Kreativ

ŠTÍTEK: Dopravní podnik hl. m. Prahy

Silvestrovský podvečer v Praze.

Oslavy v metropoli doprovodí zákazy vjezdu i prodloužený provoz metra

Dopravní a bezpečnostní opatření, připravená kvůli oslavám příchodu nového roku, se dotknou hlavně centra metropole. Na Silvestra a na Nový rok bude kvůli bezpečnosti v pohotovosti zvýšený počet policistů, strážníků, zdravotnických záchranářů i hasičů. Pro běžnou dopravu bude omezen vjezd v okolí Václavského a Staroměstského náměstí i v okolí Karlova mostu. Naopak metro bude v provozu až téměř do 2. hodiny ranní.

Ilustrační foto

Husté sněžení zasáhlo Prahu, komplikace v dopravě hlásí celé střední Čechy

Dopravu ve středních Čechách dnes zkomplikovalo sněžení. S problémy se potýká autobusová doprava kolem Prahy. Příměstské autobusy mají zpoždění, některé zastávky se ruší. Policie v celém kraji zaznamenala větší množství nehod, většinou se obešly bez zranění, vyplynulo z informací policie a Pražské integrované dopravy (PID).

Výluka MHD - Metro - Pražského povstání, nejvytíženější místo přepravy osob.

Metro C nejezdí v části trasy. Vyměňují se pražce

/FOTOGALERIE/ Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) pokračuje v metru na lince C ve výměně dřevěných pražců za betonové, tentokrát ve stanici Vyšehrad a v úseku I. P. Pavlova – Muzeum. Od čtvrtka 28. října do neděle 31. října je proto obousměrně přerušen provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Muzeum. V úseku Hlavní nádraží – Pražského povstání zavede podnik náhradní autobusovou dopravu XC. Od pondělí bude metro na lince C opět jezdit bez omezení v celé trase.

Nehoda popelářského auta.

Nehoda popelářského auta: Smetlo zastávku a narazilo do sloupu

/FOTOGALERIE/ Popelářské auto zničilo zastávku, zábradlí, porazilo sloup trolejového vedení a zůstalo stát na kolejích. Při nehodě, která se stala ve středu po páté hodině ráno na Podolském nábřeží v Praze, nebyl nikdo zraněn. Událost se dotkla tramvajových linek, které místem nepojedou kvůli poškozené troleji několik dní. Jejich provoz by se měl podle dopravního podniku obnovit v neděli o půlnoci. 

Nové barevné schéma vozidel Pražské integrované dopravy.

V nových barvách. Pražské autobusy mají jiný vzhled

/FOTOGALERIE/ Vozidla Pražské integrované dopravy dostávají nový barevný vzhled. Autobus Dopravního podniku hlavního města Prahy Solaris Urbino 10.5 v nových barvách jsem vyfotografoval na stanici Skalka v Praze 10 - Strašnicích.

Metro Nádraží Holešovice.

Okolí stanice metra Nádraží Holešovice projde proměnou

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) se vydal na pro něj dosud neprobádané byznysové území. Poprvé se účastní jako akcionář společného podniku se soukromými investory. Cílem je proměna stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. Akcionářská smlouva byla podepsána v úterý.