
Ukradl peníze a maso
Pardubice - Zloděj se vloupal do výrobny lahůdek. Odtud si odnesl peníze a šedesát kilo dušené šunky!
Pardubice - Zloděj se vloupal do výrobny lahůdek. Odtud si odnesl peníze a šedesát kilo dušené šunky!
Jindřichohradecko – Supermarkety ohrožují včetně drobných obchodníků i provozovatele tradičních masen a řeznictví.
Jindřichohradecko – Supermarkety ohrožují včetně drobných obchodníků i provozovatele tradičních masen a řeznictví.
Brno - Některé restaurace se z výsledků testu poučily. Jedna poslala kuchaře na školení, jak připravovat dezerty, další upravily jídelní lístky.
Třebíč – Poušov – Na 160 metráků vánočních ryb letos přichystala pro zákazníky Rybí líheň Poušov, s.r.o. v Třebíči, největší svého druhu v dřívějším komunistickém Jihomoravském kraji. Jde o hospodářství Moravského rybářského svazu.
Olomouc – Smažený kapr o Štědrém večeru zavoní ve většině domácnosti. Ale co jindy v roce? Česká ryba bohužel zaostává. Na českém kapříkovi si tak paradoxně pochutnávají v přímořských zemích, kam je tuzemští rybáři vyvážejí.
Ústí nad Labem /NOVÉ HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/– Vítězem čtvrtého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem Guláš bez míchání.
Polička - Masokombinát podepsal se společností Makro smlouvu o vytvoření nové platformy pro zpracování masa.
Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Jídelní lístek obsahuje všechny druhy masa, nechybí v něm ani specialita z jehněčího.
Litoměřice – Dobrou zprávu pro všechny spotřebitele asijských pochoutek z Litoměřic přinesli ve středu pracovníci litoměřického pracoviště Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje (KHS ÚK). Při kontrole vietnamských bister nebylo zjištěno, že by zde připravované pokrmy měly co do činění s vepřovým masem, pocházejícím z nelegální porážky prasat v Lovosicích.
Bezděčín - Při domácí zabijačce je platná každá ruka. Nikdo nezahálel a všichni měli práce nad hlavu. Za odměnu jsme dostali výslužku
Nová Ves – Celkem pět kusů uhynulé srnčí zvěře bylo myslivci postupně nalezeno v okolí obce Nová Ves na Velkobítešsku. Pytlák na území honitby Borovina-Vidonín před asi dvěma týdny postřílel nejen tři dospělá zvířata, ale i dvě zhruba roční srnčata.
Vrchlabí– Místní akční skupina Krkonoše vyhlásila vsouladu se Strategickým plánem Leader a Programem rozvoje venkova výzvu kpředkládání projektů.
Šaratice /VIDEO, FOTOGALERIE, REPORTÁŽ, AKTUALIZOVÁNO/ - Vedení Šaratic připomenulo atmosféru vesnických zabijaček
Lovosice /FOTOGALERIE/ - Nelegální porážku prasat a nepovolenou výrobnu v bývalém areálu zahradnictví v Lovosicích přišli zkontrolovat ve čtvrtek pracovníci Veterinární správy z Litoměřic.
Ústí nad Labem /FOTO,HLASOVÁNÍ UKONČÍME V 11.00/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Marie Šímová s receptem „Kuře s hlívou ústřičnou“.
Amsterdam – Už za pár let budou v obchodech možná běžně k dostání párky a jiné pochutiny vyrobené z umělého vepřového masa.
Třeština - Tři letní duby a patnáct javorů vysadili podél cest v třeštinské osadě Háj členové Místní akční skupiny (MAS) Mohelnicko spolu se zaměstnanci obce a členy jezdeckého oddílu, který má na Háji svůj areál.
Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.
Ústí nad Labem /FOTO, HLASOVÁNÍ DO 12.00/ – Vítězem druhého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem „Kuřecí játra se šťávičkou“. Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Rybí polévka, bramborový salát a obalovaný kapr – to je tradiční představa svátečního štědrovečerního menu. Slavnostní stůl si žádá slavnostní pokrm. Možností je ale více.
Prachatice – Další nová rubrika Prachatického deníku našim čtenářům pomůže třeba s nedělním obědem.
Ústecký kraj – Podle krajského hygienika Josefa Trmala z ústecké hygienické stanice se objevuje v Ústeckém kraji zatím naštěstí jen velmi málo pacientů s trichinelózou.
Praha - Zakáz mísení masa a mléka, používání vysvěceného košer nádobí či možnost modlitby v synagoze. Takový režim panuje v upraveném čtyřhvězdičkovém hotelu v Žitné ulici.
Jilemnice – Další statisíce korun na realizaci drobnějších projektů mohou získat obce, spolky i podnikatelé působící v jilemnickém regionu.
Olomouc – Zvěřinu v těchto dnech nabízí snad každá druhá restaurace. Odkud pochází maso, které zavoní hostům na talíři, a je po zdravotní stránce v pořádku? Hygienici a veterináři právě ukončili takové kontrolní tažení po restauracích v celém Olomouckém kraji.
Sokolovsko – I na ty nejmenší obce v regionu se dostalo při schvalování žádostí o dotace z takzvaného velkého Leanderu.
Jeseník /FOTOGALERIE/ – Správně rozbourat maso, připravit klobásky, tlačenky i jitrnice. Upéct chleba, housky, vánočku nebo vyrobit dort a zákusky už umí učni a jejich učitelé z mexického města Monterey, kteří jsou na dvou a půl měsíční stáži na Potravinářském učilišti v Jeseníku.
Krnov – Víkendové dny 7. a 8. listopadu přinesly až nezvyklý klid pro sloužící hasiče. Pouze neopatrnost domácího kuchtíka zalarmovala hned několik jednotek k zásahu.
Jižní Morava - O necelých deset procent méně skotu a prasat porazili jihomoravští zemědělci v období od ledna do září roku 2009.
Jižní Morava - O necelých deset procent méně skotu a prasat porazili jihomoravští zemědělci v období od ledna do září roku 2009. Zatímco loni v této době vyprodukovali chovatelé víc jak šestatřicet tisíc tun masa, letos to bylo v uvedeném období dvaatřicet tisíc osm set tun vepřového, jehněčího a hovězího.
Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/– Medvěd Umca zbrněnské zoo se ve čtvrtek před polednem vydal na cestu do Bratislavy. Zoologům se ho do přepravní klece nepodařilo nalákat na maso, museli ho proto na chvíli uspat. Do Bratislavy Umca dorazil kolem půl druhé odpoledne.
Dvaapadesátiletý Miroslav měl k dobrému jídlu vždycky dobrý vztah. Jak by ne, když byl vyhlášeným kuchařem na jednom moravském zámečku. Občasné otoky a bolesti kloubů na nohou a později i na palcích rukou se snažil ignorovat. Vůbec netušil, že by se mohlo jednat o záludnou dnu.
Kbel – Redaktor Deníku Ludvík Pouza si při vepřových hodech ve Kbelu na hranicích Klatovska a Plzeňska mimo jiné vyzkoušel i výrobu jitrnic
Žďár nad Sázavou - Venku se citelně ochladilo a o hřejivých slunečních paprscích už si můžeme nechat jen zdát. Páni tvorstva obléknou zimní bundy a rostliny a zvířata se budou snažit vypořádat se se zimou každý po svém.
Znojmo /SERIÁL/ - Dlouhou historii má řeznictví na Masarykově náměstí ve Znojmě. Pamětníci vědí, že už v době druhé světové války se pro maso chodilo k Lázničkovi.
Opava - Upřednostňujete při koupi masa, mléka a dalších potravin bioprodukty? Tuto otázku jsme položili náhodně vytipovaným občanům okresu Opava.
Brno /FOTOGALERIE/ - Prskající pánvi Vesuv chyběla sůl, omáčka Gladiátorova meče byla stejná jako u masa po zahradnicku, nabízeného v levném menu
Strakonice - Se zcela novou báchorkou přišel podvodník na Strakonicku. Důchodce se nechal nalákat na vidinu masa ze zabijačky a přišel o své úspory.
Jste otrávení a totálně vyšťaveni ze sychravého počasí? Chcete si naložit pořádnou dávku slunce? Ještě než zvednete kotvy a vyrazíte do cizích krajů, seznamte se s riziky, které by vás mohly zaskočit. Rozhodně nepodceňte ani očkování a do zavazadla přibalte dobře vybavenou lékárničku.
Vejprty - Horským Vejprtům byla schválena nová dotace ve výši dva miliony korun a to sdružením MAS (Sdružení západní Krušnohoří) z „Programu rozvoje venkova“.
Brno /FOTOGALERIE/ - Kuchyni vládne indický šéfkuchař, jídelní lístek tedy nabízí kuřecí, jehněčí a rybí maso. Dvě strany jídelníčku zabírají vegetariánská jídla.
Chlumec nad Cidlinou - Nová bourárna masa, sklady a chladicí boxy i výrobna masných produktů vzniká v chlumeckém areálu Střední školy technické a řemeslné Nový Bydžov.
Pardubice - Při ochutnávce jídel si přišli na své jak milovníci sladkého, tak masa. Výstavou prošly během tří dnů tisíce lidí
Východní Čechy - Všežravé divoké prase je největší konkurent člověka, říkají odborníci.
Chov pštrosa, obřího ptáka, který nelétá, zato je obdařen schopnostmi sprintérskými, se rozmohl kvůli ženám. Nikoli hospodyňkám, nýbrž parádnicím, které své účesy zdobily pštrosími péry. Že pštros může nabídnout i výtečné maso, to objevilo až dvacáté století.
Polabí - Na zámku Kačina byly slavnostně předány certifikáty třem úspěšným žadatelům o značku Polabí regionální produkt.
Východní Čechy - Všežravé divoké prase je největší konkurent člověka, říkají odborníci. Přemnožilo se a myslivci musí jeho výskyt regulovat odstřelem
Plzeň - Smažený vepřový řízek vyrobený z deseti dekagramů syrového masa, který si dáte v restauraci, by měl podle inspektorů České obchodní inspekce (ČOI) v hotovém stavu vážit asi dvanáct dekagramů.
Sloup - Jedenáct miliónů zEvropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova bude ve čtvrtek ve Sloupu rozdělovat Místní akční skupina MAS Moravský kras. Oevropské peníze požádalo čtyřiadvacet obcí a spolků. Dostanou je jen někteří.