Kreativ

ŠTÍTEK: kuchyně

Vodu ohřál slabý tlak

Plzeň – Když neteče teplá voda, je to nepříjemné. Co ale dělat v případě, že přijdete domů, a ať otočíte kterýmkoli kohoutkem, z vodovodu teče pouze horká voda?

Z kohoutku stále tekla jenom horká voda, ohřál ji slabý tlak

Plzeň - Když neteče teplá voda, je to nepříjemné. Co ale dělat v případě, že přijdete domů, a ať otočíte kterýmkoli kohoutkem, z vodovodu teče pouze horká voda? Právě to se stalo v minulých dnech Plzeňanům z paneláku v ulici Na Dlouhých na Doubravce.

Pardubicko: Bude to jako ve škole, hosta vykážou za dveře!

Praha - Gastronomicky vyškolená partička mladých a neklidných z Pardubicka představí čtyři ženy, skoro dívky, a jednoho teenagera. Jsou to téměř spolužáci z Poličky, jak s překvapením zjistí. Pozná se to na jejich kulinářských výkonech? sledujte Prostřeno každé všední odpoledne jen na Prima family!

Hornická pouť v Sokolově přilákala lidi z celého regionu

Sokolov - Letošní Hornická pouť v Sokolově nejenže výrazně obohatila kulturní nabídku v Karlovarském kraji, ale především nabídla příjemnou a různorodou zábavu pro všechny vrstvy obyvatel. Každý si z velké programové nabídky našel svůj druh zábavy.

Areál Trojského zámku se proměnil v piknikovou louku

Troja – Nejen krásné víkendové počasí přilákalo do parku Trojského zámku nezvyklé množství návštěvníků. Ti si sem našli cestu především proto, aby ochutnali delikatesy připraveny profesionálními kuchaři. Druhý ročník gastronomického festivalu Foodparade jich nabízel celou řadu, takže na své si přišli, jak milovníci české kuchyně nebo steaků, tak i příznivci asijských specialit.

Areál Trojského zámku se proměnil v piknikovou louku

Troja – Nejen krásné víkendové počasí přilákalo do parku Trojského zámku nezvyklé množství návštěvníků. Ti si sem našli cestu především proto, aby ochutnali delikatesy připraveny profesionálními kuchaři. Druhý ročník gastronomického festivalu Foodparade jich nabízel celou řadu, takže na své si přišli, jak milovníci české kuchyně nebo steaků, tak i příznivci asijských specialit.

Zpět do kuchyně

Řečeno dnešní češtinou, vařit je trendy. Plyne to z různých průzkumů, ale i z pohledu do televizních programů. Jací jsme kuchaři je obtížné obecně říct. Asi by musel někdo nezávisle projít republikou a ochutnávat dům od domu, neboť jak hodnotíme sami sebe, nemá valnou vypovídací hodnotu.

Největší změna v české kuchyni? Vaří muži

Praha /INFOGRAFIKA/ - Nejlépe vařily vždycky babičky. Domácí buchty, králík na smetaně, zelňačka. Předávají se ověřené recepty stále z matky na dceru? A vyvařují dětem pořád babičky, nebo místo u sporáku převzali tátové a strejdové?

Největší změna v české kuchyni? Vaří muži

Nejlépe vařily vždycky babičky. Domácí buchty, králík na smetaně, zelňačka. Předávají se ověřené recepty stále z matky na dceru? A vyvařují dětem pořád babičky, nebo místo u sporáku převzali tátové a strejdové?

Senioři trénují nejen svou paměť, ale také zpívají a tvoří

Mělník - Jsou staří, ale rozhodně ne odepsaní. Tvoří, trénují paměť, dělí se o své zkušenosti a prožitky s mladšími a rozhodně nesedí zavření v domově. Naopak chodí na vycházky, které si spojí s dalšími aktivitami. Senioři z mělnického centra seniorů si prostě užívají života.

Mirotická škola: Nejen prvňáčci jsou v novém

Mirotice – Nová třída pro prvňáčky, šatny, rekonstrukce sborovny či nové zařízení ve školní kuchyni. Toho se během letních prázdnin dočkala Základní škola Mikoláše Alše v Miroticích. Prošla možná největší rekonstrukcí za svou existenci.

Výpravy zpět, aneb co se psalo 142

Klatovsko – Pokračujeme v seriálu o obcích v regionu. Kromě stručného představení nahlížíme do novin starých sto a více let, abychom zjistili, co se o obcích psalo v minulosti

Aleš Pelka vaří pro štáb TV Nova

Opava – Do Prahy odešel před jedenácti lety. Původně vyrazil na pár týdnů za kamarády. Dneska je však všechno jinak. Z opavského rodáka Aleše Pelky se stal uznávaný šéfkuchař, který v současnosti vaří pro TV Nova.

OBRAZEM: Slup ožila Slavnostmi chleba

Slup – Folklorní vystoupení, ukázky řemeslného fortele kovářů či sklářů a v neposlední řadě několik druhů chleba ještě teplého z pece vojenské polní kuchyně nabídly v sobotu návštěvníkům ve Slupi osmé Slavnosti chleba pořádané obcí a brněnským Technickým muzeem, které spravuje tamní národní technickou památku, barokní vodní mlýn.

Vodu ohřál slabý tlak

Plzeň – Když neteče teplá voda, je to nepříjemné. Co ale dělat v případě, že přijdete domů, a ať otočíte kterýmkoli kohoutkem, z vodovodu teče pouze horká voda?

Jihotyrolská kuchyně se na týden usídlí v Praze

Praha – V Jižním Tyrolsku na severu Itálie se stále jemně míchá mnoho kultur, což se odráží i v gastronomii. V jihotyrolské kuchyni jsou zřetelné vlivy jak klasické rakouské (např. knedlíky), tak italské (těstoviny), ale i středomořské (mořské plody a ryby). Jihotyrolský špek, jablka a vína se mohou chlubit chráněným zeměpisným označením původu EU.

SLOUPEK: Krůta alá bažant...

Sojové kostky alá Katův šleh, Vepřové alá Žraločí ploutev, Treska alá Krab…Voilá! Proč… to je jediné slovo, které mě v souvislosti s těmito „á la", navíc nesprávně psanými, napadá. Když si objednám kachnu, nechci jíst divočáka, když hovězí, nemám chuť na klokana.

Ochutnávka středověké kuchyně

Havlíčkův Brod - Mouka a pivo, to jsou hlavní ingredience, ze kterých vyrábí  svoje placky Kristýna Kubčíková (vpravo). Jak zdůrazňuje, tento recept pochází dokonce až ze středověku a v rodině Kubčíkových se dědí po generace.

Faru vytopí její obyvatelé konečně úsporněji

Komunitě Noe v Holostřevech bude tuto zimu pořádné teplo. Pořídila si totiž nový kotel, na který přispěl 50 tisíci korunami fond hejtmana plzeňského kraje. Samotný kotel stál 170 tisíc.

Senioři trénují nejen svou paměť, ale také zpívají a tvoří

Mělník – Jsou staří, ale rozhodně ne odepsaní. Tvoří, trénují paměť, dělí se o své zkušenosti a prožitky s mladšími a rozhodně nesedí zavření v domově. Naopak chodí na vycházky, které si spojí s dalšími aktivitami. Senioři z mělnického centra seniorů si prostě užívají života.

Faru vytopí její obyvatelé konečně úsporněji

Holostřevy – Komunitě Noe v Holostřevech bude tuto zimu pořádné teplo. Pořídila si totiž nový kotel, na který přispěl 50 tisíci korunami fond hejtmana plzeňského kraje. Samotný kotel stál 170 tisíc.

U Spáleného Poříčí vyrašilo sedmapadesát druhů hub

Spálené Poříčí - Neuvěřitelných 57 druhů jedlých i jedovatých hub nasbírali za dvě hodiny ochránci přírody ze Spáleného Poříčí. Neobvyklou úrodu našli houbaři za městem v lese, kterému místní říkají Obecník. Mezi nejzajímavější patří hnědák Schweinitzův, který není jedlý a roste na kořenech živých i odumřelých jehličnanů.

Radní už vybrali firmu, která postaví dvě školky v Žežické

Příbram – Radní vyhodnotili nabídky dvanácti firem na výstavbu dvou nových školek v Žežické ulici v Příbrami. Schválili nejnižší nabídku společnosti MTStav Příbram, která činí téměř 14 milionů bez daně. Ještě tenhle měsíc by měla být podepsaná smlouva.

Jiří Krytinář se představí v porotě Chlumeckého kotlíku

Chlumec nad Cidlinou – Těsně před sobotním kláním o zaručeně nejlepší guláš je do soutěže Chlumecký kotlík přihlášeno jedenadvacet týmů. Pětičlenná družstva pro zájemce nad otevřeným ohněm v kotlících na zdejším koupališti připraví přes dvě stě litrů guláše.

Z rádoby sociální pracovnice se vyklubala zlodějka

Přerov – Nový trik vyzkoušela na bezbrannou důchodkyni z Přerova neznámá zlodějka, po které teď pátrají policisté. Asi čtyřicetiletá žena zazvonila u dveří domu v Neumannově ulici a počkala, až jí někdo otevře. Když vyšla na chodbu osmaosmdesátiletá důchodkyně a chtěla se podívat, kdo vešel, zlodějka ji obešla a bez pozvání vnikla do jejího bytu.

Triky pro lepší bydlení: Jak opticky zvětšit obývák

Malý obývák se dá zvětšit různými fintami. Lze vsadit třeba na světlé barvy nebo na vzdušné obývací stěny. Existují ale i prvky, o kterých je dobré popřemýšlet hlavně před rekonstrukcí nebo úpravami bytu. Ušetří vám to peníze i pozdější rozčarování.

Kuchařská soutěž MasterChef: 6 NEJ

Praha /ROZHOVORY/ - Světově proslulá kuchařská show MasterChef poprvé vstupuje do Česka i na Slovensko. Televize Nova a Markíza představuje formát, který se stal celosvětovou legendou. Vášeň pro jídlo, odvaha, talent a odhodlání změnit svůj život – to jsou základní vlastnosti těch nejlepších českých a slovenských amatérských kuchařů, kteří budou týdny pod dozorem odborníků z oboru gastronomie bojovat o titul MasterChef. Soutěž běží každý pátek na TV Nova. Kromě perliček ze zákulisí přinášíme i rozhovory s členy poroty…

Fotbalový svátek v Unhošti pokazily Doksy

Unhošť – Byl to další fotbalový svátek. Unhošť se v I. B třídě poprvé představila doma vlastním divákům a těch přišlo požehnaně. Zpět domů ovšem odcházeli malinko zklamaní, jejich tým derby s Doksy prohrál 0:2.

Na školáky čeká protiatomový kryt

Plzeň – Před padesáti lety se počítalo, že až se ozvou zvony na znamení radiačního poplachu, všechny děti se houfně přesunou do protiatomového krytu pod budovou školy.

Z rádoby sociální pracovnice se vyklubala zlodějka

Přerov – Nový trik vyzkoušela na bezbrannou důchodkyni z Přerova neznámá zlodějka, po které teď pátrají policisté. Asi čtyřicetiletá žena zazvonila u dveří domu v Neumannově ulici a počkala, až jí někdo otevře. Když vyšla na chodbu osmaosmdesátiletá důchodkyně a chtěla se podívat, kdo vešel, zlodějka ji obešla a bez pozvání vnikla do jejího bytu.

U Poříčí vyrašilo 57 druhů hub

Spálené Poříčí - Neuvěřitelných 57 druhů jedlých i jedovatých hub nasbírali za dvě hodiny ochránci přírody ze Spáleného Poříčí.

Školáci v Albrechticích se nají v nové jídelně

Město Albrechtice - V pondělí byl první den nejenom pro školáky. Zaměstnanci školní kuchyně a jídelny Základní školy ve městě Albrechticích dostali v první školní den do užívání nově zrekonstruované prostory.