
Viktor Pařízek: ČFL? Nerad bych něco zakřikl
Nová Paka – Před začátkem této fotbalové sezony došlo ke spolupráci Nové Paky s Novým Bydžovem. Právě z bydžovského týmu, jenž sestoupil do krajského přeboru, přešlo několik hráčů do divizní Nové Paky.
Nová Paka – Před začátkem této fotbalové sezony došlo ke spolupráci Nové Paky s Novým Bydžovem. Právě z bydžovského týmu, jenž sestoupil do krajského přeboru, přešlo několik hráčů do divizní Nové Paky.
Frenštát pod Radhoštěm - To, zda skutečně dojde k rekonstrukci frenštátského kulturního domu, je momentálně ve hvězdách. Nadějné plány na revitalizaci padesát let staré stavby zhatily výsledky výběrového řízení.
Frenštát pod Radhoštěm - To, zda skutečně dojde k rekonstrukci frenštátského kulturního domu, je momentálně ve hvězdách. Nadějné plány na revitalizaci padesát let staré stavby zhatily výsledky výběrového řízení.
Svratka – Svět čokolády. Tak se jmenuje jedenáctá vánoční výstava v Městském muzeu ve Svratce.
Východní Čechy – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Rychnovského deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.
Rychnovsko – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Rychnovského deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.
Zatímco v mnoha domácnostech už se rozvinula vůně čerstvě upečených vanilkových rohlíčků, řada lidí si vánoční cukroví koupí raději v obchodech či cukrárnách.
Zatímco v mnoha domácnostech už se rozvinula vůně čerstvě upečených vanilkových rohlíčků, řada lidí si vánoční cukroví koupí raději v obchodech či cukrárnách.
Frýdlant nad Ostravicí - Farmářské trhy ovládnou dnes prostranství před obchodním domem OMMA v centru Frýdlantu nad Ostravicí.
Sokolov - Adventní koncert nevidomých a slabozrakých organizovalo v klášteře TyfloCentrum
Nový Bydžov - Novopacký kouč se vrací k podzimní části divize C, ve které se jeho mužstvu nadmíru dařilo.
Liberec - Redaktoři dávají všanc své oblíbené recepty. Inspirujte se cukrovím, které vzniká po nocích, kdy máme po uzávěrce. Na poslední chvíli, ale přeci. Tak pečou redaktoři Libereckého deníku vánoční cukroví. I když má většina doma k dnešnímu dni napečené maximálně tři druhy a zbytek bude dohánět tento nebo příští víkend, nejsou to recepty marné. Ba naopak.
Krásné Březno - Tradiční pečivo dělají pekaři ručně. Získat dozlatova upečenou vánočku je ale velká věda.
Jičín – Další z receptů nám poskytla naše dlouholetá čtenářka Hana Rejhová. Doporučuje nám Medvědí tlapky do formiček.
Nová Paka – Učitel odborného výcviku ve Střední škole gastronomie a služeb Nová Paka Petr Kozák nám nabídl recept na netradiční tvarohovou vánočku.
Plzeň - Vanilkové rohlíčky, linecké či srdíčka z vaflového těsta slepená ořechovou náplní a politá čokoládou. To jsou jen některé z patnácti druhů vánočního cukroví, které už od posledního listopadového týdne v rámci odborného výcviku pečou budoucí cukráři a cukrářky z Hotelové školy v Plzni.
Choceň - Přibližně na přelomu února a března příštího roku začne Choceňská mlékárna plnit pomazánkové máslo do nových obalů. Stejně jako ostatní producenti tohoto tradičního výrobku musí změnit jeho název na tradiční pomazánkové. Řekl to ředitel firmy Pavel Marek. Výrobci musejí splnit nařízení Soudního dvoru Evropské unie, který rozhodl, že výrobek nesplňuje kritéria pro klasické máslo.
Plzeň – Vanilkové rohlíčky, linecké či srdíčka z vaflového těsta slepená ořechovou náplní a politá čokoládou. To jsou jen některé z patnácti druhů vánočního cukroví, které už od posledního listopadového týdne během odborného výcviku pečou budoucí cukráři a cukrářky z Hotelové školy v Plzni. Celkem pod jejich rukama vznikne 1800 kilo cukroví.
Jičínsko - Další recept na rodinné oblíbené cukroví nám věnoval ředitel Střední školy v Lomnici Lubomír Charousek. Doufám, že vám nepečená vosí hnízda budou chutnat a stanou se součástí vaší kolekce vánočního cukroví.
Šumperk /TABULKA/ – Hokejisty Šumperku čeká další utkání v rámci krajského přeboru. Netradičně ve středu se na domácím ledě střetnou s Bohumínem.
Drážďany - Bez drážďanské štoly si v Sasku neumí Vánoce představit asi nikdo.
Drážďany - Bez drážďanské štoly si v Sasku neumí Vánoce představit asi nikdo.
Bílsko – Jak si doma vyrobit kvalitní pralinky, to už vědí účastníci sobotního setkání v Bílsku a naši čtenáři pondělního výtisku Jičínského deníku.
Bílsko – Jak se vyrábějí pravé pralinky a co je k tomu nezbytné, to všechno a ještě mnohem víc zjistili účastníci sobotního setkání na zdejším obecním úřadě.
Jihlava /ROZHOVOR/ - Restauratéři z Vysočiny mohou jen tiše závidět jihlavskému podniku Tři knížata, který se drží poslední léta v první půli výběru nejlepších a nejzajímavějších restaurací v zemi.
Jihlava - Restauratéři z Vysočiny mohou jen tiše závidět jihlavskému podniku Tři knížata, který se drží poslední léta v první půli výběru nejlepších a nejzajímavějších restaurací v zemi.
Brno /TEST BRNĚNSKÝCH RESTAURACÍ/ - Restaurace v secesním stylu zaujme tradiční kuchyní. Hosté si tam objednají třeba vepřovou panenku se švestkami máčenými ve slivovici.
Jižní Čechy - Soutěž ve vánočním pečení má druhou vítězku. Čtenáři poslali prostřednictvím kuponů z novin nejvíc hlasů reprezentantce jižních Čech Isabele Houdkové. Ohlas vzbudil její recept na vánoční minidortíčky.
Čeperka - Tradiční národní jídlo mnoha zemí světa mohli ochutnat návštěvníci Odpoledne s mezinárodní kuchyní, které se konalo v prostorách Obecního úřadu Čeperka.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Olomouc - Pošta u náměstí Republiky v Olomouci je i díky své poloze a možnosti parkování jednou z nejoblíbenějších ve městě. V příštím roce se ale z budovy na frekventované trase v historickém centru města bude stěhovat.
Olomouc - Pošta u náměstí Republiky v Olomouci je i díky své poloze a možnosti parkování jednou z nejoblíbenějších ve městě. V příštím roce se ale z budovy na frekventované trase v historickém centru města bude stěhovat.
Když někdy omylem sleduji Babicovy dobroty, je to nic proti mým gastronomickým kouzlům. Vyškolen jsem z dětství – doma jsme měli povinné kurzy vaření. Jak říkala matka, to pro případ, že bych si vzal nějakou fiflenu.
Znojmo - Znojemským hráčům se nyní daří, o uplynulém víkendu dvakrát zvítězili. Dnes je čeká náročný soupeř z České Lípy, který od začátku pohlíží na postup do extraligy.
Koncem listopadu se v mnoha domácnostech začíná péct vánoční cukroví. Některé kousky je totiž lépe připravit předem, protože se v uzavřené krabici pěkně uleží. Pokud je ovšem někdo z rodinných příslušníků nevystopuje předem a jednotlivé kousky postupně nezmizí. Aspoň tímto způsobem jsme chodili s tatínkem k nelibosti mé maminky na lup. Tajně ukořistěné cukroví chutnalo mnohem lépe, než když už bylo o vánočních svátcích na stole „veřejně" dostupné.
Vimperk /FOTOGALERIE/ - Vimperský zvon Inocenc je od čtvrtka umístěn v městské zvonici, poprvé se rozezní v sobotu večer po Zvonkovém průvodu a rozsvícení vánočního stromu ve Vimperku.
Jihlava - Pečení cukroví patří jednoznačně k nejčastějším vánočním zvykům. Vyválet těsto, vykrájet tvary a upéct voňavé vánoční dobroty. Tuto činnost však tento rok mnoho hospodyněk vynechá. Stále více lidí totiž svěřuje pečení cukroví profesionálům.
Liberecko – Jedinečnou příležitost mají milovníci fotografického umění. I lidé ze Semilska mohou až do 31. prosince zhlédnout nevšední výstavu fotografií Silvie Lintimerové, kterou nazvala Buterfly. Expozice je umístěna v restauraci Autentica (bývalé Ambiente) v liberecké Sokolské ulici.
Krásná Lípa – Především možnost oslovit nové zákazníky a dostat se do povědomí turistů si od získání značky „Českosaské Švýcarsko regionální produkt" slibují drobní výrobci.
Jihlava - Jihlavská cukrárna pro své zákazníky napeče asi 170 kilo nejrůznějšího cukroví.
Jičínsko - Také čtenáři nám mohou posílat své oblíčené recepty na vánoční pečení:
Nová Paka – Vůně vanilky, pražených oříšků, kokosu, čokolády … Ano, i to je předzvěst Vánoc. Nejen honba za dárky, ale také úklid a pečení cukroví, to všechno je neodmyslitelnou součástí nejnádhernějších svátků.
Háje – Poklidnou předvánoční atmosféru při bloumání po obchodech a dlouhých procházkách si zdaleka nemůže dopřát každý. Zvlášť cukrářka ne.
Představujeme 12 finalistů soutěže „Hledáme nejlepší recept na vánoční cukroví" o peněžní poukazy na libovolný zájezd od cestovní kanceláře FIROTOUR a dárky v hodnotě až 30 tisíc korun.
Žacléř /FOTO/ - O nejlepší sváteční pečivo pod Rýchorami se soutěžilo již potřetí. Výrobky hodnotila porota i veřejnost.
V tomto ročním období probíhá honitba, a tudíž se v restauracích i na pultech obchodů můžeme setkat se zvěřinovým masem.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Tábor - Grilované saranče, šváb v těstíčku, zophobas na chilli nebo restovaní mouční červi. Takové delikatesy ochutnali gurmáni v rámci Hmyzího večeru v knihovně. Šéfkuchař Petr Ocknecht pro ně připravil šestichodové menu plné bílkovin a vitamínů, které křupaly mezi zuby.
Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Krásné dívky, hlaste se! V pondělí 25. listopadu proběhne od 13 hodin v obchodním domě Forum v Ústí nad Labem casting do soutěže Česká Miss. Loni přes něj prošla Jirkovačka Anna Avakjanová až do finále. A jak prozradila v rozhovoru pro Deník, prý by do toho šla zase!
Táborští degustovali pokrmy z hmyzu. Šéfkuchař Petr Ocknecht z Brna připravil v knihovně menu o šesti chodech.