Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Jak vybrat sekeru pro štípání dřeva

Štípání dříví nemusí být taková dřina, když máte správnou sekeru. Vůbec přitom neplatí, že nejvíc práce odvedete s tou největší a nejtěžší. Důležitý je švih.

Policie hledá muže, který u prodejny drogerie v ulici Velká Dlážka v Přerově a vytrhl jí kabelku

Přepadení na ulici v Přerově: tady je portrét pachatele

Na základě popisu dvou svědků se policii podařilo sestavit portrét pachatele, který 9. září po třiadvacáté hodině přepadl šestašedesátiletou ženu u prodejny drogerie v ulici Velká Dlážka v Přerově a vytrhl jí kabelku.

Ilustrační foto.

Asiat namlátil zákaznici botou, policie hledá svědky

Kladno - Neobvyklý případ řeší nyní kladenská policie. Vietnamský prodavač měl při něm zaútočit na ženu v prodejně. Na obvodní oddělení policie v Kladně oznámila už v pátek 8. září sedmačtyřicetiletá žena z Kladna, že byla téhož dne kolem půl jedenácté dopoledne v prodejně v Saskově ulici v Kladně fyzicky napadena ze strany obchodníka.

Sigma vs. Slavie

Sigma obrala mistrovskou Slavii o body

Olomoucká Sigma i nadále překvapuje fotbalovou HET ligu. V 6. kole na svém hřišti remizovala s mistrovskou Slavií po výborném výkonu 1:1 a drží se v popředí tabulky. Příště jedou Hanáci do Karviné.

BMX Inter Cup v Hranicích v roce 2017

Závody BMX v Hranicích se vydařily domácím jezdcům i celkově

Jak je již v bikrosovém kalendáři zvykem, závěr prázdnin opět patřil závodům na hranické dráze. Tento rok se zde jel již jubilejní 20. ročník mezinárodního dvoudenního závodu Intercup. Do Hranic se tak sjelo bezmála 150 jezdců z Česka a Slovenska.

V minulosti už se několikrát pokusila o sebevraždu.

Hledá se Tereza Pešatová. Má obvázanou paži

Šestadvacetiletá Tereza Pešatová ze Zlína se v minulosti už několikrát pokusila o sebevraždu. Je psychicky nemocná. Dnes v sedm hodin ráno odešla z domu vyhledat lékařské ošetření, ale po prohlídce z nemocnice předčasně odešla.

Takto byly poničené barokní sochy loni v létě.

Nohu ovečky a dva prsty Rafaela ulámal neznámý vandal

Telč – Barokní sochy lemující cestu Na Dlážkách podél Staroměstského rybníka v Telči už podruhé poškodil neznámý vandal. A to sochám teprve před několika měsíci restaurátor vrátili jejich ulámané ruce. Neznámý člověk je poničil už totiž minulý rok v létě. Telčská radnice tak bude muset opět vynaložit finance na jejich opravení.

Jablotron living technology.  Roman Šalomoun

Když dům vytápíte jenom za několik tisíc korun ročně

Na stole má skleněný půllitr s vodou, vedle levé ruky mu leží iPhone, na parapetě za ním malý, trochu podivný mechanismus dokolečka otáčí plastovou destičkou. Když bodrý čerstvý čtyřicátník zvedne oči od počítače, dívá se na tabuli popsanou přibližně třicítkou úkolů.

Při nehodě přišel o části obou nohou a na levé ruce mu zůstal jediný prst. Přes svůj handicap zůstal David Průša (na snímku) velkým dobrodruhem a cestovatelem.

Cesta za snem: s protézami šlape 2222 kilometrů

Jižní Morava – Při nehodě přišel o části obou nohou a na levé ruce mu zůstal jediný prst. Přes svůj handicap zůstal David Průša (na snímku) velkým dobrodruhem a cestovatelem. Zapojil se proto do projektu Cesta za snem, součásti Metrostav Handy cyklo maratonu, který měl ve čtvrtek zastávku na zámku ve Slavkově u Brna na Vyškovsku.

Nepřecvičujte leváka, můžete tím napáchat více škody než užitku.

Máte doma leváka? Rozhodně ho nepřeučujte

Mezinárodní den leváků každoročně slavený od 13. srpna 1976 je příležitostí, jak upozornit většinovou pravorukou společnost, že v populaci se pohybuje 10 až 13 procent lidí, kteří upřednostňují svou levou ruku. Jedná se spíše o muže než ženy.

Nepřecvičujte leváka, můžete tím napáchat více škody než užitku.

Máte doma leváka? Rozhodně ho nepřeučujte!

Ostrava - Mezinárodní den leváků každoročně slavený od 13. srpna 1976 je příležitostí, jak upozornit většinovou pravorukou společnost, že v populaci se pohybuje 10 až 13 procent lidí, kteří upřednostňují svou levou ruku a kterým to v pravostranně orientované společnosti může přinášet řadu obtíží. Jedná se spíše o muže než ženy,

Ilustrační foto.

Policie hledá pohřešovaného muže

Hradecko - Policie stále pátrá po pohřešovaném muži z obce Smidary - Chotělice. Šestačtyřicetiletý mentálně postižený Milan Dědek ve čtvrtek mezi druhou a třetí hodinou odpoledne odešel ze sociálního ústavu a do dnešního dne se nevrátil.

V autobusové Kavárně potmě.

Pro život s handicapem je nezbytný smích a nadhled

Pardubice - „Rozlitá voda je v levé půlce stolu, blíže k oknu,“ říká neznámá žena. Číšnice jí odpovídá: „Už ji vidím, jdu na to,“ a ze všech koutů autobusu se ozve smích. Servírka totiž nic nevidí, je slepá. A nic nevidím ani já, nacházím se v naprosté tmě. Právě totiž sedím v autobusové Kavárně potmě, jejímž cílem je ukázat zdravým lidem, jaký je život ve tmě. 

Michal Uhlíř.

Po prohraném finále bude motivace na mistrovství světa obrovská, vyhlíží Uhlíř

Brno – Užil si poctu, která se nedostane jen tak někomu. Se svítivě žlutou kapitánskou páskou na levé ruce pozvedl jako první z českých reprezentantů pohár pro vicemistry Evropy v malém fotbale. Pražskému obránci Michalu Uhlířovi i celému národnímu týmu v tu chvíli aplaudovaly v brněnské aréně za Lužánkami tři a půl tisíce diváků. „Pro mě šlo o životní zážitek a navždy zůstane v našich srdcích," hlesne osmadvacetiletý Uhlíř.

Mladé beachvolejbalistky BVK Karin Žolnerčíková a Šarlota Svobodová (vpravo).

Tři ruce jim stačily

Karviná – Mladé plážové volejbalistky Beach Volleyballu Karviná Šarlota Svobodová a Karin Žolnerčíková se účastnily v uplynulých dnech tří turnajů - dvou ženských a jednoho juniorského.

Aneta Mazurová vybojovala na přeborech Zlínského a Olomouckého kraje pět medailí.

Aneta Mazurová pětkrát na bedně

Hned pět medailových umístění vybojovala na Jarních přeborech žactva Olomouckého a Zlínského kraje plavkyně Slovácké Slavie Uherské Hradiště Aneta Mazurová.

Ilustrační foto.

Auto srazilo opilého cyklistu

Nové Město na Moravě – Opilého devětašedesátiletého cyklistu srazilo auto v Masarykově ulici v Novém Městě na Moravě. S lehkým zraněním byl převezen do novoměstské nemocnice.

Muži jsou zachyceni na několika snímcích bezpečnostních kamer. Útočník s nožem má delší černé vlasy, byl oholený, silnější postavy, měří asi 175 centimetrů. K popisu druhého muže lze uvést jen to, že by měl mít delší světlejší vlasy.

Přepadení v paneláku: lupič vytáhl nůž

Milovice - Žádná náhoda, ale dobře promyšlený kalkul s jistým výdělkem. Tak se dá charakterizovat loupežné přepadení, ke kterému došlo v milovickém panelovém domě v Tyršově ulici. Zásadní roli hrál v celém příběhu nůž. Případ se stal už zhruba před měsícem. Policisté jej vzhledem k okolnostem vyšetřování zveřejnili až nyní.

Ve třetí lize scházel jediný gól k bodovému zisku.

Bili se statečně, bod ale nemají

Hořovice – Bez tří hráčů základu nastoupilo Hořovicko proti silným Jirnům, přesto jim chtělo zatopit. „Výsledky ze sobotního dopoledne byly plné překvapení, tak proč se nepokusit o další," šel odhodlaný na hřiště záložník Tomáš Březina.

Petra Kvitová

Kvitová se hlásí na French Open

Zraněná česká tenistka Petra Kvitová už začala plánovat svůj návrat na tenisové kurty. Zatím se nenechala vyškrtnout ze seznamu přihlášených hráček pro letošní French Open. Svým fanouškům to pak populární sportovkyně sdělila přes sociální sítě.

V Kongresovém centru společnosti REC Group ve Starém Městě byli vyhlášeni nejlepší sportovci okresu Uherské Hradiště za rok 2016.

Sportovcům v hradišťském okrese kraluje pákař Vaculovič

Přetlačil všechny. Tak, jak je mu to vlastní. Novým králem sportovců v okrese Uherské Hradiště je pákař Václav Vaculovič. Dvacetiletý silák Armwrestling clubu Hluk porazil novoveského kanoistu Jiřího Zalubila a hasiče Zbyňka Kadlčíka.

Třetí prst na levé ruce

Třetí prst na levé ruce rozesmívá a dojímá

Praha - Divadlo Na Fidlovačce uvedlo 16. března na své komorní scéně v české premiéře hru britského autora Dermota Canavana Třetí prst na levé ruce. Autor, který přijal pozvání na premiéru, neskrýval své nadšení i dojetí. V režii Martina Vokouna se představily Iva Pazderková jako Grace a Martina Randová v roli Niamh.

Ondřej Kavan si zahrál nacistického diktátora

Divadla nabídnou Karla Gotta, dvě sestry i Hitlera

Praha - S divadelními premiérami se 16. března v Praze roztrhl pytel. Divadlo Na Jezerce nabídne velmi aktuální inscenaci podle slavného románu Už je tady zas! Fandové muzikálů se mohou těšit na Čas růží s písněmi Karla Gotta. A Komorní Fidlovačka uvede slavnou britskou hru Třetí prst na levé ruce.

Blokař Tomáš Široký.

Déjà vu: blokař Široký se vrátil do Ostravy jako univerzál

Na zápas v Ostravě, se kterou v roce 2013 vybojoval mistrovský titul, se těšil už v minulé sezoně. Tehdy ho ale blokař Tomáš Široký kvůli zlomenému malíčku na levé ruce sledoval jen z lavičky Karlovarska. V hale, kde ve své volejbalové kariéře strávil čtyři roky, poprvé jako host nastoupil až v sobotním 21. kole extraligy a svůj bývalý tým pořádně zaskočil.

Iva Pazderková a Martina Randová představily spolu s tvůrci novou premiéru Divadla Na Fidlovačce Třetí prst na levé ruce

Fidlovačka uvede na komorní scéně hru Třetí prst na levé ruce

Praha - Divadlo Na Fidlovačce uvede na své komorní scéně 16. března českou premiéru dramatu Třetí prst na levé ruce britského autora a herce Dermota Canavana. Hořkosladké drama s autobiografickými prvky, ve kterém vypráví o životě svých sester, získalo v roce 2004 na Edinburgh Fringe festivalu řadu cen. Českou verzi příběhu o bezpodmínečné lásce, tanci a odpuštění nastudoval režisér Martin Vokoun s Ivou Pazderkovou a Martinou Randovou.

Posledních sto let bylo tělo barona Trencka v kapucínské hrobce nekompletní. Chyběl mu totiž palec na levé ruce. Někdo mu ho vzal přímo z hrobky. Od středy je ale tělo vojenského velitele opět celé.

Baronu Trenckovi se vrátil chybějící prst. Vědci také vytvořili jeho otisk

Brno /FOTOGALERIE/ – Posledních sto let bylo tělo barona Trencka v kapucínské hrobce nekompletní. Chyběl mu totiž palec na levé ruce. Někdo mu ho vzal přímo z hrobky. Od středy je ale tělo vojenského velitele kompletní. Muzeum města Brna, v jehož depozitáři byl palec uložený, předalo prst řádu kapucínů.

Sofie Jana Bugošová

Policisté pátrají po pohřešované dívce z Bystřice

Žďársko - Kriminalisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při pátrání po pohřešované dívce Sofii Janě Bugošové. Ta odjela ve středu 17. února kolem čtvrté hodiny odpoledne z místa svého bydliště v Bystřici nad Perštejnem.