Odstartovaly dva grantové programy
Hranice - Hned dva grantové programy odstartovaly v březnu na Hranicku. Oba má pod patronátem Region Hranicko. Jeden je zaměřen na neziskové organizace, druhý nabízí podporu ve sféře státní i soukromé.
Hranice - Hned dva grantové programy odstartovaly v březnu na Hranicku. Oba má pod patronátem Region Hranicko. Jeden je zaměřen na neziskové organizace, druhý nabízí podporu ve sféře státní i soukromé.
Polívka je grunt a maso špunt - hlásal nad kachlovými kamny můj domácí své kuchařské evangelium - Žádná ženská neuvaří tak lahodnou menáž jako chlap. Ehe! - a podával mi kouřící naběračkou ochutnat vonící vzorek masa a brambor.
Cizkrajov - Policisté dopadli dvojici pachatelů, kteří mají na svědomí dvě únorová vloupání v obci na Dačicku.
Hlučín - Reminiscence. Tak zní soubor vyprávění o lidových zvycích na Hlučínsku, které sepsala regionální lidová básnířka a spisovatelka Jana Schlossarková. My vám dnes přinášíme druhý díl. Pokračování budeme pravidelně přinášet několik dalších pondělků. Dnes si přečtete část povídky Na Dluhejvši.
Východní Čechy - Rybáři už loví kapry na velikonoční stůl, tedy spíše na předvelikonoční. Kaprů se kromě Vánoc nejvíce prodá právě v období velikonočním. Dnes zřejmě ti, co si na jaře koupí kapra, nepomyslí na to, že jde o postní jídlo. Spíše argumentují dobrými dietetickými vlastnostmi rybího masa nebo si vzpomenou na tradici.
Vyškov - Zeptali jsme se vás: "Vadí vám, když prodavači berou maso holýma rukama?"
Vyškov - /DISKUTUJTE/ Téměř každého někdy přepadne chuť na tlačenku, škvarky nebo třeba trvanlivý salám. Jenže pokud si tyto pochoutky hodlá koupit téměř v kterékoliv masně v centru Vyškova, hrozí, že ho zase pěkně rychle přejde, nebo se dokonce stane zapřisáhlým vegetariánem.
Co znamená vařit zdravě? Zbavit se všech jídel, které máte tak rádi? Ne! Odborníci upozorňují: odstranit z kuchyně veškeré maso a tuky není správné. Postačí, když změníte špatné návyky.
Jedovnice - Knižní jarmark doplní veletrh regionálních produktů se značkou MAS. Lidé ochutnají například pštrosí speciality.
Hodonín – Vážné trhliny doznalo přátelství dvou mužů poté, co jeden druhému prodal půjčený opékač masa.
Holešovice- V La Fabrice proběhne o víkendu soutěžní festival heslem Mladý maso má svou cenu.
Praha - Mladí umělci se setkají pod heslem Mladý maso má svou cenu.
Červený Kostelec - Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí budou v nejbližších pěti letech pomáhat občanům s finančním krytím nákupu zařízení na ekologické vytápění, při výměně oken či zateplování domů.
Valtrovice - Ojedinělý případ spáchání trestného činu poškozování cizí věci prošetřují policisté ze Znojemska. V noci ze soboty na neděli totiž zatím neznámý pachatel usmrtil krávu na farmě ve Valtrovicích a odřezal z ní kusy masa. Šlo přitom o březí krávu.
Valtrovice - Ojedinělý případ spáchání trestného činu poškozování cizí věci prošetřují policisté ze Znojemska.
Valtrovice - /AKTUALIZOVÁNO/ Na valtrovické farmě někdo zabil březí krávu. Odřezal z ní třicet kilo masa. Policisté nyní po pachateli pátrají.
Hranicko - Hned dvě dobré zprávy ohlašuje v těchto dnech místní akční skupina (MAS) Rozvojové partnerství Regionu Hranicko.
Praha, Strakonice - Celorepublikovou stávku před Ministerstvem zemědělství v Prazepodpořilo na osmdesát farmářů ze Strakonicka.
Praha - Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce nejsou podobné případy v metropoli ojedinělé, nejčastěji na zákazníky čeká zkažená zelenina.
Zatímco dříve vydrželo mleté maso nebo ryby v běžné lednici čerstvé jen jediný den, moderní typy je udrží svěží a chutné až čtyři dny. Stačí jen vědět, kam kterou potravinu uložit.
Uherské Hradiště - Jen několik dnů stačilo uherskohradišťským ochráncům zákona k vypátrání zlodějů masa. Surovina se „ztrácela“ v období mezi 28. únorem a 2. březnem z provozovny soukromé firmy v Uherském Hradišti.
Tachovsko - Redaktor Miloš Němec o financování památek
Praha - Stavy vepřového dobytka klesly v Česku meziročně o dvacet procent. Důvodem jsou nízké výkupní ceny. Na oblibě získává kuřecí a skopové maso.
Uherské Hradiště - Maso se ztratilo z prostoru soukromé společnosti v Uherském Hradišti. Zloděj si „přivlastnil“ celkem 210 kilogramů suroviny. Na loupežnou výpravu vyrazil v pondělí 2. března.
Bělov - /FOTOGALERIE, VIDEO/ Na stolech nachystané malé štamprlky a archy pro hodnocení vzorků alkoholu s tužkami k zapisování. Tlačenka, klobásy, sýr, okurky, pečené a vařené maso, aby bylo čím alkohol projídat. A hlavně: osmdesát lahví se slivovicí, označených jen startovním číslem. Tak byl připravený prostor restaurace v Bělově na Otrokovicku, kde se v sobotu konal tradiční košt slivovice.
Bílovice - Majitele domu v Bílovicích probudil oheň. Rodina přiznala, že požár vznikl z nedbalosti - od ohně od masa z udírny vzplálo další dřevo.
Praha - Sdružení obrany spotřebitelů, o.s. /SOS/ dalo před několika týdny podnět Státní zemědělské a potravinářské inspekci.
Strakonicko - Zemědělci už toho mají dost. "Jsme jen krůček před likvidací chovů nebo vyléváním mléka do kanálů," prohlašují. Za cenu, za jakou mléko a maso vyrobí, ho totiž ani neprodají.
Hradec Králové - V restaurantu Kotěra, kde hygienici počátkem února objevili maso s prošlým datem použitelnosti a potraviny neznámého původu, se ze starého masa vařilo běžně. Tvrdí to bývalý zdejší kuchař, který hygieniky do restaurace poslal.
Ostrava - Policisté již vědí, kdo v první polovině února letošního roku ukradl v ostravské zoologické zahradě bezmála půl tuny masa uloženého v chladicím boxu.
Ostrava - Policisté již vědí, kdo vprvní polovině února letošního roku ukradl vostravské zoologické zahradě bezmála půl tuny masa uloženého vchladicím boxu. Jednalo se opotravu určenou zvířatům. Kriminalisté nyní zjistili, že pachatelem je muž, který před časem vzoo pracoval jako řezník.
Ostrava - Policisté již vědí, kdo vprvní polovině února letošního roku ukradl vostravské zoologické zahradě bezmála půl tuny masa uloženého vchladicím boxu. Jednalo se opotravu určenou zvířatům. Kriminalisté nyní zjistili, že pachatelem je muž, který před časem vzoo pracoval jako řezník.
Hradec Králové - V restaurantu Kotěra, kde hygienici počátkem února objevili maso s prošlým datem použitelnosti a potraviny neznámého původu, se ze starého masa vařilo běžně. Tvrdí to bývalý zdejší kuchař, který hygieniky do restaurace poslal.
Olomouc - Nejčastější potravou zvířat v olomoucké zoo je ovoce a zelenina. Loni jí zvířata zkonzumovala za více jak milion korun. Další příčky pak patří masu nebo obilovinám.
Sokolovsko — Zda finanční prostředky region získá, má být jasné ještě letos v dubnu.
Jablonecko - Cenové srovnání, které jsme učinili v obchodech na Jablonecku.
Sokolov - Zástupci místní akční skupiny očekávají dotaci z Evropské Unie
Kolínsko - Polabí, známé svým přívlastkem úrodné, bude mít svou regionální značku garantující zejména místní původ výrobku - vazbu na Polabí, ale také jeho kvalitu, tradiční ruční technologii výroby z místních surovin a šetrnost k životnímu prostředí. Výrobky a produkty pocházející z regionu Polabí se mohou ucházet o značku POLABÍ – regionální produkt®.
Brno - Na rohu náměstí Svobody a Rašínovy ulice nechal první porevoluční řezník v Brně vysadit originální reklamu, betonovou hlavu býka.
Hradec Králové - Likvidace téměř třiceti kilo prošlého masa a hrozba až dvoumilionové pokuty pro provozovatele. Tak skončila pondělní kontrola hygieniků v restaurantu Kotěra sídlícím v památkově chráněném Okresním domě.
Hradec Králové - Likvidace téměř třiceti kilo prošlého masa a hrozba až dvoumilionové pokuty pro provozovatele. Tak skončila pondělní kontrola hygieniků v restaurantu Kotěra sídlícím v památkově chráněném Okresním domě.
Hradec Králové - Likvidace téměř třiceti kilo prošlého masa a hrozba až dvoumilionové pokuty pro provozovatele. Tak skončila pondělní kontrola hygieniků v restaurantu Kotěra sídlícím v památkově chráněném Okresním domě.
Konojedy - Rudolf Kroupa opanoval sobotní turnaj ve stolním tenisu v Konojedech. Po celou dobu klání nepoznal hořkost porážky a zaslouženě zvítězil.
Lhotka/ Už po zaparkování vozu na návsi jsem slyšela jak se z nedaleké hospůdky ozývá hlahol a také byla cítit vůně vařené zeleniny a masa.
Praha - Produkce masa v Česku klesá. Naopak stále více dovážíme. Zvláště to platí u vepřového, kterého se vloni dovezlo asi o 16 tisíc tun více než v roce 2007. Potvrzují to aktuální čísla Českého statistického úřadu a odborníci jedním dechem dodávají, že polovina jsou méně kvalitní ořezy.
Hradec Králové - Ve 4. čtvrtletí 2008 se výroba masa celkem snížila meziročně o 11,0 % vlivem výrazného poklesu výroby vepřového a drůbežího masa. Nákup mléka se snížil meziročně o 2,3 %. (ZPRÁVA ČSÚ)
Zlínský kraj - Sekáček na maso, kovová forma na lízátka a nebo vidlička. Tyto předměty, které jsou součástí našeho každodenního života a nebo je používáme při práci, se už staly isoučástí násilných trestných činů, dokonce ivražd. Poslední takový případ, se stal vnoci zúterý 20.ledna na středu 21.ledna vBrumově-Bylnici. Jednapadesátiletý muž zaútočil asi na pětadvacetiletého mladíka se sekyrkou vruce. Ten jeho útok naštěstí přežil.
Zlínský kraj - Sekáček na maso, kovová forma na lízátka anebo vidlička. Tyto předměty, které jsou součástí našeho každodenního života anebo je používáme při práci, se už staly i součástí násilných trestných činů, dokonce i vražd.
Sezimovo Ústí - Kdo získá srdce spanilé princezny Julie Kovářové?
Liberec - Špatná úroveň jídel a surovin, symbolická gramáž masa či omáčky bez chuti. Toto a další věci vylíčil nedávno na účet jídel v menzách v otevřeném dopise řediteli Kolejí a menz zaměstnanec Technické univerzity v Liberci (TUL) Zbyněk Koldovský.