
Kiwi vykryje denní potřebu vitamínu C
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Klatovsko – Pekárny a cukrárny na Klatovsku začínají vonět po vánočním cukroví. To se právě v těchto dnech začíná péct. A i když k Vánocům patří každoročně také různé módní trendy v barevnosti ozdob, výzdoby a podobně, u cukroví to neplatí. Na Klatovsku bude na zákazníky čekat klasika. Žádný z pekařů se do experimentů pouštět nebude.
Pardubice – Vánoce se blíží! Nezapomeňte vybrat tu správnou vánoční kolekci.
Východní Čechy – Vánoce se blíží! Nezapomeňte vybrat tu správnou vánoční kolekci.
„A v minulosti jsme třeba našli kotrče s Pavlem Syřištěm i v prosinci," dodal chebský mykolog Jiří Pošmura s tím, že sezóna houbařů vlastně zdaleka ještě není u konce. Příroda se už chystá na zimu, ale houbaři se k zimnímu spánku ukládat nemusejí. Mykologové a ostatní nadšenci by neměli z lesů regionu odcházet s prázdnou. Rostou například chutné kotrče.
Klatovsko – Pekárny a cukrárny na Klatovsku začínají vonět po vánočním cukroví. To se právě v těchto dnech začíná péct. A i když k Vánocům patří každoročně také různé módní trendy v barevnosti ozdob, výzdoby a podobně, u cukroví to neplatí. Na Klatovsku bude na zákazníky čekat klasika. Žádný z pekařů se do experimentů pouštět nebude.
Praha /ROZHOVOR, INFOGRAFIKA/ - S blížícími se Vánocemi se obchody začínají plnit adventními kalendáři, čokoládovými kolekcemi a figurkami. Kromě Mikulášů, čertů a andělů se objevuje také Karkulka, Šmoulové nebo Simpsonovi. Je však jedno, do jakého tematického obalu je čokoládová figurka zabalena. Záleží především na tom, z čeho je vyrobena. Pokud převažuje rostlinný tuk, tak to není čokoláda. Právě pro vánoční kolekce se náhražky používají nejčastěji. Jak se nenapálit a vybrat dobrou a kvalitní pochoutku?
Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
Turnov - Bezmála 200 závodníků včetně trojnásobného olympionika a držitele rekordu ve skoku vysokém Jaroslava Báby se v sobotu na sjezdovce nedaleko Turnova na Semilsku zapojilo do první recesistické soutěže v koulení chleba.
Turnov - Bezmála 200 závodníků včetně trojnásobného olympionika a držitele rekordu ve skoku vysokém Jaroslava Báby se v sobotu na sjezdovce nedaleko Turnova na Semilsku zapojilo do první recesistické soutěže v koulení chleba.
V listopadu se slaví svátek svatého Martina, ke kterému neodmyslitelně patřila a dodnes patří takzvaná Martinská husa. Jak k tomuto svátku vlastně došlo?
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Recept nám poslasla Irena Papíková, Hradec Králové.
Recept nám poslala Božena Průšová z Jetětic.
Recept nám poslala Adéla Hrušková, Dubí.
Recept nám poslala Danuše Kocandová, Moravský Krumlov.
Recept nám poslala Anna Brabcová, Kopřivnice.
Recept nám poslala Kateřina Papíková, Hradec Králové.
Recept nám poslala Kateřina Šrámková, Jihlava.
Recept nám poslala Irena Císařová , Málkov-Zelená.
Recept nám poslala Hana Smětáková z Dobré Vody.
Recept nám poslala Martina Jurková z Brtnice.
Recept nám poslala Eliška Vanalošová z Kolína.
Recept nám poslala Jana Šťástková, Horní Počaply.
Recept nám poslala Olga Pundová z Dolní Lhoty.
Recept nám poslala Jiřina Kubáčová, Mladá Boleslav.
Recept nám poslala Jana Havlová z Červeného Kostelce.
Recept nám poslala Marta Tomanová z Děčína.
Recept nám poslala Marie Herbertová z Hrobce.
Recept nám poslala Anežka Šimanová z Mnichu.
Recept nám poslala Ludmila Šilerová z Babic.
Recept nám poslala Jana Hryzová z Bernartic u Milevska.
Chebsko - „A v minulosti jsme třeba našli kotrče s Pavlem Syřištěm i v prosinci," dodal mykolog Jiří Pošmura s tím, že sezóna houbařů vlastně zdaleka ještě není u konce.
Recept nám poslala Marie Pihýrová z Chlumce nad Cidlinou.
Recept nám poslala Dana Mikšová, Matyněves.
Recept nám poslala Vladimíra Obracaníková z Ostravy-Lhotky.
Recept nám poslala Dagmar Bačinová z Lomnice u Pop.
Recept nám poslala Alena Pavlíková, Valeč.
Recept nám poslala Eva Koubková z Loun.
Recept nám poslala Marie Čužnová, Dub. u Prachatic.
Recept nám poslala Marie Študencová ze Sušic.
Recept nám poslala Radka Tlustá z Malíkovic.
Recept nám poslala Jitka Jašová z Velkého Meziříčí.
Recept nám poslala Marie Čechová z Dolních Dubňan.
Recepty nám poslal Josef Laudát, Čáslav.
Recept nám poslala Hana Hauzerová z Prostřední Vsi.
Recept nám poslali Marie a Pavel Řehákovi z Lovosic.
Recept nám poslala Bohuslava Johanidesová z Golčova Jeníkova.
Recept nám poslala Anna Koutníková z Něžovic.