Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Kuře chutná jako nástěnka. Rizoto je rychlé jídlo

Nymburk /GALERIE/ -V aktuálním díle vaření jsme tentokrát zavítali k historicky první mluvčí nymburské radnice Markétě Tomčíkové. V útulné a prakticky řešené kuchyni mě přivítala usměvavá hostitelka a dvě kočky.

Na Hranicku chystají vznik regionální značky Moravská brána

Hranice – Další krok ke zviditelnění turistické lokality Moravská brána a současně podpora místních výrobců kvalitních potravin a řemeslných výrobků. To jsou dva hlavní cíle chystaného vzniku značky Moravská brána – regionální produkt.

V Rusku prý krmí vojáky masem pro psy

Moskva - Ruské ministerstvo vnitra krmí své vojáky masem z psích konzerv. Údajný důkaz o neobvyklé složce potravy příslušníků ozbrojených sil se v minulých dnech objevil na serveru YouTube a vyvolal mezi vojáky poprask.

Sekáčkem na maso zaútočil na manželku

Česká Skalice – Dlouhodobé manželské neshody nejspíš vedly k tragédii, která se odehrála v neděli po poledni v jednom z bytových domů. Čtyřiašedesátiletý muž se tady pokusil zavraždit svou o pět let starší manželku.

Můž zaútočil na manželku sekáčkem na maso

Česká Skalice /AKTUALIZOVÁNO/- Dlouhodobé manželské neshody nejspíš vedly k tragédii, která se odehrála v neděli 15. května po poledni v jednom z bytových domů. Čtyřiašedesátiletý muž se tady pokusil zavraždit svou o pět let starší manželku.

V Sushi Ya japonské sushi skutečně umějí

Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Dojem ze sushi baru na náměstí Svobody kazí jen jeho poněkud stísněnější prostory. Chuťově musí uspokojit i toho největšího gurmána.

První poháry už mají majitele

Úpice – Přes šest hodin trvalo závodníkům odběhnout svůj závod a tím definitivně rozhodnout, kdo si odnese poháry Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory.

Lidem se otevřela muzea v Býškovicích a Bělotíně

Býškovice – Dvě nová venkovská minimuzea vznikla v posledních dnech v obcích na Hranicku. Býškovice a Bělotín se tak mohou pyšnit novými expozicemi, které by do jejich obcí měly přilákat další turisty.

Škola vaření: čerstvé maso prozradí vůně

Střední Morava – Ve většině domácností patří maso k základním surovinám při přípravě pokrmů. Dobrá kuchyně se neobejde bez kvalitních surovin. Jak ale poznat dobré maso, které kupujeme v supermarketech? Není to jednoduché, říká odborník.

V lese se válí hromada masa

Chrudimsko – Na igelity a pet lahve už jsou lidé zvyklí, ale páchnoucí hromadu obklopenou hodujícími masařkami přehlédnout nelze.

V lese se válí hromada masa

Rabštejnská Lhota –Na igelity a pet lahve už jsou lidé zvyklí, ale páchnoucí hromadu obklopenou hodujícími masařkami přehlédnout nelze.

HLASUJTE: Kuřecí nudličky byly v poledním jídelním lístku mírným favoritem

Ústí nad Labem – S rýží nebo bramborem, jako polévka se podává Staročeská prdelačka nebo dezert: Babiččino překvapení. Tak jako každý čtvrtek, i tento týden se v restauraci Sport Pub Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Eva Drobná s receptem na Kuřecí nudličky.

Škola vaření: chutný kuřecí vývar a šťavnatá prsa

Střední Morava – Drůbeží maso patří mezi nejoblíbenější nejen v české kuchyni. Je zdravé a lehce stravitelné. Dáme vám pár rad a tipů, jak s tímto masem naložit co nejlépe, aby měly vaše chuťové pohárky doslova hody.

Kriminalisté rozprášili v Praze gang kuplířů

Praha – Bílé maso pro náročné. Značka: Úroveň. Takhle nějak by mohla vypadat reklama kuplířského gangu dlouhodobě působícího v metropoli, jehož členy nyní odhalili kriminalisté, pokud by se rozhodl své služby inzerovat.

Kriminalisté rozprášili v Praze gang kuplířů

Praha – Bílé maso pro náročné. Značka: Úroveň. Takhle nějak by mohla vypadat reklama kuplířského gangu dlouhodobě působícího v metropoli, jehož členy nyní odhalili kriminalisté, pokud by se rozhodl své služby inzerovat.

Obchod s bílým masem potrestal soud osmi a pěti lety vězení

Královéhradecko – „Nikoho jsme k ničemu nenutili,“ stála si neustále za svým trojice obžalovaných v případě obchodování s lidmi, který se už od ledna snažil rozplést Krajský soud v Hradci Králové. Včera padl verdikt, v němž obžalovaní o nevině senát v čele s předsedou Miroslavem Mjartanem nepřesvědčili.

AKTUALIZOVÁNO: Dejte pozor na falešné farmáře!

Ústí nad Labem – Farmářské trhy zahltily krajské město. Jenže podle Společnosti mladých agrárníků České republiky se objevují podvodníci, kteří své produkty nakupují ve velkoobchodech. Potom je vydávají za vlastní produkci.

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

Hodujte s Deníkem a vyhrajte!

Liberecký kraj - Uvařte velikonoční jídlo podle našich staročeských receptů a získejte vstupenky na Valdštejnské slavnosti.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Uvařit špagety, nakrájet anglickou slaninu a pórek. V restauraci Sport Pub Zlatopramen se vařil, jako každý čtvrtek, vítězný recept čtenáře Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Věra Stříbrná s receptem na Myslivecké špagety.

Farmářské trhy budou i v Zábřehu. Na prvního máje

Zábřeh - Město Zábřeh jde ve stopách sousedního Šumperka a nabídne vlastní Farmářské trhy. Ty se uskuteční pod taktovkou Místní akční skupiny (MAS) Horní Pomoraví v neděli 1. května, tedy v den, který tradičně patří v Zábřehu májovém jarmarku.