Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Jak se vyhnout střevním problémům

Průjmy patří k vůbec nejčastějším poruchám zažívání, které postihují dospělé i děti. Často je provázejí bolesti břicha, zvracení a teploty. V Olomouckém kraji od počátku roku podchytili v lékařských ordinacích 69 případů salmonelóz. Konkrétně v květnu napočítali 17. Za celý loňský rok onemocnělo salmonelózou 56 lidí. Přesněji řečeno tolik nemocných šlo k lékaři a vyšetření infekci potvrdila.

Češi milují omáčky a dipy. Připravte si vlastní domácí speciality

Parta přátel, venkovní gril a letní večer s naplánovanou večeří. K dobře ugrilovanému masu či rybě stačí pár krajíčků chleba. Pokud však chcete dopřát chuťovým buňkám ještě větší požitek, zapomeňte na kupované doplňky. Kečup si na vynikající maso nalije jen barbar. Spousta omáček vyžaduje jen pár běžných surovin a trošku práce navíc – a vaši přátelé budou překvapeni ze symfonie chutí, již jste jim předložili.

Křídla, ploutve, kopyta... aneb příprava masa

Na gril můžete hodit prakticky cokoliv, pokud ale nechcete svým hostům nabídnout jen očmouzenou hmotu bez výrazné chuti, měli byste dodržovat jisté zásady. Jak tedy správně naložit drůbež, grilovat rybu vykostěnou, nebo s kostmi, jak upravit zvěřinu a jak se postavit k nejkrálovštějšímu z pokrmů – steaku?

Sezona grilovacích párty je tady! Na čem udělat největší pochoutky?

Voda, země, vzduch – ty všechny jsou pro krásu přírody nepostradatelné, díky nim se můžeme těšit z kypícího života na naší zahrádce. Chybí jen jeden, oheň. Pravda, bez naší nejbližší rozpálené hvězdy Slunce bychom o životě nemohli hovořit vůbec. Příjemné sluneční paprsky ale přece jen nejsou tím pravým vyjádřením nejdivočejšího živlu. Tím jsou plameny, které hypnoticky přitahují naši pozornost, které nás hřejí při večerním posezení a především ty, které ze syrových potravin dělají ty největší pochoutky na světě! Jak a kde můžeme udržovat oheň na naší zahradě?

Kuře chutná jako nástěnka. Rizoto je rychlé jídlo

Nymburk /GALERIE/ -V aktuálním díle vaření jsme tentokrát zavítali k historicky první mluvčí nymburské radnice Markétě Tomčíkové. V útulné a prakticky řešené kuchyni mě přivítala usměvavá hostitelka a dvě kočky.

Na Hranicku chystají vznik regionální značky Moravská brána

Hranice – Další krok ke zviditelnění turistické lokality Moravská brána a současně podpora místních výrobců kvalitních potravin a řemeslných výrobků. To jsou dva hlavní cíle chystaného vzniku značky Moravská brána – regionální produkt.

V Rusku prý krmí vojáky masem pro psy

Moskva - Ruské ministerstvo vnitra krmí své vojáky masem z psích konzerv. Údajný důkaz o neobvyklé složce potravy příslušníků ozbrojených sil se v minulých dnech objevil na serveru YouTube a vyvolal mezi vojáky poprask.

Sekáčkem na maso zaútočil na manželku

Česká Skalice – Dlouhodobé manželské neshody nejspíš vedly k tragédii, která se odehrála v neděli po poledni v jednom z bytových domů. Čtyřiašedesátiletý muž se tady pokusil zavraždit svou o pět let starší manželku.

Můž zaútočil na manželku sekáčkem na maso

Česká Skalice /AKTUALIZOVÁNO/- Dlouhodobé manželské neshody nejspíš vedly k tragédii, která se odehrála v neděli 15. května po poledni v jednom z bytových domů. Čtyřiašedesátiletý muž se tady pokusil zavraždit svou o pět let starší manželku.

V Sushi Ya japonské sushi skutečně umějí

Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Dojem ze sushi baru na náměstí Svobody kazí jen jeho poněkud stísněnější prostory. Chuťově musí uspokojit i toho největšího gurmána.

První poháry už mají majitele

Úpice – Přes šest hodin trvalo závodníkům odběhnout svůj závod a tím definitivně rozhodnout, kdo si odnese poháry Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory.

Lidem se otevřela muzea v Býškovicích a Bělotíně

Býškovice – Dvě nová venkovská minimuzea vznikla v posledních dnech v obcích na Hranicku. Býškovice a Bělotín se tak mohou pyšnit novými expozicemi, které by do jejich obcí měly přilákat další turisty.

Škola vaření: čerstvé maso prozradí vůně

Střední Morava – Ve většině domácností patří maso k základním surovinám při přípravě pokrmů. Dobrá kuchyně se neobejde bez kvalitních surovin. Jak ale poznat dobré maso, které kupujeme v supermarketech? Není to jednoduché, říká odborník.

V lese se válí hromada masa

Chrudimsko – Na igelity a pet lahve už jsou lidé zvyklí, ale páchnoucí hromadu obklopenou hodujícími masařkami přehlédnout nelze.

V lese se válí hromada masa

Rabštejnská Lhota –Na igelity a pet lahve už jsou lidé zvyklí, ale páchnoucí hromadu obklopenou hodujícími masařkami přehlédnout nelze.

HLASUJTE: Kuřecí nudličky byly v poledním jídelním lístku mírným favoritem

Ústí nad Labem – S rýží nebo bramborem, jako polévka se podává Staročeská prdelačka nebo dezert: Babiččino překvapení. Tak jako každý čtvrtek, i tento týden se v restauraci Sport Pub Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Eva Drobná s receptem na Kuřecí nudličky.

Škola vaření: chutný kuřecí vývar a šťavnatá prsa

Střední Morava – Drůbeží maso patří mezi nejoblíbenější nejen v české kuchyni. Je zdravé a lehce stravitelné. Dáme vám pár rad a tipů, jak s tímto masem naložit co nejlépe, aby měly vaše chuťové pohárky doslova hody.

Kriminalisté rozprášili v Praze gang kuplířů

Praha – Bílé maso pro náročné. Značka: Úroveň. Takhle nějak by mohla vypadat reklama kuplířského gangu dlouhodobě působícího v metropoli, jehož členy nyní odhalili kriminalisté, pokud by se rozhodl své služby inzerovat.

Kriminalisté rozprášili v Praze gang kuplířů

Praha – Bílé maso pro náročné. Značka: Úroveň. Takhle nějak by mohla vypadat reklama kuplířského gangu dlouhodobě působícího v metropoli, jehož členy nyní odhalili kriminalisté, pokud by se rozhodl své služby inzerovat.

Obchod s bílým masem potrestal soud osmi a pěti lety vězení

Královéhradecko – „Nikoho jsme k ničemu nenutili,“ stála si neustále za svým trojice obžalovaných v případě obchodování s lidmi, který se už od ledna snažil rozplést Krajský soud v Hradci Králové. Včera padl verdikt, v němž obžalovaní o nevině senát v čele s předsedou Miroslavem Mjartanem nepřesvědčili.