Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Zákazníci: Proč máme kupovat maso z divného auta?

Jižní Morava /FOTOGALERIE/ - Pepíčkovo řeznictví a uzenářství vozí maso zákazníkům v obyčejné dodávce. Zboží není uvnitř skladované při správné teplotě, prodavač navíc odmítá vydat účtenku.

Špatné žně mohou zapřičinit zdražení pečiva i masa

Zlínský kraj – Letošní rozmary počasí připravily nejednu krušnou chvilku snad již každému. Včelaři naříkali nad nedostatkem medu, majitelé kempů nad menší obsazeností svých zařízení, hasiči se zapotili při likvidaci povodní.

V jídle vsázím na jistotu, říká Petr Větrovský

Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.

Vaříme s Deníkem: Maso na houbách s nivou

Jižní Čechy - Tentokrát si můžete vyzkoušet a vychutnat maso na houbách s nivou. Recept, který zaslala Zlatuše Průšová z Křemže, obohatil ve středu polední menu restaurace Life is Dream v Českých Budějovicích.

HLASUJTE: Vařili jsme králičí medajlonky. Měly úspěch

Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Eva Bečvářová s receptem na Králičí medajlonky.

Ženám zpívali fanoušci baníkovský chorál

Ostrava- Kdov nedělidorazil do Ludgeřovic na domácí ligovou premiéru fotbalistek Baníku Ostrava, užil si parádní odpoledne plné skvělé zábavy. Sluníčko, vůně párků, grilovaného masa, dobré pivo a mnoho zábavných pokřiků a hlášek. Utkání s pražskou Slavií se neslo v pohodovém duchu. Že se prohrálo 0:7? To nikoho až tolik nermoutilo.

Vypáčil okno a ukradl i šlehač a maso z lednice

Lipník nad Bečvou – Mobil, šlehač, ale také vepřové maso si odnesl z domu v Lipníku nad Bečvou neznámý zloděj. Do rodinného domu se vloupal v sobotu večer po vypáčení okna v přízemí.

FOTOGALERIE: V Krupé závodili o starostův pohár

Krupá - Motocrossový areál vKrupé u Kostelce se vsobotu odpoledne naplnil více než osmdesáti závodníky a motocykly všemožných kubatur. Jezdci se utkali vtřetím závodě o pohár starosty Krupé, Jaroslava Boumy.

Workshop Štkaní zakončí akce všech účastníků

Mikulov - Modely, sochy, divadelní představení, obrazy, koncerty i autorské čtení. Závěrečná akce workshopu Štkaní se koná na mikulovském Náměstí a v okolí ve středu odpoledne. A tamní obyvatelé i turisté se mají na co těšit.

Babička má ráda maso a pivo

Tachov – Marie Černá, která bydlí v penzionu v Tachově, oslavila krásné narozeniny, a to rovných jednadevadesát let.

Miroslav Mahdalík: Na Slovácku je u řezníků konkurence korektní

Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Letos sedmdesátiletý Miroslav Mahdalík dokázal v posledních dvou desetiletích ujít se svojí uzenářskou firmou VOMA v Uherském Brodě pořádný kus cesty. O tom, že jde v podnikání správným směrem svědčí celá řada ocenění, která během svého putování získal.

Mlsné jazýčky poroty potěšil guláš z Jabloňan

Doubravice /FOTOGALERIE/ – Hned na patnácti různých guláších si smlsli návštěvníci sokolského hřiště v Doubravici. Z rozžhavených kotlíků stoupal kouř i lákavá vůně. Sobota se tam nesla ve znamení šestého ročníku soutěže o nejlepší guláš.

Sousedi zavedou bemasý den?

Linec – Městská rada v hornorakouském Pergu se bude v úterý zabývat na zvláštním zasedání návrhem žen z lidové strany na zavedení bezmasého dne ve městě.

Boskovice 2010: pot tekl v rytmu hudby

Boskovice /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ – V rozpálených letních dnech se na festival Boskovice 2010 vydaly čtyři tisíce návštěvníků. I letos zaplnily celé město.

KAM O VÍKENDU: Deník přináší pozvánku

Chrudimsko - /DOPLNĚNY DALŠÍ AKCE/ Nevíte co s volným a navíc prodlouženým víkendem? Hledáte zábavu pro sebe nebo rodinu? Vyberte si z nabídky akcí, které jsou o tomto víkendu připraveny v našem regionu.

Brněnští vědci: Dejte si bažanta

Brno – Obohatit si jídelníček kuřecím masem? Podle studie brněnských vědců by vyznavači zdravého životního stylu měli volit jídla z úplně jiného opeřence. Lidskému tělu mnohem víc prospěje menu z bažanta.

Pozor na nakažené zaječí maso!

Tularémie, zaječí nemoc je na Teplicku. Co hůř, kromě lesa na ni můžete narazit i v restauracích a to v případě, že by kuchař přijal zvěřinu tzv. z ulice – bez předchozí veterinární kontroly.

Brněnští vědci: Dejte si bažanta

Brno – Obohatit si jídelníček kuřecím masem? Podle studie brněnských vědců by vyznavači zdravého životního stylu měli volit jídla z úplně jiného opeřence. Lidskému tělu mnohem víc prospěje menu z bažanta.

V Krásné Hoře bude festival středočeského venkova

Krásná Hora - Už tento čtvrtek v 9 hodin začne v Krásné Hoře nad Vltavou druhý ročník festivalu středočeského venkova. Akce je setkáním členů Spolku pro obnovu venkova Středočeského kraje, jeho partnerů, MAS ze Středočeského kraje, partnerských organizací i jednotlivců, kteří se podílí na rozvoji středočeského venkova.

Zapomeňte na ovoce, na trh míří vodka s příchutí masa

Wasilla (Aljaška) - Připravte své chuťové pohárky na koktejly pro masožravce. Právě pro ně uvedla na trh americká výrobna lihovin Alaska Distillery ve městě Wasilla vodku s příchutí uzeného lososa. Učinila tak zhruba rok poté, co lihopalna Black Rock Spirits sídlící v Seattlu představila svou šunkovou vodku, píše dnes agentura AP.

František Pořádek rád vzpomíná na mládí ve Svojnici

Svojnice – Už sedmdesát osm let žije v malé části Strunkovic zvané Svojnice František Pořádek. Narodil se přímo v chalupě, kde žije se svou ženou i dnes. Jak řekl, manželku si našel přes dvě vesnice, což bylo na svou dobu daleko a jak jinak, byla to láska na první pohled. Na svém oblíbeném místě před domem vypráví nejen o svém dětství, ale také o jinošských letech.

ANKETA: Pozor, na nakažené zaječí maso

Teplicko – Tularémie, zaječí nemoc je na Teplicku. Co hůř, kromě lesa na ni můžete narazit i v restauracích a to v případě, že by kuchař přijal zvěřinu tzv. z ulice – bez předchozí veterinární kontroly.