoucku.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Brno – Srnčí hřbet s chilli, čokoládou a černým kořenem nebo ravioly s ricottou, špenátem, piniemi a pěnou z medvědího česneku. I na takové pochoutky s bezchybně sladěnými chutěmi láká své zákazníky brněnská restaurace Borgo Agnese, kde vládne šéfkuchař David Viktorin.
Bouzov – Pestrý program chystá na nadcházející víkend pro své návštěvníky hrad Bouzov na Olomoucku.
Zábřeh, Olomouc – Během odpoledne jsme s matkou vypili asi dva litry vodky. Nevím, co se pak dělo. Když jsem se kolem desáté večer probral, seděla v kuchyni na zemi a nekomunikovala. Lékař ze záchranné služby mi pak řekl, že je mrtvá. Tak u Krajského soudu v Olomouci ve čtvrtek popisoval 23. prosinec loňského roku Rudolf Kebrdle ze Zábřeha. Za vraždu matky mu hrozí až osmnáct let vězení.