Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Redaktorka Deníku Hanka Masaříková si vyzkoušela golf v Golf Resortu Prostějov v Kostelci na Hané

Jak jsem se učila patovat a odpalovat míčky

Kostelec na Hané /REPORTÁŽ/ – Když se řekne golf, automaticky se mi vybaví jméno Tiger Woods. Na amerického profesionálního golfistu si vzpomenu i ve chvíli, kdy stojím s golfovou holí na precizně sestřiženém trávníku a snažím se na co nejmenší počet šťouchnutí dopravit míček do jamky. Na takzvaném putting greenu s osmi jamkami trénuji finální patování, tedy konečnou hru na jamce, kdy hráč dohrává míček v bezprostřední blízkosti do jamky. Jak správně na to mi radí zapálený golfista a obchodní manažer areálu v jedné osobě Tomáš Vrbický, který spolu se svou manželkou areál provozuje.

Blanenský baseballista David Farkaš v akci.

Blanenský baseballista bez předloktí: Hraji jako ostatní

Blansko – Rána jako z děla, míček letí přes půlku hřiště. Mladý baseballista s třináctkou na dresu odhazuje pálku a rychle běží na první metu. Osmnáctiletý David Farkaš získává pro svůj tým další body. Na první pohled se hubený chlapec od svých spoluhráčů výrazně neliší. Neznalý divák by si nevšiml, že mu chybí předloktí levé ruky. Přesto hraje baseball stejně dobře jako ostatní.

Lucie Šafářová a její radost z postupu do čtvrtfinále

Překvapení na French Open: Šafářová vyřadila obhájkyni titulu Šarapovovou

Paříž, Brno - Tenistka Lucie Šafářová se postarala o největší překvapení letošního Roland Garros. Třináctá nasazená brněnská hráčka v pondělním osmifinále vyřadila obhájkyni titulu Rusku Marii Šarapovovou po setech 7:6, 6:4 a poprvé si na pařížské antuce zahraje čtvrtfinále. Její soupeřkou bude Španělka Garbiňe Muguruzaová.

V areálu humpoleckého atletického stadionu se v úterý po druhé hodině odpolední mimo jiné rozléhalo řinčení plechovek, a to vždy, když se soutěžícímu podařilo nějakou z nich po hodu míčkem shodit na zem.

Aby mladí viděli, že ještě nejsme žádné staré bábovky

Humpolec – Zatímco někteří možná kvůli úternímu nevlídnému počasí změnili program, zhruba dvě desítky humpoleckých seniorů si podle původních plánů oblékly sportovní oblečení, přidaly bundy s kapucí a vyrazily déšť nedéšť na atletický stadion, kde se odpoledne konaly první humpolecké Sportovní hry pro seniory.

SYMBOLICKÝ SNÍMEK. Slavia padá, Poruba jde do finále.

Slávistky si letos finále nezahrají

Praha - Už jen poslední možnost zachránit alespoň trochu zpackanou sezonu mají házenkářky Slavie. Český pohár nezískaly, medaili z mezinárodní WHIL také ne, ve hře tak zbývá 'pouze' republikový bronz. O tom, že si po roce nezahrají české finále, rozhodla semifinálová série s Porubou, kterou Pražanky prohrály 1:2 na zápasy, závěrečný duel pak hrozivě 23:32.

Hygienička nemocnice Ludmila Chalašová ukazuje Iloně Maternové správnou techniku mytí rukou

Při mytí rukou nezapomínejte také na palce, radí hygienička

Mladá Boleslav - Každé malé dítě ví, že si má umývat ruce, když se jde najíst nebo když použije toaletu. Znáte ale všichni správný způsob, jak z rukou a nehtů odstranit všechny nečistoty? V rámci Světového dne hygieny rukou to kolemjdoucím vysvětlovala hygienička Klaudiánovy nemocnice Ludmila Chalašová.

Ilustrační foto.

Poprali se na benzínce

Chrudimsko - Kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Heřmanova Městce, který je podezřelý z přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví.

Hokej - ilustrační foto

Změny u soupeře Čechů. Lotyšsko nahradí zraněného Demiterse Andersonem

Praha - Z kádru hokejistů Lotyšska pro mistrovství světa v Praze a Ostravě vypadl obránce Renars Demiters z kazašského klubu HK Astana a jeho místo zaujal Janis Andersons z Trenčína. Osmadvacetiletý Demiters se zranil během středečního prvního tréninku v Praze. Vyšetření ukázalo, že má zlomený prst na levé ruce.

Jiří Chalupa

Rychlost psaní na klávesnici studentovi zaručuje aktivní hra na kytaru

Rakovník /ROZHOVOR/ - V krajském kole grafických soutěží ve Slaném na Kladensku dosáhla Masarykova obchodní akademie v Rakovníku v kategorii psaní na klávesnici počítače vynikajícího úspěchu. Student třetího ročníku Jiří Chalupa z Jesenice zvítězil v této prestižní soutěži ekonomicky zaměřených škol Středočeského kraje.

Michael Svoboda (vpravo) ze Sokola Židlochovice v souboji s Lukášem Nejedlým.

Šampion Svoboda při páce drtí soupeře rychlými starty

Praha, Brno – Po roční pauze se vrátil k závodění a hned přidal do sbírky další titul z mistrovství republiky v přetlačování rukou. Michael Svoboda ze Sokola Židlochovice ovládl na šampionátu v armwrestlingu kategorii do sedmdesáti kilogramů na levou ruku.

Diana Taurasiová

Bez největší hvězdy. Taurasiová nepřijede s Jekatěrinburgem do Prahy

Phoenix - Basketbalistky Jekatěrinburgu přijedou do Prahy na závěrečný turnaj Evropské ligy bez své největší hvězdy Diany Taurasiové. Americká rozehrávačka si o víkendu zlomila levou ruku a musela podstoupit operaci. Ruskému celku bude chybět čtyři až šest týdnů a sezona tak pro ni skončila.

Ilustrační foto.

Muž hrozil sebevraždou přímo na radnici

Praha - Nic vám do mého života a zdraví není! Těmito slovy odmítal pomoc strážníků městské policie krvácející muž, k němuž byly hlídky přivolány ve středu po druhé odpoledne na radnici Prahy 13. Asi 30letý návštěvník tamějšího odboru sociálních věcí se pořezal na ruce a vyhrožoval sebevraždou.

Sedmiletá Američanka Faith Lennoxová získala robotickou ruku z 3D tiskárny.

Sedmiletá Američanka získala robotickou ruku z 3D tiskárny

Los Alamitos (USA) - Sedmiletá Američanka Faith Lennoxová si nikdy nemyslela, že by potřebovala svou levou ruku. Její ztrátu si již nepamatovala, přišla o ni, když jí bylo pouhých devět měsíců. Nicméně získat novou robotickou ruku z 3D tiskárny, to je něco zcela jiného. Navíc když si mohla zvolit barvy protézy, vybrala si své oblíbené - růžovou, modrou a fialovou, napsala agentura AP.

„Už po čtrnácti dnech léčby v Lázeňském domě Beethoven se mi ukazovák levé ruky, který se léta ani nepohnul, začal hýbat,“ předvedl nám názorně Miroslav Seemann.

Po sedmi letech Miroslav zase pohnul prstem

Teplice - Miroslav Seemann má po sedmi letech zase levou ruku podél těla a hýbá prstem. To, co je pro zdravého člověka naprosto samozřejmé, on vnímá jako zázrak a na teplické lázně nedá dopustit.

Michal Přikryl. Ilustrační foto.

Volejbalista Michal Přikryl: Jsem rád, že nebyla ostuda

Zlín – „Byl výborný." Takto ohodnotil výkon volejbalisty Michala Přikryla trenér Zlína Roman Macek. Náhrada za zraněného blokaře Václava Kotase zvládla svou roli výtečně, s 18 body vévodila žebříčku Fatry a pomohla týmu k výhře 3:1 nad Benátkami.

Na letišti v Kuala Lumpur stále přibývají vzkazy podpory pro blízké zmizelých účastníků letu.

Letadlo, které zmizelo. Záhada letu MH370 trvá

Kuala Lumpur – Čínský obchodník Li Hua prodělal mrtvici, zvažoval sebevraždu a jeho ženu hospitalizovali kvůli srdečním potížím. Všechna tato neštěstí přišla během roku, který uplynul od doby, kdy jeho dcera spolu s dalšími 238 účastníky letu MH370 zmizela neznámo kde.

Hranický gólman Josef Kučerka

Snad už jsem si všechnu smůlu vybral, říká zraněný Kučerka

Hranice, Přerov – Hrdina posledního utkání, smolař celé sezony. Velezkušený Josef Kučerka v bráně Cementářů čaruje, o to smutnější je, jakou měl při nedělním duelu s Frýdkem-Místkem smůlu. Prostředníček prstu levé ruky mu zůstal zachycen někde v očku, držící síť brány. Při rychlém výběhu pro míč zachycený poslední článek nápor nevydržel a nešťastně se od prstu oddělil. Hala utichla a Kučerka musel být převezen do nemocnice, kde se dozvěděl, že onen poslední článek bude lepší nechat být…

Muž do podniku v ulici Antala Staška v Krči vtrhl v pondělí přesně v půl páté ráno. Vběhl dovnitř a zamířil rovnou k ženě za barem.

Aby získal peníze, barmanku lupič řízl

Praha /VIDEO/ - Krvavý argument použil maskovaný lupič ozbrojený mačetou, kterého pražští kriminalisté hledají kvůli přepadení herny. Do podniku v ulici Antala Staška v Krči vtrhl v pondělí přesně v půl páté ráno. Vběhl dovnitř a zamířil rovnou k ženě za barem. Ta se sice snažila klást odpor, ale zločinec rychle prosadil svou: přiložil jí mačetu k levé ruce položené na pultu - přičemž jí způsobil povrchové řezné zranění na ukazováku.

Mezinárodní soutěž přetláčení rukou Golemova ruka.

OBRAZEM: Golemové z deseti zemí si to rozdali v páce

Brno – Téměř sto padesát závodníků z deseti zemí se zúčastnilo osmnáctého ročníku jediné mezinárodní soutěže přetláčení rukou v České republice Golemovy ruky. Pro ceněné medaile v armwrestlingu, lidově páce, zamířila do haly Univerzitního kampusu v brněnských Bohunicích také Lucia Debnárová ze Slovenska.

Mezinárodní soutěž přetláčení rukou Golemova ruka.

OBRAZEM: Golemové napínali svaly v Brně. Při soutěži v páce

Brno – Téměř sto padesát závodníků z deseti zemí se zúčastnilo osmnáctého ročníku jediné mezinárodní soutěže přetláčení rukou v České republice Golemovy ruky. Pro ceněné medaile v armwrestlingu, lidově páce, zamířila do haly Univerzitního kampusu v brněnských Bohunicích také Lucia Debnárová ze Slovenska.

NÁVRAT. Kateřina Vrabcová se do sestavy Písku vrátila i přes fakt, že zraněný palec na levé ruce ještě nemá doléčený.

Sezonu dohraji i přes bolest, tvrdí házenkářka Kateřina Vrabcová

Písek – První dva zápasy v novém roce musela vynechat kvůli zranění. V interligové přestávce na přelomu roku si při tréninkovém kempu narazila palec na ruce. Do sestavy házenkářek Sokola Písek se Kateřina Vrabcová vrátila ve vítězném utkání proti Zlínu (25:24). „Ještě to není úplně doléčené. Chci ale hrát, i když palec bude bolet," říká Kateřina Vrabcová před nejbližším utkáním, kdy Jihočešky v sobotu doma přivítají první Michalovce.

Ilustrační foto.

Naše tipy, kam na ples o nadcházejícím víkendu

Valdice – Maturitní ples Vyšší odborné a Střední průmyslové školy Jičín se chystá na pátek 30. ledna v kulturním domě. Začátek od 19.30 hodin, hraje kapela Levou rukou. tombola, půlnoční hry, tanec.

Házenkáři Litovle (v bílém)

Tatran skončil na turnaji druhý. Konšel se opět zranil

Litovel – Nakonec jen tři házenkářská mužstva se zúčastnila 8. ročníku memoriálu Františka Čikla. Prvenství si z Litovle odvezli hráči Karviné, na druhém místě skončil domácí Tatran a třetí příčku obsadila slovenská Šaľa.

Poslední leč volarských myslivců.

Myslivci vybrali krále lovu a odsoudili hříšníky

Volary /FOTOGALERIE/  – Myslivci zakončili loveckou sezónu 2014 poslední lečí. Předseda MS Vltava Volary Miroslav Švec poděkoval honcům, lovcům, náhončím a všem co se zúčastnili za aktivní a solidní přístup k poslednímu lovu v lesích Sněženského masivu nad městem Volary.

Mladá Vlčnovjanka pomáhá státní škole v Nepálu.

Večeře pro pětičlennou rodinu vyjde pod střechou světa na 20 korun

Jako ráj pro vegetariány označila Nepál Vlčnovjanka Šárka Starobová, která tam pravidelně jezdí pomáhat jako dobrovolnice do státní školy. Důvod je zřejmý, jen málokdo si tam může dovolit maso. Hlavní potravinou je tam rýže, které místní říkají matka rýže. Obdobou českého tradičního jídla vepřo, knedlo zelo je 
v Nepálu dál bhát, jen v něm chybí to vepřo.

Mladá Vlčnovjanka pomáhá státní škole v Nepálu.

Večeře pro pětičlennou rodinu vyjde pod střechou světa na 20 korun

Vlčnov, Nepál – Jako ráj pro vegetariány označila Nepál Vlčnovjanka Šárka Starobová, která tam pravidelně jezdí pomáhat jako dobrovolnice do státní školy. Důvod je zřejmý, jen málokdo si tam může dovolit maso. Hlavní potravinou je tam rýže, které místní říkají matka rýže. Obdobou českého tradičního jídla vepřo, knedlo zelo je 
v Nepálu dál bhát, jen v něm chybí to vepřo.

Juan Martin Del Potro

Návrat za pár týdnů? Del Potro byl se zápěstím na další operaci

Rochester - Bývalý čtvrtý tenista světového žebříčku Juan Martín del Potro se podrobil další operaci zápěstí. Po zákroku loni v březnu přišel šestadvacetiletý Argentinec o celý zbytek sezony, nyní byla operace menší a do dvou týdnů by měl začít rehabilitovat.

Ilustrační foto

Naše tipy, kam za hudbou, zábavou, na plesy

Mlázovice – Myslivecké sdružení Ostříž Mlázovice vás zve na tradiční Poslední leč. Uskuteční se v pátek 9. ledna od 20 hodin na sále mlázovické Radnice. Hraje skupina Levou rukou. Pro návštěvníky plesu, ale i pro ostatní, je po celý víkend připraveno vyhlášené zvěřinové menu v místní restauraci.