Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Pákař Michal Zapletal pózuje společně s Janou Bártovou.

Pákař Zapletal byl nominován na mistrovství Evropy do Litvy

Ždánice – Nečekaná, zato příjemná zpráva zastihla těsně před Velikonocemi ždánického pákaře Michala Zapletala. Čtyřiatřicetiletý závodník obdržel v pátek pozvánku na mistrovství Evropy, které hostí na začátku května Litva.

Ilustrační foto.

S pomocí je stav nemocného Kubíčka o poznání lepší

Hradec Králové – Jakub Řehoř je pětiletý chlapec, který se narodil o dva měsíce dříve než jeho dvojče. To by samo o sobě nebylo tak zvláštní. Jenže Kubíček, jak mu všichni říkají, prodělal dva týdny po porodu rozsáhlé krvácení do mozku, které znamenalo nejen vážně životní ohrožení.

Jan Prokop (vlevo) a Kamil Truxa se zapsali mezi střelce

Prokop: Ruka je dost poškozená, ale i s bolestí se dá hrát a vyhrávat

Rakovník – Některé velké sportovní hvězdy nepřibrzdí ani zranění, bolest  či únava. Když svůj koníček milujete a jste v něm dobří, jednoduše skončit nechcete. Mladý hokejbalista Jan Prokop si přivodil v loňském roce zranění levé ruky. Po nějakém čase dostal na výběr – buď operace, nebo hra s bolestí. Rakovničan ve službách Alpiqu Kladno a reprezentant v kategorii juniorů si vybral variantu číslo dvě.

Ilustrační foto.

Všeuměl Franc hraje na čtyři nástroje současně. I bez prstu na ruce

Jedovnice /VIDEO/ – Naučit se dobře hrát na nějaký hudební nástroj není žádná legrace a vyžaduje to spoustu času, energie i talentu. Tomáši Francovi z Jedovnic ale jeden hudební nástroj nestačil. Hrát se proto naučil kromě trumpety i na mandolínu, zobcovou flétnu, ukulele, baskytaru a dokonce i grumle.

Ivan Karabec už je doma v Havířově.

Ivan Karabec má ještě jeden sportovní sen: Chtěl bych do Ria

Havířov – Pochází z Českých Budějovic, ale v Havířově žije už od čtrnácti let a považuje ho za svůj domov. Narodil se s handicapem, nevyvinutou levou rukou, ale to mu nezabránilo, aby se během své sportovní kariéry stal mistrem světa, třikrát mistrem Evropy a vyhrál paralympiádu v Sydney. To je Ivan Karabec - havířovský stolní tenista.

Jan Bauer.

Jan Bauer: Tajemství královnina zpovědníka – 22

Vodňany - Vodňanský spisovatel zasadil svůj příběh do doby krále Václava III. a jeho tajuplné vraždy v Olomouci. Kdo je opravdový královrah? Neznámý český šlechtic, zloděj nebo najatý zabiják? Historický thriller Tajemství královnina zpovědníka nepostrádá náboj, zápletku ani rozuzlení. Vydejte se spolu s námi do českého království, kdy mu vládl poslední Přemyslovec, král Václav III.

Stolní tenistky MSK Břeclav B – zleva Dagmar Kubinová, Veronika Tušlová, Nikol Cerovská a Magdaléna Šubíková.

Béčko MSK: vysoká porážka i vítězství

Břeclav – Na lídra druhé ligy mladé stolní tenistky Břeclavi nestačily. S průměrným béčkem Frýdlantu si však bez problémů poradily a stále se drží na příčce zajišťující setrvání ve třetí nejvyšší soutěži.

Obránce Brém Theodor Gebre Selassie.

Gebre Selassie si na tréninku Brém zlomil ruku a musí na operaci

 Brémy - Fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie si na tréninku bundesligových Brém zlomil záprstní kost na levé ruce a podle agentury SID musí na operaci. Délka léčby zatím nebyla určena, ohrožen je tak i jeho start v březnové kvalifikaci mistrovství světa s Dánskem a Arménií.

Ilustrační foto

Ze rvačky v Přerově si muž odnesl zlomený prst

Přerov – Slovní přestřelka, která se rázem změnila ve rvačku. Tak by se dal krátce charakterizovat incident, ke kterému došlo v noci ze soboty na neděli na ulici Petřivalského v Přerově.

Nadšený Petr Čech vyhrál pošesté v kariéře anketu Fotbalista roku.

Rekordman Čech: V Chelsea aspoň nebudu muset nic vysvětlovat

Praha - V pondělí dostal jednu dobrou a jednu špatnou zprávu. Ta dobrá? Petr Čech se pošesté v životě stal českým Fotbalistou roku, čímž překonal rekord Ivo Viktora. A ta špatná? Diagnostikovaná zlomenina malíčku na levé ruce, kvůli níž přijde o reprezentační přípravu v Turecku.

Basketbal - ilustrační foto.

Na sever jedou už bez nervů

Domažlice – O prvním únorovém víkendu zajíždí A tým basketbalové Jiskry Domažlice k utkáním 17. a 18. kola II. ligy mužů na svůj nejdelší zájezd na sever Čech.

Benzina Příbram - Brodská ulice

Lupič přepadl trafiku a benzínku v Příbrami, po obsluze vystřelil z plynovky

Příbram - Úterý nebyl zrovna šťastný den. Alespoň ne pro obsluhu trafiky v Křižáku a také benzinky v Brodské ulici v Příbrami. Dvě ženy přepadl lupič. Jednu ráno, druhou večer. Na trafikantku i čerpadlářku mířil zbraní, při večerním přepadení dokonce vystřelil. Policie žádá veřejnost o pomoc při hledání pachatele.

Benzina Příbram - Brodská ulice

Lupič přepadl trafiku a benzínku v Příbrami, po obsluze vystřelil z plynovky

Příbram - Úterý nebyl zrovna šťastný den. Alespoň ne pro obsluhu trafiky v Křižáku a také benzinky v Brodské ulici v Příbrami. Dvě ženy přepadl lupič. Jednu ráno, druhou večer. Na trafikantku i čerpadlářku mířil zbraní, při večerním přepadení dokonce vystřelil. Policie žádá veřejnost o pomoc při hledání pachatele.

Gólman Realu Iker Casillas.

Mizerná sezona Ikera Casillase, teď mu spoluhráč zlomil ruku

Madrid - Brankář Realu Madrid Iker Casillas má zlomenou ruku. Španělský reprezentační gólman nedochytal odvetu čtvrtfinále domácího poháru proti Valencii po zákroku spoluhráče Álvara Arbeloy, který v nepřehledné situaci ve vápně trefil nohou brankářovu levou ruku.

Petr Tatíček mladší

Tatíček má mizernou sezonu, opět ho zranili

Davos (Švýcarsko) - Český hokejista Petr Tatíček bude čtyři až šest týdnů chybět v sestavě Davosu kvůli zlomenému ukazováčku na levé ruce. Devětadvacetiletý útočník se zranil v sobotním utkání na ledě Bielu po zákroku Jakoba Micflikiera, jemuž hrozí za seknutí Tatíčka disciplinární trest.

Marek Mazanec

Plzeňský gólman Mazanec se musel zastat přítelkyně a zlomil si prst

Plzeň - Hokejisté Plzně se budou muset minimálně měsíc obejít bez své brankářské jedničky Marka Mazance. Jednadvacetiletý gólman, který skvěle navázal na bravurní výkony finské posily z NHL Tuukky Raska, má zlomený prsteníček levé ruky. Za lídra extraligy by měl nejbližší zápasy chytat zkušený Adam Svoboda.

Ilustrační fotografie.

Šestnáctiletému chlapci explodovala v ruce petarda

Opava – Šok a velká bolest. Nejspíše právě to jsou první dojmy, které prožíval šestnáctiletý mladík z Opavy poté, kdy mu v minulých dnech vybuchla v ruce záblesková petarda. Pyrotechniku, která rozhodně neměla v rukou nezletilých co dělat, zakoupil společně s o rok mladším kamarádem v prodejně se smíšeným zbožím v Ostrožné ulici v Opavě.

Martina Jakubšová (s číslem 12).

Ruka ještě není stoprocentní, ale už chci hrát

Frýdek-Místek - V létě přišla do Frýdku-Místku jako posila s velkými zkušenostmi, jenže v přípravném zápase před startem sezony si zlomila záprstní kůstku na levé ruce, a trenérka Alexandra Dedková tak musela na její volejbalové schopnosti na nějaký čas zapomenout.

Ilustrační foto.

Kapsář okrádal starce a skončil za mřížemi

Ústí nad Labem /SOUDNIČKA/ - Sedmačtyřicetiletý Julius přišel ze Slovenska s nápadem, jak snadno přijít k penězům. Na ulici se rozeběhl k osmdesátiletému Jindrovi: „Ahoj, jak se máš?" Jindra vrtěl hlavou: „Neznáme se."

Peníze.

Lidé s dobrým srdcem pomáhají Kubíčkovi

Rudoltice – Kastelánka Zámečku Krasava Šerkopová vyhlásila při Zámecké slavnosti sbírku pro čtyřletého hendikepovaného Jakuba Řehoře, který potřebuje peníze na  rehabilitační pobyty.

Ilustrační foto

Ženy kradly za bílého dne v ulicích Bruntálu

Bruntál - V těchto dnech šetří bruntálští policisté tři případy okradení osob, ke kterým došlo během dne v ulicích Bruntálu. Všechny tři případy spojuje vyšší věk okradených žen.

Jakub Langhammer

Jakub Langhammer chce naskočit po reprezentační přestávce

České Budějovice – Prožíval výborný vstup do sezony. Centr HC Mountfield Jakub Langhammer (28 let) vytvořil se svými křídly Květoněm a Dejem nejúdernější řadu svého týmu. Ale radost netrvala dlouho. V pátém extraligovém kole si v závěru domácího duelu se Spartou zlomil navikulárku levé ruky a na delší čas vypadl ze hry.

Ilustrační foto

Žena si na pile těžce poranila ruku

Orlickoústecko – V pondělí ve 22.24 vyjížděli záchranáři k dopravní nehodě. Osobní auto narazilo do stromu u Červené Vody směrem na Boříkovice.

Ždánický pákař Michal Zapletal (vlevo) přivezl z Opavy,, kde se uskutečnilo druhé kolo české extraligy, dvě bronzové medaile.

Pákař Zapletal překvapil. Z Opavy přivezl dvě bronzové medaile

Ždánice – Dvě bronzové medaile přivezl z druhého kola extraligy, které se uskutečnilo v Opavě, ždánický pákař Michal Zapletal. Pětatřicetiletý borec, jenž hájí v nejvyšší soutěži barvy Armwrestling klubu Podivín, bojoval ve váhové kategorii do pětasedmdesáti kilogramů.

Lucie Šafářová na turnaji v Tokiu.

Tenistka Šafářová prohrála v Tokiu se Šarapovovou

Tokio - Tenistka Lucie Šafářová skončila na turnaji v Tokiu ve třetím kole. Česká hráčka trápila světovou dvojku Rusku Marii Šarapovovou především ve druhé sadě, ale měla problémy s podáním a s Ruskou prohrála 2:6 a 6:7.