
Vegetariánství má mnoho forem. Které jsou zdravé?
V Anglii, Švýcarsku či Německu se stravě bez masa upsalo přes osm procent obyvatel. V Česku se počet vegetariánů odhaduje na dvě stě tisíc lidí.
V Anglii, Švýcarsku či Německu se stravě bez masa upsalo přes osm procent obyvatel. V Česku se počet vegetariánů odhaduje na dvě stě tisíc lidí.
Valšovice – Sportovní i bojovná ale především skvělá atmosféra zavládla v sobotu již od ranních hodin ve sportovním areálu ve Valšovicích. Proběhl zde Den s regionem Hranicko 2011, který pravidelně pořádají tři místní rozvojové agentury, a to Mikroregion Hranicko, MAS Rozvojové partnerství Regionu Hranicko a Hranická rozvojová agentura.
Chomutov /OD SOUSEDŮ/ – Patnáctiletý gymnazista, který napadl sekretářku školy paličkou na maso, čeká v cele předběžného zadržení na výrok soudce. Rozhodne o tom, zda bude na hocha uvalena vazba, jinak by byl stíhán na svobodě.
Klatovy - Slavnou historii má klatovský masokombinát, jehož počátky sahají až do konce 19. století. Budoucnost ale nemá žádnou firma je v konkurzu a areál obsadí společnost, která se zpracováním masa nemá nic společného.
Chomutov – Patnáctiletý gymnazista, který napadl sekretářku školy paličkou na maso, čeká v cele předběžného zadržení na výrok soudce. Rozhodne o tom, zda bude na hocha uvalena vazba, jinak by byl stíhán na svobodě.
Chomutov - Patnáctiletý student s nožem a paličkou v ruce v pondělí zaútočil na sekretářku gymnázia v Chomutově. Paličkou jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnou ranou, mladíka zadržela policie.
Chomutov /OD SOUSEDŮ/ – Patnáctiletý student dnes ráno zaútočil na sekretářku státního gymnázia. Palicí na maso jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnými ranami, mladíka zadržela policie.
Chomutov – Patnáctiletý student dnes ráno zaútočil na sekretářku státního gymnázia. Palicí na maso jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnými ranami, mladíka zadržela policie.
Buchlov /FOTOGALERIE/ – Netradiční den plný starověkých kulinářských dobrot připravila na sobotu 24. září správa hradu Buchlov. Pod akcí s názvem Co se na hradě vařívalo se skrývala celá plejáda pro dnešní mlsné jazýčky neobvyklých překvapení.
Červený hrádek -Při našem posledním testování jsme zamířili na Červený hrádek
Jindřichův Hradec - Pokrmy z netradičních druhů masa se budou servírovat po celý týden
Praha /PŘÍKLAD ÚSPĚCHU/ - Třikrát týdně vyjíždějí kamiony z Dobřejovic u Prahy do Belgie. Vezou české paštiky do země, která je tradičním výrobcem i konzumentem těchto lahůdek. Zpátky se vracejí se surovinami a kořením.
Tachovsko – V katalogu nositelů certifikátu Místní výrobek ze západních Čech najdeme v současné době více než dvacet řemeslníků a producentů z našeho regionu. Převážně z Konstantinolázeňska, Bezdružicka, Stříbrska.
Klatovsko - Obchodní řetězce nakupují maso především z ciziny, nejčastěji z Polska a Maďarska.
Ústí nad Labem - Mandle dodaly omáčce zajímavou chuť. Jako příloha by byla dobrá i rýže.
Klatovsko -Obchodní řetězce nakupují maso především z ciziny, nejčastěji z Polska a Maďarska.
Ústí nad Labem /SOUTĚŽ, DOPLNĚNA TŘETÍ OTÁZKA/ - Je úžasné, že jsou lidé, kteří i dnes oživují prastaré techniky. Napomáhají k tolik potřebné harmonizaci organismu v souladu s přírodou.
Strakonice – Během druhé certifikace bylo oceněno 21 výrobců z Prácheňského regionu.
Prostějovsko - Na srnčím ragů či klobáskách si začali koncem srpna pochutnávat myslivecké rodiny.
Moskva /VIDEO/ – Trest čtyři roky vězení dostal v ruském Vladivostoku major Igor Matvejev za to, že údajně fyzicky napadl dva své podřízené. Podle obhájců je ale rozsudek ve skutečnosti trestem za Matvejevovu stížnost, která letos na jaře pronikla do všech ruských médií: Matvejev obvinil proviantní náčelníky z toho, že vojáky krmí masem pro psy.
Hodonín – Růžová fasáda s velkým oknem při příchodu léta vítá milovníky uzenin i maminky, které chtějí nakoupit maso k nedělnímu obědu. Důraz přitom kladou na tradici i kvalitu.
Vsetín – První, co člověka zaujme, když vejde do řeznictví Jana Černockého, jsou davy lidí. Říkám si, že maso, které zde lidé koupí, musí být skutečně kvalitní.
Bílovice – Podle jména by lidé tipovali, že pracuje se dřevem. Pavlu Tesařovi ale projdou místo trámků a desek každý den rukama desítky kilogramů masa. V rodinném řeznictví a uzenářství v Bílovicích, které založil jeho otec Vladimír před dvaceti roky, pracuje už od vojny.
Linec – Horní Rakousy a státní společnost správy nemovitostí (BIG) nabízejí k prodeji dva bývalé hraniční přechody do Čech.
Frýdlant – Klobásky, které se doslova rozplývají na jazyku. Voní rozličným kořením a jsou skutečně s masa. Takové se dají koupit jen na několika místech na Liberecku a recept na ně zná jenom několik lidí. Vyrábí je i řezník a uzenář Miroslav Prošek z Frýdlantu.
Česká Lípa - Libá vůně uzeniny je cítit už před dveřmi řeznictví Pavla Staňka. Krámek s terasou v Děčínské ulici v České Lípě je vyhledávaným cílem labužníků, kteří se shánějí po kvalitním mase, chutných klobáskách či neošizené tlačence. Kromě prodejny zde poslední tři roky funguje i jídelna s pestrou nabídkou obědů.
Cheb –Kromě vajec se v obchodě prodávalo mražené a čerstvé maso. Ani to však nebylo zcela v pořádku.
Třinec - Čerstvou zeleninu, maso nebo třeba český česnek si budou moci už v pátek 9. září koupit Třinečané na prvních Třineckých farmářských trzích. Ty budou probíhat od 9 do 17 hodin na náměstí Svobody před kulturním domem.
Slezská Harta – Se zajímavou papírovou skládačkou se setkali cykloturisté, kteří se zúčastnili srpnové akce Cyklovýlet kolem Slezské Harty. Ve skládačce našli mapu trasy, ale i místo pro samolepky, kam vlepovali karikatury starostů z obcí okolo přehrady.
Plzeň - Křovinořez v bílých rukavicích nesl o čtvrté hodině čtvrtečního rána podezřelý muž, který kráčel s kamarádem po Nepomucké ulici. Všimla si jich policejní hlídka.
Červený Hrádek - Ochutnat tradiční české jídlo budou moct také všichni návštěvníci. Připraveno bude tisíc porcí.
Šternberk, Litovel – Čerstvou zeleninu, maso, vejce, pečivo z produkce regionálních zemědělců nebo výrobců si mohou zájemci nakoupit už tuto v sobotu ve Šternberku na Olomoucku. V sobotu 3. září tamní Hlavní náměstí ožije stánkaři, poprvé se tam budou konat Venkovské trhy.
Ústí nad Labem – Zajímavá kombinace masa, sýru a uzeniny. I šéf Zdeněk Pohlreich by si pochutnal.
Hlinky - Je to taková obec na Karlovarsku, kde dávají lišky dobrou noc. Přesto má určitý šarm, který jí dodává malebná příroda, otevřené pláně i blízkost Slavkovského lesa. A právě toho využili myslivci z Lesní společnosti Bečov.
Tojice – Obuv, knihy, hračky, nádobí, elektronika a další nepotřebné věci si mohli zakoupit všichni, kteří přišli na bleší trh do Tojic.
Hlinky - Moderní provoz je postaven podle norem EU. Porážet se zde bude skot chovanýna pastvinách Karlovarské vrchoviny
Mezi nejrizikovější potraviny patří maso, tvrdí studentka Vendula Kerpčarová z Bruntálu, studentka a odbornice na technologii potravin.
V seriálu, který vzniká ve spolupráci se školou vaření Chefparade, jsme již psali o obecných zásadách při grilování a také jsme se zaměřili na maso, uzeniny a zeleninu. Dnes přinášíme tipy na grilované ovoce a sýry.
Zlín – Podvod s tunami masa za neuvěřitelných čtyřiašedesát milionů korun. To je podle obžaloby práce dvou mužů z Kroměříže. Ivo Hejný a Josef Odložil měli totiž o tyto peníze připravit šestnáct firem z celé České republiky.
ČR - Počty drůbeže v České republice stále klesají, odborníci mluví o potřebě „potravinového vlastenectví“.
Ostrava /REPORTÁŽ, RECEPTY, ANKETA/ – Kdyby byly všechny moje pracovní dny takové, jako minulý čtvrtek, kdy jsem koštovala, jak chutná Moravskoslezsko, možná bych se brzy neunesla. Ale věřím tomu, že moje tělo by bylo vitální a silné a duše povznesená.
Bruntál - Mezi nejrizikovější potraviny patří maso, tvrdí Vendula Kerpčarová z Bruntálu, studentka a odbornice na technologii potravin.
Bruntál – Mezi nejrizikovější potraviny patří maso, tvrdí studentka Vendula Kerpčarová z Bruntálu, studentka a odbornice na technologii potravin.
Ústí nad Labem – Průjem, zvracení, křeče v břiše, zvýšená tělesná teplota. To vás může čekat při požití závadných potravin.
Brniště - Zemědělské obchodní družstvo Brniště oslavilo v letošním roce padesátileté výročí od založení a dále se rozvíjí.
Benešov -Při vzpomínce na své první herecké angažmá se Miroslavu Dvořákovi vybaví bramborák se sýrem a gulášová polévka.
Ludvíkov /FOTOGALERIE/ – Jednou z lákavých atrakcí, která byla připravena pro návštěvníky akce Dlouhá noc v Ludvíkově, byla ochutnávka soutěžních gulášů, které zde vařily čtyři místní týmy. A vystát si frontu stálo rozhodně za to.
Podlipansko – MAS Podlipansko se představí na letošním 38. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka ve společném stánku středočeských místních akčních skupin.
Kyjovice – Pořádný oběd si teď může dát neznámý pachatel, který v přesně neurčené době loupil ve skladu masa prodejny Tempo v Kyjovicích.
Tábor - Lidé mezi námi