Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Závod amatérů v armwrestlingu Šumavský medvěd 2017

FOTO, VIDEO: Siláci si to rozdali v páce

Bezděkov - Absolutním vítězem 2. ročníku závodu amatérů v armwrestlingu (páce) Šumavský Medvěd,který se konal předminulou sobotu v bezděkovském pivovaru, se stal stejně jako loni Jiří Blobner.

Soutěžící Bulat Abdurakhimov

Třetí kolo Pianisty roku se neslo v duchu Bacha a divokých kombinací

Praha - Ve třetím kole hudebního klání Pianista roku soutěžilo sedm klavíristů. Původně jich mělo v této fázi soutěže být osm, ale nadějný Vsevolod Tokmakov musel k lítosti všech odstoupit ze zdravotních důvodů. I tak se ale jednalo o napínavý večer. V jeho první půli soutěžící měli za úkol zahrát každý jednu skladbu Johanna Sebastiana Bacha v libovolné úpravě. Tak jsme se dočkali nejen interpretací klasických, ale i s nádechem jazzu.

Petra Kvitová s kondičním koučem Davidem Vydrou a novým tenisovým trenérem Jiřím Vaňkem.

Rehabilitace Kvitové probíhá dále bez komplikací

V Melbourne je v plném proudu úvodní grandslamový turnaj tenisové sezony a poprvé v kariéře na něm chybí Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu, která byla před měsícem doma přepadena, rehabilituje vážně zraněné prsty levé ruky a v rámci možností si udržuje fyzickou kondici.

Ilustrační foto.

Po směně skončil v nemocnici

Prostějov – Nepříjemnost musí po středě řešit v prostějovské firmě. Krátce po poledni ve Vrahovické ulici došlo k pracovnímu úrazu. „Muž při ovládání lisu z dosud přesně nezjištěných příčin utrpěl zranění, se kterým byl k následnému ošetření transportován do nemocnice.

Ilona Burgrová.

Basketbalistka Ilona Burgrová: Nesmíme ztratit sílu a přizpůsobit se

Praha /ROZHOVOR/ - Zeptáte-li se trenérky USK Natálie Hejkové na absenci své elitní pivotky, vypálí bez přemýšlení: „Chyběla nám od 14. listopadu, a moc." Sama Ilona Burgrová její informaci jen nepatrně doplní: „Přetrhala jsem si šlachy v prstu levé ruky. Relativně malé zranění, ale pro basketbal limitující."

Přepadení čerpací stanice. Ilustrační foto.

VIDEO: Na přepadení benzinky v Napajedlích se vyzbrojil sekerou

Napajedla – Obrovský šok zažila na Silvestra prodavačka z benzinky v centru Napajedel. Krátce po 16. hodině sem se sekyrou v ruce přišel loupit teprve dvacetiletý mladík. Počínal si velmi suverénně. Pohrozil ženě, že sekyru použije, když mu nevydá hotovost z pokladny.

Ilustrační foto.

Bomba před obchodem neofašistů ve Florencii zranila policejního pyrotechnika

Řím - Při zneškodňování balíčkové bomby nalezené během silvestrovské noci v historickém centru italské Florencie utrpěl dnes vážné zranění policejní pyrotechnik. Výbušnina s časovým spínačem byla nastražená před knihkupectvím, které provozuje neofašistická skupina, informovaly dnes světové tiskové agentury.

Petra Kvitová poprvé promluvila o napadení.

Kvitová poprvé veřejně o napadení: Vůbec jsem necítila prsty

Praha - Se sešitou rukou v dlaze, ale plná optimismu a odhodlání vrátit se zpět na světové dvorce. Tak se dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová představila v pátek novinářům po úterní operaci prstů, kterou musela podstoupit po napadení neznámým lupičem v jejím bytě v Prostějově. "Ani nevíte, jak jsem ráda, že se takhle vidíme," řekla na tiskové konferenci.

Dobrý skutek pro Marušku

Dobrý skutek pro Marušku

Svitavy – „Můžeme někomu pomoci zachránit život," tak komentovali maturanti ze svitavské zdravotnické školy nápad jít společně darovat krev. Před Vánoci stihli ještě další dobrý skutek. Pomohli Marušce Samkové z Banína, která se narodila s dětskou mozkovou obrnou.

Petra Kvitová ve finále Fed Cupu proti Francii.

Pachatel, který přepadl Kvitovou, dál uniká. Policie se obrací na svědky

Prostějov - Pachatel, který přepadl v úterý ráno tenistku Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě, policii stále uniká. Policisté se v této souvislosti znovu obracejí na svědky, žádají o pomoc i řidiče, kteří kolem místa činu projížděli, řekl mluvčí prostějovské policie František Kořínek. Kriminalisté podle informací ČTK dosud nestanovili právní kvalifikaci činu. Pracují se všemi verzemi včetně té, zda šlo o náhodný čin, nebo úmyslně mířené přepadení.

Operatér zraněné Petry Kvitové, MUDR. Radek Kebrle.

Špičkoví odborníci z Vysokého bojovali o ruku Kvitové

Prostějov, Vysoké nad Jizerou – Bojuj, Petro! Ze všech koutů Olomouckého kraje i celé republiky putovaly vzkazy s tímto významem Petře Kvitové. Jenže nešlo o tenisové fandění, dvojnásobnou vítězku Wimbledonu v úterý ráno v jejím prostějovském bytě přepadl zatím neznámý útočník a nožem jí zranil levou ruku, ve které drží raketu.

Petra Kvitová ve finále Fed Cupu proti Francii.

Kvitová se cítí dobře, operace se povedla

Praha - Tenistka Petra Kvitová se po operaci prstů levé ruky cítí dobře a vizita potvrdila, že se zákrok povedl. Novinářům to sdělil mluvčí hráčky Karel Tejkal. Další informace poskytne v odpoledních hodinách operující lékař z Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, kde Kvitová v úterý zákrok podstoupila.

Petra Kvitová ve finále Fed Cupu proti Francii.

Kvitová je po operaci. Přijde o první část sezony včetně Australian Open

Praha - Tenistce Petře Kvitové lékaři při operaci dlouhé tři hodiny a 45 minut lékaři zašili poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy. Po chirurgickém zákroku nesmí tři měsíce postižené místo přetěžovat, ale návrat k tenisu by měl být možný. Určitě ale nestihne první část sezony včetně grandslamového Australian Open. Informoval o tom mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Martina Navrátilová

Soupeřky jsou z napadení Kvitové v šoku. Navrátilová: Držíme palce

Praha - Ta zpráva v úterý rozbouřila stojaté vody "zimní tenisové pauzy". Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová byla ve svém bytě v Prostějově napadena a pořezána na levé ruce (se kterou drží raketu) neznámým útočníkem a ještě večer se podrobila chirurgickému zákroku. Incident samozřejmě vyvolal pozdvižení mezi jejími soupeřka. Bývalé jedničky včetně legendy Martiny Navrátilové ji na sociálních sítích přejí brzké uzdravení a hodně sil.

Bytový dům, ve kterém došlo k přepadení tenistky Petry Kvitové.

Petru Kvitovou přepadli v bytě v Prostějově. Musela na operaci

Prostějov – Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová byla v úterý ráno ve svém prostějovském bytě přepadena. Dosud neznámý útočník se do jejího bytu dostal podle policie lstí, při potyčce vytáhl nůž a šestadvacetiletou tenistku pořezal.

Bytový dům, ve kterém došlo k přepadení tenistky Petry Kvitové.

Petru Kvitovou přepadli v prostějovském bytě. Musela na operaci

Olomoucký kraj – Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová byla v úterý ráno ve svém prostějovském bytě přepadena. Dosud neznámý útočník se do jejího bytu dostal zřejmě lstí, při potyčce vytáhl nůž a šestadvacetiletou tenistku pořezal.

Petra Kvitová ve finále Fed Cupu proti Francii.

Kvitová chyběla na exhibici v Brně. Někdo ji v bytě přepadl a pořezal na ruce

Prostějov, Brno – Tenistku Petru Kvitovou v úterý ráno někdo přepadl ve jejím bytě v Prostějově. Podle mluvčího fedcupového týmu Karla Tejkala je wimbledonská vítězka v péči lékařů v Brně. Kvitová se údajně při přepadení bránila a má řezné rány na levé ruce, v které drží raketu. V úterý dopoledne se měla vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 a pětinásobná fedcupová šampionka v Brně zúčastnit dětské charitativní exhibice. 

Tenistka Petra Kvitová.

Kvitovou pořezal lupič v jejím bytě. Musela na operaci. Nebojte, vzkázala

Praha, Prostějov - Děsivá zpráva přišla z Prostějova. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová se stala obětí trestného činu. Českou tenistku v jejím bytě přepadl a pořezal nezvaný host, který se měl dovnitř dostat lstí. Jedenáctá hráčka světa je v péči lékařů a mimo ohrožení života. Má však řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu.

Skautský ples v Jičíně.

Jičínský ples skautů se sekyrkou

Jičín - Uprostřed sálu Masarykova divadla je špalek. Takový je skautský zvyk, když začíná důležité konání, jde sekera do špalku. Tak začal i druhý ples jičínských skautů 11. listopadu 2016. Zněla trubka, byl nástup v krojích, vztyčení vlajky.

Thajský box. Ilustrační foto

Bojovníci z Hané se vraceli z ligy thajského boxu s dobrou bilancí

Praha, Olomouc – Na dvou akcích České Muaythai Asociace reprezentovala pětice bojovníků z Olomouce a dařilo se jim sbírat vítězství. Talentovaný Štěpán Guba uspěl na Poháru města Prahy, jeho zkušenější kolegové zápolili ve třetím kole amatérské ligy neboli Mistrovství České republiky v muaythai.

Z utkání Velim - Polepy (1:2).

Polepy neprohrály ani ve Velimi a jsou první

Velim /FOTOGALERIE/ – Tři góly, mizerné počasí, osm žlutých karet, obrat v utkání, výroky rozhodčích, které několikrát nadzvedly diváky i samotné aktéry. Takové bylo okresní derby mezi fotbalisty Velimi a Polep. Hosté potvrdili roli mírného favorita a na půdě soupeře vyhráli po boji 2:1.

 Luboš Kostoláni (č. 12), Michal Čechmánek (č. 3). Ilustrační foto.

Kostolánimu podával balony. Teď s ním Porubský válí ve Zlíně

Zlín /ROZHOVOR/ – Na rozdíl od Luboše Kostolániho a Michala Čechmánka bylo jeho jméno laikům neznámé, když v létě přicházel do Zlína. Na startu sezony si ale slovenský nahrávač Peter Porubský hned získal pozornost. Výškou dva metry, která není na jeho postu úplně obvyklá, silnější levou rukou, emotivními projevy po vítězných míčích a kvalitním řízením hry.

 Luboš Kostoláni (č. 12), Michal Čechmánek (č. 3). Ilustrační foto.

Kostolánimu podával balony. Teď s ním válí v týmu

Zlín /ROZHOVOR/ – Na rozdíl od Luboše Kostolániho a Michala Čechmánka bylo jeho jméno laikům neznámé, když v létě přicházel do volejbalové Fatry. Na startu sezony si ale slovenský nahrávač Peter Porubský hned získal pozornost. Výškou dva metry, která není na jeho postu úplně obvyklá, silnější levou rukou, emotivními projevy po vítězných míčích a kvalitním řízením hry.

Jiří Goiš ze Zlína (vlevo) a Nicholas Schaus z Pardubic.

Pardubický Schaus dostal trest na čtyři zápasy

Pardubice - Americký obránce Nicholas Schaus z Pardubic dostal od disciplinární komise hokejové extraligy za faul na zlínského útočníka Davida Šťastného zákaz startu ve čtyřech zápasech.

Házenkářky Veselí nad Moravou v ženské interlize deklasovaly Písek 36:14. Na demolici Jihočešek se výborným výkonem a šesti góly podílela mladá spojka Dagmar Lukšíková (v červeném dresu).

Veselanky i bez zraněné kanonýrky Olšovské deklasovaly Písek rozdílem 22 branek

Veselí nad Moravou – Krátká přetahovaná se změnila v nečekanou exhibici. Házenkářky Veselí nad Moravou si v šestém kole interligy připsaly nejvyšší výhru za poslední roky. Panenky i bez zraněné kanonýrky Olšovské, kterou v týdnu čeká operace levé ruky, deklasovaly Písek 36:14 a v tabulce se posunuly na šesté místo.

Ilustrační foto.

Vrbenský potvrdil post jedničky

Praha – Poděbradský odchovanec a člen tenisového klubu TJ LTC Poděbrady Michael Vrbenský na závěr letní sezony potvrdil umístění na první příčce juniorského tenisového žebříčku v republice. Svému klubu pomohl k vítězství v přeboru České republiky družstev.

Jiří Goiš ze Zlína (vlevo) a Nicholas Schaus z Pardubic.

Obránce Pardubic Schaus si čtyři zápasy neškrtne, vyfasoval trest

Praha - Americký obránce Nicholas Schaus z Pardubic dostal od disciplinární komise hokejové extraligy za faul na zlínského útočníka Davida Šťastného zákaz startu ve čtyřech zápasech. Třicetiletá letní posila Dynama z Innsbrucku v 57. minutě domácí dohrávky 6. kola (2:3) sekla Šťastného hokejkou do levé ruky a zlomila mu palec. Sudí Robin Šír a René Hradil za to Schause v utkání nevyloučili.

Dvaadvacetiletá spojka Mária Olšovská (na snímku) bude veselským házenkářkám scházet minimálně měsíc.

Veselí přišlo o klíčovou hráčku. Kanonýrka Olšovská jde na operaci levé ruky

Veselí nad Moravou – Házenkářky Veselí nad Moravou přišly v dlouhé reprezentační přestávce o jednu z klíčových hráček. Dvaadvacetiletá spojka Mária Olšovská se zranila v přípravném zápase Slovenska proti maďarskému Érdu, mladá kanonýrka bude panenkám v interlize scházet minimálně měsíc. „Je to pro nás citelná ztráta," říká veselský kouč Slavomír Varga.

Maršovicím předzápasové focení přineslo v okresním derby s Jankovem štěstí v podobě výhry 1:0.

Kanonýr Žížala zlomil odpor Jankova

Maršovice - Fotbalisté Maršovic věří, že začali novou sérii neporazitelnosti v domácím prostředí, když v okresním derby I. B třídy porazili Jankov díky brance kanonýra Pavla Žížaly.  

Ilustrační foto.

Němci byl osudný hned první skok

Šumava – Záchranářský vrtulník musel ve čtvrtek odpoledne letět pro čtyřiatřicetiletého cyklistu z Německa, který nezvládl hned první skok na trati bikeparku Špičák a vážně se zranil.