Kreativ

ŠTÍTEK: máslo

Viktor Pařízek: ČFL? Nerad bych něco zakřikl

Nová Paka – Před začátkem této fotbalové sezony došlo ke spolupráci Nové Paky s Novým Bydžovem. Právě z bydžovského týmu, jenž sestoupil do krajského přeboru, přešlo několik hráčů do divizní Nové Paky.

Rekonstrukce kulturáku je v ohrožení

Frenštát pod Radhoštěm - To, zda skutečně dojde k rekonstrukci frenštátského kulturního domu, je momentálně ve hvězdách. Nadějné plány na revitalizaci padesát let staré stavby zhatily výsledky výběrového řízení.

Chutné, rychlé a bez točení se kolem trouby. Sedm receptů na vánoční cukroví

Východní Čechy – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Rychnovského deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.

Chutné, rychlé a bez točení se kolem trouby. Sedm receptů na vánoční cukroví

Rychnovsko – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Rychnovského deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.

Co se peče v redakci Libereckého deníku?

Liberec - Redaktoři dávají všanc své oblíbené recepty. Inspirujte se cukrovím, které vzniká po nocích, kdy máme po uzávěrce. Na poslední chvíli, ale přeci. Tak pečou redaktoři Libereckého deníku vánoční cukroví. I když má většina doma k dnešnímu dni napečené maximálně tři druhy a zbytek bude dohánět tento nebo příští víkend, nejsou to recepty marné. Ba naopak.

Vaše recepty: Tvarohová vánočka

Nová Paka – Učitel odborného výcviku ve Střední škole gastronomie a služeb Nová Paka Petr Kozák nám nabídl recept na netradiční tvarohovou vánočku.

Učni z hotelové školy letos napečou 1800 kilogramů cukroví

Plzeň - Vanilkové rohlíčky, linecké či srdíčka z vaflového těsta slepená ořechovou náplní a politá čokoládou. To jsou jen některé z patnácti druhů vánočního cukroví, které už od posledního listopadového týdne v rámci odborného výcviku pečou budoucí cukráři a cukrářky z Hotelové školy v Plzni.

Pomazánkové máslo z Chocně mění název na tradiční pomazánkové

Choceň - Přibližně na přelomu února a března příštího roku začne Choceňská mlékárna plnit pomazánkové máslo do nových obalů. Stejně jako ostatní producenti tohoto tradičního výrobku musí změnit jeho název na tradiční pomazánkové. Řekl to ředitel firmy Pavel Marek. Výrobci musejí splnit nařízení Soudního dvoru Evropské unie, který rozhodl, že výrobek nesplňuje kritéria pro klasické máslo.

Učni letos napečou 1800 kilo cukroví

Plzeň – Vanilkové rohlíčky, linecké či srdíčka z vaflového těsta slepená ořechovou náplní a politá čokoládou. To jsou jen některé z patnácti druhů vánočního cukroví, které už od posledního listopadového týdne během odborného výcviku pečou budoucí cukráři a cukrářky z Hotelové školy v Plzni. Celkem pod jejich rukama vznikne 1800 kilo cukroví.

Vaše recepty: Vosí hnízda Charouskových

Jičínsko - Další recept na rodinné oblíbené cukroví nám věnoval ředitel Střední školy v Lomnici Lubomír Charousek. Doufám, že vám nepečená vosí hnízda budou chutnat a stanou se součástí vaší kolekce vánočního cukroví.

Z Bílska: S pralinkami jen v rukavičkách

Bílsko – Jak se vyrábějí pravé pralinky a co je k tomu nezbytné, to všechno a ještě mnohem víc zjistili účastníci sobotního setkání na zdejším obecním úřadě.

Pavel Mareš: Dobrý kuchař musí mít fantazii

Jihlava - Restauratéři z Vysočiny mohou jen tiše závidět jihlavskému podniku Tři knížata, který se drží poslední léta v první půli výběru nejlepších a nejzajímavějších restaurací v zemi.

U čtenářů Deníku vyhrály minidortíčky

Jižní Čechy - Soutěž ve vánočním pečení má druhou vítězku. Čtenáři poslali prostřednictvím kuponů z novin nejvíc hlasů reprezentantce jižních Čech Isabele Houdkové. Ohlas vzbudil její recept na vánoční minidortíčky.

Čím je ananas prospěšný našemu tělu?

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Pošta v centru Olomouce skončí, odstěhuje se do Šantovky

Olomouc - Pošta u náměstí Republiky v Olomouci je i díky své poloze a možnosti parkování jednou z nejoblíbenějších ve městě. V příštím roce se ale z budovy na frekventované trase v historickém centru města bude stěhovat.

Pošta v centru Olomouce skončí, odstěhuje se do Šantovky

Olomouc - Pošta u náměstí Republiky v Olomouci je i díky své poloze a možnosti parkování jednou z nejoblíbenějších ve městě. V příštím roce se ale z budovy na frekventované trase v historickém centru města bude stěhovat.

SLOUPEK: Vaření, pro chlapa někdy marné snažení

Když někdy omylem sleduji Babicovy dobroty, je to nic proti  mým gastronomickým kouzlům. Vyškolen jsem z dětství – doma jsme měli povinné kurzy vaření. Jak říkala matka, to pro případ, že bych si vzal nějakou fiflenu.

Vánoční cukroví je nejlepší uleželé

Koncem listopadu se v mnoha domácnostech začíná péct vánoční cukroví. Některé kousky je totiž lépe připravit předem, protože se v uzavřené krabici pěkně uleží. Pokud je ovšem někdo z rodinných příslušníků nevystopuje předem a jednotlivé kousky postupně nezmizí. Aspoň tímto způsobem jsme chodili s tatínkem k nelibosti mé maminky na lup. Tajně ukořistěné cukroví chutnalo mnohem lépe, než když už bylo o vánočních svátcích na stole „veřejně" dostupné.

Zvon Inocenc je ve zvonici, zazvoní v sobotu

Vimperk /FOTOGALERIE/ - Vimperský zvon Inocenc je od čtvrtka umístěn v městské zvonici, poprvé se rozezní v sobotu večer po Zvonkovém průvodu a rozsvícení vánočního stromu ve Vimperku. 

Vánoční cukroví pečou profesionálové

Jihlava - Pečení cukroví patří jednoznačně k nejčastějším vánočním zvykům. Vyválet těsto, vykrájet tvary a upéct voňavé vánoční dobroty. Tuto činnost však tento rok mnoho hospodyněk vynechá. Stále více lidí totiž svěřuje pečení cukroví profesionálům.

Jak se hejtman Martin Půta stal na chvíli alchymistou

Liberecko – Jedinečnou příležitost mají milovníci fotografického umění. I lidé ze Semilska mohou až do 31. prosince zhlédnout nevšední výstavu fotografií Silvie Lintimerové, kterou nazvala Buterfly. Expozice je umístěna v restauraci Autentica (bývalé Ambiente) v liberecké  Sokolské ulici.

Správně vyválet, vypíchnout, nespálit, slepit, potahovat

Nová Paka – Vůně vanilky, pražených oříšků, kokosu, čokolády … Ano, i to je předzvěst Vánoc. Nejen honba za dárky, ale také úklid a pečení cukroví, to všechno je neodmyslitelnou součástí nejnádhernějších svátků.

Nejlepší letošní recepty na vánoční cukroví

Představujeme 12 finalistů soutěže „Hledáme nejlepší recept na vánoční cukroví" o peněžní poukazy na libovolný zájezd od cestovní kanceláře FIROTOUR a dárky v hodnotě až 30 tisíc korun. 

Vánoček byly opět plné stoly

Žacléř /FOTO/ - O nejlepší sváteční pečivo pod Rýchorami se soutěžilo již potřetí. Výrobky hodnotila porota i veřejnost.

Podzimní zvěřinové hodování

V tomto ročním období probíhá honitba, a tudíž se v restauracích i na pultech obchodů můžeme setkat se zvěřinovým masem.

Banán má řadu blahodárných vlastností

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Jděte na casting, radí Anna Avakjanová, finalistka České Miss ze severu

Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Krásné dívky, hlaste se! V pondělí 25. listopadu proběhne od 13 hodin v obchodním domě Forum v Ústí nad Labem casting do soutěže Česká Miss. Loni přes něj prošla Jirkovačka Anna Avakjanová až do finále. A jak prozradila v rozhovoru pro Deník, prý by do toho šla zase!