
Konečně! Houby už začaly růst
Ústí nad Labem – Zapomeňte na plahočení lesem s prázdným košem. Houbařská sezona se na Ústecku konečně rozjela. Sice má pár týdnů zpoždění, přesto se v lese krčí mnoho úlovků. Doma tak můžete slíbit, že bude smaženice.
Ústí nad Labem – Zapomeňte na plahočení lesem s prázdným košem. Houbařská sezona se na Ústecku konečně rozjela. Sice má pár týdnů zpoždění, přesto se v lese krčí mnoho úlovků. Doma tak můžete slíbit, že bude smaženice.
Východní Čechy, Pardubice - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: „Nejen v Čechách patří k nejoblíbenějším steakům vepřová krkovice," říká Petr Stupka.
New York - Americký výrobce spotřebního zboží Procter & Gamble se v příštím roce či dvou zbaví více než poloviny značek. Podle generálního ředitele Alana Lafleye to má firmu zjednodušit a urychlit růst tržeb. Procter & Gamble, který je největším světovým výrobcem zboží denní potřeby, k tomu měl podle Lafleye přistoupit už dávno.
Plzeňský kraj - Plzeňský kraj má nejvyšší ceny potravinářských výrobků v republice. Vévodíme u piva, vína, ale také u paprik či brambor.
Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: „Nejen v Čechách patří k nejoblíbenějším steakům vepřová krkovice," říká Petr Stupka.
Znojemsko – Sesbírat z mléka smetanu tak, jako to dělávaly před lety ženy z vlastnoručně nadojeného mléka. Pro většinu obyvatel Znojma, kteří jsou zvyklí nakupovat mléko v supermarketech, věc zcela nevídaná. Ale zřejmě se začalo blýskat na lepší časy. Znojmo má již několik týdnů svůj první mlékomat. Zájemci jej najdou v prodejně sýrů na Velké Michalské ve Znojmě.
Praha – Spotřeba potravin v Česku loni klesla o 1,6 procenta. Lidé kupovali méně především potraviny živočišného původu, u rostlinných produktů spotřeba stagnovala. Hlavním důvodem poklesu bylo snížení kupní síly obyvatelstva. Vyplývá to z odhadu Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) zveřejněného v loňské zprávě o stavu zemědělství, kterou v červenci schválila vláda.
Východní Čechy, Pardubice - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: „Nejen v Čechách patří k nejoblíbenějším steakům vepřová krkovice," říká Petr Stupka.
Domažlice – Osladit si život pár lžičkami medu do čaje nebo na chléb s máslem nebude letos tak jednoduché. Tmavého neboli lesního medu bude letos méně. Výrazně méně.
Žďár nad Sázavou – Ve žďárském zimním stadionu finišují úpravy nového ledu. Technici začali ochlazovat plochu minulý týden. Dva centimetry tlustý led už vyzkoušelo několik prvních bruslařů. „S chlazením jsme začali minulý pátek ráno. V pondělí už byl led tlustý centimetr a půl. Během sezóny je maximální tloušťka ledu pět centimetrů, ale snažíme se ji konstantně držet na třech centimetrech. Pro děti je to už nyní bez problémů, o víkendu už máme na stadionu první kempy učené pro hokejové talenty," řekl strojník zimního stadionu Ladislav Tlustoš.
Rokycany - Čtyřdenní nápor návštěvníků města, který se dá jen těžko porovnávat s jinou akcí v roce, čeká mimo jiné i na místní restaurace. Ty se aktuálnímu dění dokázaly rychle přizpůsobit.
Most – Loupit přijel z Litoměřic do Mostu pětadvacetiletý muž. Jak sám později přiznal policistům, do města pod Hněvínem zavítal s úmyslem krást. Jeho cíl je nicméně trochu kuriózní. V jednom ze supermarketů bleskově strčil do batohu 40 másel.
Strakonice - Další pochoutka, tentokrát z drůbeže
Strakonice - Majitel restaurace Splávek Václav Lukeš prozradí recept na houbovou pochoutku.
České Budějovice – Zahrada Josefa Hanusche se nachází jen pár kroků od Malého jezu v Českých Budějovicích. Ač je jeden z teplejších červencových dnů, řezbář nezahálí. Ve stínu košatého ořešáku stojí u hoblice, jak se odborně říká řezbářskému ponku, a dláto v jeho zručných rukou ukrajuje hobliny z lipového špalku.
Praha - Zdražení potravin během posledního roku pocítilo 96 procent nakupujících v Česku. Nejvíce podle nich zdražily mléčné výrobky a maso. Vyplývá to z průzkumu portálu Kupi.cz, který srovnává ceny v obchodních řetězcích. Nejvíce lidé vnímají zdražení u mléčných výrobků, uvedlo bezmála devět z deseti uživatelů serveru.
K letnímu grilování a posezení s přáteli přináší gastronomický specialista Petr Stupka jeden z jeho nejoblíbenějších kulinářských triků.
Písek – Valijah Klásová z Písku si splnila sen. Napsala knížku Mango, láska a kari. Původně chtěla sepsat jen kuchařku s recepty indických a pákistánských jídel. „Nakonec vzniklo něco trochu jiného – příběh, který je recepty pouze proložen," říká v rozhovoru Valijah Klásová.
Východní Čechy - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: K letnímu grilování a posezení s přáteli přináší gastronomický specialista Petr Stupka jeden z jeho nejoblíbenějších kulinářských triků.
Všemina - /REPORTÁŽ/ Na palouku uprostřed lesů se mezi několika staveními prohánějí čtyři psi. V dálce se rýsuje pravé indiánské týpí. Přes cestu přebíhají kozy, které byly právě podojeny. Jedinými zvuky, které protínají všudypřítomný klid, jsou šustění listů a dusot koňských kopyt.
Pardubice - K letnímu grilování a posezení s přáteli přináší gastronomický specialista Petr Stupka jeden z jeho nejoblíbenějších kulinářských triků.
Hrádek - Fotbalisté TJ Hrádek uspořádali II. ročník turnaje starších pánů. Dorazilo šest mužstev
Pavlov – Voda, slunce, bojové pokřiky a tisíce dragonů s pádly v rukou. To je Pálavský festival dračích lodí. Na novomlýnských jezerech pod Pavlovem se letos konal už poosmé a přilákal padesát posádek, tedy tisícovku pádlujících závodníků.
Východní Čechy - Pří cestách po různých částech republiky a regionů jsem nikdy neodmítla nějakou tu místní specialitu. Dokonce jsem ji i vyhledávala. Když jsem pak přišla z „kraje" do Podkrkonoší, moje obliba o místní pochoutky se rozšířila o Úpický řízek, jinak také nazývaný Úpické žrádlo či Pavlišovský řízek.
Liberec - Fotbalová I. B třída/ Tatran Bílý Kostel postoupil loni ze 2. místa z okresního přeboru a nyní je v I. A třídě!
Jičín – Béda Doležel je nejen úspěšný houbař, ale také výborný kuchař. Dnes nám poskytl několik svých receptů na houbové omáčky.
Východní Čechy - Letní kaleidoskop regionálních Deníků nahlíží do kuchyně. Tentokrát čtenáře zavádí do mykologické poradny, či přibližuje některé recepty z hub.
Východní Čechy - Letní kaleidoskop regionálních Deníků nahlíží do kuchyně. Tentokrát čtenáře zavádí do mykologické poradny, či přibližuje některé recepty z hub.
Východní Čechy - Pří cestách po různých částech republiky a regionů jsem nikdy neodmítla nějakou tu místní specialitu. Dokonce jsem ji i vyhledávala. Když jsem pak přišla z „kraje" do Podkrkonoší, moje obliba o místní pochoutky se rozšířila o Úpický řízek, jinak také nazývaný Úpické žrádlo či Pavlišovský řízek.
Východní Čechy - Pří cestách po různých částech republiky a regionů jsem nikdy neodmítla nějakou tu místní specialitu. Dokonce jsem ji i vyhledávala. Když jsem pak přišla z „kraje" do Podkrkonoší, moje obliba o místní pochoutky se rozšířila o Úpický řízek, jinak také nazývaný Úpické žrádlo či Pavlišovský řízek.
Je až zarážející, jak se společnost bojí poukázat na něčí chybu. Jak je těžké pojmenovat problém. Jako by každý měl máslo na hlavě, jako by byl každý v něčem namočený.
Opava - Pokud byste s trochou nadsázky chtěli okusit slezské nebe, nemusíte jít daleko. Stačí jen ochutnat takto nazvaný pokrm. Jeho recept najdete v Regionální kuchařce Opavského Slezska 2014, která by měla být k dostání letos v srpnu v Městském informačním středisku pod Hláskou a v některých restauracích.
Břevnov - Že tato temperamentní mladá dáma byla někdy zavřená v kanceláři? To se mi nechce věřit už po pár vteřinách, kdy vcházím do Cukrárny Pod Marjánkou. „Ale ano, ještě před pár lety jsem byla kancelářská krysa. Pak jsem ale onemocněla…"
Východní Čechy, Jičín - Se zkušeným houbařem Béďou Doležalem si uvážeme zástěru a pustíme se do přípravy houbových polévek.
Východní Čechy, Jičín - Se zkušeným houbařem Béďou Doležalem si uvážeme zástěru a pustíme se do přípravy houbových polévek.
Východní Čechy, Jičín - Se zkušeným houbařem Béďou Doležalem si uvážeme zástěru a pustíme se do přípravy houbových polévek.
Náchod - Při rekonstrukci náchodského nádraží byla nalezena pískovcová deska s otisky bot.
Náchod - Při rekonstrukci náchodského nádraží byla nalezena pískovcová deska s otisky bot. Důkladné bádání zodpovědělo otázku, jaký velikán mohl tyto stopy zanechat. Byl to Jára Cimrman, který na své výpravě na severní pól procházel Náchodem. Zde na nádraží čekal se svou polární družinou na vlakový spoj do Polska, kterého se nedočkal.
Ústí nad Labem - Výstava ke 100. výročí sarajevského atentátu přibližuje život Ústečanů před válkou i po ní. Poznamenala každého.
Brno /ANKETA/ – Jaké bylo poslední jídlo Františka Ferdinanda d'Este? Rozhodně to nebylo vejce v rosolu, pstruh na másle, ani rýžový nákyp. K tomuto menu, které na 28. června 1914 připravili kuchaři v Sarajevu, už totiž následník trůnu se svou chotí neusedli. Zemřeli rukou atentátníka Gavrilo Principa. Po sto letech kuchaři vaří desetichodové menu znova. Hostům ho nabízejí v restauraci Forhaus v Pekařské ulici.
Praha /ROZHOVOR/ - Nová moderátorská dvojice, kterou tvoří Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová a desetibojař Roman Šebrle, se ve zprávách televize Prima objeví poprvé v neděli 29. června.
Brno /ANKETA/ – Jaké bylo poslední jídlo Františka Ferdinanda d'Este? Rozhodně to nebylo vejce v rosolu, pstruh na másle, ani rýžový nákyp. K tomuto menu, které na 28. června 1914 připravili kuchaři v Sarajevu, už totiž následník trůnu se svou chotí neusedli. Zemřeli rukou atentátníka Gavrilo Principa. Po sto letech kuchaři vaří desetichodové menu znova. Hostům ho nabízejí v restauraci Forhaus v Pekařské ulici.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou připravil seriál Vaříme s deníkem.
Východní Čechy - Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení.
Východní Čechy - Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení. Jedna zakazuje tuky, druhá zase jíst po páté hodině večer. Diet je opravdu hodně.
Východní Čechy - Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení. Jedna zakazuje tuky, druhá zase jíst po páté hodině večer. Diet je opravdu hodně.
Východní Čechy – Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení. Jedna zakazuje tuky, druhá zase jíst po páté hodině večer. Diet je opravdu hodně. V rámci hubnutí s Deníkem je však jedna dieta velmi oblíbená a často doporučovaná. Omezuje však veškeré sacharidy a lidé se často ptají: „Co máme a co nemáme jíst?"
Východní Čechy - Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení.
V sousedním Polsku hrozí pád vlády kvůli zveřejnění kompromitujících odposlechů. V prekérní situaci jsou ministři vnitra a zahraničí. Jeden je podezřelý z intriky proti ministru financí výměnou za pomoc guvernéra s financováním vládního deficitu, druhý pak měl prostořece lámat hůl nad polsko-americkými vztahy. Pravost odposlechů zatím není potvrzena, novináři tají zdroj, ale ministr nepopřel, že zveřejněné výroky pronesl.
Plzeňský kraj - Z krajského přeboru do divize postupují Klatovy, které uzavřely sezonu na třetím místě tabulky.