Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Na jihu Moravy klesla výroba masa

Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).

Za špatné potraviny si může sám spotřebitel

Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.

Broumovsko by mohlo být evropským geoparkem

Broumov - Proklestit cestičky, po nichž by na Broumovsko rádi a opakovaně přicházeli turisté - to je cílem koncepce cestovního ruchu, která má vytyčit možnosti, jakým směrem by se mohlo Broumovsko ubírat.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.

Školní kuchyně ve Višňové. Tady blafy nevaří

Višňová – Pro člověka, který si pod pojmem školní jídelna představí hovězí tvrdé jako podešev zalité univerzální hnědou omáčkou, mezi žactvem přezdívanou jednoduše UHO, by byla návštěva dnešních školních jídelen probuzením ze zlého snu.

Za špatné potraviny si může sám spotřebitel

Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.

Pohroma pro masožravce. V Němčicích zavřelo řeznictví

Němčice nad Hanou – Škubánky s mákem nebo dušená zelenina. Kdo chodí pro maso v Němčicích nad Hanou do obchodu na Horní Bránu, bude muset zřejmě na čas přejít na vegetariánský jídelníček. Jediné potraviny s nabídkou čerstvého masa ve dvoutisícovém městě totiž končí.

Produkce masa klesla, naopak vzrostl výkup mléka

Praha – Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 4,9 procenta na 125.673 tun. Klesla zejména produkce drůbežího a vepřového, výroba hovězího masa zůstala na zhruba stejné úrovni jako loni.

Liberecký kuchař: Mohl jsem být Pohlreichem!

Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.

Celníci na letišti zabavili maso i cigarety

Praha – Zadržení nelegálně dováženého zboží i peněz – a také odhalení nelegálního zaměstnávaní cizinců. Taková je bilance týden trvajícího zátahu, při němž se celníci soustřeďovali na dění na ruzyňském letišti.

Blanensko: chov vepřů nejspíš skončí

Blanensko - Zemědělci musí prodávat maso za nízké ceny. Aby přežili, ruší chovy vepřů. V ohrožení jsou vepříny v Šebetově a Újezdě u Černé Hory.

Farmářské trhy v Blansku prodlouží až do Vánoc

Blanensko /FOTOGALERIE/ - Hlavně maso, sýry, vajíčka, zeleninu. Ale i proutěné košíky, výrobky z ovčí vlny, med nebo konopné masti mohou každých čtrnáct dní nakoupit Blanenští na farmářských trzích na náměstí Republiky.

Olovem otrávení zajíci

Linec – V Německu bylo uprostřed září dáno do prodeje 800 kilogramů zaječího masa z Rakouska s nepřípustně vysokým obsahem olova.

FOTO: Zábřeh se učil dělat steaky. Podívejte se

Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.

HLASUJTE: Čtenářka zaslouží pochvalu

Ústí nad Labem - Lehké, dobře stravitelné a hlavně chutné, to bylo poslední menu Ústeckého deníku podle vítězného receptu od čtenářky Anny Scheuflerové.

Domácí gastro.ol má vítěze: tvarůžkovo-liškovou omáčku! Tady je recept

Olomouc – Jídla z tvarůžků i povidel, ale hlavně tradiční a rodinnými strávníky prověřené pokrmy. Téměř dvě desítky hanáckých receptů se sešly v soutěži Domácí Gastro.ol, kterou v červnu vyhlásila olomoucká radnice. V rámci právě probíhajícím výstavy Flora nyní vyhlásila vítěze.

Chutné maso už není třeba vozit z Ameriky

ČR /PŘÍBĚH ÚSPĚCHU/ - S kusem kvalitního hovězího se může předvést jako mistr kuchyně i úplný kulinářský začátečník. Nevěřte však tvrzením, že pořádný steak připravíte pouze z „flákoty“, která k vám putovala tisíce kilometrů ze vzdálené Argentiny nebo Uruguaye.

Prožili krizi, ale hubnou dál

Klatovsko - Už tři týdny mají za sebou účastníci soutěžního klání Hubneme s Deníkem, kterou organizuje Klatovský deník společně s WellnessM Mirky Zámečníkové a Lady fittness Miluška.

Chtějí miliony. I na sněhové sítě

Šluknovsko – I zdravotně postižení milovníci lyžování se možná dočkají příjemných chvil na sjezdovce v Horním Podluží. Pokud se tam podaří zakoupit potřebné vybavení pro hendikepované. Ski areál Mezičky chce zase svým hostům nabídnout lepší zázemí pro ubytování i výdej jídel.

Den s regionem Hranicko: pétanque, dobroty, muzika

Valšovice – Sportovní i bojovná ale především skvělá atmosféra zavládla v sobotu již od ranních hodin ve sportovním areálu ve Valšovicích. Proběhl zde Den s regionem Hranicko 2011, který pravidelně pořádají tři místní rozvojové agentury, a to Mikroregion Hranicko, MAS Rozvojové partnerství Regionu Hranicko a Hranická rozvojová agentura.

Student, který útočil, čeká v cele na rozhodnutí soudu

Chomutov /OD SOUSEDŮ/ – Patnáctiletý gymnazista, který napadl sekretářku školy paličkou na maso, čeká v cele předběžného zadržení na výrok soudce. Rozhodne o tom, zda bude na hocha uvalena vazba, jinak by byl stíhán na svobodě.

Student zaútočil na sekretářku palicí na maso

Chomutov /OD SOUSEDŮ/ – Patnáctiletý student dnes ráno zaútočil na sekretářku státního gymnázia. Palicí na maso jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnými ranami, mladíka zadržela policie.

Student napadl sekretářku gymnázia palicí na maso

Chomutov – Patnáctiletý student dnes ráno zaútočil na sekretářku státního gymnázia. Palicí na maso jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnými ranami, mladíka zadržela policie.

Buchlovem voněly pečené křepelky a borůvková kaše

Buchlov /FOTOGALERIE/ – Netradiční den plný starověkých kulinářských dobrot připravila na sobotu 24. září správa hradu Buchlov. Pod akcí s názvem Co se na hradě vařívalo se skrývala celá plejáda pro dnešní mlsné jazýčky neobvyklých překvapení.

Paštika šla do světa. A dobyla unii

Praha /PŘÍKLAD ÚSPĚCHU/ - Třikrát týdně vyjíždějí kamiony z Dobřejovic u Prahy do Belgie. Vezou české paštiky do země, která je tradičním výrobcem i konzumentem těchto lahůdek. Zpátky se vracejí se surovinami a kořením.