Kreativ

ŠTÍTEK: léto

Ivo Lazarov v dresu Velkých Losin

Hodně hráčů by chtělo peníze, i když toho pořádně moc neumí, říká Ivo Lazarov

/KANONÝR DENÍKU/ Ivo Lazarov. 41letý borec, který se v minulosti málem dostal do prvoligové Mladé Boleslavi, už nyní jen tak dohrává svou kariéru v Baníku Staré Město hrajícím šumperský okresní přebor. Ač zatím nastoupil jen do dvou zápasů, má na svém střeleckém kontě už pět nastřílených branek. Většinu z nich dal o uplynulém víkendu v zápase proti Novému Malínu, do jehož brány se trefil hned čtyřikrát a dopomohl tak k divoké výhře v poměru 7:4. I proto se stal dalším Kanonýrem Deníku.

Blanka Žuffová-Kunčová, dermatoložka Polikliniky AGEL Olomouc, zve na Den prevence melanomu

Zkontrolujte znaménka před létem. Poliklinika u nádraží zve bez objednání

Rakovina kůže patří mezi nejzákeřnější onkologická onemocnění a prevence je nejúčinnější cestou, jak odhalit tuto nemoc včas. Poliklinika AGEL Olomouc připravila na pondělí 24. dubna Den prevence melanomu. Zájemci mohou přijít na vyšetření znamének bez objednání či doporučení svého lékaře.

V areálu trutnovského Bojiště vzniká nové hlediště.

FOTO: Na trutnovském Bojišti roste nové hlediště, pokřtí ho metal, punk i reggae

Zdá se, že letošní sezona v areálu trutnovského Bojiště bude ve velkém stylu. V plném proudu je rekonstrukce amfiteátru za bezmála 10 milionů korun. Vzniká tam nové hlediště, které nahradí staré lavice. Nové prostředí poprvé využijí v létě návštěvníci hudebních festivalů Obscene Extreme, Pod Parou a TrutnOFF Open Air. Naopak Artu Kus se v letošním roce konat nebude.

Pobočka České pošty u vlakového nádraží v Rakovníku se zruší. Fungovat bude do konce června.

Rakovnická nádražní pošta zmizí. Na náměstí zřejmě od léta zhoustne provoz

/VIDEO, FOTOGALERIE/ Rakovník přijde o pobočku České pošty u vlakového nádraží, ve městě tak zůstane od prvního červencového dne jediná pošta na Husově náměstí. Podnikatelé z centra města se obávají, že po dalším zhoustnutí provozu nebude na náměstí kde zaparkovat. A co bude od léta se sídlem pobočky na adrese Nádraží 188?

Táborová základna oddílu Bobrů u Zruče nad Sázavou vyhořela.

Oddílu Bobrů shořela táborová základna u Zruče. Do léta ji chtějí znovu postavit

/FOTO, VIDEO/ Táborová základna u Zruče nad Sázavou, kam třicet let jezdily děti na letní tábory, do základu vyhořela. Stačila chvilka a místní oddíl Bobrů přišel o všechno. Shořelo zázemí tábora i veškeré vybavení. Táborníci se přesto nechtějí vzdát a rozhodli se, že ho do léta znovu obnoví. Potřebují ale finanční pomoc.

Areál Benedikt v Mostě, kde se rekonstruuje amfiteátr.

Amfiteátr nad bílou pláží v Mostě se otevře v létě. Opět ožije kulturními akcemi

Přípravou na instalaci zastřešení pokračuje ve sportovně rekreačním areálu Benedikt v Mostě rekonstrukce amfiteátru, který sloužil například pro folkové koncerty nebo promítání filmů. V létě má být letní scéna hotova a vrátí se na ni kulturní život. Stavba stojí přes 13 milionů korun. Investorem je město, kterému areál patří. Novinkou bude právě zastřešení scény textilní membránou a lepší zázemí najdou účinkující i uvnitř. Pro diváky se upraví okolní plocha. Ve videu, které je součástí článku, uvidíte vizuály, jak to bude celé vypadat.

V úterý oficiálně začala stavba velkého městského okruhu v Bauerově ulici v Brně.

VIDEO: Začala nová fáze stavby VMO v Brně. Už pracují na Bauerově, podívejte se

/AKTUALIZACE, FOTOGALERIE/ U koupaliště Riviéra vznikne jedna ze dvou chystaných lávek pro chodce v Bauerově ulici. V létě tam za koupáním míří velké množství lidí. Lávka je v Brně součástí stavby další části velkého městského okruhu Bauerova. Práce tam v úterý oficiálně zahájili zástupci Ředitelství silnic a dálnic, stavební firmy a magistrátu.

Berounské sídliště.

Cesta ze sídliště na poštu se protáhne. Berounu zbude od léta jediná pobočka

/FOTO, VIDEO/ Mezi pobočkami, které Česká pošta v rámci úspor od léta zavře, je i berounská pošta na sídlišti ve Švermově ulici. Vzhledem k tomu, že jde o nejhustěji osídlenou část města, bude místní pobočka řadě lidí chybět. Otevřeným dopisem se proti tomuto kroku postavilo i vedení města. Deník zjišťoval, kolik času zabere lidem ze sídliště putování na centrální pobočku v centru města.

Na Tyršově koupališti v Rakovníku se připravují na novou sezonu.

Sezonu na rakovnickém Tyršáku zahájí Zelený čtvrtek. Zatím bez koupání

/FOTO, VIDEO/ Zeleným čtvrtkem se šesti koncerty začíná kulturní sezona na Tyršově koupališti v Rakovníku. Dvě z oblíbených akcí se ale letos neuskuteční. Koupání a pobyty čekají až na léto. Už teď je přitom většina velkých chatek rezervována. Kolik letos zaplatí návštěvníci za celý den na koupališti na Tyršáku?

Na seznamu rušených pošt je i pobočka v mostecké nemocnici.

Co budu dělat? To ještě nevím, řekla pošťačka z Mostecka, která ztratí místo

/VIDEO/ Je pátek dopoledne a 53letý Standa vychází z pošty v ulici SNP v Mostě. Byl si tam opět vyřídit písemnosti, což někdy dělává i dvakrát týdně. Jako podnikatel i jako občan. Od léta se ale k přepážce nedostane. Česká pošta totiž tuhle pobočku 1. července zavře. Starostka Litvínova označila rušení většiny pošt ve městě za katastrofu. Primátor Mostu volá po společném protestu. Lidi zaskočilo odepsání pošty v mostecké nemocnici.

V Kladně zavřou čtyři pobočky České pošty, ve Slaném jedna.

Je rozhodnuto. V Kladně zavřou čtyři pobočky České pošty, ve Slaném jednu

/FOTOGALERIE/ V největším středočeském městě budou zrušeny čtyři pošty. Konkrétně se jedná o pobočku ve Vrapické ulici v Kladně-Dubí, dále o poštu na náměstí Svobody, bez dvou pošt budou také Kročehlavy, kde zruší pobočky ve Vrchlického ulici a v ulici Cyrila Boudy. Zavírání pošt se dotkne také Slaného, kde definitivně zavře pošta Na Dolíkách.   

Samice orla mořského se po několikaměsíčním zotavování nakonec vrátila zpět do přírody

Potlučenému orlovi ze skruže moc šancí nedávali. Nyní se vrátil do volné přírody

Šťastný konec má příběh orla mořského ze záchranné stanice v Třeboni. Majestátní dravec se do zařízení dostal loni koncem léta. Samice orla strávila několik dní ve vodě uvnitř skruže na poli. Způsobila si vážná zranění, když se zoufale snažila dostat ven. Po dlouhých měsících léčby se ale podařilo orla vrátit zpět do přírody.

Staré lavice jsou pryč, hlediště v trutnovském areálu Bojiště dostane novou podobu.

Festivaly budou na Bojišti v novém amfiteátru. Skleník a motorest koupil pivovar

/FOTO, VIDEO/ Kultovní festivalový areál trutnovského Bojiště čekají výrazné změny a léto nabité festivaly. O jeden sice přijde, Artu Kus se letos konat nebude, ale letní prázdniny zaplní tři velké akce Obscene Extreme, Pod Parou a TrutnOFF Open Air Festival. Promítat bude opět letní kino. Budovu takzvaného skleníku u vstupu do areálu město prodalo Pivovaru Trautenberk. Ten odkoupil i přilehlý motorest.

Lomeček je zárukou nevšedních zážitků.

V Lomečku u Mrákova můžete pohlédnout jeseterovi do očí

Pohlédnout z očí do očí jeseterovi či kaprovi, kochat se pohledem na plující plotice anebo jen zkusit zažít pobyt pod vodou, čímž někdy třeba překonat sám sebe, to vše nabízí celoročně podvodní pozorovatelna v Lomečku u Mrákova. Stačí sestoupit po osmimetrovém kovovém žebříku dolů do prostoru s několika dobře těsnícími okny a sedadly pod nimi kolem dokola a máte jistotu, že vás čeká nevšední zážitek.

Velká Dobrá - SK Kladno "B" 1:1 (1:1),1.A. tř., 13. 8. 2022, manažer Kladna Petr Brabec

Šéf SK Kladno Petr Brabec před startem jara: áčko zaútočí, dorost hájí ligu

/FOTOGALERIE/ A tým mužů by konečně rádi postrčili do České fotbalové ligy, dorost naopak chtějí v lize zachránit a stejně tak žáky. Fotbalový SK Kladno čeká ve 120. roce jeho trvání zajímavá jarní část. Vypukne už v sobotu, kdy áčko vyrazí do Štětí k prvnímu mistráku v divizi. Nejen o tom mluvil v rozhovoru sportovní manažer klubu Petr Brabec.

Matěj Krsek se po vítězství na mistrovství ČR představí tento víkend na halovém šampionátu v Istanbulu

Krsek před halovým šampionátem: Do strkanice nepůjdu. Nechci riskovat zranění

Na halovém šampionátu ho čeká premiéra. Závodník A.C. Tepo Kladno a český mistr na 400 metrů Matěj Krsek se na halové mistrovství Evropy v Istanbulu těší. Má formu, rád by si v ostré konkurenci vylepšil osobní rekord, protlačil se mezi nejlepší, ale nezastírá, že halu považuje za doplněk k letní sezoně.

Matěj Krsek se po vítězství na mistrovství ČR představí tento víkend na halovém šampionátu v Istanbulu.

Krsek před halovým šampionátem: Do strkanice nepůjdu. Nechci riskovat zranění

/ROZHOVOR/ Na halovém šampionátu ho čeká premiéra. Závodník A.C. Tepo Kladno a český mistr na 400 metrů Matěj Krsek se na halové mistrovství Evropy v Istanbulu těší. Má formu, rád by si v ostré konkurenci vylepšil osobní rekord, protlačil se mezi nejlepší, ale nezastírá, že halu považuje za doplněk k letní sezoně.

Matěj Krsek se po vítězství na mistrovství ČR představí tento víkend na halovém šampionátu v Istanbulu.

Krsek před halovým šampionátem: Do strkanice nepůjdu. Nechci riskovat zranění

/ROZHOVOR/ Na halovém šampionátu ho čeká premiéra. Závodník A.C. Tepo Kladno a český mistr na 400 metrů Matěj Krsek se na halové mistrovství Evropy v Istanbulu těší. Má formu, rád by si v ostré konkurenci vylepšil osobní rekord, protlačil se mezi nejlepší, ale nezastírá, že halu považuje za doplněk k letní sezoně.

Koupadla v Benešově nejsou oficiálně koupalištěm, ale požární nádrží.

Občané chtějí lepší kvalitu vody na Koupadlech. Bylo by to drahé, říká radnice

/FOTOGALERIE/ Řada obyvatel Benešova hledá v létě osvěžení na plovárně zvané Koupadla. Nádrž s rozměry 125 x 32 metrů tam vodou napájí studny, které dříve sloužily k zásobování města pitnou vodou. A i když se jedná o vodu čistou, zůstává i v létě poměrně studená. Někteří obyvatelé by ale chtěli víc. Dokládají to výsledky Veřejného fóra Zdravého města Benešova.