Nová Paka – Vůně vanilky, pražených oříšků, kokosu, čokolády … Ano, i to je předzvěst Vánoc. Nejen honba za dárky, ale také úklid a pečení cukroví, to všechno je neodmyslitelnou součástí nejnádhernějších svátků.
Představujeme 12 finalistů soutěže „Hledáme nejlepší recept na vánoční cukroví" o peněžní poukazy na libovolný zájezd od cestovní kanceláře FIROTOUR a dárky v hodnotě až 30 tisíc korun.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Tábor - Grilované saranče, šváb v těstíčku, zophobas na chilli nebo restovaní mouční červi. Takové delikatesy ochutnali gurmáni v rámci Hmyzího večeru v knihovně. Šéfkuchař Petr Ocknecht pro ně připravil šestichodové menu plné bílkovin a vitamínů, které křupaly mezi zuby.
Ústí nad Labem /ROZHOVOR/ - Krásné dívky, hlaste se! V pondělí 25. listopadu proběhne od 13 hodin v obchodním domě Forum v Ústí nad Labem casting do soutěže Česká Miss. Loni přes něj prošla Jirkovačka Anna Avakjanová až do finále. A jak prozradila v rozhovoru pro Deník, prý by do toho šla zase!
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Klatovsko – Pekárny a cukrárny na Klatovsku začínají vonět po vánočním cukroví. To se právě v těchto dnech začíná péct. A i když k Vánocům patří každoročně také různé módní trendy v barevnosti ozdob, výzdoby a podobně, u cukroví to neplatí. Na Klatovsku bude na zákazníky čekat klasika. Žádný z pekařů se do experimentů pouštět nebude.
„A v minulosti jsme třeba našli kotrče s Pavlem Syřištěm i v prosinci," dodal chebský mykolog Jiří Pošmura s tím, že sezóna houbařů vlastně zdaleka ještě není u konce. Příroda se už chystá na zimu, ale houbaři se k zimnímu spánku ukládat nemusejí. Mykologové a ostatní nadšenci by neměli z lesů regionu odcházet s prázdnou. Rostou například chutné kotrče.
Klatovsko – Pekárny a cukrárny na Klatovsku začínají vonět po vánočním cukroví. To se právě v těchto dnech začíná péct. A i když k Vánocům patří každoročně také různé módní trendy v barevnosti ozdob, výzdoby a podobně, u cukroví to neplatí. Na Klatovsku bude na zákazníky čekat klasika. Žádný z pekařů se do experimentů pouštět nebude.
Praha /ROZHOVOR, INFOGRAFIKA/ - S blížícími se Vánocemi se obchody začínají plnit adventními kalendáři, čokoládovými kolekcemi a figurkami. Kromě Mikulášů, čertů a andělů se objevuje také Karkulka, Šmoulové nebo Simpsonovi. Je však jedno, do jakého tematického obalu je čokoládová figurka zabalena. Záleží především na tom, z čeho je vyrobena. Pokud převažuje rostlinný tuk, tak to není čokoláda. Právě pro vánoční kolekce se náhražky používají nejčastěji. Jak se nenapálit a vybrat dobrou a kvalitní pochoutku?
Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
Opočno – Čaj ze samovaru, kyjevský dort nebo bubliky. To je pouze malá část toho, co ochutnali návštěvníci sobotního Ruského odpoledne v Opočně. Jak se zrodila akce, která je v Opočně poprvé? Začátek musíme hledat asi tak před rokem.„Ve sboru jsme začaly nacvičovat ruskou píseň od Rachmaninova. Pak jsme si řekly, že by bylo dobré ji někde zazpívat. Takže Ruské odpoledne vlastně vzniklo proto, abychom ji někde využily. Nakonec se nám ale program trochu rozrostl, vzniklo z něho celé odpoledne," usmívají se pořadatelky.
Turnov - Bezmála 200 závodníků včetně trojnásobného olympionika a držitele rekordu ve skoku vysokém Jaroslava Báby se v sobotu na sjezdovce nedaleko Turnova na Semilsku zapojilo do první recesistické soutěže v koulení chleba.
Turnov - Bezmála 200 závodníků včetně trojnásobného olympionika a držitele rekordu ve skoku vysokém Jaroslava Báby se v sobotu na sjezdovce nedaleko Turnova na Semilsku zapojilo do první recesistické soutěže v koulení chleba.
V listopadu se slaví svátek svatého Martina, ke kterému neodmyslitelně patřila a dodnes patří takzvaná Martinská husa. Jak k tomuto svátku vlastně došlo?
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.
Chebsko - „A v minulosti jsme třeba našli kotrče s Pavlem Syřištěm i v prosinci," dodal mykolog Jiří Pošmura s tím, že sezóna houbařů vlastně zdaleka ještě není u konce.