Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Pavilon ve valtické nemocnici vznikl řádu navzdory

Valtice – Sedm milionů korun vložili provozovatelé valtické nemocnice do nového pavilonu s nadstandardními pokoji. Je v nich dohromady osmnáct lůžek pro dlouhodobě nemocné, kterým nemocnice slouží. V úterý pavilon oficiálně otevřeli, ačkoliv se o budovy patřící nyní Jihomoravskému kraje hlásí řád Milosrdných bratří.

Školní jídelny vaří moderněji než dříve

Kroměřížsko – Jít s dobou: to je trend, kterým se snaží kromě komerčních restaurací řídit také školní kuchyně. Malým strávníkům tak i na Kroměřížsku nabízí moderní jídla, těch tradičních se ovšem tak docela nevzdávají.

Kavárna v Krnově stále zavřená

Krnov - Nedávno se o pronájem krnovské kavárny v přízemí radnice v Krnově ještě ucházeli tři zájemci. Bohužel bude zavřená dál. Poslední provozovatel krnovské secesní kavárny firma STL s. r. o. sice proslul výbornou kuchyní za rozumné ceny, ale nedokázal včas platit nájem a jeho dluhy postupně narůstaly.

Výběrová řízení mohou krumlovské školy paralyzovat

Český Krumlov – Šetřit, neplýtvat penězi, to se ozývá ze všech stran politického spektra. Jak ale čas od času probleskne, realita bývá někdy zcela jiná. Motivováni tímto, nastoupili krumlovští politici před dvěma lety do vedení města s před i povolebními sliby, že nejasnostem učiní přítrž a zakázky zadávané městem či jeho rozpočtovými organizacemi budou transparentní.

Stavba školy opět zdárně pokračuje

Přibyslav – Město Přibyslav má kromě gotické věže další dominantu. Je to vysoký stavební jeřáb, který používají dělníci brněnské firmy Uni᠆stav při montáži nových částí budovy základní školy.

Pavilon ve valtické nemocnici vznikl řádu navzdory

Valtice – Sedm milionů korun vložili provozovatelé valtické nemocnice do nového pavilonu s nadstandardními pokoji. Je v nich dohromady osmnáct lůžek pro dlouhodobě nemocné, kterým nemocnice slouží. V úterý pavilon oficiálně otevřeli, ačkoliv se o budovy patřící nyní Jihomoravskému kraje hlásí řád Milosrdných bratří.

Nemocnice v Ostravě: konec blafů z kuchyně?

Ostrava - Je to „blivajz" za stovku denně, nedá se to jíst, zlobili se mnozí pacienti ostravské městské nemocnice. Se stravou by nyní měli být spokojenější. Nemocnice si od minulého týdne vaří sama. Jak je to s jídlem pro nemocné jinde?

Agesivního a opilého muže vyvedli z baru až strážníci

Brno – Host je opilý, sprostý a napadá ostatní. Pomozte nám. Takový telefonát si v úterý v noci vyslechli brněnští strážníci. Do baru v ulici Veveří v centru města je obsluha přivolala v jedenáct hodin večer. Podle mluvčí brněnských strážníků Denisy Kapitančikové muž do baru přišel už podnapilý.

Nemocnice: konec blafů z kuchyně?

Ostrava - Je to „blivajz" za stovku denně, nedá se to jíst, zlobili se mnozí pacienti ostravské městské nemocnice. Se stravou by nyní měli být spokojenější. Nemocnice si od minulého týdne vaří sama. Jak je to s jídlem pro nemocné jinde?

Nové Perly Zlínska

Zlín – Na dvacet regionálních potravinářských výrobků bylo tuto sobotu oceněno v sedmém ročníku soutěžě Perla Zlínska. Každoroční klání prezentuje úspěchy nejlepších potravinářů ve Zlínském kraji.

Pohlreich v Petrovicích: Studené jídlo a lístek plný "krávovin"

Praha - Jak v předsálí technického muzea si připadá Zdeněk Pohlreich, když se na sídlišti v Praze-Petrovicích snaží najít restauraci Letem světem. Podnik je utopený v polyfunkčním domě, který před pěti lety s velkou slávou otevřeli. Od té doby na železobetonovou budovu všichni nadávají. „Hezky naleštěnej kulturáček" má totiž vysoké náklady, pod nimiž se hroutí provozovatel David Plachý.

Začíná Karlovský gastrofestival, svátek valašské kuchyně

Velké Karlovice – Už jen pár hodin zbývá do zahájení Karlovského gastrofestivalu - svátku všech gurmánů a milovníků (nejen) valašské kuchyně ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se 5. až 7. října a opět přinese spoustu dobrého jídla, zábavy i doprovodných programů. Hlavní událostí bude víkendová Gastro tour s bohatou nabídkou krajových specialit a regionálních produktů na mezinárodním farmářském trhu.

Začíná Karlovský gastrofestival, svátek valašské kuchyně

Velké Karlovice – Už jen pár hodin zbývá do zahájení Karlovského gastrofestivalu - svátku všech gurmánů a milovníků (nejen) valašské kuchyně ve Velkých Karlovicích. Uskuteční se 5. až 7. října a opět přinese spoustu dobrého jídla, zábavy i doprovodných programů. Hlavní událostí bude víkendová Gastro tour s bohatou nabídkou krajových specialit a regionálních produktů na mezinárodním farmářském trhu.

Američan v Izraeli zastřelil člověka, sám pak přišel o život

Jeruzalém – Dva mrtvé si dnes vyžádal incident v izraelském rudomořském letovisku Ejlat. Americký účastník výměnného pracovního a studijního programu zastřelil šéfkuchaře hotelu a jeho samotného pak zabili policisté. Důvodem střelby byla hádka mezi oběma muži.

RECEPT DENÍKU: Porotci Master Chef by smekli

Ústí nad Labem - Krásně šťavnaté a dobře okořeněné. Maso se rozsypává na jazyku. Obloha menu dodává krásný vzhled. Porotci reality show Master Chef by nešetřili chválou. V restauraci Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu se vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou minulého kola se stala Eva Koulecká s receptem na Hovězí na hořčici.

I psychicky nemocní mohou bydlet samostatně

Jablonec n. N. - Jablonec nabízí od září novou sociální službu. Podporuje samostatné bydlení klientů oddělení sociální péče, kteří jsou    do určité míry schopní být soběstační. Samozřejmě pod odborným dohledem.

Chata na Javorníku se příliš nezměnila. Podívejte se!

Javorník /DOMY S HISTORIÍ/ - Častým cílem turistů na Novojičínsku je během víkendů a státních svátků chata na Velkého Javorníku. Dřevěná stavba, která za léta příliš nezměnila svůj vzhled, se na kopci tyčí od roku 1934.

Limberský: Atlético je v koncovce lepší než Barcelona

Madrid - Podle plzeňského fotbalisty Davida Limberského čeká ve čtvrtek v Evropské lize na Viktorii soupeř, který je minimálně v jedné disciplíně lepší než slavná Barcelona. Pokud by měl srovnat Atlético Madrid s loňským soupeřem z Ligy mistrů, tak Atlético je prý lepší v koncovce. Hraje totiž jednodušeji a své akce nepřekombinovává jako katalánský velkoklub.

Mikulov ožije židovskou kulturou. Festival startuje v pátek

Mikulov – Čichové, sluchové i chuťové buňky zapojí lidé, kteří o víkendu zavítají na Dny židovské kultury do Mikulova. Třídenní festival začne už v pátek. „A to v pět hodin odpoledne v mikulovském kině," pozvala Lenka Křivánková z městské společnosti Mikulovská rozvojová.

Nasbíral devadesát praváků naráz

Jindřichov, Bruntál - Na sto kusů hřibu pravého jakoby snad na místě někdo vysadil. „Jak já říkám, podobný úlovek se podaří jednou za třicet let," těšil se z houbařského úspěchu Antonín Vanot. Když hříbky v lese posbíral a naložil do košíku, pořádně se pronesl. K vlaku musel jít více než dva kilometry.

Fechtlcup: Chlapům to občas natře i ženská

Cerekvička – Když se na start závodu s názvem Fechtlcup v Cerekvičce v sobotu postavila i sedmnáctiletá Martina Pojerová, mnohým chlapům se hlavou zřejmě prohnala myšlenka: „Ženská, to je v pohodě, tu dám." Jenže to byli na omylu.

Třebívlické vinařství: nový hráč na trhu

Třebívlice – Velice významným hráčem na trhu s víny se brzy stane Třebívlické vinařství. Rodící se podnik se chce v mnoha ohledech odlišovat od ostatních producentů vína. „Nechceme nikomu konkurovat, chceme jít vlastní, jinou cestou," nastínil plány majitel vinařství Jan Dienstl.

Víno bude v nových sklepích zrát tak dlouho, než bude špičkové

Třebívlice - Velice významným hráčem na trhu s víny se brzy stane Zámecké vinařství Třebívlice. Rodící se podnik se chce v mnoha ohledech odlišovat od ostatních producentů vína. „Nechceme nikomu konkurovat, chceme jít vlastní, jinou cestou," nastínil plány majitel vinařství Jan Dienstl.

Fechtlcup: Chlapům to občas natře i ženská

Cerekvička – Když se na start závodu s názvem Fechtlcup v Cerekvičce v sobotu postavila i sedmnáctiletá Martina Pojerová, mnohým chlapům se hlavou zřejmě prohnala myšlenka: „Ženská, to je v pohodě, tu dám." Jenže to byli na omylu.

Třebívlické vinařství: nový hráč na trhu

Třebívlice – Velice významným hráčem na trhu s víny se brzy stane Třebívlické vinařství. Rodící se podnik se chce v mnoha ohledech odlišovat od ostatních producentů vína. „Nechceme nikomu konkurovat, chceme jít vlastní, jinou cestou," nastínil plány majitel vinařství Jan Dienstl.

Bítovský hrad dal sbohem sezoně. Kaprobraním

Bítov – Čtyři desítky kaprů na jedné straně, tedy v kalné vodě malého hradního rybníčku, na straně druhé, tedy na březích, několik převážně velmi mladých, trpělivých rybářů. Malá zahrada bítovského hradu s pro někoho dosud utajeným rybníčkem zažívá svoji premiéru. Hrad se loučí se sezonou a kapři se životem.

Buchlov provoněli pečení pstruzi, křepelky i hroznová omáčka. Stály se fronty

Buchlov– V sobotu měli výletníci důvod, proč se zastavit na starobylém hradě Buchlov. Na jeho druhém nádvoří, ale i v chladivých hradních komnatách se při druhém ročníku akce, která se konala v rámci Oživlé památky, přenesli o několik století nazpět. Tisíc šest set návštěvníků hradu se v průběhu šesti hodin dozvědělo, co se v dávných dobách připravovalo k jídlu a pití pro panstvo v kuchyních hradního sídla Berchtoldů, Zástřizel nebo Petřvaldů.