Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

U tuleňů v jihlavské zoologické zahradě se po incidentech objevily cedulky s upozorněním, že zvířata koušou.

V jihlavské zoo pokousali tuleni několik lidí, přibudou tam sítě

Jihlava – V jihlavské zoologické zahradě zaznamenali výraznou změnu chování tuleňů obecných. Tuleni pokousali během čtrnácti dnů více než pět lidí. Proč jsou agresivní, vyskakují ven z vody a chňapou po lidských rukách, si zoo zatím nedovede vysvětlit.

Ilustrační foto.

Svatební deníček: Vlastní krví - 6. díl

Region - Pomalu dobíháme do cíle svatebních příprav. Znavení, nevyspaní, s hlavou třikrát větší a třikrát lehčí peněženkou. Snad proto se všichni těšili na záchytný bod, občerstvovací stanici před poslední metou rozloučení se svobodou, jak se u nás říká, „svícu".

Po pohřešovaném houbaři pátrají desítky policistů, hasičů a dobrovolníků.

Policie stále pátrá po pohřešovaném seniorovi

Malečov - Marně pátrají od pondělí ústečtí policisté po osmasedmdesátiletém Miroslavu Tesařovi z Malečova. Ten měl podle jeho syna odejít v neděli odpoledne na houby. Od té doby nikomu z blízkých nedal o sobě vědět.

Ilustrační foto

Zloděj přepadl ženu kvůli kabelce a táhl ji dva metry

Žatec - Dosud nezjištěný pachatel v pátek 23. srpna kolem páté hodiny ráno přepadl a okradl ženu středního věku. K události došlo ve Studentské ulici v Žatci. Žena při útoku utrpěla zranění levé ruky a různé odřeniny.

Tenistka Victorie Duvalová.

Sedmnáctiletá tenistka Duvalová na US Open zaskočila Stosurovou

New York - Když bylo Victorii Duvalové sedm let, držel ji ozbrojený zloděj jako rukojmí, před třemi lety se zase její otec vyhrabal ze závalu po zemětřesení na Haiti. V úterý se sedmnáctiletá americká tenistka dočkala prvního velkého vítězství - na úvod posledního grandslamu sezony US Open porazila předloňskou šampionku a jedenáctou hráčku světa Australanku Samanthu Stosurovou 5:7, 6:4 a 6:4.

Z centra Holovous.

Slavnosti v Holovousích, Vesnici roku v kraji

Holovousy – U příležitosti vyhlášení výsledků soutěže Vesnice roku 2013 se uskuteční v sobotu 24. srpna v Holovousích slavnost. Program zahájí v 10 hodin na návsi moderátor Jan Rosák.

Ilustrační foto.

Protože psala levou rukou, měla zkažené prázdniny

České Budějovice - Oslavu by dnes mohla uspořádat Iva Hellerová z Českých Budějovic. Na 13. srpna totiž připadá Mezinárodní den leváků a ona právě levou ruku používá prakticky ke všem činnostem. To samé platí i o několika dalších členech její rodiny.

Ilustrační foto.

Protože psala levou rukou, měla zkažené prázdniny

České Budějovice - Oslavu by dnes mohla uspořádat Iva Hellerová z Českých Budějovic. Na 13. srpna totiž připadá Mezinárodní den leváků a ona právě levou ruku používá prakticky ke všem činnostem. To samé platí i o několika dalších členech její rodiny.

Jiří Veselý na Roland Garros.

Český tenista Veselý vyhrál v Liberci třetí letošní challenger

Liberec - Dvacetiletý tenista Jiří Veselý vyhrál v Liberci už třetí letošní challenger. Ve finále porazil nasazenou jedničku Argentince Federika Delbonise po třísetové bitvě 6:7, 7:6, 6:4 a navázal na triumfy z dubna v tureckém Mersinu a z květnového challengeru rovněž na antuce v Ostravě.

První poklad byl na Střekově, druhý u Vaňovského vodopádu, třetí na Severní Terase, za čtvrtým se vydejte v neděli na zámek do Velkého Března.

Kde bude ukrytý poklad? Hledejte u zámku!

Velké Březno - Střekov, Vaňov, Severní Terasa a nyní Velké Březno! Ve hře je celkem 12 úspěšných nálezců, ale stále ještě může zamíchat pořadím někdo nový. V zámeckém parku uložíme tři zelené dózy. V každé bude stručný návod a 4 Sludeny. Zahradnické nářadí nechte doma.

Socha sv. Jana Nepomuckého u železnického hřbitova.

Socha stará tři stovky let nyní zmizela

Železnice - Bezmála tři sta let starou pískovcovou sochu svatého Jana Nepomuckého odcizil neznámý pachatel v přesně nezjištěné době od středy 15. května do pondělí 15. července v Železnici.

Muzeum řemesel v Konici mapuje historii víc než dvou desítek řemesel, která v tomto kraji fungovala, se může pochlubit největší sbírkou seker v Česku. Nová stálá expozice vznikla ve zdejším zámku vloni a zatím čítá přes 250 exponátů.

Muzeum Konicka vlastní největší sbírku seker v Česku

Muzeum řemesel v Konici mapuje historii víc než dvou desítek řemesel, která v tomto kraji fungovala, se může pochlubit největší sbírkou seker v Česku. Nová stálá expozice vznikla ve zdejším zámku vloni a zatím čítá přes 250 exponátů.

Výstava (Ne)viditelná Olomouc

Neviditelná Olomouc. To je výstava, která vám ukáže, jaké je to žít v temnotě

Olomouc /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/  - Originální výstavu s názvem Neviditelná Olomouc mohou od začátku srpna navštívit zájemci v centru Olomouce. Expozice má lidem přiblížit, jak se žije nevidomým. Návštěvníky čeká smyslový zážitek, během kterého budou hmatem poznávat známé olomoucké památky. A aby byly chvíle opravdu autentické, mohou si zájemci vyzkoušet také to, jak se lidem se zrakovým omezením obědvá. Výstavu si na vlastní kůži vyzkoušela také redaktorka Deníku.

Stafordšírský teriér

Policisté zastřelili psa, který pokousal dva lidi

Nové Sedlice – Téměř hororový příběh se v sobotu 27. července odehrál v obci Nové Sedlice. Bylo deset minut před půl pátou ranní, když pracovníci Integrovaného bezpečnostního centra vyslali opavské policisty do jednoho z tamních rodinných domů v ulici U Hřiště, kde měl pes napadnout dva lidi.

Veselí se pustilo do opravy pomníku Generála Laudona.

Generál Laudon bude mít zase celou ruku. Už v září

Veselí nad Moravou – Tvoří jej půlkruhová dutá cihlová bašta se třemi střílnami napodobující opevnění. Nahoře s kamenným cimbuřím se čtyřhranným obeliskem. Při bližším pohledu je vidět portrét maršála v medailonu. Na pravé straně obelisku se opírá polonahá ženská figura. Jakoby na zemi pak leží vojenská zbroj.

Redaktor Deníku v jesenickém balneoparku zkouší vodoléčebné procedury podle tradic Vincenze Priessnitze.

Studená voda, ta má sílu

Jeseník – Svítí slunce, vzduch v jesenických lázních má příjemných dvacet stupňů. Jediné, co cítím, je však krutá zima. Z dřevěného žlábku na mě teče proud ledové vody. Podobně jako na pacienty, které zde před téměř dvěma sty lety začal léčit Vincenz Priessnitz. V jesenickém balneoparku zkouším, co jeho proslulá léčba studenou vodou obnáší.

Čtyřiatřicetiletý silák Michal Zapletal (vlevo) si v Kosticích zkomplikoval boj o postup na světový šampionát. Po nejhorším závodě své kariéry skončil na levé ruce čtvrtý a na pravé až pátý.

Pákař Zapletal pokazil národní šampionát a zvažuje konec kariéry

Ždánice - Velký vztek cloumal po mistrovství České republiky ždánickým pákařem Michalem Zapletalem. Čtyřiatřicetiletý silák si v Kosticích, které klání hostily, zkomplikoval boj o postup na světový šampionát. Po nejhorším závodě své kariéry skončil na levé ruce čtvrtý a na pravé až pátý.

Pákař Sokola Podivín Rostislav svačina mladší v akci.

Pákař Rostislava Svačina získal v Kosticích patnáctý republikový titul

Kostice – O víkendu se sešla v Kosticích elita českého armwrestlingu – páky, aby se utkala o tituly na smíšeném mistrovství České republiky. Šampionát zastihl pákaře Sokola Podivín ve výborné formě. Čtrnáctičlenná výprava potvrdila dlouhodobé postavení na české scéně, když vybojovala 21 medailí, nejvíce ze všech oddílů, z toho dvě zlaté, devět stříbrných a deset bronzových.

Ilustrační foto:

Jel a měl mobil u ucha: má to za 1500 Kč

České Budějovice – Hlídka policie ve Strakonicích si loni 2. března kolem 15.55 h povšimla vozidla, jehož řidič držel v levé ruce mobil u ucha. Na světelné a zvukové znamení k zastavení nereagoval. Po zastavení asi o 100 metrů dál prohlásil, že netelefonoval a s blokovou pokutou nesouhlasí. Mobil uložený na konzole u řadicí páky odmítl vydat.

Ilustrační foto:

Jel a měl mobil u ucha: má to za 1500 Kč

České Budějovice – Hlídka policie ve Strakonicích si loni 2. března kolem 15.55 h povšimla vozidla, jehož řidič držel v levé ruce mobil u ucha. Na světelné a zvukové znamení k zastavení nereagoval. Po zastavení asi o 100 metrů dál prohlásil, že netelefonoval a s blokovou pokutou nesouhlasí. Mobil uložený na konzole u řadicí páky odmítl vydat.

Neznámý muž kolem poledne vstoupil do pobočky Raiffeisenbank v Opavské ulici a po obsluze požadoval vydání peněz.

Lupič v Porubě v pravé poledne přepadl banku. Poznáte ho?

Ostrava /VIDEO/ – Loupež za bílého dne se v pondělí odehrála v Ostravě-Porubě. Neznámý muž kolem poledne vstoupil do pobočky Raiffeisenbank v Opavské ulici. Pokladní předal lístek s požadavkem na vydání peněz. Zároveň pohrozil použitím zbraně.

Prezident znojemského fotbalového klubu Ota Kohoutek.

Majitel Znojma Kohoutek: Čas našeho azylu chceme co nejkratší

Znojmo /ROZHOVOR/ – Za jedním stolem se ve VIP salónku na znojemském fotbalovém stadionu sešly „těžké váhy". Po levé ruce majitele klubu Oty Kohoutka seděl předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta, jihomoravský hejtman Michal Hašek a starosta Vlastimil Gabrhel. Společně jednali o podpoře jihomoravského klubu v jeho cestě za premiérovou účastí v Gambrinus lize. „Po tomto jednání musím říct, že jsem optimista. Sedmdesát procent. V příštím týdnu bude jasno," povídá první muž znojemského fotbalu.

Jazzový trombonista Svatopluk Košvanec.

Zemřel jazzový trombonista Svatopluk Košvanec

Praha - Ve věku 77 let zemřel v úterý významný český jazzový trombonista Svatopluk Košvanec. O události dnes informoval Český rozhlas a potvrdil ji předseda České jazzové společnosti Martin Šulc. Pohřeb se bude konat v úterý 4. června v Ústí nad Labem.

Rodinné zápolení - Křídou na chodník.

Koza Róza s dětmi oživila parkoviště za zimákem

Chomutov  - Sluníčka, srdíčka, kytičky, domečky, různá zvířátka, roboti, autíčka, vláčky ale i Picaroon, koza Róza a kozlík Rozmarýnek v sobotu zdobili parkovací plochu za zimním stadionem. Koza Róza tam totiž uspořádala další ze svých akcí s názvem křídou na chodník.

Klub brněnské Komety spojil představení posil pro nadcházející sezonu s otevřením nové restaurace v areálu Kajot Areny.

Čiliakův cíl: prosadit se s Kometou v extralize

Brno - Na rozdíl od čtyř třicátníků po jeho levé ruce už věděl, jaké to je oblékat dres hokejové Komety. Přesto brněnský klub v týdnu představil brankáře Marka Čiliaka jako jednu z posil pro další sezonu. I když se v minulé sezoně pouze „toulal" na hostování v prvoligové Třebíči.

Přepadení Žabky ve Slaném

Lupič přepadl odpoledne prodejnu ve Slaném

Slaný - Krátce před šestnáctou hodinou byla v pondělí ve Slaném na Kladensku přepadena prodejna Žabka v centru města v ulici Evd. Beneše. Pachatel namířil na prodavačku pistolí. Mladý muž přišel nejprve do obchodu jako běžný zákazník.

Přepadení Žabky ve Slaném

Lupič přepadl odpoledne prodejnu ve Slaném

Slaný - Krátce před šestnáctou hodinou byla v pondělí ve Slaném přepadena prodejna Žabka v centru města v ulici Evd. Beneše. Pachatel namířil na prodavačku pistolí.

Hvězdný boxer Vladimir Kličko (vpravo) obhájil mistrovské tituly, Pianetovi zasadil k.o. v šestém kole.

Kličko obhájil boxerské tituly, Pianeta vydržel do šestého kola

Mannheim - Boxer Vladimir Kličko zůstává světovým šampionem profesionálních organizací WBO, IBF, WBA a IBO v těžké váze. Při sobotní obhajobě mistrovských pásů ukrajinský favorit porazil v Mannheimu Franceska Pianetu k.o. v šestém kole a vybojoval 60. vítězství v profesionálním ringu.

Ilustrační foto

Strážníci museli řešit sebevražedkyni i Romku s nožem

Opava – Pořekadlo „mít plné ruce práce" ani zdaleka nevystihuje to, co prožívali uplynulou sobotu v noci strážníci opavské městské policie. Shodou okolností k událostem došlo v jedné lokalitě, a to v ulici Pekařská.

Ždánickému pákaři Michalu Zapletalovi čtvrté kolo extraligy, které se uskutečnilo v Podivíně, náramně vyšlo. Čtyřiatřicetiletý silák bral na levé ruce bronz, na pravé ruce dokonce triumfoval bez porážky.

Ždánický pákař Zapletal zvítězil ve čtvrtém kole extraligy

Ždánice – Rychle zahnal obavy, ve váze do pětasedmdesáti kilogramů předvedl skvělý výkon a potvrdil oprávněnost nominace na mistrovství republiky. Ždánickému pákaři Michalu Zapletalovi čtvrté kolo extraligy, které se uskutečnilo v Podivíně, náramně vyšlo. Čtyřiatřicetiletý silák bral na levé ruce bronz, na pravé ruce dokonce triumfoval bez porážky.

Pákař Sokola Podivín Rostislav svačina mladší v akci.

Podivínští na domácí půdě kralovali Velké ceně v páce

Podivín – Třináctá Velká cena Podivína v páce uzavřela extraligovou soutěž pákařů pro sezonu 2012/2013. V podivínské hale se nebojovalo jen o cenné trofeje, ale také o poslední body, které rozhodly, kterých osm závodníků z každé kategorie dostane pozvánku na mistrovství České republiky.

Ilustrační foto.

Ombudsman: Psi zrakově postižených nemusí mít v MHD náhubek

Brno - Psi zrakově postižených nemusí mít na rozdíl od ostatních psů při cestování v městské hromadné dopravě nasazený náhubek. Mají totiž speciální výcvik a svým pánům, kteří jsou na ně odkázáni, podávají předměty, upozornil ombudsman Pavel Varvařovský. Právě na jeho popud dopravní podnik v Opavě změnil svůj přepravní řád, který nově umožňuje jízdu tzv. asistenčním psům bez náhubku. V minulosti je odmítal vozit.