
Jako zemědělec jsem se narodil a i tak zemřu
Strakonice – Během druhé certifikace bylo oceněno 21 výrobců z Prácheňského regionu.
Strakonice – Během druhé certifikace bylo oceněno 21 výrobců z Prácheňského regionu.
Prostějovsko - Na srnčím ragů či klobáskách si začali koncem srpna pochutnávat myslivecké rodiny.
Moskva /VIDEO/ – Trest čtyři roky vězení dostal v ruském Vladivostoku major Igor Matvejev za to, že údajně fyzicky napadl dva své podřízené. Podle obhájců je ale rozsudek ve skutečnosti trestem za Matvejevovu stížnost, která letos na jaře pronikla do všech ruských médií: Matvejev obvinil proviantní náčelníky z toho, že vojáky krmí masem pro psy.
Hodonín – Růžová fasáda s velkým oknem při příchodu léta vítá milovníky uzenin i maminky, které chtějí nakoupit maso k nedělnímu obědu. Důraz přitom kladou na tradici i kvalitu.
Vsetín – První, co člověka zaujme, když vejde do řeznictví Jana Černockého, jsou davy lidí. Říkám si, že maso, které zde lidé koupí, musí být skutečně kvalitní.
Bílovice – Podle jména by lidé tipovali, že pracuje se dřevem. Pavlu Tesařovi ale projdou místo trámků a desek každý den rukama desítky kilogramů masa. V rodinném řeznictví a uzenářství v Bílovicích, které založil jeho otec Vladimír před dvaceti roky, pracuje už od vojny.
Linec – Horní Rakousy a státní společnost správy nemovitostí (BIG) nabízejí k prodeji dva bývalé hraniční přechody do Čech.
Frýdlant – Klobásky, které se doslova rozplývají na jazyku. Voní rozličným kořením a jsou skutečně s masa. Takové se dají koupit jen na několika místech na Liberecku a recept na ně zná jenom několik lidí. Vyrábí je i řezník a uzenář Miroslav Prošek z Frýdlantu.
Česká Lípa - Libá vůně uzeniny je cítit už před dveřmi řeznictví Pavla Staňka. Krámek s terasou v Děčínské ulici v České Lípě je vyhledávaným cílem labužníků, kteří se shánějí po kvalitním mase, chutných klobáskách či neošizené tlačence. Kromě prodejny zde poslední tři roky funguje i jídelna s pestrou nabídkou obědů.
Cheb –Kromě vajec se v obchodě prodávalo mražené a čerstvé maso. Ani to však nebylo zcela v pořádku.
Třinec - Čerstvou zeleninu, maso nebo třeba český česnek si budou moci už v pátek 9. září koupit Třinečané na prvních Třineckých farmářských trzích. Ty budou probíhat od 9 do 17 hodin na náměstí Svobody před kulturním domem.
Slezská Harta – Se zajímavou papírovou skládačkou se setkali cykloturisté, kteří se zúčastnili srpnové akce Cyklovýlet kolem Slezské Harty. Ve skládačce našli mapu trasy, ale i místo pro samolepky, kam vlepovali karikatury starostů z obcí okolo přehrady.
Plzeň - Křovinořez v bílých rukavicích nesl o čtvrté hodině čtvrtečního rána podezřelý muž, který kráčel s kamarádem po Nepomucké ulici. Všimla si jich policejní hlídka.
Červený Hrádek - Ochutnat tradiční české jídlo budou moct také všichni návštěvníci. Připraveno bude tisíc porcí.
Šternberk, Litovel – Čerstvou zeleninu, maso, vejce, pečivo z produkce regionálních zemědělců nebo výrobců si mohou zájemci nakoupit už tuto v sobotu ve Šternberku na Olomoucku. V sobotu 3. září tamní Hlavní náměstí ožije stánkaři, poprvé se tam budou konat Venkovské trhy.
Ústí nad Labem – Zajímavá kombinace masa, sýru a uzeniny. I šéf Zdeněk Pohlreich by si pochutnal.
Hlinky - Je to taková obec na Karlovarsku, kde dávají lišky dobrou noc. Přesto má určitý šarm, který jí dodává malebná příroda, otevřené pláně i blízkost Slavkovského lesa. A právě toho využili myslivci z Lesní společnosti Bečov.
Tojice – Obuv, knihy, hračky, nádobí, elektronika a další nepotřebné věci si mohli zakoupit všichni, kteří přišli na bleší trh do Tojic.
Hlinky - Moderní provoz je postaven podle norem EU. Porážet se zde bude skot chovanýna pastvinách Karlovarské vrchoviny
Mezi nejrizikovější potraviny patří maso, tvrdí studentka Vendula Kerpčarová z Bruntálu, studentka a odbornice na technologii potravin.
V seriálu, který vzniká ve spolupráci se školou vaření Chefparade, jsme již psali o obecných zásadách při grilování a také jsme se zaměřili na maso, uzeniny a zeleninu. Dnes přinášíme tipy na grilované ovoce a sýry.
Zlín – Podvod s tunami masa za neuvěřitelných čtyřiašedesát milionů korun. To je podle obžaloby práce dvou mužů z Kroměříže. Ivo Hejný a Josef Odložil měli totiž o tyto peníze připravit šestnáct firem z celé České republiky.
ČR - Počty drůbeže v České republice stále klesají, odborníci mluví o potřebě „potravinového vlastenectví“.
Ostrava /REPORTÁŽ, RECEPTY, ANKETA/ – Kdyby byly všechny moje pracovní dny takové, jako minulý čtvrtek, kdy jsem koštovala, jak chutná Moravskoslezsko, možná bych se brzy neunesla. Ale věřím tomu, že moje tělo by bylo vitální a silné a duše povznesená.
Bruntál - Mezi nejrizikovější potraviny patří maso, tvrdí Vendula Kerpčarová z Bruntálu, studentka a odbornice na technologii potravin.
Bruntál – Mezi nejrizikovější potraviny patří maso, tvrdí studentka Vendula Kerpčarová z Bruntálu, studentka a odbornice na technologii potravin.
Ústí nad Labem – Průjem, zvracení, křeče v břiše, zvýšená tělesná teplota. To vás může čekat při požití závadných potravin.
Brniště - Zemědělské obchodní družstvo Brniště oslavilo v letošním roce padesátileté výročí od založení a dále se rozvíjí.
Benešov -Při vzpomínce na své první herecké angažmá se Miroslavu Dvořákovi vybaví bramborák se sýrem a gulášová polévka.
Ludvíkov /FOTOGALERIE/ – Jednou z lákavých atrakcí, která byla připravena pro návštěvníky akce Dlouhá noc v Ludvíkově, byla ochutnávka soutěžních gulášů, které zde vařily čtyři místní týmy. A vystát si frontu stálo rozhodně za to.
Podlipansko – MAS Podlipansko se představí na letošním 38. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka ve společném stánku středočeských místních akčních skupin.
Kyjovice – Pořádný oběd si teď může dát neznámý pachatel, který v přesně neurčené době loupil ve skladu masa prodejny Tempo v Kyjovicích.
Tábor - Lidé mezi námi
V předchozích dvou částech jsme si objasnili a vysvětlili, jak je možné podle barvy očí zlepšit svůj zdravotní stav. Již víme, že jsou jen dvě základní barvy očí, a to hnědá a modrá.
Kostelec – Největšímu tuzemskému zpracovateli masa, společnosti Kostelecké uzeniny, loni vzrostly o více než 40 procent tržby na 5,28 miliardy korun.
Dokažme, že poctivé řemeslo stále žije. Inspirujte se příběhem fachmana a pošlete nám svůj vlastní tip
Dokažme, že poctivé řemeslo stále žije. Inspirujte se příběhem fachmana a pošlete nám svůj vlastní tip .
ČR - Výrazný meziroční pokles byl zaznamenán u drůbežího masa (až o 11,7 procenta); méně poklesla produkce vepřového masa (o 1,9 procenta) a také hovězího (o 3,3 procenta).
Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak pracovat s uzeninou a jak chutně a zajímavě grilovat klobásky.
Pelhřimovsko – Nezvyklý případ se nedávno stal zákaznici v jednom pelhřimovském supermarketu. Šestnáctiletá Natálie koupila zabalené hovězí maso nakrájené na plátky. Do minimální doby trvanlivosti scházelo ještě pár dnů. Když přišla domů a plátky od sebe oddělila, v místě, kde se dotýkaly, bylo maso zelené.
Praha - Kontrola v pražské tržnici ani tentokrát nedopadla dobře. Přitom už v polovině července zde inspektoři objevili maso, které bylo skladováno v nevyhovujících podmínkách.
Praha - Výroba masa v Česku se v letošním druhém čtvrtletí meziročně snížila o 5,6 procenta na 128.900 tun. Klesla produkce hovězího, vepřového i drůbežího. Výkup mléka se snížil o půl procenta na 582,7 milionu litrů, přičemž jeho průměrná cena byla o 14,1 procenta vyšší než ve stejném období loni.
Třebíč – Zapáchající chlazené kuřecí maso koupil v třebíčském supermarketu důchodce Pavel z Třebíče. To, že maso zapáchá, zjistil až druhý den, kdy se jej chystal tepelně upravit. Jelikož bylo k večeru, vypravil se zkažené maso reklamovat až další den.
Praha - Státní veterinární správa (SVS) od konce května doposud zkontrolovala na základě nových předpisů 200 zásilek drůbežího masa. Na jejich základě vrátila zpět odesilateli celkem 46 tun masa. Ve všech případech šlo o maso z Polska.
Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak správně grilovat maso.
Motto – „Práce musí bavit, není to jen o penězích.“
Načeradec – Už z dálky láká můj hladový žaludek nápis Řeznictví – uzenářství Antonín Hlinský Sháním se po vedoucím obchodu.
Ždírec nad Doubravou – Půjčku ve výši 700 tisíc korun z níž se může stát i nevratný dar, se rozhodlo poskytnout město Ždírec nad Doubravou Sportovnímu klubu SK Dekora, který se dostal do problémů se získáním státní dotace.
Dillí - Navzdory silné vegetariánské tradici a náboženskému tabu ohledně konzumace hovězího, Indové jedí tolik masa, jako nikdy dříve. Je to výsledek vývoje stravovacích návyků i mnohem lepších hygienických norem v průmyslu.
Hranice – Tři jednotky profesionálních a dvě jednotky dobrovolných hasičů se sjely v pondělí po půl páté odpoledne na hranickou Hromůvku.