Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Firmou roku 2011 se stal výrobce masa Steinhauser

Praha - Vítězem soutěže Firma roku 2011 byl zvolen výrobce masa a masných produktů Steinhauser z Jihomoravského kraje. Živnostníkem roku 2011 se stal provozovatel hudebních zkušeben David Vlk ze Zlínského kraje.

Čtenářka Petra hostem na party s Emanuelem

Východní Čechy - Pro své věrné příznivce připravujeme společně s partnery unikátní projekt Pohledem našeho předplatitele. Už jste si ho vyzkoušeli? Staňte se předplatitelem, dlouho neváhejte.

Pytláka odsoudili, teď nosí zvěři krmení

Prostějov – Zvěřina, kterou policisté zabavili pytlákovi z Kobeřic na Prostějovsku, skončila v kafilérii. „Poslali jsme na likvidaci sedmdesát kilogramů masa zvěřinového původu,“ potvrdila Jana Rennerová, mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Co budete vařit o víkendu?

'Co budete vařit o víkendu?' Tuto otázku položíme každý týden osobnosti našeho regionu, nebo jednomu z vás…

OBRAZEM: Zabíjačkové hody v Zubnicích na Ústecku

Ústí nad Labem - V překrásné obci Zubnicích v kopcovité krajině Českého středohoří se pářilo z hrnců, v místním potoce se chladila zabíjačková polévka, někteří lidé měli práce nad hlavu, když vyráběli stovky jitrnic.Z

Nejlépe udí maso krakovecký starosta Petr Jelínek

Krakovec - Na začátku byl hec, kdo umí vyudit lepší maso. Jenže soused sousedovi maso nepochválí. Jak tedy spravedlivě rozhodnout? Kvůli tomu vznikla ve vsi veřejná soutěž „Udič roku”. A ujala se. Tento rok se udiči utkali už po sedmé.

Produkce vepřového masa letos klesla

Zlínský kraj - Ve Zlínském kraji od ledna do září klesla v meziročním srovnání výroba masa. Chovatelé v regionu v tomto období vyprodukovali bez drůbežího 8677 tun masa, což je proti stejnému období loni o 1,3 procenta méně.

Receptář vyhrála s krůtími šneky

Hodonín – Její kuchařské umění silně zapůsobilo nejen v teple rodinného krbu, ale i u televizních diváků. Recepty Jarmily Mikšánkové z Hodonína už opakovaně slavily úspěch v Receptáři prima nápadů. Dvakrát se její jídla dostala mezi ta nejlepší. Potřetí dokonce vyhrála.

Chov nutrií není na výsluní jako za totality

Holice - Chovatelé nutrií z celé České republiky, ale i sousedního Slovenska, přijeli vystavit své chovné kusy do chovatelského střediska v Holicích. Soutěžní celostátní výstavy nutrií se zúčastnilo sedmnáct skalních chovatelů, kteří vystavili okolo sedmdesátky nutrií v sedmi barevných rázech.

Na jihu Moravy klesla výroba masa

Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Za špatné potraviny si může sám spotřebitel

Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.

Broumovsko by mohlo být evropským geoparkem

Broumov - Proklestit cestičky, po nichž by na Broumovsko rádi a opakovaně přicházeli turisté - to je cílem koncepce cestovního ruchu, která má vytyčit možnosti, jakým směrem by se mohlo Broumovsko ubírat.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.

Školní kuchyně ve Višňové. Tady blafy nevaří

Višňová – Pro člověka, který si pod pojmem školní jídelna představí hovězí tvrdé jako podešev zalité univerzální hnědou omáčkou, mezi žactvem přezdívanou jednoduše UHO, by byla návštěva dnešních školních jídelen probuzením ze zlého snu.

Za špatné potraviny si může sám spotřebitel

Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.

Pohroma pro masožravce. V Němčicích zavřelo řeznictví

Němčice nad Hanou – Škubánky s mákem nebo dušená zelenina. Kdo chodí pro maso v Němčicích nad Hanou do obchodu na Horní Bránu, bude muset zřejmě na čas přejít na vegetariánský jídelníček. Jediné potraviny s nabídkou čerstvého masa ve dvoutisícovém městě totiž končí.

Produkce masa klesla, naopak vzrostl výkup mléka

Praha – Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 4,9 procenta na 125.673 tun. Klesla zejména produkce drůbežího a vepřového, výroba hovězího masa zůstala na zhruba stejné úrovni jako loni.

Liberecký kuchař: Mohl jsem být Pohlreichem!

Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.

Celníci na letišti zabavili maso i cigarety

Praha – Zadržení nelegálně dováženého zboží i peněz – a také odhalení nelegálního zaměstnávaní cizinců. Taková je bilance týden trvajícího zátahu, při němž se celníci soustřeďovali na dění na ruzyňském letišti.

Blanensko: chov vepřů nejspíš skončí

Blanensko - Zemědělci musí prodávat maso za nízké ceny. Aby přežili, ruší chovy vepřů. V ohrožení jsou vepříny v Šebetově a Újezdě u Černé Hory.

Farmářské trhy v Blansku prodlouží až do Vánoc

Blanensko /FOTOGALERIE/ - Hlavně maso, sýry, vajíčka, zeleninu. Ale i proutěné košíky, výrobky z ovčí vlny, med nebo konopné masti mohou každých čtrnáct dní nakoupit Blanenští na farmářských trzích na náměstí Republiky.

Olovem otrávení zajíci

Linec – V Německu bylo uprostřed září dáno do prodeje 800 kilogramů zaječího masa z Rakouska s nepřípustně vysokým obsahem olova.

FOTO: Zábřeh se učil dělat steaky. Podívejte se

Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.

HLASUJTE: Čtenářka zaslouží pochvalu

Ústí nad Labem - Lehké, dobře stravitelné a hlavně chutné, to bylo poslední menu Ústeckého deníku podle vítězného receptu od čtenářky Anny Scheuflerové.