Praha - Vítězem soutěže Firma roku 2011 byl zvolen výrobce masa a masných produktů Steinhauser z Jihomoravského kraje. Živnostníkem roku 2011 se stal provozovatel hudebních zkušeben David Vlk ze Zlínského kraje.
Východní Čechy - Pro své věrné příznivce připravujeme společně s partnery unikátní projekt Pohledem našeho předplatitele. Už jste si ho vyzkoušeli? Staňte se předplatitelem, dlouho neváhejte.
Koryčany – Ani vlezlá zima o víkendu neodradila milovníky zabíjačkových dobrot od toho, aby si na ně vystáli pořádnou frontu. Ta se totiž do vyprodání zásob kupila v jednom ze dvorů v Koryčanech.
Slovácko – Jedna sražená, druhá upytlačená, tak dopadly mladé srnky mezi Hlukem a Vlčnovem. Uherskobrodští policisté vyjížděli na místo činu ve čtvrtek večer.
Prostějov – Zvěřina, kterou policisté zabavili pytlákovi z Kobeřic na Prostějovsku, skončila v kafilérii. „Poslali jsme na likvidaci sedmdesát kilogramů masa zvěřinového původu,“ potvrdila Jana Rennerová, mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.
Ústí nad Labem - V překrásné obci Zubnicích v kopcovité krajině Českého středohoří se pářilo z hrnců, v místním potoce se chladila zabíjačková polévka, někteří lidé měli práce nad hlavu, když vyráběli stovky jitrnic.Z
Krakovec - Na začátku byl hec, kdo umí vyudit lepší maso. Jenže soused sousedovi maso nepochválí. Jak tedy spravedlivě rozhodnout? Kvůli tomu vznikla ve vsi veřejná soutěž „Udič roku”. A ujala se. Tento rok se udiči utkali už po sedmé.
Ústí nad Labem - V překrásné obci Zubnicích v kopcovité krajině Českého středohoří se pářilo z hrnců, v místním potoce se chladila zabíjačková polévka, někteří lidé měli práce nad hlavu, když vyráběli stovky jitrnic.
Plumlov – Pochutnat si na škvarcích, vařeném mase, jitrnicích, prejtu, polévkách, bouřce, uzeném a klobáskách přišly v sobotu na nádvoří zámku v Plumlově stovky lidí.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V restauraci Kanas alespoň podle předkrmu a dezertu vařit umějí. Celkový dojem však zkazilo maso, které po rozkrojení páchlo ještě víc.
Zlínský kraj - Ve Zlínském kraji od ledna do září klesla v meziročním srovnání výroba masa. Chovatelé v regionu v tomto období vyprodukovali bez drůbežího 8677 tun masa, což je proti stejnému období loni o 1,3 procenta méně.
Hodonín – Její kuchařské umění silně zapůsobilo nejen v teple rodinného krbu, ale i u televizních diváků. Recepty Jarmily Mikšánkové z Hodonína už opakovaně slavily úspěch v Receptáři prima nápadů. Dvakrát se její jídla dostala mezi ta nejlepší. Potřetí dokonce vyhrála.
Holice - Chovatelé nutrií z celé České republiky, ale i sousedního Slovenska, přijeli vystavit své chovné kusy do chovatelského střediska v Holicích. Soutěžní celostátní výstavy nutrií se zúčastnilo sedmnáct skalních chovatelů, kteří vystavili okolo sedmdesátky nutrií v sedmi barevných rázech.
Jablonec nad Nisou - Indiea Nepál jsouzemě s pestrou kulturou a tradicemi, nekonečnou rozmanitostí kulinářských zážitků, které můžete ochutnat nyní už i v Jablonci.
Zlín /AKTUALIZOVÁNO/ – Sedm a půl roku za mřížemi má strávit dvojice mužů z Kroměříže. Takový trest nad Ivo Hejným a Josefem Odložilem z Kroměříže vynesl v pondělí 14. listopadu zlínský krajský soud.
Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.
Broumov - Proklestit cestičky, po nichž by na Broumovsko rádi a opakovaně přicházeli turisté - to je cílem koncepce cestovního ruchu, která má vytyčit možnosti, jakým směrem by se mohlo Broumovsko ubírat.
Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.
Višňová – Pro člověka, který si pod pojmem školní jídelna představí hovězí tvrdé jako podešev zalité univerzální hnědou omáčkou, mezi žactvem přezdívanou jednoduše UHO, by byla návštěva dnešních školních jídelen probuzením ze zlého snu.
Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.
Němčice nad Hanou – Škubánky s mákem nebo dušená zelenina. Kdo chodí pro maso v Němčicích nad Hanou do obchodu na Horní Bránu, bude muset zřejmě na čas přejít na vegetariánský jídelníček. Jediné potraviny s nabídkou čerstvého masa ve dvoutisícovém městě totiž končí.
Praha – Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 4,9 procenta na 125.673 tun. Klesla zejména produkce drůbežího a vepřového, výroba hovězího masa zůstala na zhruba stejné úrovni jako loni.
Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.
Praha – Zadržení nelegálně dováženého zboží i peněz – a také odhalení nelegálního zaměstnávaní cizinců. Taková je bilance týden trvajícího zátahu, při němž se celníci soustřeďovali na dění na ruzyňském letišti.
Blanensko /FOTOGALERIE/ - Hlavně maso, sýry, vajíčka, zeleninu. Ale i proutěné košíky, výrobky z ovčí vlny, med nebo konopné masti mohou každých čtrnáct dní nakoupit Blanenští na farmářských trzích na náměstí Republiky.
Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.
Ústí nad Labem - Lehké, dobře stravitelné a hlavně chutné, to bylo poslední menu Ústeckého deníku podle vítězného receptu od čtenářky Anny Scheuflerové.