Praha - Chovatelům svitla šance, že budou moci porážet ve svých hospodářstvích skot mladší dvou let a jelenovitou zvěř z faremního chovu. Tato zvířata musí v současné kvůli porážce putovat na jatka. Farmáři je také mohli usmrcovat u sebe jen tehdy, pokud šlo o maso pro jejich domácí spotřebu.
Východní Čechy - Před dvaadvaceti lety jsme pohrdali vším, co bylo české, a nemohli jsme se nabažit zboží, zejména potravinářského, které mělo cokoli společného se západním světem.
Východní Čechy - Před dvaadvaceti lety jsme pohrdali vším, co bylo české, a nemohli jsme se nabažit zboží, zejména potravinářského, které mělo cokoli společného se západním světem.
Rouské – V kotli se vaří kůže a vnitřnosti na tlačenku, v hrnci voní mozeček s vejci a na pracovním stole mistr řezník odkrajuje maso na uzení a špek na škvaření. Snad každý už si pochutnával na báječném ovaru s hořčicí a křenem.
Region – Na to, že stromy jsou krásné objekty pro focení, poukazuje fotografická soutěž, kterou pořádá místní akční skupina Rozvoj Krnovska ve spolupráci s Mikroregionem – Sdružením obcí Osoblažska.
Zlín /FOTOGALERIE/ – Lahodná vůně koření a uzeného masíčka se v sobotu 12. března linula po celé Dílně 9472 Městského divadla Zlín. Nebylo to pro to, že by si snad herci dělali party, ale tyto prostory byly již po druhé centrem Regionálního setkání výrobců klobás Zlínska.
Rožnov pod Radhoštěm /FOTOGALERIE/ – Nebývalému zájmu prodejců i nakupujících se těšil druhý ročník Farmářských trhů, který se uskutečnil v sobotu na nádvoří Rožnovských pivních lázní.
Hradec Králové – Přesto, že supermarkety lákají na velké slevy, lidé si jdou raději koupit maso do pojízdné prodejny. Ve frontě na některých zastávkách pak stojí i dvě hodiny. Malé obchody jsou čím dál více prodělečné.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Vrchlabsko – Se zajímavou nabídkou přichází do Krkonoš nezisková organizace Daphne. Zemědělcům, kteří působí na území národního parku a jeho ochranného pásma, nabízí zpracování plánů šetrného hospodaření pro jejich farmu.
Horní Benešov – RegTIM, neboli regionální turistický informační manažer. To je název nového projektu Místní akční skupiny (MAS) Nízký Jeseník, umožňující přenos turistických informací o bruntálském regionu moderními technologiemi.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Ještě před deseti lety chrochtalo v jihomoravských zemědělských podnicích téměř šest set tisíc prasat. Od roku 2000 klesl jejich počet skoro o polovinu na necelých dvě stě osmdesát tisíc.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Ještě před deseti lety chrochtalo v jihomoravských zemědělských podnicích téměř šest set tisíc prasat. Od roku 2000 klesl jejich počet skoro o polovinu na necelých dvě stě osmdesát tisíc.
Vyškovec – Tři hodiny po pět dní v týdnu. Taková je otevírací doba obchodu, nebo spíše krámku, který provozuje šestadvacetiletá Pavla Kročilová. Její prodejna stojí v Bohem zapomenutém kraji, na bělokarpatském hřebenu v kopaničářské obci Vyškovec.
Žamberk – Zhruba deset milionů korun každoročně rozdělí mezi podnikatele, obce a neziskové organizace v regionu Místní akční skupina (MAS) Orlicko. Jde o neziskovou organizaci, jejíž hlavní aktivitou je zprostředkovávat dotace z programu Leader.
Východní Čechy - Až levné německé vepřové zlikviduje české chovy, vyletí cena masa prudce nahoru, varoval v úterý v Pardubicích šéf agrární komory Veleba.
Východní Čechy - Až levné německé vepřové zlikviduje české chovy, vyletí cena masa prudce nahoru, varoval v úterý v Pardubicích šéf agrární komory Veleba
Východní Čechy – Až levné německé vepřové zlikviduje české chovy, vyletí cena masa prudce nahoru, varoval v úterý v Pardubicích šéf agrární komory Jan Veleba.
Praha - Vzhledem k situaci a poslednímu vývoji na trhu se zcela nepochybně zvyšuje význam Potravinářské komory. O jejím poslání a cílech jsme hovořili s prezidentem Miroslavem Tomanem.
Co jsou biopotraviny, nevěděla ještě před čtyřmi lety více než polovina dotázaných – uvádí se v zprávě o průzkumu trhu. Část oslovených říkala, že zrní a sójové maso nejí. Dnes se situace obrátila: biopotraviny získávají na oblibě a zemědělcům nabízejí zajímavé řešení nynějších problémů.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Spotřeba drůbežího masa vzrostla za 60 let třináctinásobně, stále však vede vepřové. Nepřestáváme být ani přeborníky v pití piva.
Blanensko - Výkupní cena vepřového se snižuje. Agropodnik ve Skalici nad Svitavou zrušil farmu v Šebetově. Také ostatní chovatelé na Blanensku mají obavy.
Bečváry - Zcela ve svých švech praskala v sobotu večer sokolovna v Bečvárech, kde Antonín Jiruš s přáteli uspořádal další ročník Plesu přátel masa a uzenin.
Jihlava – Majitel biofarmy Sasov Josef Sklenář se jako jediný z biochovatelů v tuzemsku pustil s výzkumným ústavem potravinářským za podpory Ministerstva zemědělství do experimentu chovu zvířat pod širým nebem na volné pastvině.
Praha - Schodek agrárního zahraničního obchodu České republiky se podle předběžných výsledků loni meziročně prohloubil o 1,6 miliardy na 33,6 miliardy korun a byl tak druhý nejvyšší v historii.
Praha - Ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS) chce docílit toho, aby vláda do měsíce schválila pro dovozce masa povinnost informovat dozorové orgány o původu potravin. V pořadu Otázky Václava Moravce to řekl Fuksa s tím, že tato povinnost bude na základě vládního nařízení.
Olomouc – Potrava za zhruba pět milionů korun skončila loni v žaludcích 1725 živočichů, které chová zoologická zahrada na Svatém Kopečku v Olomouci. Jako obvykle zoo nejvíce utratila za maso a ovoce, zvířata ale spořádala i nemalé množství granulí.
Praha - Podle průzkumu dá většina zákazníků přednost domácímu produktu. Důležitá je kvalita, čerstvost a také to, zda se produkt vyrábí skutečně v České republice.
Ústí nad Labem – Vítězkou posledního kola soutěže v kulinářském umění se stala Eva Výborná s receptem na Neskutečně žravé kuře. Čtenářské menu bylo, jako již tradičně zařazeno do poledního jídelního lístku restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu.