Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Španělský toreador se postavil býkovi v aréně s pětiměsíční dcerou v náručí, aby jí zasvětil do rodinné tradice.

Španělský toreador se postavil býkovi s dcerkou v náručí

Madrid – Španělský toreador se postavil býkovi v aréně s pětiměsíční dcerou v náručí, aby jí zasvětil do rodinné tradice. Svým činem, jímž se sám pochlubil na sociální síti, si vysloužil kritiku španělského ministra zdravotnictví Alfonsa Alonsa, který požádal o prošetření úřadem pro ochranu dětí. Případ, o němž informoval španělský list El País, vyvolal též vášnivé debaty na internetu.

Ilustrační foto

„Rybníčky“ vypálily všem rybník

Dobré – Závěrečným vyhlášením vítězů a společným setkáním účastníků všech tří stupňů soutěže byla zakončena Doberská bowlingová liga 2015.

Annamária Birkušová (na snímku u míče).

Házenkářky Zlína ulovily eso! Kanonýrku Birkušovou

Zlín – Zlínské interligové házenkářky v boji o play-off před startem druhé fáze základní soutěže přitvrdily. Vedení aktuálně osmého celku soutěže se na kraji přestupového období podařilo ulovit více než slibnou posilu v podobě 25leté nejlepší kanonýrky druhé ligy a bývalé slovenské reprezentantky Annamárie Birkušové.

Poškozená socha v Nové Pace.

Zloděj okradl sochu o zlaté žezlo

Nová Paka - Téměř 300 let starou sochu poškodil v přesně nezjištěné době od středy 9. prosince od středy 23. prosince neznámý pachatel v lesoparku ve Svatojánské ulici.

Ilustrační foto.

Myslivec střelil sám sebe do ruky, strhl ho pes

Na druhý svátek vánoční na Štěpána vyráží občas myslivci na vycházky do lesa a či na společné hony. Hon na divočáky se ale v sobotu 26. prosince myslivcům ve Vajglově na Bruntálsku moc nevyvedl, skončil postřelením muže.

OBRAZ děkana Kopsche před skříněmi s barokními knihami.

Podaří se zachránit vzácný barokní obraz?

Liberec - V sakristii kostela Nalezení sv. Kříže se mezi dubovými skříněmi s více jak 1 200 převážně barokními knižními svazky nalézá obraz portrét malovaný neznámým, ale talentovaným malířem, olej na plátně, jemuž ale chybí rám.

Herní příslušenství GX Gaming.

S herní výbavou od GX Gaming se v herním světě neztratíte

Výkonný herní stroj je pouze částí výbavy každého seriózního hráče. Neméně důležitou součást tvoří periferie v podobě myši a klávesnice. Jejich správný výběr vám pomůže dostat hru, ale i obyčejnou práci s PC, plně pod kontrolu. Na stylovou výbavu od GX Gaming se můžete spolehnout i v těch nejnáročnějších herních situacích.

Přepadení prodejny potravin v Radlické ulici.

Lupič z večerky už měsíc uniká

Praha /VIDEO/ - Přes deset tisíc korun si z přepadené prodejny potravin odnesl maskovaný lupič, po němž kriminalisté II. obvodu pražské policie pátrají již měsíc. „Peníze - a nic ti neudělám," houkl na prodavačku muž ozbrojený velikým kuchyňským nožem, když 20. listopadu půl druhé hodiny před půlnoci šel do akce v Radlické ulici.

Vladimir Putin

Putin podle studie nemá Parkinsona, ale pistolnický postoj

Moskva - Zvláštní chůze ruského prezidenta Vladimira Putina s kývající se levou rukou a téměř nehybnou pravičkou je spíš důsledkem intenzivního výcviku u sovětské tajné služby KGB než raným příznakem Parkinsonovy nemoci. Vyplývá to podle agentury AFP ze studie, kterou dnes zveřejnil odborný časopis British Medical Journal (BMJ).

Ilustrační foto.

Policie hledá svědky střetu auta a dítěte

Žižice – Kladenští dopravní policisté nyní hledají řidičku vozidla, do kterého narazil devítiletý chlapec. Událost se stala v pátek 13. listopadu krátce před půl čtvrtou odpoledne v obci Žižice.

Míra si dojel pro víčka ke studentům OA Neveklov.

Škola podporuje Mirdu, studenti sbírají PET víčka

Neveklov - Mirek Piskač z Benešova nastoupil v září do první třídy, do běžné základní školy, kam chodí většina dětí. A to přes to, že jako úplné miminko prodělal dětskou mozkovou obrnou, se kterou musí bojovat.

Ilustrační foto.

Leváci nejsou leví, mnohdy vynikají

Jestliže vaše dítě nápadně často bere věci do levé ruky, snadněji se otáčí doleva a lépe reaguje na váš hlas zleva, s největší pravděpodobností máte doma leváka. Pokud už se ve vaší rodině nějaký levák vyskytl nebo vyskytuje, můžete si být téměř jistí, leváctví je totiž dědičné.

Běžec na lyžích Lukáš Bauer.

Bauer hodil "tlamu" a zlomil si palec. Hlava chtěla víc než nohy, řekl k pádu

Praha - Běžec na lyžích Lukáš Bauer si koncem října zlomil palec levé ruky. Stříbrný medailista z klasické padesátky na únorovém mistrovství světa ve Falunu doufá, že sádru sundá včas, aby na konci listopadu stihl start sezony, v které absolvuje závody Světového poháru a dálkové série Ski Classics.

Brankář vlašimských Rytířů Michal Holánek.

Gólman je od toho, aby něco chytil, říká Michal Holánek

Benešov – Hlavně díky brankáři jsme vyhráli," smekl pověstný klobouk před svým gólmanem Michalem Holánkem asistent trenéra Rytířů z Vlašimi Karel Dýcka. Ano, pětadvacetiletý strážce svatyně vychytal v okresním derby krajské hokejové ligy benešovské střelce a byl u výhry 6:2. Pokořil tak i svého bratra Lukáše, jenž byl kapitánem Benešova.

Matěj Pekr (u puku)

Chci tady zůstat co nejdéle, říká olomoucký navrátilec Pekr

Olomouc /ROZHOVOR/ - I přes porážku byl Matěj Pekr v dobré náladě. Olomoučtí hokejisté nemusejí věšet hlavu, úvod sezony mají stále nadstandardní. Oblíbený hbitý útočník se do dresu Kohoutů oblékl poprvé v sezoně, začátek roku trávil po zranění levé ruky v prvoligové Třebíči. 

Matěj Pekr (u puku)

Chci tady zůstat co nejdéle, říká navrátilec Matěj Pekr

Olomouc – I přes porážku byl Matěj Pekr v dobré náladě. Olomoučtí hokejisté nemusejí věšet hlavu, úvod sezony mají stále nadstandardní. Oblíbený hbitý útočník se do dresu Kohoutů oblékl poprvé v sezoně, začátek roku trávil po zranění levé ruky v prvoligové Třebíči. Tentokrát si mohl užít atmosféru vyprodané 
plecharény, která hráče Mory podpořila i po prohře 1:3. „Lidé se asi dozvěděli, že přijdu, že?" ptal se se smíchem Matěj Pekr.

Josef Matura alias Pepíno

Na Slovensku jsou naše písničky hodně populární, znají je tam i mladí lidé

Rašovice – Josefa Maturu alias Pepína znají obyvatelé Kutné Hory velmi dobře. Znám je ale daleko za hranicí kutnohorského okresu, se svým akordeonem vyráží hrát po celé republice a dokonce i na Slovensko. V září oslavil životní jubileum, 26. října chystá velký koncert v Lorci, kam přijede natáčet i jedna známá hudební televize. Kutnohorský deník přivítal ve svém domě v Rašovicích, kde bydlí se svou manželkou a zár

Zápasník KBC Přerov Ondřej Srubek se stal mezinárodním šampiónem Slovenska

Kickboxer Srubek se stal mezinárodním šampiónem Slovenska

Poprad, Přerov – Aréna Poprad ve městě pod Tatrami hostila v sobotu galavečer kickboxerské série Simply the Best. Šestého pokračování se na Slovensku zúčastnil také přerovský zápasník KBC Ondřej Srubek. V zápase o titul mezinárodního šampióna Slovenska asociace WKN porazil Slováka Adriana Valentina, a připsal si tak cenný úspěch.

SK Kladno - Neratovice

Divizní šlágr: Nepovedený poločas, přesto aspoň bod pro SK

Kladno – Ještě v 80. minutě trháku divizní skupiny B držely hostující Neratovice v Kladně nejtěsnější náskok. Pak ale domácí Pechr perfektní hlavičkou vyrovnal na 1:1 a duel tak rozhodl až penaltový rozstřel. Byl hodně dramatický, v duelu dvou šestnáctibodových týmů z čela tabulky šlo o každý bodík. Urvaly ho Neratovice v osmé sérii.

Mapka místa události ve Vraném nad Vltavou.

Napadení ukončil muž v obleku. Hledají se on i svědci

Vrané nad Vltavou - Stačilo, že se dotyčný objevil, pronesl pár slov - a bylo po napadení. Taková je informace, s níž pracují kriminalisté z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Jih, kteří prošetřují fyzický konflikt mezi třemi muži, k němuž došlo již 4. června večer ve Vraném nad Vltavou na Praze-západ. Na parkovišti před kavárnou v Nádražní ulici se 54letý muž stal terčem fyzického útoku dvou mladších mužů, 40letého a 22letého.

Ilustrační fotografie.

Břeclav prohrála, ale... Trenéři vidí přínos ve zkušenostech

Břeclav – Druhé utkání = druhá porážka. Břeclavské stolní tenistky podlehly za domácími stoly maďarskému celku Budaörsi 2:6. Ačkoliv na body do tabulky základní skupiny mezinárodní superligy stále čekají, nezoufají. Prestižní soutěž Břeclavští berou především jako zkušenost pro svůj kádr.

Tomáš Berdych a Ester Sátorová

Paparazzi na svatbě a žádné děti. Berdych si užívá tenis jako "ženáč"

New York - Prstýnek z bílého zlata se třpytí od léta tenistovi Tomáši Berdychovi na levé ruce. V červenci se po Wimbledonu oženil s přítelkyní modelkou Ester Sátorovou a stal se čtvrtým "ženáčem" v elitní desítce světového žebříčku. "Všichni se zmínili, mají přehled. Bylo to příjemné," dostával šestý hráč světa Berdych gratulace od kolegů na amerických turnajích.

Patty Schnyderová

Vzácná návštěva. Schnyderová se vrací k tenisu, v Praze naděluje kanáry

Praha - Po čtyřech letech se k tenisu vrátila Švýcarka Patty Schnyderová. Bývala světová sedmička a vítězka jedenácti turnajů na okruhu WTA hraje v Praze na dvorcích klubu TJ Spoje kvalifikaci akce ITF s dotací deset tisíc dolarů a dnes vyhrála v 1. kole nad Češkou Eliškou Petráčkovou dvakrát 6:0.

Ilustrační foto

Psát levou neznamená být levý

Zkoušeli jste někdy vědomě používat levou ruku, ačkoli vaše pravá je ta „pravá"? Zvýšit povědomí o problematice levorukosti i o problémech, se kterými se leváci potýkají – to přesně si klade za cíl Mezinárodní den leváků, který připadá již od roku 1976 na 13. srpna.

Ilustrační foto

Psát levou neznamená být levý

Orlickoústecko – Zkoušeli jste někdy vědomě používat levou ruku, ačkoli vaše pravá je ta „pravá"? Zvýšit povědomí o problematice levorukosti i o problémech, se kterými se leváci potýkají – to přesně si klade za cíl Mezinárodní den leváků, který připadá již od roku 1976 na 13. srpna.

Dominic Miller - dvorní kytarista slavného Stinga.

Stingův dvorní kytarista povede workshop v Pacově

Praha - Začínající kytaristé i zkušení hudebníci budou mít v srpnu možnost zdokonalit ovládání svého nástroje po boku Dominica Millera - dvorního kytaristy slavného Stinga. Britský rocker argentinského původu povede workshop 22. srpna v Pacově na Pelhřimovsku v rámci multižánrového festivalu Pacovský poledník.

Richard Štěpánek.

Po havárii na motorce přišel o ruku, na kole už pokořil tisíc mil

Brno - Sportovec, úspěšný trenér fitness a tanečník. Sedmačtyřicetiletý Richard Štěpánek byl před šestnácti lety na vrcholu. Ale pak ho potkal strmý pád v podobě havárie na motorce, při které přišel o levou ruku. „Měl jsem spoustu plánů, najednou byl konec. Věřím ale, že se všechno stalo proto, abych se jednou nezabil," je přesvědčený Štěpánek.

Petr Koukal

Šetřím na hodinky, řekl Koukal. Lásku k ciferníku by rád naučil i Soukalovou

Baku - Poznáte ho. Jednoznačně. Petr Koukal na kurtu září. Český badmintonista totiž na Evropských hrách jako jediný nastupuje k zápasům s hodinkami. A ne sportovními. Na levé ruce má kovový model známého švýcarského výrobce. Má je rád. I proto, že souvisejí s olympiádou - firma, která je dělá, sportovní svátek sponzoruje.

Fanoušek chytil baseballový míček i s dítětem v náručí

Chicago tleskalo. Fanoušek chytil baseballový míček s dítětem v náručí

Chicago - Nečekaný moment. Hrdinou úterního utkání baseballové MLB mezi Chicagem Cubs a Los Angeles Dodgers nebyl hráč ani jednoho z týmů, ale fanoušek Keith Hartley. Příznivec domácích Cubs se postaral o nejlepší akci zápasu, když holou rukou chytil míč a druhou rukou přitom držel své malé dítě.

Juan Martin Del Potro

Pokud chce hrát tenis, musí na třetí operaci. Del Potra čeká další pauza

Buenos Aires - Argentinský tenista Juan Martín del Potro musí kvůli neustávajícím problémům s levým zápěstím na třetí operaci. Někdejší čtvrtý hráč světového žebříčku, jenž má potíže už od loňského roku a letos nastoupil jen na dvou turnajích, na twitteru oznámil, že zákrok podstoupí ve čtvrtek v USA.