Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Ždánický pákař Michal Zapletal.

Pákař Zapletal slaví mistrovský titul. Po jedenácti letech

Ždánice – Tvrdá se dřina se vyplatila. Třiatřicetiletému silákovi Michalu Zapletalovi se povedl velkolepý návrat. Ždánický pákař ovládl v Mladé Boleslavi národní šampionát na pravé ruce ve váhové kategorii do sedmdesáti kilogramů a po dlouhých jedenácti letech se stal mistrem České republiky.

Ilustrační foto

Silně opilý muž zranil strážníka

Chrudim – V pátek 13. dubna odpoledne dostali strážníci městské policie oznámení, že na hřišti Na Větrníku leží na zemi muž, který se nehýbe.

Místo, kde neznámý srazil cyklistku.

Řidič srazil mladou cyklistku. Zeptal se, co se jí stalo, nasedl a ujel

Česká Ves – Patnáctiletou cyklistku srazil ve středu 11. dubna v České Vsi na Jesenicku řidič osobního auta. Po nehodě šofér zastavil a zeptal se dívky, jestli se jí něco nestalo. Když mu odpověděla, že ne, nasedl znovu do auta a od nehody ujel. Policisté po něm nyní pátrají a hledají také jakékoliv svědky. Mladá cyklistka vyvázla s lehkým zraněním.

Místo, kde neznámý srazil cyklistku.

Řidič srazil mladou cyklistku. Zeptal se, co se jí stalo, nasedl a ujel

Česká Ves – Patnáctiletou cyklistku srazil ve středu 11. dubna v České Vsi na Jesenicku řidič osobního auta. Po nehodě šofér zastavil a zeptal se dívky, jestli se jí něco nestalo. Když mu odpověděla, že ne, nasedl znovu do auta a od nehody ujel. Policisté po něm nyní pátrají a hledají také jakékoliv svědky. Mladá cyklistka vyvázla s lehkým zraněním.

Hostomice - Kostomlaty 2:0

FOTO: Rozhodčí, nosíš kalhotky? zajímalo diváky na fotbale v Hostomicích

Hostomice - V 16. kole okresního přeboru hostily Hostomice na svém stadionku, kterému dominuje obstarožní, leč malebná tribunka Kostomlaty. Oba celky se potýkají se zcela odlišnými trablemi. Hostomice hrají o postup, Kostomlaty o holé přežití v soutěži. Přesto se hrála zcela vyrovnaná bitva, jíž by zřejmě více slušela remíza než konečný triumf Hostomických, kteří brali tři body za výhru 2:0.

Řehtání v SRbči

V Srbči řehtání nevzdali, i když lilo jako z konve

Srbeč – Ještě poslední pohled na mobil a : „Pojďte se seřadit do dvoustupu a vyrážíme!“ zavelí jeden z nejstarších kluků, Tomáš Cimrman. Skupina dětí, jsou mezi nimi i děvčata, se poslušně řadí a na povel: „Jdeme,“ zástup vyráží přesně v šest hodin večer od místního hřbitova. Nikomu nevadí, že leje jako z konve.

Pomlázka.

Pomlázka musí ženské každoročně pomladit

Hrádek – Přes šedesátku pomlázek už na letošní Velikonoce vyrobil Miloš Chráska 
z Hrádku. Některé z osmi, jiné i dvanácti proutků. Ze širokého okolí jsou lidé zvyklí si k němu pro ně chodit. 

Pohřešovaný muž.

Pohřešovaný potřebuje pomoc

Jílové – S žádostí po pomoc při pátrání po pohřešovaném seniorovi se v pondělí obrátili na veřejnost policisté, kteří v okolí Jílového na Praze-západ už od pátečního večera marně hledají 75letého Libora Hillera. Pohřešování muže, který bydlel na chatě u Sázavy nedaleko osady Luka pod Medníkem, oznámili příbuzní v pátek odpoledne.

Jan Bauer: Hvězda Valdštejnova srdce.

Jan Bauer: Hvězda Valdštejnova srdce 44

/Román na pokračování/ - Hrabě z Bubna poté usedl na lavici zády ke zdi a loktem svého kabátce utřel prach ze stolu před sebou. Bylo vidět, že hostinec už dlouho nikdo nenavštívil. Stařena cosi brumlala, ale šla plnit Varlejchův příkaz. Nakonec kdesi vyštrachala i soudek s pivem, patrně kradený, a naše pětice se docela slušně najedla a napila.

Lupič s nožem získal desetitisíce, ten s pistolí jen pár korun

Lupič s nožem získal desetitisíce, ten s pistolí jen pár korun

Praha – Drsný průběh mělo přepadení benzinky, jehož podrobnosti v pondělí zveřejnila pražská policie. K loupeži na pumpě u Kbelské ulice sice došlo již 7. ledna – kriminalisté z Palmovky, kteří se případem zabývají, ale věří, že i s odstupem se podaří najít svědky, jejichž poznatky by pátrání po pachateli mohly posunout.

Počítačová hra Crimson Dragon.

Xboxová exkluzivita Crimson Dragon s podporou Kinectu oficiálně

Hru, dříve známou pod kódovým označením Project Draco, odtajněnou australským klasifikačním úřadem, nyní Microsoft oficiálně potvrdil. Jmenovat se bude Crimson Dragon a bude jen pro Xbox 360 s podporou Kinectu. Jde o dílo Yukio Futatsugiho, duchovního otce Panzer Dragoon.

Stěrače.Ilustrační foto.

Kriminalisté navrhli obžalovat muže, který vláčel ženu na autě

Domažlice - Až desetileté vězení může hrozit dvaačtyřicetiletému cizinci, který podle policie loni na Domažlicku s autem úmyslně narazil do ženy a vláčel ji na přední kapotě vozu téměř deset kilometrů až devadesátikilo­metrovou rychlostí. Žena utrpěla zranění. 

Bohuslav Kovařík u soudu v Brně.

Známého bývalé přítelkyně bodl do hrudi. Ve vězení stráví třináct let

Brno – Napadl bývalou přítelkyni, když si k němu přišla pro věci. Pak pobodal muže, který jí přiběhl na pomoc. Nebýt rychlé lékařské pomoci a operace, napadený by zemřel. Za pokus o vraždu si v pátek vyslechl u Krajského soudu v Brně pětapadesátiletý Bohuslav Kovařík třináctiletý trest vězení.

Ilustrační foto.

Okradli seniorku

Krnov - Pro seniory se stávají ulice v Krnově nějak nebezpečné. A možná nejen pro ně. Ve středu byla okradena přímo na chodníku další seniorka, dokonce za bílého dne. Zloděj ji vytrhl z ruky kabelku.

Jakubovi Kastnerovi z Dukly se duel v Hranicích vydařil

Dukla zvítězila i v Hranicích

Praha, Hranice – Osmnáctým kolem pokračovala Tipgames extraliga házenkářů. V něm se představila vedoucí Dukla na palubovce v Hranicích na Moravě. Celek trenéra Pauzy i tentokrát uspěl. V čele tabulky tak má čtyřbodový náskok před Zubřím.

Juniorský kostický pákař Michal Buček bojuje na Slovensku se soupeřem.

Kostičtí pákaři získávali mezinárodní zkušenosti

Kostice – Své první kroky na mezinárodních soutěžích udělali v únoru pákaři z kostického AWK. V Židlochovicích se konal 15. ročník mezinárodní soutěže zvané Golemova ruka. Kromě Podivína a Židlochovic byli Kostičtí jedinými zástupci České republiky.

Ilustrační foto

Žena v ráži bodla bývalého milého šroubovákem a nožem

Horní Počaply - Jejich vztah skončil špatně. Nejdříve se rozešli a pak ho málem zabila. Bodla ho šroubovákem do ruky a po hodině a půl ještě nožem do břicha. Krvavé následky měl spor padesátileté ženy z Chomutovska a jejího o osmnáct let mladšího bývalého milého.

Volejbalistky KP Brno v utkání s Lokomotiv Baku.

KP senzačně skolilo Baku

Brno /FOTOGALERIE/ -Brněnské volejbalistky zaskočily velkého favorita Vyzývacího poháru a ve skvělé atmosféře slavily výhru 3:2.

Rauenstein – tip na zimní výlet.

Tip na zimní výlet: Rauenstein

Saské Švýcarsko – V celém Saském Švýcarsku není mnoho lehce dostupných vyhlídkových míst. Rauenstein, 304 metrů vysoká stolová hora, ale mezi ně bezesporu patří.

Rauenstein – tip na zimní výlet.

Tip na zimní výlet: Rauenstein

V celém Saském Švýcarsku není mnoho lehce dostupných vyhlídkových míst. Rauenstein, 304 metrů vysoká stolová hora, ale mezi ně bezesporu patří.

Brněnský pákař Martin Vodák (ve žlutém).

Páka? Žádná hospodská zábava, tvrdí Vodák

Brno - Většina lidí to považuje za pokleslou zábavu hospodských povalečů. Armwrestling, v Česku spíš známý jako páka, je ovšem stále populárnější sportovní odvětví s mistrovstvími Evropy i světa. Mezi úspěšné české reprezentanty se řadí také brněnský rodák Martin Vodák.

Radek Motlík

Motlík doléčil biceps a je připraven chytat

Plzeň – Při stíhací jízdě házenkářů Talentu M.A.T. Plzeň jarní částí extraligové sezony by měl být zkušený brankář Radek Motlík jednou z ústředních postav týmu.

Golemova ruka v Židlochovicích.

Siláci se přetláčeli v Židlochovicích

Brno /FOTOGALERIE/ - Už patnáctý ročník mezinárodního podniku v armwrestlingu, neboli páce, s názvem Golemova ruka hostily v sobotu Židlochovice. Ze závodníků domácího klubu se dařilo Radku Kleinovi, který v kategorii do 90 kilogramů bral bronz na levou ruku a čtvrté místo na pravou.

Volejbalistky KP Brno v utkání s ukrajinskou Oděsou.

Volejbalistka Toufarová je levoruký žolík

Brno – Prokletá levačka se nedá bránit. Každý si s touhle větou aspoň jednou pohrával, když řešil problém, jak vyzrát na soupeřovu levou ruku. Platí to pro házenou, tenis i volejbal.

Ilustrační foto

Poděkování jičínským lékařům

Jičín – Tímto bych chtěla vyjádřit poděkování doktorům na chirurgickém oddělení jičínské nemocnice za záchranu mojí levé ruky, kterou jsem si nešťastnou náhodou zlomila.

Fakultní nemocnice v Plzni přestavěla místnost  s rozlohou asi 50 m2  na moderní salonek, který slouží pacientům  s onemocněním srdce. Tráví tady čas před a následně po  vyšetření. Místnost je zbavena všech nemocničních atributů

Zbývá několik hodin v křesle a jdu domů

Plzeň – Měl velké problémy s dýcháním. Když už byly potíže hodně intenzivní, vyrazil na pohotovost. Po vyšetření věděl, že jeho potíže souvisí se srdcem. Aby mu pomohli, musel se vypravit Jan Votava do nemocnice.

Fakultní nemocnice v Plzni přestavěla místnost  s rozlohou asi 50 m2  na moderní salonek, který slouží pacientům  s onemocněním srdce. Tráví tady čas před a následně po  vyšetření. Místnost je zbavena všech nemocničních atributů

Plzeň nabízí na srdce salonek

Plzeň – Tady že je nemocnice? Tady se mají léčit a uzdravovat lidé, kteří mají potíže se srdcem? Jasně, právě na tomto místě. Kardiostacionář plzeňské fakultní nemocnice je pro srdeční záležitosti výjimečným, ale také vhodným prostorem.

Požár stolárny v Lovešicích

Ve stolárně hořelo, majitel se popálil při hašení

Přerov – Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjížděly v sobotu odpoledne k likvidaci požáru do Lověšic u Přerova. Ke vznícení došlo v objektu stolárny, která se využívá pro truhlářské práce.

Jedlová ovládla Doberskou bowlingovou ligu

Dobré - Vítězem čtvrtého ročníku „Doberské bowlingové ligy” se stala Jedlová I. Turnaje, jehož pořadatelem SK Dobré s.r.o, se celkem zúčastnilo 23 dvoučlenných týmů rozdělených do tří samostatných lig.

Ilustrační foto

Zloděje na poště v Teplicích zadržel zákazník

Teplice - Osmadvacetiletý muž se v úterý v teplické městské části Řetenice pokusil podruhé vykrást stejnou poštu. Před týdnem si odnesl 40.000 korun, tentokrát ale úspěšný nebyl. Na odchodu ho srazil jeden ze zákazníků a držel ho až do příjezdu policie. Informovala o tom dnes teplická policejní mluvčí Ilona Novotná.

Ilustrační foto.

Žena se bude zpovídat z pokusu vraždy

Dvůr Králové/Hradec Králové – Hradecký krajský soud bude tento týden od čtvrtka vedle rozplétání několika probíhajících kauz podvodů a distribuce drog řešit i pokus vraždy.

Vánoční soutěž v páce v Klatovech.

Klatovskou vánoční páku vyhrál Kašík

Klatovy - O Vánocích se sportovalo i v poměrně netradičním prostředí kavárny klatovského kulturního domu, kde se 25. prosince konala tradiční vánoční soutěž v páce.

Kamil Prokeš.

Prokeš: Mrazák sektu jenom uškodí

Velké Němčice – Úřadující mistr České republiky v sekání sektů Kamil Prokeš z Velkých Němčic je zkušený sommelier. Ví, jak si nejlépe vychutnat sekt a co šumivé víno před vypitím potřebuje.

Ilustrační fotografie

Ztracenou dceru hledá matka marně už čtyři měsíce

Strakonicko – Už od léta policie marně pátrá po 17leté Alise Diachenkové ze Strakonic, která utekla z domova. Protože není vyloučeno, že by se dívka mohla pohybovat na západě Čech, obrací se strakonická policie s prosbou o pomoc i na tamní veřejnost.