Kreativ

ŠTÍTEK: lavina

Prvňáci. Ilustrační foto.

Teplická nenávist šíří strach

Pardubický kraj - Strach se šíří českou společností. Případ nenávistných komentářů pod fotografií prvňáčků z teplické základní školy, která je vedle „bílých“ dětí plná i Asiatů, Romů či Muslimů, vyvolal lavinu obav v řadě dalších škol. A odrazuje je od účasti v úspěšném projektu Deníku Naši prvňáčci, který představuje tabla jednotlivých prvních tříd.

Tato fotografie prvňáčků z prosetické školy vyvolala řadu nenávistných komentářů na sociálních sítích.

Teplická nenávist šíří strach

Pardubický kraj - Kvůli nenávistným reakcím na fotografie muslimských, romských a asijských dětí v Teplicích se školy v regionu obávají zveřejňovat fotky dětí.

Na Velké ceně Prachatic se představilo 160 malých judistů.

Judisté posbírali plno medailí

Prachatice - Další skvělý turnaj připravili judisté Tatranu Prachatice. Na třech tatami se konal další ročník tradiční Velké ceny Prachatic koťat, mláďat a žactva.

Galerie patří autoportrétům Václava Stratila

Kulturní tipy: Václav Stratil v podchodu

Hradec Králové /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Ve čtvrtek se znovu zaplní výtvarným uměním prostor v podchodu pod Třídou Karla IV. v Hradci Králové. V 18 hodin se zde uskuteční vernisáž výstavy českého vizuálního umělce Václava Stratila: Zase sedim. Osm vitrín v boční uličce vyplní soubor pasových fotografií, které Václav Stratil vytváří již déle než čtvrtstoletí.

Z filmu Čtverec

Östlundův dobře mířený políček

/TRAILER/ Čtverec. Prostor, kde platí rovnost. Matematicky vzato ano, ale v reálu? Leda v mysli bláhových kurátorů. Vypráví o tom stejnojmenný film Rubena Östlunda.

Fotbalisté Luk nad Jihlavou (v bílých dresech) derby ve Velkém Beranově zpackali a domů si odvezli ostudnou porážku 1:8!

Velký Beranov si derby užil. Luka zasypal osmibrankovou lavinou!

Vysočina – Deváté kolo fotbalové I. B třídy skupiny A přineslo Antonínovu Dolu tři body. Ve skupině B to byl derby víkend. A pokaždé se radovali domácí. Rezerva Slavoje Polná připravila o neporazitelnost Rantířov, druhý mač byl mnohem jednoznačnější, protože Velký Beranov zničil na svém hřišti Luka nad Jihlavou.

Pozemní hokejisté HC 1972 Rakovník rozdrtili v druhém kole extraligy Bolevec 10:1.

Žlutá lavina nadělila Bolevci desítku

Rakovník /FOTOGALERIE/- Ani ve druhém kole české extraligy rakovničtí pozemní hokejisté nezaváhali a převálcovali plzeňský Bolevec dvouciferným výsledkem.Po dvou zápasech tak začali podzimní část plným bodovým ziskem.

Fotbalisté Uherského Brodu (v červeném).

Debakl Uherského Brodu načala vymyšlená penalta

Pořádně rozladění odjížděli v pátek večer z Velkého Meziříčí fotbalisté ČSK Uherský Brod. Že by na hřišti vedoucího celku tabulky získali nějaký bod, o tom před utkáním spíš jen tajně snili, naštval je ovšem způsob, jakým domácí k očekávané výhře dokráčeli.

Petr Gřegořek

Povedený comeback, mistr světa Petr Gřegořek odehrál zápas po dvou letech

Plzeň – Zamanul si, že to ještě jednou zkusí. Hokejový mistr světa z roku 2010 Petr Gřegořek (39 let) ukončil kariéru a dva roky hokej nehrál. Nyní se zkouší vrátit ještě jednou zpět v dresu českobudějovického ČEZ Motoru. Poprvé si zahrál přípravný zápas v Plzni, kde jeho tým sice prohrál 2:4, ale comeback zkušeného beka působil více než sympaticky.

Ilustrační foto

Czech Open zahájil stylově šachovými partiemi

Východní Čechy, Pardubice - Lavina spuštěna. Ve čtvrtek zahájil maraton deskových i karetních her, skládání hlavolamů a řešení rébusů. Přeloženo do sportovního jazyka - v Pardubicích odstartoval Czech Open.

Ilustrační foto.

V kterých pražských bazénech burkiny (ne)vadí?

Praha - Sociální sítě zaplavil snímek návštěvníka aquaparku v Čestlicích, na kterém se ženy koupají v burkinách (celotělových plavkách podobných neoprenu, které jsou určeny hlavně muslimkám). Fotografie spustila lavinu komentářů, které rozdělily společnost na dva nesmiřitelné tábory, a rozpoutala diskusi, zda je tento druh plavek v Česku z hlediska hygieny přípustný

Na hřišti dokáže zaujmout fotbalový záložník Petr Zapalač nejen dobrými výkony, ale také vizáží. Jeho tělo zdobí řada tetování, celkově jich má dvaadvacet.

Petr Zapalač? Kérky se staly součástí jeho života

Na hřišti dokáže zaujmout fotbalový záložník Petr Zapalač nejen dobrými výkony, ale také vizáží. Jeho tělo zdobí řada tetování, celkově jich má dvaadvacet. S nadsázkou můžeme říci, že na rukou v jeho případě není jediné místo bez kérky.

Petr Možný, spoluautor knihy Horské chaty v Jeseníkách.

U Švýcárny se pásly krávy, i o tom je nová kniha

Když sběratel a amatérský historik Petr Možný ze Šumperku začal tvořit spolu s geologem Zdeňkem Gábou před pěti lety první fotografickou knihu pro štítecké nakladatelství Veduta, netušil, jakou lavinu spustí. V těchto dnech už vychází čtvrtá publikace z dílny této sehrané dvojice.

Ilustrační foto

Hazard tady vážně nechceme

Cheb - Další hazard ve městě nechceme. Tak reagovalo vedení města na dvě žádosti společností, které po městu požadovaly výjimku z vyhlášky o omezení hazardu ve městě. Přitom ročně jde do městské kasy z hazardu přes 30 milionů korun.

Petr Jelínek z Jihlavy alias youtuber Pstruh103 před Krajským soudem v Brně.

Youtuberovy urážky jsou trestným činem. Definitivně

Česká republika má prvního pravomocně odsouzeného youtubera za vulgární urážky na internetu. Potrestaným je dvaadvacetiletý Petr Jelínek z Jihlavy s přezdívkou Pstruh103. Rozsudek lze považovat za precedent, který může spustit lavinu podobných trestních oznámení a diskusí na téma svobody slova.

Petr Jelínek z Jihlavy alias youtuber Pstruh103 před Krajským soudem v Brně.

Youtuberovy urážky jsou trestným činem. Definitivně

Brno, Jihlava – Česká republika má prvního pravomocně odsouzeného youtubera za vulgární urážky na internetu. Potrestaným je dvaadvacetiletý Petr Jelínek z Jihlavy s přezdívkou Pstruh103. Rozsudek lze považovat za precedent, který může spustit lavinu podobných trestních oznámení a diskusí na téma svobody slova.

Česká tenistka Petra Kvitová.

Comeback na spadnutí? Kvitovou svádí Paříž

Stačilo zadat povel internetovému vyhledávači a spustila se lavina titulků v češtině, angličtině, francouzštině a určitě i v dalších jazycích. Články pod nimi se zabývaly tím, že jistá Češka odletěla do Paříže, přičemž se před odletem vyfotila a pochlubila se tím na instagramu.

Počítač využívá spousta Čechů místo k surfování po internetu k hraní her.

Počítačový virus WannaCry jsme v Česku zapudili včas

Nový počítačový virus, který se od pátku minulého týdne šíří po sítích jako lavina, není z globálního hlediska podle společnosti antivirové společnosti ESET příliš nebezpečný. Pozornost však upoutává právě extrémně rychlým šířením.

Vojtěch Žižka

Pohledem Vojtěcha Žižky: Užitečnost pravidel

Zeman, Babiš, Sobotka, Kajínek, Babiš, Pelta, Trump, Babiš… Jako by před nimi poslední dobou nebylo úniku. Události, kauzy a skandály se na nás hrnou jako lavina čehosi nepříliš vábného (ministr financí by to jistě vyjádřil přímočařeji). Naštěstí je tu jedna hřejivá jistota – mistrovství světa v hokeji.

Kybernetická bezpečnost. Ilustrační foto.

Kybernetická lavina zasáhla v Česku 370 počítačů. Zatím

Masivní kybernetický útok, který zasáhl desítky zemí na celém světě, se zřejmě Česka dotkl jenom okrajově. V ČR bylo zasaženo od pátku 370 počítačů, uvedla dnes společnost Avast. Zda mezi postiženými jsou i důležité instituce, zatím není jasné.

Kácov hostil kvadriatlon.

FOTO: Kácov hostil kvadriatlon

Kácov - Kvadriatlon je závod dvojic, který se skládá z běhu, plavby na kánoích, jízdy na kole a orientačního běhu. A právě jeho fandové si dali dostaveníčko v tábořišti U Kouzelníka v Kácově. Letos se konal 15. ročník, kterého se zúčastnilo 190 závodníků. Od roku 2009 se závod koná jako memoriál Honzy Kovrče, který se vždy aktivně podílel na organizaci předchozích ročníků, ale bohužel zahynul pod lavinou v rakouských Alpách.

Tomáš Filka

Do Himálaje vyrazili kamionem, za odměnu jezdili na slonech

Královéhradecko, Vrchlabí /ROZHOVOR/ - Tomáš Filka patří do legendární sestavy Krkonošské horolezecké expedice, která v roce 1979 vyrazila na půl roku do Himálaje a jako první na světě zdolala Severní Manáslu (7157 m). Dnes je mu 87 let a ještě před rokem zdolal pětitisícovku v jihoamerických Andách. Příští rok se chystá do Číny.

Honza "Tráva" Trávníček besedoval v sále tachovského (KAT)

Horolezec Honza „Tráva“ Trávníček besedoval v Tachově

Tachov – Má za sebou pět úspěšných výstupů na osmitisícovky a je teprve pátým Čechem, který bez použití kyslíkového přístroje zdolal K2. Tachovský rodák a dnes již světový horolezec, cestovatel a sportovec Honza „Tráva" Trávníček přijel do Tachova besedovat o svém životě, horolezectví i snech do budoucna.