
Na jihu Moravy klesla výroba masa
Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.
Broumov - Proklestit cestičky, po nichž by na Broumovsko rádi a opakovaně přicházeli turisté - to je cílem koncepce cestovního ruchu, která má vytyčit možnosti, jakým směrem by se mohlo Broumovsko ubírat.
Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.
Višňová – Pro člověka, který si pod pojmem školní jídelna představí hovězí tvrdé jako podešev zalité univerzální hnědou omáčkou, mezi žactvem přezdívanou jednoduše UHO, by byla návštěva dnešních školních jídelen probuzením ze zlého snu.
Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.
Němčice nad Hanou – Škubánky s mákem nebo dušená zelenina. Kdo chodí pro maso v Němčicích nad Hanou do obchodu na Horní Bránu, bude muset zřejmě na čas přejít na vegetariánský jídelníček. Jediné potraviny s nabídkou čerstvého masa ve dvoutisícovém městě totiž končí.
Jindřichohradecko -Podzim je časem zvěřinových hodů. Na své si přijdou i gurmáni na Jindřichohradecku.
Jihlava - Školních jídelen, které by vyšly vstříc vegetariánům, je stále málo. I kvůli normám.
Jihlava -Školních jídelen, které by vyšly vstříc vegetariánům, je stále málo. I kvůli normám.
Český Krumlov – Čtyřnohých pomocníků mají českokrumlovští policejní kynologové k ruce hned šest.
Praha – Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 4,9 procenta na 125.673 tun. Klesla zejména produkce drůbežího a vepřového, výroba hovězího masa zůstala na zhruba stejné úrovni jako loni.
Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.
Praha – Zadržení nelegálně dováženého zboží i peněz – a také odhalení nelegálního zaměstnávaní cizinců. Taková je bilance týden trvajícího zátahu, při němž se celníci soustřeďovali na dění na ruzyňském letišti.
Blanensko - Zemědělci musí prodávat maso za nízké ceny. Aby přežili, ruší chovy vepřů. V ohrožení jsou vepříny v Šebetově a Újezdě u Černé Hory.
Londýn/Maastricht - Vědec se snaží pomocí kmenových buněk přeměnit produkci masa z farmářského procesu na tovární proces.
Blanensko /FOTOGALERIE/ - Hlavně maso, sýry, vajíčka, zeleninu. Ale i proutěné košíky, výrobky z ovčí vlny, med nebo konopné masti mohou každých čtrnáct dní nakoupit Blanenští na farmářských trzích na náměstí Republiky.
Linec – V Německu bylo uprostřed září dáno do prodeje 800 kilogramů zaječího masa z Rakouska s nepřípustně vysokým obsahem olova.
Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.
Ústí nad Labem - Lehké, dobře stravitelné a hlavně chutné, to bylo poslední menu Ústeckého deníku podle vítězného receptu od čtenářky Anny Scheuflerové.
Poděbrady /VAŘÍME S DENÍKEM/ -Vaříme s Deníkem: tentokrát nás ve své kuchyni uvítal historik Polabského muzea Petr Šorm, který vaří rád už dvacet let.
Jídla z tvarůžků i povidel, ale hlavně tradiční a rodinnými strávníky prověřené pokrmy. Téměř dvě desítky hanáckých receptů se sešly v soutěži Domácí Gastro.ol, kterou v červnu vyhlásila olomoucká radnice. V rámci právě probíhajícím výstavy Flora nyní vyhlásila vítěze.
Olomouc – Jídla z tvarůžků i povidel, ale hlavně tradiční a rodinnými strávníky prověřené pokrmy. Téměř dvě desítky hanáckých receptů se sešly v soutěži Domácí Gastro.ol, kterou v červnu vyhlásila olomoucká radnice. V rámci právě probíhajícím výstavy Flora nyní vyhlásila vítěze.
Duchcov - 100 let bylo Bohuslavu Fišerovi z Duchcova. V úterý mu k jeho krásnému životnímu jubileu přišla poblahopřát rada města Duchcov.
ČR /PŘÍBĚH ÚSPĚCHU/ - S kusem kvalitního hovězího se může předvést jako mistr kuchyně i úplný kulinářský začátečník. Nevěřte však tvrzením, že pořádný steak připravíte pouze z „flákoty“, která k vám putovala tisíce kilometrů ze vzdálené Argentiny nebo Uruguaye.
Klatovsko - Už tři týdny mají za sebou účastníci soutěžního klání Hubneme s Deníkem, kterou organizuje Klatovský deník společně s WellnessM Mirky Zámečníkové a Lady fittness Miluška.
Loukov – Třiapadesát přijatých projektů, z toho už sedmatřicet proplacených: to je zatím výsledek činnosti občanského sdružení Místní akční skupiny (MAS) Podhostýnska.
Zvěřina je rozporuplným druhem masa. Jedni ji milují kvůli její výrazné, pokaždé trošku jiné, ale vždy velmi rustikální vůni a chuti, pro jiné je právě specifická vůně a chuť tím, proč nad zvěřinovým gulášem ohrnou nos.
Ústí nad Labem - Ňadra byla vysušená.
Olomouc – Hned několik zajímavých exotických rostlin vykvetlo ve sbírkových sklenících ve Smetanových sadech v Olomouci.
Praha/Peking - Šéfové týmů cyklisty sami nabádají: nejezte v Číně hovězí nebo vepřové.
Mitrov - V Mitrově byla otevřena nová bourárna masa, která si dává za cíl zpracovávat produkty převážně z místních zdrojů.
Šluknovsko – I zdravotně postižení milovníci lyžování se možná dočkají příjemných chvil na sjezdovce v Horním Podluží. Pokud se tam podaří zakoupit potřebné vybavení pro hendikepované. Ski areál Mezičky chce zase svým hostům nabídnout lepší zázemí pro ubytování i výdej jídel.
V Anglii, Švýcarsku či Německu se stravě bez masa upsalo přes osm procent obyvatel. V Česku se počet vegetariánů odhaduje na dvě stě tisíc lidí.
Valšovice – Sportovní i bojovná ale především skvělá atmosféra zavládla v sobotu již od ranních hodin ve sportovním areálu ve Valšovicích. Proběhl zde Den s regionem Hranicko 2011, který pravidelně pořádají tři místní rozvojové agentury, a to Mikroregion Hranicko, MAS Rozvojové partnerství Regionu Hranicko a Hranická rozvojová agentura.
Chomutov /OD SOUSEDŮ/ – Patnáctiletý gymnazista, který napadl sekretářku školy paličkou na maso, čeká v cele předběžného zadržení na výrok soudce. Rozhodne o tom, zda bude na hocha uvalena vazba, jinak by byl stíhán na svobodě.
Klatovy - Slavnou historii má klatovský masokombinát, jehož počátky sahají až do konce 19. století. Budoucnost ale nemá žádnou firma je v konkurzu a areál obsadí společnost, která se zpracováním masa nemá nic společného.
Chomutov – Patnáctiletý gymnazista, který napadl sekretářku školy paličkou na maso, čeká v cele předběžného zadržení na výrok soudce. Rozhodne o tom, zda bude na hocha uvalena vazba, jinak by byl stíhán na svobodě.
Chomutov - Patnáctiletý student s nožem a paličkou v ruce v pondělí zaútočil na sekretářku gymnázia v Chomutově. Paličkou jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnou ranou, mladíka zadržela policie.
Chomutov /OD SOUSEDŮ/ – Patnáctiletý student dnes ráno zaútočil na sekretářku státního gymnázia. Palicí na maso jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnými ranami, mladíka zadržela policie.
Chomutov – Patnáctiletý student dnes ráno zaútočil na sekretářku státního gymnázia. Palicí na maso jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnými ranami, mladíka zadržela policie.
Buchlov /FOTOGALERIE/ – Netradiční den plný starověkých kulinářských dobrot připravila na sobotu 24. září správa hradu Buchlov. Pod akcí s názvem Co se na hradě vařívalo se skrývala celá plejáda pro dnešní mlsné jazýčky neobvyklých překvapení.
Červený hrádek -Při našem posledním testování jsme zamířili na Červený hrádek
Jindřichův Hradec - Pokrmy z netradičních druhů masa se budou servírovat po celý týden
Praha /PŘÍKLAD ÚSPĚCHU/ - Třikrát týdně vyjíždějí kamiony z Dobřejovic u Prahy do Belgie. Vezou české paštiky do země, která je tradičním výrobcem i konzumentem těchto lahůdek. Zpátky se vracejí se surovinami a kořením.
Tachovsko – V katalogu nositelů certifikátu Místní výrobek ze západních Čech najdeme v současné době více než dvacet řemeslníků a producentů z našeho regionu. Převážně z Konstantinolázeňska, Bezdružicka, Stříbrska.
Klatovsko - Obchodní řetězce nakupují maso především z ciziny, nejčastěji z Polska a Maďarska.
Ústí nad Labem - Mandle dodaly omáčce zajímavou chuť. Jako příloha by byla dobrá i rýže.
Klatovsko -Obchodní řetězce nakupují maso především z ciziny, nejčastěji z Polska a Maďarska.
Ústí nad Labem /SOUTĚŽ, DOPLNĚNA TŘETÍ OTÁZKA/ - Je úžasné, že jsou lidé, kteří i dnes oživují prastaré techniky. Napomáhají k tolik potřebné harmonizaci organismu v souladu s přírodou.