Kreativ

ŠTÍTEK: Maďarsko

Pavol Repčák (322) na závodech v Maďarsku.

Za prvními ostrými okruhy do Maďarska. Motokrosař Repčák těsně pod bednou

/FOTO/ Pomalu se rozjíždí nová motokrosová sezona. Na start českého mistrovství si závodníci ještě nějaký čas počkají, zatím se rozjíždějí za hranicemi. Například v Maďarsku, kam se skupina našich předních jezdců vydala na podnik tamního šampionátu na krásné přírodní dráze v Piliscsévu nedaleko Budapešti. Vidět byl především Pavol Repčák (Orion Racing Team Litomyšl).

Na turnaji Spartan Muaythai Cup získali třebíčští bojovníci čtyři zlaté medaile. Na snímku trenér Petr Ottich, Isabella Čechová, Libor Dobeš a Karolína Mašterová (zleva).

Mladí bojovníci z Třebíče vyrazili na turnaj do Maďarska. Přivezli čtyři zlata

Napodobili hokejové ďábly. Mladí bojovníci z třebíčského klubu Thaibox Devils se zúčastnili jedenáctého ročníku Spartan Muaythai Cup v Maďarsku. Z Budapešti si domů přivezli čtyři zlaté medaile. „Ten den večer New Jersey Devils vyhráli 3:0 nad Caroline Hurricanes a Thaibox Devils Třebíč porazili 4:0 Maďarsko,“ smál se trenér Petr Ottich.

Kateřina Perknerová

Dějiny na pranýři

Od chvíle vzniku ÚSTR se s ním pojí spory, výměny ředitelů, propouštění a protesty historiků.

Novojičínští zápasníci sbírali medaile

Mladí zápasníci z Nového Jičína byli opět vidět

Zápasníci z Nového Jičína se představili na republikovém šampionátu mladších žáků a kadetů a to v zápase volný styl. V Ostravě se představili borci ze šestadvaceti oddílu. Novojičínský oddíl měl ve hře hned čtyři želízka.

Petr Horvát, Jiří Šíp

Zábřežští plavci vezou z Vídně plnou tašku úspěchů

Ve dnech 11.-12. března se ve Vídni konalo desáté mistrovství Rakouska v plavání kategorie masters. Zábřeh reprezentovali borci kategorie F (50-54 let) Petr Horvát a Jiří Šíp. V nabité konkurenci plavců z Maďarska, Slovinska, Srbska, Slovenska, Kypru a Rakouska se neztratili a vybojovali řadu pěkných umístění.

Vychovatel z věznice Robert Csekés získal ocenění za nejhezčí fotku roku.

Vychovatel z věznice Robert Csekés získal ocenění za nejhezčí fotku roku

Robert Csekés dělá vychovatele v kynšperské věznici. Ve volném čase se věnuje přes 30 let karate, cestování či fotografování. A právě fotografické hobby mu přineslo jedno z prestižních ocenění za nejlepší fotku v roce 2022. Ocenění převzal koncem února u příležitosti mezinárodní herpetologické konference v ZOO Plzeň.

Na archivním snímku čeští futsalisté (v červeném) v úvodním utkání kvalifikace o mistrovství světa s Bosnu (4:2) v Brně, 21. září 2022.

Hráči Interobalu Plzeň vstřelili Bosně čtyři z pěti českých gólů

Futsalisté vedoucího týmu nejvyšší tuzemské soutěže se ve vynikajícím světle předvedli v reprezentačním dresu. Hráči Interobalu Plzeň se podíleli čtyřmi brankami na vítězství Česka v Sarajevu nad Bosnou a Hercegovinou 5:1. Čeští futsalisté odehráli ve středu poslední zápas základní kvalifikační skupiny 3 o postup na mistrovství světa 2024. Češi skončili druzí a v dubnu je čeká barážové dvojutkání o postup do elitní kvalifikační skupiny. Los baráže je v pátek.

Dobrovolníci na archivním snímku pomáhají ve Slavkovském les

Cena Křesadlo je vyhlášena. Lidé mohou navrhovat dobrovolníky

Dobrovolnické centrum INSTAND vyhlašuje cenu Křesadlo pro dobrovolníky v Karlovarském kraji. V rámci slavnostního společenského večera ji získá pět dobrovolníků z kraje. Návrhy mohou občané nebo organizace zasílat nejpozději do 15. dubna 2023 prostřednictvím formuláře na https://www.instand.cz/kresadlo/.

V Praze se uskutečnil Czech Open 2023 v taekwondu, kde nechyběli kolínští závodníci

Foto: Silláci předvedli parádní vystoupení, medaile cinkaly o sto šest

V Praze se uskutečnila největší Taekwondo soutěž v rámci České republiky - Czech Open 2023. Této vrcholné akce se zúčastnilo celkem 374 závodníků z 41 oddílů a 10 zemí. Přijeli taekwondisté z Anglie, Norska, Bosny a Hercegoviny, Maďarska, Slovenska, Slovinska, Moldavska, Ukrajiny, Estonska a samozřejmě také domácí z České republiky.

Bear Rescue Advanced - záchrana medvěda z bludiště.

Robotiáda: Studenti Jiráskova gymnázia jsou bronzoví a z českých týmů nejlepší

Termín letošní Robotiády (pátek 24. února 2023) sice vyšel na jarní prázdniny, ale i tak se pět nadšených kvartánů z Jiráskova gymnázia na tuto soutěž do Brna vypravilo. Jde o jednu z největších mezinárodních robotických soutěží v České republice. Letos se v zábavním vědeckém parku VIDA! Science Centrum konal již 10. ročník, účastnily se ho i týmy z Maďarska, Slovenska, Polska, Ukrajiny a Řecka.

Pražské Podolí bude o víkendu hostit Halový pohár dračích lodí.

Pražské Podolí bude o víkendu hostit Halový pohár dračích lodí

V sobotu 11. března bude pražské Podolí svědkem mezinárodního finále Halového poháru dračích lodí, ve kterém se představí posádky z pěti evropských zemí. Soutěžit se bude o titul mistra České republiky i o celkového vítěze letošního seriálu halových závodů. Tato vrcholná akce se uskuteční v našem hlavním městě už pojedenácté.

Jakub Vála (třetí zleva) se spoluhráči na archivní fotografii

Rokycanští volejbalisté zazářili v Rakousku

Beachovolejbalový oddíl Beach Service Club je sice z Prahy, ale jeho páteří jsou dva vynikající hráči z Rokycan. Jakub Vála a Ondřej Rédl, kteří přispěli k triumfu týmu na klubovém mistrovství pod záštitou evropské konfederace CEV. Navíc byl finálový duel ryze českou  záležitostí.

Hřebčín v  Napajedlech v dobách své slávy.

Mezi koňáky se o konci hřebčína v Napajedlech spekulovalo už rok

Bouřlivá diskuze kolem hřebčína v Napajedlech, která propukla minulý týden na sociálních sítích, není tak překvapivá, jak by to mohlo vypadat. Mezi odborníky či lidmi pohybujícími se kolem dostihového sportu se o konci hřebčína spekuluje už minimálně rok.

Simona a Tomáš Vojtěchovi ze společnosti Flexipal sídlící v Křoví na Žďársku získali ocenění EY Podnikatel roku 2022 Kraje Vysočina.

Podnikateli roku se v Kraji Vysočina stali Simona a Tomáš Vojtěchovi ze Žďárska

/FOTO/ Simona a Tomáš Vojtěchovi ze společnosti Flexipal sídlící v Křoví na Žďársku získali ocenění EY Podnikatel roku 2022 Kraje Vysočina. Stojí v čele firmy zaměřené nejen na výrobu, prodej a servis palet, ale také na jejich třídění, recyklaci, odkup a likvidaci. Působí také na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. V síti jejich poboček pracuje na dvě stovky zaměstnanců a dosahují miliardového obratu ročně.

Mladí basketbalisté z Pardubic zažívají úspěšnou sezonu, což potvrdili o víkendových zápasech.

Beksa U16 postupuje do Superfinále EYBL

Cenného mezinárodního úspěchu dosáhli o víkendu šestnáctiletí basketbalisté pardubické Beksy. V hale na Dukle úspěšně navázali na první turnaj European Youth Basketball League U16, který se na podzim hrál v Maďarsku. Víc o tomto úspěchu z poznámek basketbalového odborníka Františka Nerada.

V Rybářích se Karlovaráci cítí nejméně bezpečně. Důvodem je i areál zchátralého pivovaru, kde se vyskytují lidé bez domova a narkomani.

Obyvatelé Rybář musí vyčkat. Pivovar půjde k zemi nejdříve v dubnu

Už je to sice téměř jisté, ale než k tomu dojde, uplyne ještě pár týdnů. I když to ještě na začátku letošního roku vypadalo, že k demolici zchátralého areálu pivovaru v karlovarských Rybářích může dojít už na konci února, realita je poněkud jiná. Vyplývá to z aktuálních informací projektového manažera Miroslava Příkopa, který zpracovává pro majitele areálu společnost AF Company projektovou dokumentaci na přestavbu.

Výherce soutěže Nejlepší důkaz Tomáš Jindra

Hvězdy v uniformách. Nejlepším policejním videem je honička z Prahy

/VIDEO, FOTO/ Soutěž Nejlepší důkaz je první a zatím jediná přehlídka v Česku hodnotící kvalitu dokumentárních videí publikovaných tiskovými odděleními městských policií, Policií ČR a Celní správy ČR. Odborná porota v pátek 17. února ukázala nejlepší video dalšího kola soutěže, které se zároveň stalo nejlepším videem roku 2022. Jedná se o klip pořízený policistou Policie ČR z Oddělení hlídkové služby Praha I, který zachycuje jeho běžecký výkon a strategii při pronásledování hledaného muže. 

Vládní zmocněnec pro média a dezinformace Michal Klíma, 27. dubna 2022.

Unie vydavatelů se ozvala proti plánům zmocněnce pro média. Ten skončil

Připravovaný vládní Akční plán čelení dezinformacím, s nímž je spojován zmocněnec pro oblast médií a dezinformací Michal Klíma, nenechal chladnou Unii vydavatelů. Ta dokument, který má na svém jednání probrat vláda, označila za chybný a pro mediální prostředí škodlivý. I proto se otevřeným dopisem obrátila přímo na ministerského předsedu Petra Fialu s žádostí, aby dokument Klíma dostal zpět k přepracování.

Veronika Sekerková - i na ni bude český tým tenistek v Rakovníku spoléhat.

Mladé Češky se pod vedením bývalé hvězdy pokusí vystoupat v Rakovníku na trůn

V Rakovníku začíná ve čtvrtek finálový turnaj Winter Cupu, halového mistrovství Evropy tenistek do 14 let, v němž se potká osm týmů. Mladé české tenistky patří podle evropského rankingu společně se Srbkami k největším favoritkám. „Ale bude to boj už od prvního kola, naše ambice jsou nejvyšší,“ prohlašuje nehrající kapitánka a bývalá vynikající tenistka Petra Cetkovská. „Jsme jeden tým a všechny máme stejný cíl, za kterým jdeme. Chceme vyhrát zlato pro Českou republiku,“ burcuje nadějná hráčka Veronika Sekerková.

Lokomotivy vyráběné v Jihlavě zamíří nově do Rumunska.

Lokomotivy z Jihlavy budou nově jezdit i v Rumunsku. Koupí je slovenský dopravce

Další dvě lokomotivy vyrobené v Jihlavě zamíří do světa. Nejnovější kupní smlouvu podepsali přímo v krajském městě Vysočiny zástupci firem CZ Loko a Prvé Slovenské železničné. Lokomotivy EffiShunter 1000 vyřeší nedostatek dieselových lokomotiv a zvýšený objem přeprav v Rumunsku a Maďarsku, kterým Prvá Slovenská železničná čelí.

Opavští hokejisté vybojovali stříbrné medaile

Opaváci zazářili v Srbsku, padli až ve finále s Jesenicí

/FOTOGALERIE/ Hokejovým amatérům z Opavy to v Srbsku cinklo! Otevřené kluziště v Subotici hostilo tradiční mezinárodní hokejový turnaj. Kluci ze slezské metropole startovali ve kategorii 40 plus a prorvali se až do finále, ve kterém podlehli favorizované Jesenici 1:5.

Záchranné práce v turecké Antakyi

Měl splňovat náročné standardy. V turecké Antakyi se zřítil i moderní komplex

Mezi budovami, které se po pondělním zemětřesení zřítily v turecké Antakyi, je i moderní rezidenční komplex, který podle developera splňoval „nejnáročnější stavební standardy“. V komplexu Rönesans Rezidans bylo 249 bytů, bazén či posilovna, nyní je však z budov jen hromada trosek, napsal deník El País. V komplexu žilo asi 1000 lidí, hlavně z vyšších a středních vrstev. Mezi nezvěstnými obyvateli komplexu je i ghanský fotbalista Christian Atsu.