
V Milovicích si pochutnali na mase, pak rozsvítili stromeček
Milovice – Nad vařeným vepřovým masem si uplynulou sobotu pochutnávali na návsi v Milovicích, jež jsou místní částí Soběsuk.
Milovice – Nad vařeným vepřovým masem si uplynulou sobotu pochutnávali na návsi v Milovicích, jež jsou místní částí Soběsuk.
Plumlov – Pochutnat si na škvarcích, vařeném mase, jitrnicích, prejtu, polévkách, bouřce, uzeném a klobáskách přišly v sobotu na nádvoří zámku v Plumlově stovky lidí.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V restauraci Kanas alespoň podle předkrmu a dezertu vařit umějí. Celkový dojem však zkazilo maso, které po rozkrojení páchlo ještě víc.
Dnešní díl seriálu Škola vaření přináší užitečné tipy na zdravý jídelníček v zimním období
Ústí nad Labem - Vítězný recept čtenářky si objednalo v restauraci na zimním stadionu více než 70 lidí.
Zlínský kraj - Ve Zlínském kraji od ledna do září klesla v meziročním srovnání výroba masa. Chovatelé v regionu v tomto období vyprodukovali bez drůbežího 8677 tun masa, což je proti stejnému období loni o 1,3 procenta méně.
Hodonín – Její kuchařské umění silně zapůsobilo nejen v teple rodinného krbu, ale i u televizních diváků. Recepty Jarmily Mikšánkové z Hodonína už opakovaně slavily úspěch v Receptáři prima nápadů. Dvakrát se její jídla dostala mezi ta nejlepší. Potřetí dokonce vyhrála.
Chomutov - V dalším díle našeho testu jsme zamířili do Beethovenovy ulice. Restaurace patří k wellness hotelu.
Hořicko - Akční skupiny (MAS) každoročně rozdělují finanční prostředky získané z evropských fondů mezi obce v České republice.
Holice - Chovatelé nutrií z celé České republiky, ale i sousedního Slovenska, přijeli vystavit své chovné kusy do chovatelského střediska v Holicích. Soutěžní celostátní výstavy nutrií se zúčastnilo sedmnáct skalních chovatelů, kteří vystavili okolo sedmdesátky nutrií v sedmi barevných rázech.
Jablonec nad Nisou - Indiea Nepál jsouzemě s pestrou kulturou a tradicemi, nekonečnou rozmanitostí kulinářských zážitků, které můžete ochutnat nyní už i v Jablonci.
Zlín – Krajský soud ve Zlíně dnes uložil dvěma mužům z Kroměřížska za rozsáhlé podvody při obchodování s masem 7,5 roku vězení.
Zlín /AKTUALIZOVÁNO/ – Sedm a půl roku za mřížemi má strávit dvojice mužů z Kroměříže. Takový trest nad Ivo Hejným a Josefem Odložilem z Kroměříže vynesl v pondělí 14. listopadu zlínský krajský soud.
Ostrava – Se sekáčkem na maso zaútočil na policistu opilý pětatřicetiletý muž z Ostravy.
České Budějovice /FOTOGALERIE/ - Tisíce lidí přitáhl znovu festival Gastrofest, jehož patnáctý ročník hostilo do soboty českobudějovické výstaviště.
Roudno – Po Naučných stezkách po vulkanitech Nízkého Jeseníku se mohou turisté vydat od pátku 11. listopadu v bruntálském regionu.
Praha - Deník vám spolu s šéfkuchařem Radkem Šubrtem poradí, jak ji nejlépe připravit.
Brno – Chovatelé v Jihomoravském kraji za letošní první tři čtvrtletí vyprodukovali 31,2 tisíce tun masa, což je meziročně o 3,2 procenta méně. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ).
Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.
Broumov - Proklestit cestičky, po nichž by na Broumovsko rádi a opakovaně přicházeli turisté - to je cílem koncepce cestovního ruchu, která má vytyčit možnosti, jakým směrem by se mohlo Broumovsko ubírat.
Ústí nad Labem - Roláda slavila v poledním jídelním lístku úspěch. Pošlete na email recepty.ustecky@denik.cz váš nejoblíbenější domácí recept a vyhrajte poukázku v hodnotě 300 korun na konzumaci.
Višňová – Pro člověka, který si pod pojmem školní jídelna představí hovězí tvrdé jako podešev zalité univerzální hnědou omáčkou, mezi žactvem přezdívanou jednoduše UHO, by byla návštěva dnešních školních jídelen probuzením ze zlého snu.
Liberecký kraj - Z posledních statistických údajů vyplývá, že z ČR pomalu mizí výroba masa. Podle Českého statistického úřadu klesla produkce jen za poslední rok téměř o pět procent.
Němčice nad Hanou – Škubánky s mákem nebo dušená zelenina. Kdo chodí pro maso v Němčicích nad Hanou do obchodu na Horní Bránu, bude muset zřejmě na čas přejít na vegetariánský jídelníček. Jediné potraviny s nabídkou čerstvého masa ve dvoutisícovém městě totiž končí.
Jindřichohradecko -Podzim je časem zvěřinových hodů. Na své si přijdou i gurmáni na Jindřichohradecku.
Jihlava - Školních jídelen, které by vyšly vstříc vegetariánům, je stále málo. I kvůli normám.
Jihlava -Školních jídelen, které by vyšly vstříc vegetariánům, je stále málo. I kvůli normám.
Český Krumlov – Čtyřnohých pomocníků mají českokrumlovští policejní kynologové k ruce hned šest.
Praha – Výroba masa v Česku se v letošním třetím čtvrtletí meziročně snížila o 4,9 procenta na 125.673 tun. Klesla zejména produkce drůbežího a vepřového, výroba hovězího masa zůstala na zhruba stejné úrovni jako loni.
Liberec -Jedna jeho babička byla vynikající kuchařka, druhá zase hospodská. Kuchařině se Zdenek Raichart učil ve světě a dnes se pokouší vrátit české gastronomii její jméno.
Praha – Zadržení nelegálně dováženého zboží i peněz – a také odhalení nelegálního zaměstnávaní cizinců. Taková je bilance týden trvajícího zátahu, při němž se celníci soustřeďovali na dění na ruzyňském letišti.
Blanensko - Zemědělci musí prodávat maso za nízké ceny. Aby přežili, ruší chovy vepřů. V ohrožení jsou vepříny v Šebetově a Újezdě u Černé Hory.
Londýn/Maastricht - Vědec se snaží pomocí kmenových buněk přeměnit produkci masa z farmářského procesu na tovární proces.
Blanensko /FOTOGALERIE/ - Hlavně maso, sýry, vajíčka, zeleninu. Ale i proutěné košíky, výrobky z ovčí vlny, med nebo konopné masti mohou každých čtrnáct dní nakoupit Blanenští na farmářských trzích na náměstí Republiky.
Linec – V Německu bylo uprostřed září dáno do prodeje 800 kilogramů zaječího masa z Rakouska s nepřípustně vysokým obsahem olova.
Zábřeh /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Co si většina lidí představí pod pojmem svíčková? Patrně plátek hovězího masa se stejnojmennou omáčkou a knedlíkem. Svíčková, to ale může být synonymum pro výborné steaky. Přesvědčili se o tom účastníci kurzu vaření, který se odehrál ve středu 12. října v Zábřehu.
Ústí nad Labem - Lehké, dobře stravitelné a hlavně chutné, to bylo poslední menu Ústeckého deníku podle vítězného receptu od čtenářky Anny Scheuflerové.
Poděbrady /VAŘÍME S DENÍKEM/ -Vaříme s Deníkem: tentokrát nás ve své kuchyni uvítal historik Polabského muzea Petr Šorm, který vaří rád už dvacet let.
Jídla z tvarůžků i povidel, ale hlavně tradiční a rodinnými strávníky prověřené pokrmy. Téměř dvě desítky hanáckých receptů se sešly v soutěži Domácí Gastro.ol, kterou v červnu vyhlásila olomoucká radnice. V rámci právě probíhajícím výstavy Flora nyní vyhlásila vítěze.
Olomouc – Jídla z tvarůžků i povidel, ale hlavně tradiční a rodinnými strávníky prověřené pokrmy. Téměř dvě desítky hanáckých receptů se sešly v soutěži Domácí Gastro.ol, kterou v červnu vyhlásila olomoucká radnice. V rámci právě probíhajícím výstavy Flora nyní vyhlásila vítěze.
Duchcov - 100 let bylo Bohuslavu Fišerovi z Duchcova. V úterý mu k jeho krásnému životnímu jubileu přišla poblahopřát rada města Duchcov.
ČR /PŘÍBĚH ÚSPĚCHU/ - S kusem kvalitního hovězího se může předvést jako mistr kuchyně i úplný kulinářský začátečník. Nevěřte však tvrzením, že pořádný steak připravíte pouze z „flákoty“, která k vám putovala tisíce kilometrů ze vzdálené Argentiny nebo Uruguaye.
Klatovsko - Už tři týdny mají za sebou účastníci soutěžního klání Hubneme s Deníkem, kterou organizuje Klatovský deník společně s WellnessM Mirky Zámečníkové a Lady fittness Miluška.
Loukov – Třiapadesát přijatých projektů, z toho už sedmatřicet proplacených: to je zatím výsledek činnosti občanského sdružení Místní akční skupiny (MAS) Podhostýnska.
Zvěřina je rozporuplným druhem masa. Jedni ji milují kvůli její výrazné, pokaždé trošku jiné, ale vždy velmi rustikální vůni a chuti, pro jiné je právě specifická vůně a chuť tím, proč nad zvěřinovým gulášem ohrnou nos.
Ústí nad Labem - Ňadra byla vysušená.
Olomouc – Hned několik zajímavých exotických rostlin vykvetlo ve sbírkových sklenících ve Smetanových sadech v Olomouci.
Praha/Peking - Šéfové týmů cyklisty sami nabádají: nejezte v Číně hovězí nebo vepřové.
Mitrov - V Mitrově byla otevřena nová bourárna masa, která si dává za cíl zpracovávat produkty převážně z místních zdrojů.
Šluknovsko – I zdravotně postižení milovníci lyžování se možná dočkají příjemných chvil na sjezdovce v Horním Podluží. Pokud se tam podaří zakoupit potřebné vybavení pro hendikepované. Ski areál Mezičky chce zase svým hostům nabídnout lepší zázemí pro ubytování i výdej jídel.