Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Voják objevil v jídle maso pro psy, odsedí si 4 roky

Moskva /VIDEO/ – Trest čtyři roky vězení dostal v ruském Vladivostoku major Igor Matvejev za to, že údajně fyzicky napadl dva své podřízené. Podle obhájců je ale rozsudek ve skutečnosti trestem za Matvejevovu stížnost, která letos na jaře pronikla do všech ruských médií: Matvejev obvinil proviantní náčelníky z toho, že vojáky krmí masem pro psy.

Vaše sekaná je nej, píšou řezníkovi Tesařovi až z Itálie

Bílovice – Podle jména by lidé tipovali, že pracuje se dřevem. Pavlu Tesařovi ale projdou místo trámků a desek každý den rukama desítky kilogramů masa. V rodinném řeznictví a uzenářství v Bílovicích, které založil jeho otec Vladimír před dvaceti roky, pracuje už od vojny.

Rakouské přechody na prodej

Linec – Horní Rakousy a státní společnost správy nemovitostí (BIG) nabízejí k prodeji dva bývalé hraniční přechody do Čech.

Proškovy klobásy voní po celém uzenářství

Frýdlant – Klobásky, které se doslova rozplývají na jazyku. Voní rozličným kořením a jsou skutečně s masa. Takové se dají koupit jen na několika místech na Liberecku a recept na ně zná jenom několik lidí. Vyrábí je i řezník a uzenář Miroslav Prošek z Frýdlantu.

Domácí klobásky od Pavla Staňka jsou vyhlášené

Česká Lípa - Libá vůně uzeniny je cítit už před dveřmi řeznictví Pavla Staňka. Krámek s terasou v Děčínské ulici v České Lípě je vyhledávaným cílem labužníků, kteří se shánějí po kvalitním mase, chutných klobáskách či neošizené tlačence. Kromě prodejny zde poslední tři roky funguje i jídelna s pestrou nabídkou obědů.

Třinecké farmářské trhy mají v pátek svou premiéru

Třinec - Čerstvou zeleninu, maso nebo třeba český česnek si budou moci už v pátek 9. září koupit Třinečané na prvních Třineckých farmářských trzích. Ty budou probíhat od 9 do 17 hodin na náměstí Svobody před kulturním domem.

FOTO: Karikatury starosty velmi pobavily

Slezská Harta – Se zajímavou papírovou skládačkou se setkali cykloturisté, kteří se zúčastnili srpnové akce Cyklovýlet kolem Slezské Harty. Ve skládačce našli mapu trasy, ale i místo pro samolepky, kam vlepovali karikatury starostů z obcí okolo přehrady.

Šternberk otevírá Venkovské trhy, budou i v Litovli

Šternberk, Litovel – Čerstvou zeleninu, maso, vejce, pečivo z produkce regionálních zemědělců nebo výrobců si mohou zájemci nakoupit už tuto v sobotu ve Šternberku na Olomoucku. V sobotu 3. září tamní Hlavní náměstí ožije stánkaři, poprvé se tam budou konat Venkovské trhy.

Les nás neuživí, řekli myslivci. A otevřeli jatka

Hlinky - Je to taková obec na Karlovarsku, kde dávají lišky dobrou noc. Přesto má určitý šarm, který jí dodává malebná příroda, otevřené pláně i blízkost Slavkovského lesa. A právě toho využili myslivci z Lesní společnosti Bečov.

Grilované ovoce? Sladká tečka za hostinou

V seriálu, který vzniká ve spolupráci se školou vaření Chefparade, jsme již psali o obecných zásadách při grilování a také jsme se zaměřili na maso, uzeniny a zeleninu. Dnes přinášíme tipy na grilované ovoce a sýry.

Kšeftovali s masem. Firmám z celé ČR dluží 64 milionů

Zlín – Podvod s tunami masa za neuvěřitelných čtyřiašedesát milionů korun. To je podle obžaloby práce dvou mužů z Kroměříže. Ivo Hejný a Josef Odložil měli totiž o tyto peníze připravit šestnáct firem z celé České republiky.

Jak šmakuje Moravskoslezsko? Jako vydatná polévka bigos

Ostrava /REPORTÁŽ, RECEPTY, ANKETA/ – Kdyby byly všechny moje pracovní dny takové, jako minulý čtvrtek, kdy jsem koštovala, jak chutná Moravskoslezsko, možná bych se brzy neunesla. Ale věřím tomu, že moje tělo by bylo vitální a silné a duše povznesená.

V Ludvíkově soutěžili ve vaření kotlíkového guláše

Ludvíkov /FOTOGALERIE/ – Jednou z lákavých atrakcí, která byla připravena pro návštěvníky akce Dlouhá noc v Ludvíkově, byla ochutnávka soutěžních gulášů, které zde vařily čtyři místní týmy. A vystát si frontu stálo rozhodně za to.

Podlipansko vyjede na Zemi živitelku

Podlipansko – MAS Podlipansko se představí na letošním 38. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka ve společném stánku středočeských místních akčních skupin.

Ukradl maso a čtyři metráky česneku

Kyjovice – Pořádný oběd si teď může dát neznámý pachatel, který v přesně neurčené době loupil ve skladu masa prodejny Tempo v Kyjovicích.

Letní očista organismu podle barvy očí III

V předchozích dvou částech jsme si objasnili a vysvětlili, jak je možné podle barvy očí zlepšit svůj zdravotní stav. Již víme, že jsou jen dvě základní barvy očí, a to hnědá a modrá.

Škola vaření: Párty dochutí klobáska z grilu

Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak pracovat s uzeninou a jak chutně a zajímavě grilovat klobásky.

Zelené maso bylo podle prodavačky pouze otlačené

Pelhřimovsko – Nezvyklý případ se nedávno stal zákaznici v jednom pelhřimovském supermarketu. Šestnáctiletá Natálie koupila zabalené hovězí maso nakrájené na plátky. Do minimální doby trvanlivosti scházelo ještě pár dnů. Když přišla domů a plátky od sebe oddělila, v místě, kde se dotýkaly, bylo maso zelené.

V tržnici SAPA se opět našlo závadné maso

Praha - Kontrola v pražské tržnici ani tentokrát nedopadla dobře. Přitom už v polovině července zde inspektoři objevili maso, které bylo skladováno v nevyhovujících podmínkách.

Produkce masa i výkup mléka se snížily

Praha - Výroba masa v Česku se v letošním druhém čtvrtletí meziročně snížila o 5,6 procenta na 128.900 tun. Klesla produkce hovězího, vepřového i drůbežího. Výkup mléka se snížil o půl procenta na 582,7 milionu litrů, přičemž jeho průměrná cena byla o 14,1 procenta vyšší než ve stejném období loni.

Napálil se. Maso bylo zkažené

Třebíč – Zapáchající chlazené kuřecí maso koupil v třebíčském supermarketu důchodce Pavel z Třebíče. To, že maso zapáchá, zjistil až druhý den, kdy se jej chystal tepelně upravit. Jelikož bylo k večeru, vypravil se zkažené maso reklamovat až další den.

Veterináři vrátili zpět do Polska 46 tun masa

Praha - Státní veterinární správa (SVS) od konce května doposud zkontrolovala na základě nových předpisů 200 zásilek drůbežího masa. Na jejich základě vrátila zpět odesilateli celkem 46 tun masa. Ve všech případech šlo o maso z Polska.

Škola vaření: Jak grilovat maso

Pochoutky z grilu k letním měsícům jednoznačně patří. Proto vám během prázdnin přinášíme seriál článků, který vám nejen poradí a pomůže, ale nabídne také spoustu zajímavých informací a receptů. V tomto díle profesionální šéfkuchař vysvětlí, jak správně grilovat maso.

Město Ždírec půjčí sportovcům sedm set tisíc

Ždírec nad Doubravou – Půjčku ve výši 700 tisíc korun z níž se může stát i nevratný dar, se rozhodlo poskytnout město Ždírec nad Doubravou Sportovnímu klubu SK Dekora, který se dostal do problémů se získáním státní dotace.

V zemi posvátných krav jedí Indové stále více masa

Dillí - Navzdory silné vegetariánské tradici a náboženskému tabu ohledně konzumace hovězího, Indové jedí tolik masa, jako nikdy dříve. Je to výsledek vývoje stravovacích návyků i mnohem lepších hygienických norem v průmyslu.