Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Nečekaným úspěchem skončil pro volejbalisty VSK Staré Město (v modrém) jubilejní 20. ročník turnaje O pohár hejtmana Zlínského kraje. Domácí celek s celou řadou nových hráčů zaskočil extraligové soupeře a vybojoval skvělé druhé místo.

Staroměstští volejbalisté zaskočili extraligové celky

Staré Město – Nečekaným úspěchem skončil pro volejbalisty VSK Staré Město jubilejní 20. ročník turnaje O pohár hejtmana Zlínského kraje. Domácí celek s celou řadou nových hráčů zaskočil zvučnější soupeře a vybojoval skvělé druhé místo. „Dopadlo to lépe, než jsme předpokládali," usmíval se předseda staroměstského klubu Petr Straka. „Na to, že se kluci sešli v podstatě poprvé, tak zabojovali a předvedli slušný výkon. I když je nutné přiznat, že jsme měli i trochu štěstíčko," dodal šéf VSK.

Zlatohorský handicapovaný cyklista Tomáš Kajnar

Rio bude životním zážitkem, míní paralympionik Tomáš Kajnar

Zlaté Hory – Hendikepovaný cyklista ze Zlatých Hor Tomáš Kajnar míří do Brazílie. Konečně prožije svůj sen o účasti na paralympiádě v Riu de Janeiru. Ta startuje za velkou louží 7. září, správce hotelu Praděd touží zabojovat o co nejlepší umístění.

Ilustrační foto

V Indonésii se útočník pokusil odpálit nálož v kostele

Jakarta - Odpálit nálož v kostele plném lidí, kteří přišli na nedělní mši, se dnes na západě Indonésie neúspěšně pokusil zřejmě sebevražedný atentátník. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na policii. Ta uvedla, že útočník stačil zranit kněze sekerou, pak ho ale přítomní lidé zadrželi.

Lupič.

Muž uloupil z pražské banky desítky tisíc korun, hledá ho policie

Praha /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Policie hledá muže, který koncem dubna s pistolí v ruce přepadl banku v pražské Táboritské ulici a odnesl si desítky tisíc korun. Za loupež mu hrozí až deset let vězení. Pražská policie v pondělí na svém webu zveřejnila snímky maskovaného muže z kamerového systému v bance.

Začátek školy v ZŠ Šobrova v Písku

Leváctví nedělá žádný problém ani při hraní na hudební nástroje

Písecko – Poznatky z různých statistik a výzkumů ukazují, že před rokem 1950 bylo jen velmi málo aktivních leváků. Uvádí se, že jejich podíl je méně než jedno procento obyvatel. Ještě před pár desítkami let se většina leváků musela pod tlakem rodičů a zejména učitelů „přeškolit" na pravou ruku.

Ilustrační foto

Deset až 13 procent lidí jsou leváci, dnes mají mezinárodní den

Praha - Dnešní Mezinárodní den leváků je příležitostí pro praváky, aby si vyzkoušeli, jak se žije levákům ve světě vybaveném podle potřeb praváků. Levou ruku při psaní i běžných činnostech upřednostňuje deset až 13 procent obyvatel. Leváctví zohledňují výrobci, k dostání jsou pomůcky pro leváky, z nich prý nejvíce kupovanou je škrabka na brambory, ovoce a zeleninu, v nabídce jsou ale i hodinky pro leváky s obráceným ciferníkem či pravítko s číslicemi psanými zprava doleva.

Ilustrační foto.

Leváci slaví svůj svátek

Jindřichohradecko – Od roku 1992 mají leváci, tedy lidé, kteří lépe vládnou levou rukou než pravou, svůj mezinárodní den.

Ilustrační foto.

Sousedská návštěva skončila násilím

Chrudim – Policisté ve středu obvinili devětatřicetiletého muže z přečinu ublížení na zdraví. Vše se mělo odehrát v jednom z chrudimských bytů zhruba v polovině července. Podezřelý zavítal na sousedskou návštěvu k dvaadvacetileté mladé ženě.

 Deontay Wilder

Neporažený Wilder zůstal šampionem těžké váhy organizace WBC

Birmingham (USA) - Americký boxer Deontay Wilder zůstal profesionálním mistrem světa těžké váhy organizace WBC, když v sobotním duelu v Birmingham porazil technickým k.o. v osmém kole krajana Chrise Arreolu. Titul úspěšně obhájil už počtvrté, přestože si ve čtvrtém kole zlomil pravou ruku a okamžitě po utkání zamířil do nemocnice.

Olympijský šampion Jaroslav Kulhavý.

Kulhavý otestuje zlomenou ruku na MS v maratonu: Mám z toho dobrý pocit

Laissac - Jen pár dnů před domácím mistrovstvím světa se ve francouzském Laissacu uskuteční světový šampionát horských kol v maratonu. Na trať nedělních klání o medaile vyjedou jako první ženy, mezi nimiž budou české barvy hájit Tereza Němcová-Huříková s Janou Pichlíkovou. V závodě mužů nebude chybět olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, který povede do boje zbývající kvarteto Kristián Hynek, Pavel Boudný, Jiří Novák, Matouš Ulman.

Petr Čech

Čech po Španělsku: Prohráli jsme, ale turnaj tím nekončí

Toulouse (ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku) – Levou ruku měl položenou na bariéře před sebou, pravou si přidržoval batoh. „Zahráli jsme na hranici našich možností," říkal Petr Čech po premiéře na fotbalovém Euru. I díky výtečnému brankáři národní tým sahal po cenné remíze, jenže po Piquého gólu last minute se sen rozplynul.

Ilustrační foto.

Přiznal, že srazil chodce na přechodu. Stíhání tak bylo zastaveno

Zlín – Okresní soud ve Zlíně projednával v pondělí případ sraženého chodce ve Zlíně-Loukách v únoru letošního roku. Za trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti před ním stanul devětatřicetiletý Richard H. Ze Zlína, který nedal na přechodu přednost šedesátiletému chodci a ten skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Podle obžaloby při srážce utrpěl zlomenou loketní kosti levé ruky a podvrtnutí pravého hlezna.

Ilustrační foto

Muži ze Zlína explodovala v ruce doma vyrobená výbušnina

Zlín – Třiačtyřicetiletému muži ze Zlína explodovala v ruce podomácku vyrobená výbušnina ze střelného prachu. Vážně se zranil. Událostí se zabývají i policisté. Zjišťují, zda se muž výrobou výbušniny nedopustil protiprávního jednání, řekla dnes zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladá žena skončila po potyčce v péči záchranářů.

Prý zabírala s kočárkem hodně místa na chodníku, tak ji žena bodla do krku

Plzeň - Rušná Zbrojnická ulice, která se nachází nedaleko od náměstí Republiky, byla v úterý odpoledně dějištěm drsné potyčky, do níž se zapletly dvě mladé ženy. Spor vyvolala mladší z nich, které se podle serveru www.krimi-plzen.cz nelíbilo, že žena s kočárkem, která šla po ulici společně s další ženou a mužem, zabírá na chodníku příliš místa. Situace se vyhrotila poté, co agresorka začala skupinku vulgárně napadat.

Děti se učily, jak správně přecházet přes silnici

Teď už ví, jak přecházet silnici bezpečně

Nové Strašecí - „Nejprve se musíte přihlásit jako ve škole, to znamená, dát řidiči vědět, že budete přecházet," zněla hlavní poučka v hodině, ve které se žáci prvních a druhých tříd Základní školy v Novém Strašecí učili správně přecházet silnici v rámci projektu Bezpečně do školy.

Světový den hygieny rukou v Oblastní nemocnici Kolín

Desinfikovat správně ruce? Vůbec nic jednoduchého

Kolín - S velkým zájmem se setkal již pátý ročník Světového dne hygieny rukou, v rámci kterého Oblastní nemocnice Kolín uspořádala instruktáž, jak správě desinfikovat ruce a proč je to důležité.

Volejbalisté Brna porazili Liberec 3:1 a vyrovnali finále na 2:2.

Drama o volejbalový trůn pokračuje. Brno srovnalo finále s Libercem

Brno - Když máchne do vzduchu svojí levačkou, tuhne soupeřům krev v žilách. Ruský univerzál Sergej Andrianov i v pátek výrazně pomohl Brnu k vítězství 3:1 nad libereckou Duklou ve čtvrtém finále extraligového play off. Domácí díky němu srovnali stav série na 2:2 a v neděli se na severu Čech pokusí vybojovat mečbol.

Volejbalisté Brna porazili Liberec 3:1 a vyrovnali finále na 2:2.

Brno srovnalo sérii s Libercem a finále ještě jednou vrátí domů

Brno /FOTOGALERIE/ – Když máchne do vzduchu svojí levačkou, tuhne soupeřům krev v žilách. Ruský univerzál Sergej Andrianov i v pátek výrazně pomohl Brnu k vítězství 3:1 nad libereckou Duklou ve čtvrtém finále extraligového play off. Domácí díky němu srovnali stav série na 2:2 a v neděli se na severu Čech pokusí vybojovat mečbol. „Řekli jsme si, že chceme ještě jednou naplnit Rondo, což jsme díky výhře splnili," vyhlížel brněnský trenér Ondřej Marek šestý finálový duel, který hostí DRFG Arena ve středu.

Ilustrační foto

PÁTRÁNÍ: Policie hledá Jaroslavu Novákovou z Rumburka

Děčín - Jaroslava Nováková byla naposledy spatřena v pátek v ranních hodinách na ambulanci nemocnice v Teplicích, kam byla převezena na ošetření. Z čekárny ambulance odešla neznámo kam. Od té doby o sobě nedala žádnou zprávu.

Emil a Pavel Mego z Lovosic

Gentlemani za zelenými stoly

Litoměřice – Jsou ve věku, kdy jejich vrstevníci dávno zvolnili tempo. Oni však stále hrají okresní soutěže a porážejí o desítky let mladší soupeře.

Ilustrační foto.

Navždy odešel Radek Soukup

Strakonice – Po delší nemoci ve věku 74 let zemřel Radek Soukup. Ten patřil do skupiny nadšených studentů z gymnázia, která položila základy ke zvýšení kvality strakonického basketbalu.

Jan Stejskal.

Stejskal je doma, ve čtvrtek se zapojí do tréninku

Mladá Boleslav, Hradec Králové - Kdo půjde do branky v neděli ve Varnsdorfu? Na 95 procent je jisté, že to nebude Radim Ottmar. Jeho poraněná levá ruka se sice zázračně lepší, ale další druholigový zápas zřejmě nestihne.

Jaroslav Kulhavý

Kulhavý je po úspěšné operaci. Bude to velká ztráta v tréninku, smutní

Praha - Operace zlomeného zápěstí bikera Jaroslava Kulhavého proběhla úspěšně. Český cyklista, který chce za necelý půlrok obhajovat v Riu de Janeiro zlatou olympijskou medaili, má ve zlomeném zápěstí zpevňující destičku a několik šroubů. Přípravu na kole musel přerušit na několik týdnů.

Ondřej Haloda

Děkovačku brankář Haloda očekával

Zlín – Když si jej fanoušci skandováním jeho jména po úterní výhře s Plzní 6:4 zavolali na tradiční brankářskou pozápasovou děkovačku, vypadalo to, že lehce u střídačky zaváhal. Usmál se a za podpory spoluhráčů se 20letý brankář hokejistů PSG Zlín Ondřej Haloda vydal vstříc bouřícímu kotli.

Daniel Hlaváček

Dvojnásobný krajský přeborník ve stolním tenisu Daniel Hlaváček slaví padesátiny

České Budějovice – Padesáté narozeniny ve středu oslaví bývalý výborný stolní tenista a dvojnásobný krajský přeborník Daniel Hlaváček.Šikovná levá ruka. Nesmírně účinný servis, spolehlivý forhend a především zabijácký bekhend, kterému ve své době v kraji prakticky nikdo nemohl konkurovat. Tak si Hlaváčka pamatují příznivci stolního tenisu nejen na jihu Čech.

Ilustrační foto

Cyklista srazil fanouška: Castroviejo má zlomený obratel a ruku

Faro - Španělského cyklistu Jonathana Castrovieja potkalo po závodu Kolem Algarve vážné zranění. Dvojnásobný španělský šampion v časovce, jenž byl loni na mistrovství světa v této disciplíně čtvrtý, utrpěl při srážce s fanouškem zlomeninu šestého krčního obratle a levé ruky.

Juan Martin Del Potro

Vítězný comeback. Del Potro se po roční pauze objevil na kurtu

Delray Beach - Bývalý šampion US Open Juan Martín Del Potro oslavil po téměř roční pauze vítězný návrat na okruh ATP. Argentinský tenista, jenž v uplynulých dvou letech odehrál vinou série zranění zápěstí jen 14 zápasů, porazil v úvodním kole turnaje v Delray Beach Američana Denise Kudlu 6:1, 6:4.

Ilustrační fotografie.

Je vaše dítě připravené na školu? A která je pro něj ta pravá?

Východní Čechy - Pro rodiče předškoláků: Ministerstvo školství před časem k problematice zápisů do prvních tříd vydalo praktické desatero, na kterém se podíleli odborníci i pedagogové z praxe. Desatero stanoví, které činnosti by předškolák měl zvládnout.