Kreativ

ŠTÍTEK: BESIP

Ilustrační foto

Lidé se učili, jak být lépe vidět jako chodci na silnicích

Blansko – V centru Blanska se konala preventivní akce nazvaná Kdo je vidět, vyhrává. Návštěvníci na ní dozvěděli, jak být lépe vidět v silničním provozu. Akce se koná pravidelně na podzim, kdy za snížené viditelnosti přibývá nehod vozidel s chodci a cyklisty.

Ilustrační foto.

Blansko: Kdo je vidět, vyhrává

Blansko – Význam reflexních prvků. Zvyšovaní viditelnosti chodců a také cyklistů v silničním provozu. To je cílem preventivní bezpečnostní akce Kdo je vidět, vyhrává, která se koná ve středu na blanenském náměstí Republiky. Od čtyř hodin odpoledne.

Dobrovolní hasiči z Vrbna pod Pradědem reprezentovali Moravskoslezský kraj v celorepublikové soutěži ve vyprošťování  osob z vraku auta. Foto: Andrea Martínková

Vrbenští hasiči reprezentovali kraj na mistrovství ve vyprošťování z vraků aut

U olomoucké Šantovky proběhlo 5. Mistrovství České republiky (MČR) jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí (JSDHO) ve vyprošťování u dopravních nehod. Moravskoslezský kraj (MSK) zastoupila JSDHO z Vrbna pod Pradědem. Vrbenští hasiči jeli do Olomouce obhajovat prvenství z MSK. S celkovým počtem 271 bodů a časem vyprošťování 19:42 skončili na krásném pátém místě.

Den bez aut v Holešově

Evropský den bez aut se letos již tradičně konal také v Holešově

Středisko volného času – TYMY ve spolupráci s Městem Holešov, Besipem, ČČK a s VPŠ a SPŠ MV Holešov uspořádalo také v letošním roce branně bezpečnostní akci Den bez aut, která se konala v rámci Evropského týdne mobility. Akce se konala 24. září na hřišti na Novosadech.

Žáci si zahráli na Kutila Tima i na závodníky Formule 1.

Žáci si zahráli na Kutila Tima i na závodníky Formule 1

/FOTO/ Vocelovka, jako každoročně v září, připravila i letos pro žáky devátých tříd základních škol velmi oblíbené soutěžní dopoledne „Den pro vás“. Materiály nám poskytl ředitel školy Lukáš Nepokoj, děkujeme.

Den Zlínského kraje.

Tip na sobotu 21. září: Den Zlínského kraje se slaví až do večera

Desátý ročník Dne Zlínského kraje nabídne opět mimořádně bohatý program s vystoupením kapely Argema, AG Flek a slovenské vokální kapely VOISING. Těšit se můžete také na ukázky moderní i historické zemědělské techniky, výstavu mysliveckých trofejí či projížďky v kočárech tažených koňmi.

Záchranáři

Bezpečně do školky

Kdy: ve středu 25. září od 9 hodin Kde: Mateřská škola Blatské sídliště Veselí nad Lužnicí

V sobotu 14. září se bude konat první ročník MotorSvěta.

Areál brodské psychiatrie v sobotu provoní vůně benzínu

Havlíčkův Brod – V sobotu 14. září se v areálu havlíčkobrodské psychiatrie bude konat první ročník akce nazvané MotorSvět 2019 – Festival dopravní prevence a motorismu. Za nápadem uspořádání festivalu stojí krajská koordinátorka BESIPu Veronika Vošická Buráňová a automobilový závodník Radek Pavlíček.

Přechod, který si v minulosti kvůli nehodám s vážnými následky vysloužil přezdívku přechod smrti.

Přechod smrti čekají úpravy. Nehodové místo u nemocnice bude bezpečnější

Přechod smrti v ulici Sociální péče u Masarykovy nemocnice dozná změn. Spolu s ním i silnice I/30, která tudy vede. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) totiž po letech dohadů s městem povolalo odborníky a ti vypracovali dvě varianty úprav. ŘSD přitom původně tvrdilo, že silnice první třídy je rychlostní a provoz na ní nelze zpomalit.

Dopravní policisté s policejní preventistkou a zástupcem BESIPu u základní školy na Dvořákově okruhu v Krnově radili dětem, jak bezpečně přecházet přes silnici.

Policisté radili školákům jak přecházet silnici

Policisté v okrese Bruntál celý týden v rámci celorepublikového projektu „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ dohlíželi na předem vytipovaných přechodech pro chodce na bezpečnost chodců a to zejména u frekventovaných přechodů u základních škol.  

Preventisté v ZŠ Karlov.

Děti ze základní školy sledovaly i crash testy

/FOTOGALERIE/ Opakování je matkou moudrosti. To je základ jednoho z preventivních projektů Policie ČR s názvem Zebra se za tebe nerozhlédne. V podstatě jde o to vštěpovat dětem základní pravidla bezpečného chování v silničním provozu. Zebra však mezi děti „přišla“ v pozměněné podobě.

Větřenská cyklojízda.

Větřenská cyklojízda

Větřní – Ať je ti jeden rok či patnáct let, vezmi kolo, kolběžku, odrážedlo, tříkolku a přijď vyzkoušet svoje dovednosti a znalosti! 

Heřmanické kolo - ISSANET CUP 2019

OBRAZEM: Heřmanické kolo - ISSANET CUP 2019

Spolek Heřmanice dětem i letos uspořádal na konci prázdnin oblíbený cyklistický závod pro děti, mládež a dospěláky. Již tradičně se závodilo v několika kategoriích.

Z preventivního policejního projektu "Zebra se za Tebe nerozhlédne!" v Bělé pod Bezdězem.

Děti z Bělé absolvovaly policejní seminář dopravní výchovy

/FOTOGALERIE/ Policisté ve středu 4. září v ranních hodinách vyrazili do Bělé pod Bezdězem, kde u základní školy zkoušeli, jak dobře umí děti přecházet přes silnici. Odměnou pak žákům byly drobné dárky v podobě nálepek a speciálních pracovních sešitů, které jsou zaměřené na dopravu.

Policejní mluvčí Hana Kroftová vyrazila včera ráno za prvňáčky do rokycanské ulice Míru. Na každého kluka i děvče tu čekaly desky projektu Bezpečně s Leopoldem.

Prvňáci z ulice Míru poznávali Leopolda

Rokycany – Prvňáčci v Plzeňském kraji měli včera šanci seznámit se s projektem Bezpečně s Leopoldem. Výjimkou nebylo osazenstvo třídy 1. B v rokycanské ulici Míru.  

Siluety mrtvol v Hradci Králové.

Siluety mrtvých budí emoce

/FOTOGALERIE/ "Nevím, co to je, ale je to morbidní," říká mladá žena s kočárkem nad bílou siluetou ležícího těla na chodníku u hradeckého Tyršova mostu. Právě emoce chce v lidech vzbudit kampaň Nepozornost zabíjí, která cílí především na nejzranitelnější bytosti v silničním provozu - na chodce.

Ilustrační foto.

Kamioňáci: Hrozbou jsou stopaři i utečenci

Utečenci v zahraničí, netolerantní či agresivní řidiči. A to nemluvě o velkém riziku dopravních nehod. Nejen takovým úskalím čelí řidiči kamionů, kteří jsou prakticky neustále na cestách.

Ilustrační foto

Cyklisté v Jablonci hazardují, podceňují základní výbavu. Přitom jde o zdraví

Jízdní kolo má zcela v pořádku jen jeden cyklista z deseti. Alespoň v Jablonci. Vyplynulo to z nedávné preventivní akce strážníků. Ta přinesla ještě smutnější výsledky než ta, které proběhla ve městě v červenci. Pouhých pět z 52 kontrolovaných cyklistů na hrázi mezi první a druhou přehradou Mšeno mělo své kolo správně vybavené.

Na pouťový program láká v sobotu Zvíkovec

Zvíkovec končí na parketu

Zvíkovec – Dnešnímu dění v městysi vládnou od 13.30 hodin pouťové atrakce, stánky a bohatý doprovodný program.

Dopravní nehoda - srážka motocyklu a automobilu - ilustrační foto

V Česku přibývá nehod motorkářů. Letos při nich zemřelo již 48 lidí

Na tuzemských silnicích letos při dopravních nehodách zemřelo 48 motorkářů, dalších 228 bylo těžce zraněno. V posledních letech navíc počet obětí roste. Česku se tak stále nedaří naplňovat strategický plán na snižování obětí z řad motocyklistů. Na tiskové konferenci to řekl ministr dopravy Vladimír Kremlík. Besip v následujících týdnech spustí novou bezpečnostní kampaň zaměřenou právě na motorkáře.

Jeden z týmů Rytířských dopravních BESIP hrátek.

Děti z dětských domovů zápolily v dopravních hrátkách

Týmy dětských domovů ze širokého okolí se 27. července sjely do Frýdlantu na další ročník Rytířských dopravních BESIP hrátek. Akci jako tradičně zahájil vévoda Albrecht z Valdštejna s doprovodem šlechticů, rytířů, šermířů a dvořanů spolu se spolkem Rytíři silnic — motorkáři se srdcem.

Jeden z týmů Rytířských dopravních BESIP hrátek.

Děti z dětských domovů zápolily v dopravních hrátkách

Týmy dětských domovů ze širokého okolí se 27. července sjely do Frýdlantu na další ročník Rytířských dopravních BESIP hrátek. Akci jako tradičně zahájil vévoda Albrecht z Valdštejna s doprovodem šlechticů, rytířů, šermířů a dvořanů spolu se spolkem Rytíři silnic — motorkáři se srdcem.

Jeden z týmů Rytířských dopravních BESIP hrátek.

Děti z dětských domovů zápolily v dopravních hrátkách

Týmy dětských domovů ze širokého okolí se 27. července sjely do Frýdlantu na další ročník Rytířských dopravních BESIP hrátek. Akci jako tradičně zahájil vévoda Albrecht z Valdštejna s doprovodem šlechticů, rytířů, šermířů a dvořanů spolu se spolkem Rytíři silnic — motorkáři se srdcem.

U kamerového systému. Vlevo vedoucí vimperského obvodního oddělení Jan Kurz, vpravo vrchní strážník Milan Kobera a mezi nimi Lukáš Sýs.

Strážníky a policisty propojil mladý praporčík Lukáš

Vimperk - Řevnivost i neochota nebo jen chladná povinnost. Tak často vypadá spolupráce městských strážníků a státních policistů, i když se o tom veřejně moc nemluví. O šumavském Vimperku ale platí naprostý opak. Strážníky tu řídí státní policista a spolupráce tu funguje tak dobře, že je dobré Vimperk dávat za příklad.