Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Ilustrační foto

Hádka mezi bezdomovci vyvrcholila střelbou

Praha - Ona mě postřelila! To tvrdil policistům muž, který se v sobotu čtvrt hodiny před druhou odpolední objevil na služebně v centru Prahy. Měl pravdu; skutečně utrpěl krvavé zranění. Poté, co spor bezdomovců vyvrcholil střelbou, utrpěl průstřel levé ruky.

Ilustrační fotografie.

Hádka mezi bezdomovci vyvrcholila střelbou

Praha – Ona mě postřelila! To tvrdil policistům muž, který se v sobotu čtvrt hodiny před druhou odpolední objevil na služebně v centru Prahy. Měl pravdu; skutečně utrpěl krvavé zranění. Poté, co spor bezdomovců vyvrcholil střelbou, utrpěl průstřel levé ruky. Policistům řekl, že ho na Těšnově postřelila neznámá žena.

Sportovní redaktor Martin Daneš si na vlastní kůži vyzkoušel, co obnáší veslařský trénink.

Čas na trenažeru? Vyrovnám se dorostenkám

Břeclav /NA VLASTNÍ KŮŽI/– Sportovní redaktor si vyzkoušel, co obnáší veslařský trénink. Dřina se skrývá v posilovně a na trenažeru, jízda na dvojskifu byla spíš za odměnu.

Karolína Fadrhonsová

Nejlepší pomsta? Přece vítězství!

Plzeň, Klatovy – Zatímco pro většinu basketbalistek je nejdůležitějším nástrojem na ruce zápěstí, Karolína Fadrhonsová k němu přidává ještě předloktí.

Ilustrační foto

Lev v Polsku ukousl ruku českému cirkusákovi

Varšava – Lev napadl v Polsku pracovníka českého cirkusu, který ho právě krmil, a ukousl mu levou ruku a pravou mu vážně poranil. Neštěstí se stalo ve čtvrtek v západopolském městě Kostrzyn nad Odrou, kam český cirkus zavítal během svého turné. Informoval o tom dnes regionální deník Gazeta Lubuska s odvoláním na policii.

Japonský klavírista Izumi Tateno

Klavírista Tateno, jemuž stačí levá ruka

Karlovy Vary - To, co se stalo před dvanácti lety japonskému klavíristovi Izumi Tatenovi, by pro většinu hudebníků znamenalo konec kariéry. Po náhlé mozkové příhodě, která ho postihla přímo při koncertu, ochrnul na polovinu těla. On se ale nevzdal a po dvouleté rehabilitaci se opět vrátil na koncertní pódia. Byť hraje jen levou rukou.

Foot Rail v bývalé faře v Sudslavě.

V bývalé faře ukázali novinku, restaurovaný obraz

Sudslava – V sobotu od 9 do 17 hodin se uskutečnil již tradiční „Den otevřených ateliérů" ve východních Čechách. Výtvarníci, kteří se do něj zapojili, měli možnost otevřít své umělecké ateliéry a představit vlastní díla široké veřejnosti. Na bývalé faře v Sudslavě byl při této příležitosti připravený i doprovodný program.

Putování za vrcholky Jičínska.

Putování za vrcholky Jičínska: na Houser a Svatou Annu

Dnes poputujeme za vrcholky Jičínska. Se svou koloběžkou jsem se vypravil na dvojici neovulkanických kopců, chcete-li vrchů, západně od Jičína. Jedná se o vrch Houser 388 m n.m. a Svatou Annu 358 m n.m. Oba kopce spadají do jičínské pahorkatiny na okraji Českého ráje.

Putování za vrcholky Jičínska.

Putování za vrcholky Jičínska: na Houser a Svatou Annu

Jičínsko – Dnes poputujeme za vrcholky Jičínska. Se svou koloběžkou jsem se vypravil na dvojici neovulkanických kopců, chcete-li vrchů, západně od Jičína. Jedná se o vrch Houser 388 m n.m. a Svatou Annu 358 m n.m. Oba kopce spadají do jičínské pahorkatiny na okraji Českého ráje.

Zlín (v bílém) proti Olomouci.  Na snímku domácí Sobieská

Šéfka házenkářek Zlína posily nehledá a chce za rok medaili

Zlín – Se stejným kádrem, trenérem a rozpočtem, ovšem s již vyššími ambicemi vzhlíží k další sezoně vedení interligových házenkářek Zlína. Poté, co mladý tým pod vedením slovenského kouče Petera Sabadky nakonec vyválčil „jen" bramborovou čtvrtou příčku, zásadní změny neplánuje.

Setí ilustrační foto

Nic není jen černé, a nebo jen bílé

Rakovník /NÁZOR/ - To je stará pravda, měli bychom to asi moc jednoduché, kdyby naše zásadní rozhodnutí přinášela jen samé výhody. Stejné to bylo i se vstupem do Evropské unie. Je jistým pravidlem, a nemusí to být zrovna unie, že pokud vstoupíte do nějaké party či společenství, musíte přijmout jejich pravidla a přizpůsobit své chování. To jsme museli i se vstupem do EU. Bylo to zkrátka něco za něco. EU nám nadiktovala své podmínky a záleželo na nás, jak je přijmeme.

Sochu v Miletíně poničili vandalové.

Někdo poškodil sochu sv.Jiří na náměstí v Miletíně

Miletín - Bohužel opětovně v Miletíně řádila parta mladíků z našeho města, kterým je zcela jedno, že si sami sobě ničí své město, neváží si odkazů svých předků, neváží si svého okolí, jejich krédem je pouze ničit a ničit.

Ludmila Rakušanová.

Sobotník Lídy Rakušanové Putinovi

Vážený pane Putine, naprosto chápu, že se musíte usmívat nad současnými sankcemi Evropské unie, namířenými proti Vašim pravým i levým rukám v politice a v čele mocných korporací. Vy víte nejlíp, že je máte na povel, protože zbohatli z Vaší milosti a vědí, co by je čekalo, kdyby začali reptat.

Patnáctiletý Michal Zapletal obsadil v posledním kole české extraligy v Podivíně mezi juniory třetí místo.

Pákaře Zapletala potěšil syn Michal, který získal první medaili

Ždánice – Bez pořádného tréninku to nejde. O tom se o víkendu přesvědčil i Michal Zapletal. Zkušenému ždánickému pákaři totiž poslední kolo české extraligy, které hostil Podivín, vůbec nevyšlo. Mezi závodníky do sedmdesáti kilogramů skončil na pravé ruce čtvrtý a na levé dokonce sedmý.

Ilustrační foto.

Ženě, kterou vláčel autobus, museli lékaři amputovat ruku

Brno –  Vážně skončila pondělní nehoda pro čtyřiapadesátiletou ženu, která jela nočním rozjezdem. Po páté hodině ráno vystupovala na zastávce Novolíšeňská. „Dle prvotních informací byla ženě přivřena noha v předposledních dveřích autobusu," sdělila mluvčí policie Andrea Straková.

Ilustrační foto

Přehmat. Hustopečští vrátí peníze jako dar

Hustopeče – Platí, nebo ne? Opoziční hustopečská zastupitelka Ivana Brabcová (Sdružení nestraníků) se na posledním jednání zastupitelů města podivila, proč dosud nikde nevisí obecně závazná vyhláška o místním poplatku za provoz systému shromažďování a odstraňování komunálních odpadů pro rok 2014. Hustopečští zastupitelé ji schválili na konci ledna.

Ve Vídni půjdou do dražby spodky císaře Františka Josefa a další jeho osobní věci, kožešina, která patřila císařovně Alžbětě (Sisi), nebo věci z pozůstalosti bavorského krále Ludvíka II.

Ve Vídni budou dražit spodky císaře Františka Josefa

Vídeň - Ve Vídni půjdou do dražby spodky císaře Františka Josefa a další jeho osobní věci, kožešina, která patřila císařovně Alžbětě (Sisi), nebo věci z pozůstalosti bavorského krále Ludvíka II. Aukce se uskuteční ve vídeňské aukční síni Dorotheum 30. dubna, informovala agentura DPA.

Na zdobení voskem není nic těžkého. Aby však kraslice měla pravidelné zdobení, chce to cvik a pevnou ruku. V akci i redaktorka Prostějovského deníku Martina Greplová (vlevo)

Jak na tradiční kraslice? S kousky slámy nebo s voskem

Prostějov – „Namočit, moc se nerozmýšlet. Vosk totiž rychle zasychá, a ´čmrknout´. Podepřete si ruku malíčkem, aby byla pevná," pozoruji, jak u stolku se dvěma zavařovacími sklenicemi se svící a lžícemi s rozpuštěnou voskovkou vznikají barevné kraslice. Je půl druhé odpoledne. Pondělí. A v knihovně pro děti na Vápenici se to hemží nejen dětmi, ale tentokrát i maminkami. Je tu opět po roce Slámový den s řemeslnicí Miloslavou Zatloukalovou. Stojím u stolku a prohlížím si tu nádheru. Kromě pletených košíků, slaměných zajíčků, sov a srdíček, jsou tu také barevné kraslice.

Ilustrační foto

Lupiči šli po kabelkách bohumínských žen

Bohumín - Mezi obyvateli Bohumína se v posledních dnech šíří informace o nebezpečném lupiči, který přepadává lidi. Policie potvrdila, že v současné době vyšetřuje tři případy loupežných přepadení, přičemž jeden pachatel je již obviněn.

Jonathan Ericsson z Detroitu (vlevo)

Smolař Ericsson. Švédský bek Detroitu si zlomil prostředníček na ruce

Detroit - Hokejisté Detroitu se musí obejít čtyři až šest týdnů obejít bez švédského obránce Jonathana Ericssona. Třicetiletý stříbrný medailista z olympijských her v Soči se ve středu podrobil operaci zlomeného prostředníčku na levé ruce. Zranil si jej v druhé třetině úterního utkání s Torontem.

Úleva trenéra Davida Moyese: s fotbalisty Manchesteru United postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Dluh, restart... Moyes jásá a tvrdí: Manchester může Ligu mistrů vyhrát

Manchester, Praha - Levou ruku měl ležérně položenou v kapse kalhot, pravou sevřel v pěst a euforicky s ní pumpoval. Tleskal fanouškům a z očí mu čišela opatrná radost. Všechno ještě není tak úplně ztracené, dalo se vyčíst z tváře Davida Moyese, trenéra fotbalistů Manchesteru United. „Povedla se nám velká věc."

Odstraňování prstenu z chirurgické oceli z hnisajícího malíčku.

Prsten z hnisajícího malíčku museli odstranit hasiči

/FOTO/ Část jednotky profesionálních hasičů ze stanice Ostrava-Zábřeh musela zasahovat ve Vítkovické nemocnici. Zdravotníci je požádali o pomoc při odstranění prstenu z chirurgické oceli ze silně hnisajícího malíčku levé ruky dospělého muže.  

Kostická sestava mladých pákařů v Tvrdonickém parku.

Stovky pákařů měřily své síly v Tvrdonicích

Tvrdonice – Jubilejní desátý ročník mezinárodní soutěže Junior Visegrad Grand Prix se konal o víkendu ve tvrdonické sokolovně. Jedná se o soutěž určenou juniorským pákařům do 18 a do 20 let.

V Bystřici pod Hostýnem si lidé mohli v pátek 28.2. vyzkoušet, jaké je to žít s poruchou zraku: v rámci projektu nazvaném Kavárna Potmě je tam obsluhoval nevidomý pár, v dokonale zatemněné místnosti se ale museli pohybovat i samotní hosté.

Buďte bez obav. Do pusy se dá trefit i potmě

Bystřice pod Hostýnem – Černočerná tma. Tak žijí nevidomí lidé: odkázáni jsou jen na ostatní smysly. I bez očí se však naučili žít a jsou schopni vychovávat děti, vařit, uklízet a pracovat. Přesvědčila jsem se o tom na vlastní kůži v Bystřici pod Hostýnem, kde se konala Kavárna Potmě.

Secesní altán, který se v květnu stane novým pítkem Eliščina pramene

Na kolonádě v Poděbradech obnoví Eliščin pramen

Poděbrady - Secesní altánek nad letním koncertním pódiem na kolonádě v Poděbradech na Nymbursku. To je místo, kam budou už brzy moci místní i lázeňští hosté chodit ochutnat znovuotevřený Eliščin pramen s Poděbradkou.

Mats Zuccarello

Rangers si zoufají. Zuccarello bude po olympiádě až měsíc mimo hru

New York - Norský hokejový útočník Mats Zuccarello Aasen z New Yorku Rangers bude po zranění z olympijského turnaje v Soči mino hru tři až čtyři týdny. Nejproduktivnější hráč Jezdců si zlomil levou ruku při blokování střely v nedělním posledním zápase v základní skupině proti Rakousku.

Policisté Jaroslav Král (vlevo) a Miroslav Borůvka použili k záchraně školačky dva svázané policejní svetry.

Pod školačkou se probořil led, zachránila ji dvojice policistů

Tábor – /VIDEO/ Desetiletá školačka 
z Tábora se ve středu odpoledne vrací z nákupu a cestu domů na sídliště si chce zkrátit přes zamrzlý rybník Komora. Asi dvacet metrů od hráze 
se pod ní náhle prolomí led. Naštěstí si toho všimne někdo z kolemjdoucích a okamžitě zavolá na linku 158