
Pikantní thajská kuchyně šla Ivanu Karabcovi k duhu, turnaj vyhrál
České Budějovice, Pattaya – Je to neuvěřitelné, ale odchovanec českobudějovického stolního tenisu už tvrdě pracuje na tom, aby si zahrál na své šesté paralympiádě!
České Budějovice, Pattaya – Je to neuvěřitelné, ale odchovanec českobudějovického stolního tenisu už tvrdě pracuje na tom, aby si zahrál na své šesté paralympiádě!
Střední Čechy - Vařte z českých potravin. Této výzvy se pravděpodobně v následujících dnech dočkají ředitelé všech 350 příspěvkových organizací ve Středočeském kraji. Střední Čechy se tak přidají k dalším krajů, například Jihomoravskému nebo Karlovarskému, kde tímto způsobem chtějí podpořit tuzemské zemědělce a potravináře ohrožené zákazem dovozu do Ruska.
Holešov – Malíři, fotografové, grafici, řezbáři, vitrážisté i malíři na hedvábí a dokonce jeden básník. V Holešově se představila Letní iluze, výstava prací holešovských umělců. V suterénních prostoráchch New Drive Clubu v tamním zámku bude k vidění až do 28. října.
Prostějovsko - Polkud ještě nemáte plány na víkend, vyberte si z našich tipů zajímavých akcí na Prostějovsku.
Při cestách za dávnými řemesly nelze vynechat Proseč. Město bylo v minulosti centrem dýmkařství v Čechách, za první republiky se zde nacházelo až šestnáct výroben dýmek. Dodnes zde sídlí jediná průmyslová továrna na výrobu dýmek v republice.
Náchodsko - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Náchodsko - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Náchodsko - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Náchodsko - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Náchodsko - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Praha - Kopretina, begónie nebo maceška. Ve váze vypadají krásně a co potom na talíři! Nejenže vytváří nepřehlédnutelnou okrasu jídla, ale dokonce mohou pokrm i skvěle dochutit. Bioložka Jana Vlková dala Deníku nahlédnout do své kulinářské laboratoře.
Proseč u Skutče - Při cestách za dávnými řemesly nelze vynechat Proseč. Město bylo v minulosti centrem dýmkařství v Čechách, za první republiky se zde nacházelo až šestnáct výroben dýmek. Dodnes zde sídlí jediná průmyslová továrna na výrobu dýmek v republice.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
Pohořelice, Hustopeče - Tři nové učebny, osm nových pracovních míst. To vše s sebou přinesla rekonstrukce a nástavba budovy mateřské školy v Pohořelicích, která spolkla pětadvacet milionů korun. Už zítra odpoledne vyvrcholí dnem otevřených dveří pro všechny zájemce.
Pohořelice, Hustopeče - Tři nové učebny, osm nových pracovních míst. To vše s sebou přinesla rekonstrukce a nástavba budovy mateřské školy v Pohořelicích, která spolkla pětadvacet milionů korun. Už zítra odpoledne vyvrcholí dnem otevřených dveří pro všechny zájemce.
Ryjice - Pacienti z nemocnice v Ryjicích se zatím nikam stěhovat nebudou. Krajští politici sice již dlouhou dobu zvažují, že Nemocnici následné péče v Ryjicích a stejně tak v Mostě sloučí s Krajskou zdravotní, ale hejtman Oldřich Bubeníček po úterním jednání s ředitelem ryjické nemocnice uvedl, že vše zatím dali k ledu.
Východní Čechy, Pardubice - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: Nenechte si ujít - V malebných prostorách pardubického zámku se představí více než šedesát vystavovatelů. I doprovodný program bude bohatý.
Hřebeny - Jedná se o jednu z nejstarších hradních památek v České republice, s bohatou historií a nenahraditelným významem
Východní Čechy - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: Mnoho lidí má s létem spojené koktejly. Jak je správně podávat? Které koktejly nyní letí a jak si je připravit doma? Na tyto otázky bude v seriálu Deníku odpovídat barman Petr Hurta.
Putim – První socha dobrého vojáka Švejka v České republice bude slavnostně odhalena v Putimi už v sobotu 23. srpna. Jedná se o bronzovou sochu v životní velikosti, na kterou místní sehnali peníze a nechali ji vyrobit.
Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Kuchaře roku Patrika Bečváře (26) k vaření jako takovému nikdy nic netáhlo, ale přesto se stal mistrem ve svém oboru.
Bruntál – Kdysi tyhle věci sloužily běžně v domácnostech, mnozí si je pamatujeme třeba z kuchyní našich babiček. Jde o nejrůznější předměty denní potřeby. A dnes to jsou muzejní exponáty, které podávají svědectví o lidech a době. Někdo staré věci vyhodí, ale je řada takových, co je nabídnou do muzea.
Milevsko - Hnědé nádoby na biologický odpad už pro Milevsko nebudou neznámé. Město se chystá vybudovat u čističky odpadních vod kompostárnu, součástí systému budou i nádoby, které budou rozmístěné po městě.
České Budějovice – Velkým koníčkem třiapadesátiletého truhláře Arnošta Doskočila je jeho zahrada u rodinného domu v českobudějovické čtvrti Rožnov. Pěstuje například pět druhů chilli papriček včetně těch nejpálivějších na světě, několik druhů rajčat, bezostné ostružiny, různé saláty, petržel, ředkvičky, kedlubny, květák, brokolici, česnek.
Velké Karlovice – Gastronomické zážitky z regionální i mezinárodní kuchyně nabídne akce s názvem Gurmánské loučení s létem, která se uskuteční v sobotu 30. srpna na grilovací terase hotelu Horal ve Velkých Karlovicích.
Koryčany – Do restauračního zařízení v Koryčanech se během noci z pátku na sobotu vloupal zatím neznámý pachatel.
Uherskoostrožsko – Desetidenní vykázání z domu si vysloužil čtyřiatřicetiletý muž z Uherskoostrožska. Ten totiž v v pátek opilý ohrožoval kuchyňským nožem svou matku. Ta má se synem problémy dlouhodobě. Muž je bez práce a často pije, což zvyšuje jeho agresivitu.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Litoměřice - Firemní dobrovolnictví pod vedením Dobrovolnického centra Diecézní charity Litoměřice vzkvétá. 11. a 12.8.2014 trávili tři muži a tři ženy ze společnosti Amway v domově pro seniory, který provozuje Farní charita Litoměřice.
Svitavy - Tady je nám fajn… aneb Dejte hlas místu, kde je Vám dobře.
Vsetín – Popáté letos v sobotu ve Vsetíně zavoněl guláš. Gulášfest, který začal už v pátek, vyvrcholil v sobotu soubojem kuchařů. O nejlepšího vsetínského gulášového krále se zde popralo osmnáct týmů.
Rychnovsko - V rámci letošního ročníku již tradičního projektu Hospůdka roku 2014 Deník čtenářům postupně představí všechny podniky z našeho regionu, které se soutěže účastní. Níže jsou bližší informace právě o jednom z těchto zařízení.
Moravskoslezský kraj - Rozmanitá příroda, kultura a sport, ale i chráněné krajinné oblasti, technické památky, lázně, adrenalinové sportovní zážitky a výborná regionální kuchyně a pivo lákají turisty do našeho regionu.
Vyškovsko – Žádné velké hledání, ale spíš průmyslový sběr. Těmito slovy houbaři v nadsázce popisují současnou situaci v lesích. Přísloví o tom, že něco roste jak houby po dešti, se totiž nyní naplnilo bezezbytku. Přitom narazit na ně bylo ještě nedávno doslova vzácností.
Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Praha – Kombinaci rychlého občerstvení a klasické kuchyně nabízejí v posledních letech v Česku takzvané polévkárny. První se objevily před čtyřmi roky, ale teprve v posledních dvou letech jich pomalu přibývá. Zákazníkům ušetří čas při stolování a zároveň poskytnou nabídku kvalitního pokrmu. Majitel pražského bistra Plavecká polévka Robert Friede věří, že i proto takové provozovny mají budoucnost.
Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Královéhradecko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Kchun-šan (Čína) – V nové restauraci v čínském městě Kchun-šan by se nejspíš cítil dobře Karel Čapek i Terminátor. Ovšem také běžní návštěvníci jsou nadšení, když jim jídlo připravuje a servíruje desítka robotů.