
Dobrý den, Valašsko
První naklonovaný savec přišel na svět před patnácti lety. Už tři roky poté, co se nejslavnější ovce světa narodila, povolily japonské úřady konzumaci masa geneticky shodných zvířat.
První naklonovaný savec přišel na svět před patnácti lety. Už tři roky poté, co se nejslavnější ovce světa narodila, povolily japonské úřady konzumaci masa geneticky shodných zvířat.
Svitavy – Farmáři ve svitavském okrese letos ruší chovy prasat.
Šumperk /FOTOGALERIE/ - V obležení se ocitly v pátek 1. dubna dopoledne stánky Farmářských trhů, které měly v Šumperku premiéru. Uspořádala je Okresní agrární komora spolu s radnicí.
Hranice – Podpora místních výrobců kvalitních potravin a dalších výrobků, oživení centra města a také nabídnutí místním obyvatelům jiné možnosti nákupů než neustále v supermarketech. To jsou hlavní cíle Farmářského trhu regionu Hranicko, který proběhne na Masarykově náměstí příští pátek 15. dubna od osmi do osmnácti hodin.
Praha - Projekt Agrární komory, která chtěla vytvořit databázi prodejců českého masa, se nezdařil. Obchodníci prý nejsou schopni zaručit, že jsou jejich výrobky skutečně jen z českého masa.
Morkovice /FOTOGALERIE/ – Jednapadesát vzorků ovocných pálenek nalitých do půllitrových lahví mohli o uplynulém víkendu ochutnávat lidé v Morkovicích.
České Budějovice - Prodejci by se měli do Českých Budějovic vracet každé dva týdny. Trhy budou nadále pokračovat i v Rudolfově
Bruntálsko /ROZHOVOR/ -Bruntálsko – Ředitelka okresní agrární komory Miloslava Nováková poskytla Deníku rozhovor na téma zemědělství v bruntálském regionu. Zemědělci to ve vysokohorských podmínkách podhůří Jeseníků měli vždycky složitém, nejinak je tomu dnes.
Karlov /FOTOGALERIE/ – Dvacet gulášů z nejrůznějších druhů mas i dalších přísad se koštovalo na sobotním soutěžním klání O zlatý guláš Vysočiny.
Brno – Teprve rána sekáčkem na maso zahnala na ústup dvaatřicetiletého muže, který měl útočit na skupinku lidí v zahrádkářské kolonii v brněnské ulici Podhájí. Agresor ji několikrát napadl v noci na čtvrtek.
Zájem o domácí zeleninu, ovoce, maso, mléko, med či jiné potraviny už není jen doménou lidí z velkých měst, kteří se rozhodli zdravě jíst. Stále více lidí i z malých obcí při svých cestách přizastaví někde nedaleko svého domova u „dvora“, aby si u zemědělce koupili čerstvou zeleninu, domácí brambory, med, anebo třeba domácí jogurty.
Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.
Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.
Královéhradecko – Konečný verdikt měl v pondělí padnout u Krajského soudu v Hradci Králové v případu obchodování s lidmi.
Hradec Králové – Konečný verdikt měl v pondělí padnout u Krajského soudu v Hradci Králové v případu obchodování s lidmi.
Brno – Předseda futsalového Tanga před zápasem sliboval, že bude jeho tým ve třetím čtvrtfinále „žrát syrové maso“.
Pacov /ROZHOVOR/ - Uznávané a velmi vyhledávané je řeznictví Václava Klátila v Pacově na Pelhřimovsku. Šestapadesátiletý Václav Klátil za své kvalitní a především poctivé české výrobky získal nespočet ocenění na Mezinárodním mistrovství řezníků a uzenářů v rakouském Welsu.
Pacov – Uznávané a velmi vyhledávané je pacovské řeznictví Václava Klátila.
Praha - Chovatelům svitla šance, že budou moci porážet ve svých hospodářstvích skot mladší dvou let a jelenovitou zvěř z faremního chovu. Tato zvířata musí v současné kvůli porážce putovat na jatka. Farmáři je také mohli usmrcovat u sebe jen tehdy, pokud šlo o maso pro jejich domácí spotřebu.
Východní Čechy - Před dvaadvaceti lety jsme pohrdali vším, co bylo české, a nemohli jsme se nabažit zboží, zejména potravinářského, které mělo cokoli společného se západním světem.
Východní Čechy - Před dvaadvaceti lety jsme pohrdali vším, co bylo české, a nemohli jsme se nabažit zboží, zejména potravinářského, které mělo cokoli společného se západním světem.
Brno /ROZHOVOR/ - Prezidenta futsalového Tanga Jiří Štěrba stále štve páteční porážka a slibuje odvetu.
Rouské – V kotli se vaří kůže a vnitřnosti na tlačenku, v hrnci voní mozeček s vejci a na pracovním stole mistr řezník odkrajuje maso na uzení a špek na škvaření. Snad každý už si pochutnával na báječném ovaru s hořčicí a křenem.
Region – Na to, že stromy jsou krásné objekty pro focení, poukazuje fotografická soutěž, kterou pořádá místní akční skupina Rozvoj Krnovska ve spolupráci s Mikroregionem – Sdružením obcí Osoblažska.
Zlín /FOTOGALERIE/ – Lahodná vůně koření a uzeného masíčka se v sobotu 12. března linula po celé Dílně 9472 Městského divadla Zlín. Nebylo to pro to, že by si snad herci dělali party, ale tyto prostory byly již po druhé centrem Regionálního setkání výrobců klobás Zlínska.
Rožnov pod Radhoštěm /FOTOGALERIE/ – Nebývalému zájmu prodejců i nakupujících se těšil druhý ročník Farmářských trhů, který se uskutečnil v sobotu na nádvoří Rožnovských pivních lázní.
Hradec Králové – Přesto, že supermarkety lákají na velké slevy, lidé si jdou raději koupit maso do pojízdné prodejny. Ve frontě na některých zastávkách pak stojí i dvě hodiny. Malé obchody jsou čím dál více prodělečné.
Připravit kousky alobalu, okořenit maso, nakrájet na plátky cibuli, kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vařil vítězný čtenářský recept.
Vrchlabsko – Se zajímavou nabídkou přichází do Krkonoš nezisková organizace Daphne. Zemědělcům, kteří působí na území národního parku a jeho ochranného pásma, nabízí zpracování plánů šetrného hospodaření pro jejich farmu.
Horní Benešov – RegTIM, neboli regionální turistický informační manažer. To je název nového projektu Místní akční skupiny (MAS) Nízký Jeseník, umožňující přenos turistických informací o bruntálském regionu moderními technologiemi.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ - Ještě před deseti lety chrochtalo v jihomoravských zemědělských podnicích téměř šest set tisíc prasat. Od roku 2000 klesl jejich počet skoro o polovinu na necelých dvě stě osmdesát tisíc.
Jižní Morava /INFOGRAFIKA/ – Ještě před deseti lety chrochtalo v jihomoravských zemědělských podnicích téměř šest set tisíc prasat. Od roku 2000 klesl jejich počet skoro o polovinu na necelých dvě stě osmdesát tisíc.
Jako první jsme v našem testu navštívili mexickou restauraci Don Diego. A nezávisle na sobě jsme se shodli na největším kladu i záporu.
Východní Čechy – Deset milionů korun každoročně rozdělí mezi podnikatele, obce a neziskové organizace v regionu Místní akční skupina (MAS) Orlicko.
Vyškovec – Tři hodiny po pět dní v týdnu. Taková je otevírací doba obchodu, nebo spíše krámku, který provozuje šestadvacetiletá Pavla Kročilová. Její prodejna stojí v Bohem zapomenutém kraji, na bělokarpatském hřebenu v kopaničářské obci Vyškovec.
Žamberk – Zhruba deset milionů korun každoročně rozdělí mezi podnikatele, obce a neziskové organizace v regionu Místní akční skupina (MAS) Orlicko. Jde o neziskovou organizaci, jejíž hlavní aktivitou je zprostředkovávat dotace z programu Leader.
Předlice - Fotoreportér Deníku Jan Vraný předváděl s profikuchaři v ústecké společnosti Elkus novinku v gastronomii počítačem řízený konvektomat.
Východní Čechy - Až levné německé vepřové zlikviduje české chovy, vyletí cena masa prudce nahoru, varoval v úterý v Pardubicích šéf agrární komory Veleba.
Východní Čechy - Až levné německé vepřové zlikviduje české chovy, vyletí cena masa prudce nahoru, varoval v úterý v Pardubicích šéf agrární komory Veleba
Východní Čechy – Až levné německé vepřové zlikviduje české chovy, vyletí cena masa prudce nahoru, varoval v úterý v Pardubicích šéf agrární komory Jan Veleba.
Karlovarský kraj –S Luďkem Šleisem jsme si popovídali nejen o současném problému s dioxiny, ale také například o kvalitě masa od českých výrobců.
Trutnov /6./ - Již šestý týden na účastníky Hubněte s Deníkem ve Sportovním centru Olymp dohlíží profesionální trenér fitness Filip Tomáš.
Praha - Vzhledem k situaci a poslednímu vývoji na trhu se zcela nepochybně zvyšuje význam Potravinářské komory. O jejím poslání a cílech jsme hovořili s prezidentem Miroslavem Tomanem.
Co jsou biopotraviny, nevěděla ještě před čtyřmi lety více než polovina dotázaných – uvádí se v zprávě o průzkumu trhu. Část oslovených říkala, že zrní a sójové maso nejí. Dnes se situace obrátila: biopotraviny získávají na oblibě a zemědělcům nabízejí zajímavé řešení nynějších problémů.
Karlovy Vary - Rozhovor s jednatelem společnosti Prima Karlovy Vary
Strakonice /ŠTAFETA/ -Má ráda dobrou kávu a anglickou literaturu. „Miluji britský humor,“ říká profesorka strakonického gymnázia Eva Vachlerová.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Spotřeba drůbežího masa vzrostla za 60 let třináctinásobně, stále však vede vepřové. Nepřestáváme být ani přeborníky v pití piva.
Děčínsko – Na odevzdávání vzorků z úlovků mají jen dva dny, u větších kusů hrozí zkažení masa.
Charleston - Badatelé doufají, že umělé maso by mohlo vyřešit potravinovou krizi i hlad ve světě.
Blanensko - Výkupní cena vepřového se snižuje. Agropodnik ve Skalici nad Svitavou zrušil farmu v Šebetově. Také ostatní chovatelé na Blanensku mají obavy.