Náchod/ Rijád - V předchozím úterním vyprávění jsem započala téma gurmánské, kterým je stravování v Saúdské Arábii. Mezi další tradiční pokrmy patří takzvaná kapsa. Jedná se o kuřecí maso s rýží, které je připraveno speciálním způsobem. Praží se na olivovém oleji a přidává se do něho kardamom a hřebíček. Jídlo je dost mastné, ale jednou se ochutnat musí.
Praha - Státní veterinární správa (SVS) v uplynulém týdnu vrátila zpět výrobci více než 20 tun kuřecího strojně odděleného masa z Německa určeného do výroby.
Plzeň – Dva muži stojí před stánkem nabízejícím zvěřinu. Jeden ochutnává kolečko klobásy. „Je v tom namíchané maso z jelena s vepřovým, aby to nebylo tak suché,“ vysvětluje mu prodejce. Muž se uznale zatváří: „Tak jelena jsem ještě neměl.“
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Vařit v cizí kuchyni, navíc pod dohledem kuchařského profíka a za ustavičné pozornosti fotografů a jejich aparátů, to je přece jenom něco jiného, než připravit doma nedělní oběd. Na vlastní kůži si to vyzkoušela Venuše Kubáčová.
Milevsko - S téměř patnácti kilogramy masa se zloděj nechtěl tahat sám, tak ukradl ze dvora rekreačního objektu ještě stavební kolečko, do kterého si maso naložil.
Jablonec n. N. - Hlasujte pro svou finalistku. Její číslo je 07. Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finiše! Severní Čechy bude spolu s herečkou Veronikou Žilkovou reprezentovat Laďka Staffen z Jablonce nad Nisou.
Milevsko - S téměř patnácti kilogramy masa se zloděj nechtěl tahat sám, tak ukradl ze dvora rekreačního objektu ještě stavební kolečko, do kterého si maso naložil.
Rosice - „Technická sůl v mase, přelepená data spotřeby. Česká zabijačka není z Česka, ale z Německa. Separáty v mase.“ Stále častěji se v novinách objevují tyto a podobné titulky.
Rosice - „Technická sůl v mase, přelepená data spotřeby. Česká zabijačka není z Česka, ale z Německa. Separáty v mase.“ Stále častěji se v novinách objevují tyto a podobné titulky.
Praha /ROZHOVOR/ - Executive chef restaurantu Staré časy František Šnitr vyprávěl redaktorce Pražského deníku poněkud bláznivé historky z kuchařské branže. A také zážitky z vojny.
V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření.
Zlín - S Novým rokem mělo přijít do supermarketů další zdražování. I přesto, že vláda slibovala zdražení potravin o 1,7 %, realita je podle oslovených občanů zlínského regionu jiná.
Praha - Dva druhy klobás, které byly vyrobeny v Polsku a byly prodávány pod privátní značkou v obchodním řetězci Lidl, měly jiné složení, než uváděl výrobce na etiketě. Uvedla to dnes Státní veterinární správa (SVS).
Bystřicko - Televizní šéfkuchař, jeden z protagonistů úspěšného seriálu České televize Kuchařská pohotovost Jiří Král, se rozjel na Vysočinu, aby si osobně vyzkoušel kvalitu masa z Mitrovského dvora na Bystřicku.
Bezmasá kuchyně je v západní gastronomii na vzestupu, za což z části jistě můžou ideové námitky, které lze vznést proti konzumaci masa. K tomu, abychom si mohli vychutnat klenoty vegetariánské kuchyně, však rozhodně nemusíme být vegetariány z přesvědčení.
ČR - Není tomu tak dávno, co se majitelé tuzemských restaurací a hotelů pyšnili tím, že v nabídce hovězího mají především maso z ciziny, nejčastěji z Uruguaye nebo Argentiny. Leč časy se mění.
Mrákov – Abychom si mohli denně pochutnávat na voňavých klobáskách, špekáčcích, prdelačce a jiných masových dobrotách, mají řezník Pavel Šrámek a jeho dva pomocníci Jiří Vogeltanz a Jan Kolbaský ze Zemědělského a obchodního družstva Mrákov plné ruce práce.
Kdyně – Řezník Arnošt Dvořák z Bělé nad Radbuzou nemá strach z úbytku zákazníků. Svůj obchod ve Kdyni vede podle zaběhnutých zvyků, což znamená prodej kvalitního masa a uzenin od českých výrobců.
Karviná - Popeleční středu a začátek Velikonoc od sebe dělí čtyřicetidenní období půstu. Dle tradic se v této době lidé zříkají potravy, konají dobré skutky a připravují se na největší křesťanské svátky roku.
Karviná - Popeleční středu a začátek Velikonoc od sebe dělí čtyřicetidenní období půstu. Dle tradic se v této době lidé zříkají potravy, konají dobré skutky a připravují se na největší křesťanské svátky roku.
Blanensko – O území s deseti tisíci obyvateli, navíc až za hranicemi Jihomoravského kraje, se mohla v budoucnu rozšířit působnost Místní akční skupiny Partnerství venkova. Novými členy MAS se totiž chtěly stát některé obce z Olomouckého kraje.
Praha - Strojně oddělené maso obsahuje necelá pětina masných výrobků, které jsou k dostání na tuzemském trhu. Řekl to výkonný ředitel Českého svazu zpracovatelů masa Jan Katina, podle kterého podíl masných výrobků s takzvaným separátem v posledních letech mírně klesá.
Žďár nad Sázavou - Zatraktivnění regionu pro turisty a rozvoj venkova na Žďársku za pomoci evropských dotací. To je hlavním cílem právě vznikající nové místní akční skupiny (MAS) Santiniho Žďársko.
Hradec Králové - Spojení gastronomického zážitku s příjemným posezením. To nabízejí restaurace, které chce Hradecký deník svým čtenářům představovat. Restaurace se pochlubí nejen informacemi o své nabídce, fotografiemi interiéru, ale i svým nejzajímavějším receptem nebo nabídkou jídelního lístku.
Blanensko – O území s deseti tisíci obyvateli, navíc až za hranicemi Jihomoravského kraje, se mohla v budoucnu rozšířit působnost Místní akční skupiny Partnerství venkova. Novými členy MAS se totiž chtěly stát některé obce z Olomouckého kraje.
Svatební hostina na Hané není pro nikoho, kdo drží dietu, nebo je vegetarián. Pokud byste tedy nebyli nevěstou. Ostatní se cpali masem a dopřávali si minimálně devíti chodů. Nechyběly ani vdolky a celou dobu vyhrávala muzika.
Uherské Hradiště /AKTUALIZOVÁNO/ - Popeleční středa, která letos připadla na včerejší den, je podobně jako Velký pátek jedním z nejvýznamnějších dnů v životě věřícího člověka. Začíná čtyřicetidenní půst, který skončí až na Velikonoce.
Boskovice - Bouráním vepřového masa v úterý začal třídenní projekt boskovické střední školy PRASÁTKO aneb Projekt Racionální Aktivní Spolupráce Á Tvořivé Kooperace Oborů. Postupně se do něj zapojí studenti všech oborů ve škole. Kuchaři z masa připraví zabíjačkové menu, ekonomové vyčíslí náklady a informatici zase zpracují webovou prezentaci projektu.