Kreativ

ŠTÍTEK: levá ruka

Pod tímto lisem končil život osmačtyřicetiletého soukromého zemědělce z Vítovek u Kdyně.

Na Domažlicku zemřel v úterý muž, kterého zachytil lis na slámu

Vítovky - Osmačtyřicetiletého soukromého zemědělce z Vítovek u Kdyně na Domažlicku rozdrtil lis při balíkování slámy. Při manipulaci s lisem na kulaté balíky mu podavač lisu zachytil levou ruku a vtáhl ho dovnitř až po hrudník. Muž utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Ilustrační foto

Policie hledá svědky nehody v Dobříši

Dobříš – Dopravní nehoda s těžkým zraněním se stala v úterý dopoledne v Dobříši. Cyklista se střetl s osobním vozidlem a šofér z místa nehody ujel.Cyklista jel ve směru na Hostomice a při průjezdu táhlou levotočivou zatáčkou u budovy podlahového studia ho začalo předjíždět osobní vozidlo. Neznámý řidič jel příliš blízko cyklisty a zachytil jej pravým zpětným zrcátkem o ruku. Cyklista spadl na zem a utrpěl těžké poranění ramene levé ruky.Řidič na místě dopravní nehody vůbec nezastavil, neposkytl zraněnému potřebnou pomoc a z místa nehody ujel směrem na obec Svaté Pole. 

Ilustrační foto

Svědek v otřesné výpovědi popsal odebírání orgánů v Kosovu

Bělehrad – O děsivých praktikách odebírání lidských orgánů a o obchodování s nimi během konfliktu v Kosovu v letech 1989–1990 vypověděl v pondělí v srbské televizi RTS jeden očitý svědek, kterého získala srbská prokuratura. Sám se prý účastnil odebrání srdce jednomu zajatci, které bylo provedeno bez anestezie.

Bořek Dočkal

Dočkal si vykloubil prsty na ruce, bude hrát s dlahou

Trondheim - Fotbalový záložník Bořek Dočkal si  zvyká, jaké to bude hrát s karbonovou dlahou na levé ruce. Tahoun norského Rosenborgu Trondheim ji dostal poté, co si minulé pondělí vykloubil tři prsty při ligovém zápase na hřišti Stabaeku Oslo. Čtyřiadvacetiletý středopolař nyní dostal na míru vyrobenou dlahu, kterou bude nosit asi dva měsíce.

František Živný (vlevo)

Levá, pravá – Živný rozsekal všechny

Branžež -  V hospodě Na křižovatce bylo k vidění v sobotu hodně silných mužů a žen. K prvnímu kolu extraligy armsportu se tu totiž sešli pákaři z celé republiky.

Ilustrační foto

Dlužník na Domažlicku napadl exekutora

Horšovský Týn – Až čtyři roky vězení hrozí muži, který měl ve svém bytě napadnout exekutora. Ten utrpěl zranění a musel být ošetřen v Domažlické nemocnici.

Ilustrační foto

Dlužník napadl exekutora

Horšovský Týn – Až čtyři roky vězení hrozí muži, který měl ve svém bytě napadnout exekutora.

Pohřešovaná pětaosmdesátiletá Jaromila S.

Policisté žádají o pomoc při hledání ztracené seniorky

Praha – O pomoc při pátrání po pohřešované seniorce požádali ve středu odpoledne pražští policisté. Pětaosmdesátiletá Jaromila S. byla naposledy viděna ve středu ráno, kdy kolem půl deváté na stanici Budějovická nastoupila do autobusu městské dopravy linky 118 a odjela směrem na Dvorce. Domů ale nedorazila a svým blízkým se neozvala. Nepodařilo se ji najít ani u nikoho z jejích známých.

Muž skončil po policejním zákroku na zemi.

Rváč se před strážníky v obchůdku neschoval

Ústí nad Labem – Dvaačtyřicetiletý muž oslovil strážníky při pochůzce na Mírovém náměstí, že ho fyzicky napadl a zranil na dlani levé ruky mladík, který postává před Všeobecnou pojišťovnou. Ten se před hlídkou vydal na útěk.

Tomáš Pekhart.

Fotbalista Pekhart si podruhé během roku zlomil palec na ruce

Praha - Český útočník si podruhé během letošního roku zlomil palec na levé ruce. Zranění si znovu přivodil na nedělním tréninku Norimberku. Třiadvacetiletý hráč však nezmešká středeční přípravný zápas reprezentace na Ukrajině, do něhož vyběhne se speciální karbonovou dlahou, kterou nosil celou jarní část sezony.

Ilustrační foto

Skoro milion Čechů může slavit. Dnes je den leváků

Praha – Narodit se s šikovnější levou rukou už dávno není považováno za handicap. Přesto se každý desátý člověk potýká s nástrahami, které mu svět stvořený pro praváky připravuje. Právě dnes si připomínáme mezinárodní den leváků.

Veronika Tušlová.

Stolní tenistka Tušlová přichází posílit béčko Břeclavi

Břeclav – Změna je život a ke změnám dochází také ve sportovních klubech. O doplnění před sezonou se nesnaží jen extraligový celek stolních tenistek MSK Břeclav, ale vedení oddílu myslí i na druholigové béčko žen. To dozná změny podobě příchodu Veroniky Tušlové. Přední česká starší žákyně míří do Břeclavi ze sousedního Hodonína.

Karel Abraham.

Zraněný Abraham: Mám problémy s motorkou i sám se sebou

Brno /ROZHOVOR/ – Vážné zranění při předsezonních testech, motorka zaostávající za konkurencí a čtyři závody čekání na první letošní body. K tomu se přidala zlomenina prstů a nucené vynechání čtyř Velkých cen. A hned těch nejoblíbenějších včetně víkendové v italském Mugellu. Na motocyklového jezdce mistrovství světa třídy MotoGP Karla Abraham padla v letošní sezoně neskutečná závodní smůla.

Karel Abraham.

Zraněný Abraham: Mám problémy s motorkou i sám se sebou

Brno – Vážné zranění při předsezonních testech, motorka zaostávající za konkurencí a čtyři závody čekání na první letošní body. K tomu se přidala zlomenina prstů a nucené vynechání čtyř Velkých cen. A hned těch nejoblíbenějších včetně víkendové v italském Mugellu. Na motocyklového jezdce mistrovství světa třídy MotoGP Karla Abraham padla v letošní sezoně neskutečná závodní smůla.

Dobový inzerát z klatovských novin

Výpravy zpět, aneb co se psalo 134

Klatovsko – Pokračujeme v seriálu o obcích v regionu. Kromě stručného představení nahlížíme do novin starých sto a více let, abychom zjistili, co se o obcích psalo v minulosti.

Karel Abraham.

Motocyklista Abraham kvůli zlomenině prstu v Assenu nepojede

Assen - Český motocyklista Karel Abraham do dnešní Velké ceny Nizozemska MotoGP kvůli zlomeným prstům na levé ruce nenastoupí. Dvaadvacetiletý jezdec dal na radu lékařů, podle nichž by účast v závodě mohla zkomplikovat léčbu zranění, které ho nejspíš připraví také o další GP na německém Sachsenringu.

Redaktor Brněnského deníku Rovnost Vojtěch Kučerák si vyzkoušel práci hasičů na vlastní kůži.

NA VLASTNÍ KŮŽI: Výšku 22 metrů nakonec zdolám. S hrůzou

Brno - Po čele mi stékají krůpěje potu. Soustředím se na každý nádech a výdech. Snaha prohlédnout skrz kouř je marná. Chyť nohu, radí někdo a klepe mi na přilbu. Na všech čtyřech se snažím nahmatat raněného. Když se mi to podaří, ostatní už jsou připravení. Pomalu snášíme bezvládné tělo ze schodů a pak ven z hořícího domu.

Závodník Karel Abraham.

Abraham stále není stoprocentně fit, v Assenu ale pojede

Praha - Zdravotní stav motocyklového jezdce Karla Abrahama sice stále není stoprocentní, ale brněnský závodník věří, že ve středu v Assenu bez problémů projde lékařskou kontrolou a na startu Velké ceny Nizozemska nebude chybět. První Čech v královské kubatuře MotoGP si na začátku června při testech ve španělském Aragónu zlomil dva prsty na levé ruce a byl nucen vynechat předešlý závod v britském Silverstonu.

Motocyklový závodník Karel Abraham.

Abraham stále není stoprocentně fit, v Assenu ale pojede

Praha - Zdravotní stav motocyklového jezdce Karla Abrahama sice stále není stoprocentní, ale brněnský závodník věří, že ve středu v Assenu bez problémů projde lékařskou kontrolou a na startu Velké ceny Nizozemska nebude chybět.

Pohřešovaná Alisa Diachenko.

Loni odešla z domu, matka o ní stále neví

Strakonice – Její matka ji pohřešuje od srpna loňského roku. Dcera s matkou mluvila 16. září 2011, kdy si přišla domů pro zbytek věcí s tím, že se domů již nevrátí. Od té doby o sobě nepodala žádnou zprávu a ani přes provedené pátrací úkony se nepodařilo zjistit její současný pobyt.

Nevinný kukuč odchyceného zvířete. Nicméně tento pes předtím ve Švermově napadl mladou ženu.

Československý ovčák napadl v Kladně - Švermově ženu

Kladno - Pes rasy československý ovčák zaútočil v Kladně - Švermově na šestadvacetiletou ženu. Ta skončila se svými zraněními v nemocnici. „Bylo nám oznámeno, že v Tolstého ulici pobíhá velký pes, který předtím pokousal jednu ženu," sdělila mluvčí Městské policie Kladno Markéta Fröhlichová.

Motocyklový závodník Karel Abraham.

Abraham si při testech MotoGP zřejmě zlomil dva prsty na ruce

Aragón - Brněnský motocyklový jezdec Karel Abraham si při pádu během testů MotoGP v Aragónu poranil ruku. Kvůli podezření na zlomeninu dvou prstů absolvoval rentgenové vyšetření, jehož výsledky bude znát v pondělí. I kdyby se obavy potvrdily, je připraven startovat v další Grand Prix v britském Silverstonu v příštím ruku i se zlomeninami.

Ilustrační foto.

Mladík přepadl benzinku, u soudu toho upřímně litoval

Karlovy Vary - Tíživou finanční situací se obhajoval jednadvacetiletý Tomáš P., když u Okresního soudu v Karlových Varech vysvětloval svůj nezákonný čin. Mladík totiž letos 28. března přepadl benzinovou stanici v Perninku.

Jiří Macek po pěti kilometrech a výběhu do sedmého poschodí.

Můj milý dení(č)ku aneb Cesta ke zlatu - 8. díl

Praha - Můj milý dení(č)ku, tak ten závod je za 43 dnů. Utíká to. Mne už vlastně ale ani nerozčiluje, jak se to rychle blíží. Začínám mít z toho všeho dobrý pocit. Při běhu se skoro nezadýchám (uvažuji jen, zda běhám správně, ale to i kdyby ne, tak to nevadí).

Jiří Macek po pěti kilometrech a výběhu do sedmého poschodí.

Můj milý dení(č)ku aneb Cesta ke zlatu - 8. díl

Praha - Můj milý dení(č)ku, tak ten závod je za 43 dnů. Utíká to. Mne už vlastně ale ani nerozčiluje, jak se to rychle blíží. Začínám mít z toho všeho dobrý pocit. Při běhu se skoro nezadýchám (uvažuji jen, zda běhám správně, ale to i kdyby ne, tak to nevadí).

Soud.

Za pokus o podříznutí matky snížil soud trest na sedm let

Neveklov - Promiň, maminko. Tak údajně zněla poslední slova, která 84letá žena z Neveklova na Benešovsku loni 5. listopadu slyšela od svého syna. A byla také tím posledním, co měla vnímat na tomto světě. Pětapadesátiletý Petr H. totiž nyní stanul před soudem, aby se zpovídal z toho nejzávaznějšího zločinu. Z pokusu o matkovraždu.

Soud.

Za pokus o podříznutí matky snížil soud trest na sedm let

Praha – Promiň, maminko. Tak údajně zněla poslední slova, která 84letá žena z Neveklova na Benešovsku loni 5. listopadu slyšela od svého syna. A byla také tím posledním, co měla vnímat na tomto světě. Pětapadesátiletý Petr H. totiž nyní stanul před soudem, aby se zpovídal z toho nejzávaznějšího zločinu. Z pokusu o matkovraždu.

Neznámý pachatel přepadl banku v Bystřici pod Hostýnem

Banku v Bystřici přepadl lupič se sádrou. Obsluze hrozil bombou

Bystřice pod Hostýnem – Velmi dramatické chvíle zažila uplynulý pátek krátce před druhou hodinou odpoledne obsluha pobočky Komerční banky v Bystřici pod Hostýnem. Čelila totiž přepadení mužem, který vyhrožoval bombou. Po pachateli pátrá policie zatím marně.

Ilustrační foto

Za pokus o podříznutí matky snížil soud trest na sedm let

Praha – Promiň, maminko. Tak údajně zněla poslední slova, která 84letá žena z Neveklova na Benešovsku loni 5. listopadu slyšela od svého syna. A byla také tím posledním, co měla vnímat na tomto světě. Pětapadesátiletý Petr H. totiž nyní stanul před soudem, aby se zpovídal z toho nejzávaznějšího zločinu. Z pokusu o matkovraždu.