Měl jsem dva favority. Řekomyš africkou, označovanou také jako „pralesní krysa", a oblovku neboli achatinu. Řekomyš africká je mohutný hlodavec; vážit může až téměř deset kilogramů. Oblovky patří k největším suchozemským plžům; některé druhy mívají ulitu dlouhou až třicet centimetrů.
Chrudimsko - Dnes opět připravujeme další jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin.
Stereotypy jsou mnohdy pouze zažité předsudky. Takovou větu nejspíš uslyšíte od občana země, kteří s daným, pravděpodobně také hanlivým, stereotypem nesouhlasí. Ve valné většině případů jsou ale tyto předsudky založeny na větším množství pozorovaných lidí, potažmo objektů, u kterých se později již předpokládaná vlastnost opakuje.
Holašovice - Vlastimil Hošek v Holašovicích provozuje malé zemědělské muzeum Selský dvůr. „Důvodem ke zřízení byla má úcta k těžké práci celých generací předků, kteří zajišťovali výživu svou i národa," říká v rozhovoru pro Českobudějovický deník.
Rakovník /NÁZOR/ - Včera nám ukradli jednu hodinu z víkendu. Já vím, na podzim nám ji zase vrátí. Ale já myslím, že je to zbytečné. Žádná elektřina se kvůli delšímu dni neušetří.
Sázava – Malé derby sehráli fotbalisté benešovského béčka v I. A třídě, skupině B, na hřišti letos trápící se Sázavy. Ač byli na tom před zápasem tabulkově lépe hosté, inkasovali na hřišti soupeře čtyřku, když neudrželi Krále se Švecem, autory dvou branek.
Jičín – Česká republika oslaví 10. výročí členství v Evropské unii. Zavítali jsme na Lepařovo gymnázium a požádali pedagoga Martina Bažanta, jenž na škole učí dějepis a základy společenských věd, a studentku Violu Zikmundovou, která je předsedkyní Studentské rady, o pár názorů k evropské integraci.
Svitavy - /POCTIVÁ KUCHYNĚ/ Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu, které připravujeme s kuchařem Pavlem Míčkem.
Chodov - Je libo švába v těstíčku, nebo radši na přírodno? Šéfkuchař Petr Ocknecht servíroval Chodovským obě varianty. Nevynechal ani cvrčky, sarančata nebo bublaninu s moučnými červy.
Chodov - Je libo švába v těstíčku, nebo radši na přírodno? Šéfkuchař Petr Ocknecht servíroval Chodovským obě varianty. Nevynechal ani cvrčky, sarančata nebo bublaninu s moučnými červy
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
Počepice /ROZHOVOR/ – Kulturista Petr Vaniš má za sebou úspěšný návrat. Po roční pauze vybojoval druhé místo na závodech New Zeland Pro 2014. Krátce po příletu nám jednačtyřicetiletý sympatický sportovec odpověděl na pár otázek ohledně jeho letošního programu.
Žďársko - Hlavně o párky v rohlíku je o velké přestávce zájem v bufetu Základní školy Švermova ve Žďáře nad Sázavou. Nejsou sice úplně podle pravidel zdravé výživy, ale stále jsou podle ředitele školy Jaroslava Ptáčka menším zlem než pytlík přesolených chipsů a k nim energetický nápoj.
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
V jarních měsících má organismus jiné chutě. Kvůli očistě v tomto období tedy upřednostňujte lehké sýry na bázi tvarohu. Čerstvé přírodní sýry jsou lehce stravitelné, podporují trávení, a dávají tělu potřebné živiny. Ale v tu nejchutnější pochoutku se mění až díky chutím a vůním čerstvých jarních bylinek.
Liberec - Futsalový okres opustí do kraje jeho jasný vítěz Zlej Se(n), který kromě dvou plichet všechno vyhrál. Aby ne, když za něj v drtivé většině nastupovali vysoko trénovaní fotbalisté v čele s Dragišou Biničem.
Příjemnými úspěchy hostitelů ze školy Dakol v Petrovicích u Karviné skončil již 16. ročník celostátní konverzační soutěže hotelových škol, kterou petrovická škola pořádala v pátek již 6. rokem v řadě.
Svitavy - /POCTIVÁ KUCHYNĚ/ Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už potřetí připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem.
České Budějovice - Vyhlášená českobudějovická pivnice opakuje gastronomickou akci „Týden šniclů". Milovníci smažených řízků najdou v menu celkem devět druhů populárního pokrmu včetně pravého vídeňského řízku z telecí kýty. Týden začal ve středu a potrvá do neděle 23. března.
Žďár nad Sázavou - Dvě kola před koncem mají play-off na dosah. Druholigoví basketbalisté Žďáru nad Sázavou si své třetí místo v tabulce po základní části mohou na vlastním hřišti už jen sami prohospodařit. Přitom k postupu do semifinále vyřazovací části jim velmi pravděpodobně „stačí" i sobotní duel s vedoucí Mladou Boleslaví a nedělní s šestými Poděbrady prohrát.
České Budějovice - Vyhlášená českobudějovická pivnice opakuje gastronomickou akci „Týden šniclů". Milovníci smažených řízků najdou v menu celkem devět druhů populárního pokrmu včetně pravého vídeňského řízku z telecí kýty. Týden začal ve středu a potrvá do neděle 23. března.