„Dědek“ levhart z děčínské zoo zbaští deset kilo masa za týden
Děčín - Je mu dvacet let, což je pro levharta úctyhodný věk. Zatímco levharti se v průměru dožívají ve volné přírodě patnácti let, levhart Connie z děčínské zoo si užívá o dost déle.
Děčín - Je mu dvacet let, což je pro levharta úctyhodný věk. Zatímco levharti se v průměru dožívají ve volné přírodě patnácti let, levhart Connie z děčínské zoo si užívá o dost déle.
Slovácko - Na opravu kostela, na nový etiketovací stroj nebo na vybavení památkového domku. Na to všechno poputují peníze, které žadatelé získají od Místní akční skupiny (MAS) Horňácko a Ostrožsko. Ta celkem rozdělí sumu pět a půl milionu korun.
Břežany - Starosta obce Pavel Škrle nám prozradil, jaké plány považuje letos zastupitelstvo obce za nejstěžejnější: „Chystáme především dokončení opravy špejcharu. Máme k dispozici peníze na dokončení druhé etapy.“
Hradec Králové - V minulosti se nutrie chovaly nejen kvůli velice ceněné kožešině, ale také chutnému masu.
Hradec Králové - V minulosti se nutrie chovaly nejen kvůli velice ceněné kožešině, ale také chutnému masu.
Poděbrady - Barmská rodina žijící v Poděbradech nás pozvala na oběd a nechala nahlédnout pod pokličku jejich domácí tradiční kuchyně.
Ústí nad Labem - Chutný, ničím neobvyklý, typicky český, tak zhodnotil vítězný recept Ústeckého deníku šéfkuchař restaurace Sport Pub Zlatopramen Martin Ječmen. Vítězem posledního kola se stala Lenka Pravdová s receptem na Vepřovou roládu na rajčatech.
Hranicko – Další možnost dotací z Evropské unie mají v této době žadatelé z oblasti zemědělství, ale také podnikatelé či obce z hranického regionu. Místní akční skupina (MAS) Rozvojové partnerství Regionu Hranicko vyhlásila v úterý 10. dubna celkově předposlední výzvu k podávání žádostí o dotaci v Programu Leader „Měníme Hranicko“.
Brno /ANKETA/ - Není kapr, jako kapr. Maso ryby vylovené z nádrže plné sinic není totiž tak výživné jako z ryby žijící v čisté vodě. Podle vědců z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno se však lidé nemusejí bát, že jim maso z ryb z dozelena zabarvených nádrží nějak uškodí.
Znojmo – Klamavě označené výrobky našla Česká zemědělská a potravinářská inspekce v obchodě Hruška v Příměticích. Šlo o dva masné výrobky z produkce firmy MP Krásno z Valašského Meziříčí. Inspektoři našli ve vídeňských párcích se sýrem a tepelně opracovaném Junioru strojně oddělené maso.
Jevišovice, Velký Karlov – Nová vyhláška ministerstva zemědělství umožní legálně zabíjet krokodýly na maso. Zprávu vítají chovatelé ve Velkém Karlově. Velkochov na maso však neplánují.
Chomutov - Stovky Chomutováků si vystály několikahodinové fronty na vstupenky na zápasy Pirátů s Mladou Boleslaví. Před druhou hodinou bylo k dispozici ještě čtyři stovky lístků a u pokladen už prázdno.
Praha – K sobotnímu obědu kachna, k nedělnímu králík nebo kuře a každý den k snídani čerstvá domácí vajíčka. To už dávno neplatí. Češi pověsili chovatelství na hřebík a raději si potraviny, které si dříve obstarávali sami, kupují v obchodech.
Děčín – Ugrilovat si na zahradě kousek masa zvládne většina z nás. Ale co takhle třicetikilové selátko?
Děčín – Ugrilovat si na zahradě kousek masa zvládne většina z nás. Ale co takhle třicetikilové selátko?
Podchlumí – Místní akční skupina (MAS) Podchlumí získala dotaci na projekt Venkovská tržnice III., který bychom rádi představili.
Frýdek-Místek – Kriminalisté z Frýdku-Místku obvinili jednapadesátiletého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Dotyčný v pokoji hotelového domu ubytovny ve Frýdku-Místku fyzicky napadl svého spolubydlícího.
Frýdek-Místek – Kriminalisté z Frýdku-Místku obvinili jednapadesátiletého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Dotyčný v pokoji hotelového domu ubytovny ve Frýdku-Místku fyzicky napadl svého spolubydlícího.
Liberecký kraj - Smutné prvenství Liberecka: nejdražší hovězí svíčková a vepřová pečeně.
Liberecký kraj - Jediný, komu tento článek udělá radost, budou patrně vegetariáni. Zdražuje totiž maso. Dlouhodobý průzkum Českého statistického úřadu potvrdil smutný trend, že v Libereckém kraji je z celé ČR nejdražší vepřové a hovězí.
Liberecký kraj - Smutné prvenství Liberecka: nejdražší hovězí svíčková a vepřová pečeně.
Liberecký kraj - Smutné prvenství Liberecka: nejdražší hovězí svíčková a vepřová pečeně.
Jižní Morava /TÉMA/ - Chovatelé vepřů měli osm let na to, aby přestavěli kotce pro březí prasnice. Březí zvířata mají chovat ve skupinách, protože je to pro ně přirozenější. Zhruba třetina zemědělců v Evropské unii přestavbu zatím nestihla. Vepřínům, které do příštího ledna kotce nepřestaví, hrozí zavření. V případě, že bude poptávka po mase vyšší než nabídka, vepřové může příští rok zdražit o deset až dvacet procent.
Jižní Morava - Chovatelé vepřů měli osm let na to, aby přestavěli kotce pro březí prasnice. Březí zvířata mají chovat ve skupinách, protože je to pro ně přirozenější. Zhruba třetina zemědělců v Evropské unii přestavbu zatím nestihla. Vepřínům, které do příštího ledna kotce nepřestaví, hrozí zavření. V případě, že bude poptávka po mase vyšší než nabídka, vepřové může příští rok zdražit o deset až dvacet procent.
Malou revolucí v gastronomii nazývají Francouzi techniku přípravy jídla zvanou sous-vide. Za exotickým označením se skrývá „vaření“ potravin ve vakuovém sáčku ve vodní lázni. To vše při striktně stálé teplotě od 52 °C do 80 °C a více podle druhu pokrmu.
Liberec - Jaroslav Vrethaim přijel do Liberce až z dalekých Volduch na Plzeňsku. Spolu s ním přicestoval přívěs firmy Šnajdr plný zabijačkových specialit. Poprvé je představil na Farmářských trzích, které měly ve čtvrtek 5. dubna svoji letošní premiéru u obchodního centra Forum. A lidé si jitrničky a klobásky nemohli vynachválit.
Liberec - Jaroslav Vrethaim přijel do Liberce až z dalekých Volduch na Plzeňsku. Spolu s ním přicestoval přívěs firmy Šnajdr plný zabijačkových specialit. Poprvé je představil na Farmářských trzích, které měly ve čtvrtek 5. dubna svoji letošní premiéru u obchodního centra Forum. A lidé si jitrničky a klobásky nemohli vynachválit.
Brno - Řetězec Kaufland dnes oznámil stažení vepřového masa v konzervě značky Viva. Jeden ze zákazníků v konzervě našel cizí předmět. Všichni, kdo si koupili maso se stejným datem spotřeby, ho nyní mohou vrátit na prodejnách Kaufland. Informaci zveřejnila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI).
Praha, Jihlava – Státní veterinární správa (SVS) v uplynulém týdnu vrátila zpět výrobci více než 20 tun kuřecího strojně odděleného masa z Německa, určeného do výroby.
Náchod/ Rijád - V předchozím úterním vyprávění jsem započala téma gurmánské, kterým je stravování v Saúdské Arábii. Mezi další tradiční pokrmy patří takzvaná kapsa. Jedná se o kuřecí maso s rýží, které je připraveno speciálním způsobem. Praží se na olivovém oleji a přidává se do něho kardamom a hřebíček. Jídlo je dost mastné, ale jednou se ochutnat musí.
Praha - Státní veterinární správa (SVS) v uplynulém týdnu vrátila zpět výrobci více než 20 tun kuřecího strojně odděleného masa z Německa určeného do výroby.
Plzeň – Dva muži stojí před stánkem nabízejícím zvěřinu. Jeden ochutnává kolečko klobásy. „Je v tom namíchané maso z jelena s vepřovým, aby to nebylo tak suché,“ vysvětluje mu prodejce. Muž se uznale zatváří: „Tak jelena jsem ještě neměl.“
Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Vařit v cizí kuchyni, navíc pod dohledem kuchařského profíka a za ustavičné pozornosti fotografů a jejich aparátů, to je přece jenom něco jiného, než připravit doma nedělní oběd. Na vlastní kůži si to vyzkoušela Venuše Kubáčová.
Praha - Venuše Kubáčová reprezentovala v pátek na kuchařském klání Středočeský kraj, její velikonoční svítek z masa si pochvalovali i vegetariáni.
Praha - Venuše Kubáčová reprezentovala v pátek na kuchařském klání Středočeský kraj, velikonoční svítek z masa si pochvalovali i vegetariáni.
Praha - Venuše Kubáčová reprezentovala v pátek na kuchařském klání Středočeský kraj, velikonoční svítek z masa si pochvalovali i vegetariáni.
Rokycansko - Místní akční skupina zahrnuje obce a města ze severu Rokycanska a také sousedního Plzeňska.
Milevsko - S téměř patnácti kilogramy masa se zloděj nechtěl tahat sám, tak ukradl ze dvora rekreačního objektu ještě stavební kolečko, do kterého si maso naložil.
Jablonec n. N. - Hlasujte pro svou finalistku. Její číslo je 07. Soutěž regionálních Deníků Česko vítá jaro jde do finiše! Severní Čechy bude spolu s herečkou Veronikou Žilkovou reprezentovat Laďka Staffen z Jablonce nad Nisou.
Milevsko - S téměř patnácti kilogramy masa se zloděj nechtěl tahat sám, tak ukradl ze dvora rekreačního objektu ještě stavební kolečko, do kterého si maso naložil.
Rosice - „Technická sůl v mase, přelepená data spotřeby. Česká zabijačka není z Česka, ale z Německa. Separáty v mase.“ Stále častěji se v novinách objevují tyto a podobné titulky.
recept zaslala Petra Svobodová, Ústí nad Labem
Rosice - „Technická sůl v mase, přelepená data spotřeby. Česká zabijačka není z Česka, ale z Německa. Separáty v mase.“ Stále častěji se v novinách objevují tyto a podobné titulky.
Zvíkovec- Místní akční skupina Světovina žádost o nákup devítimístného vozu zamítla.
Praha /ROZHOVOR/ - Executive chef restaurantu Staré časy František Šnitr vyprávěl redaktorce Pražského deníku poněkud bláznivé historky z kuchařské branže. A také zážitky z vojny.
V minulých dnech jste se rozhodovali mezi devíti recepty, které jako nejlepší z vámi zaslaných vybral Radek Jakubec, odborný lektor školy vaření Chefparade. Který z receptů měl u vás nakonec největší úspěch, to se dozvíte 5. dubna v příloze regionálního Deníku nazvané Deník plný vaření.
Zlín - S Novým rokem mělo přijít do supermarketů další zdražování. I přesto, že vláda slibovala zdražení potravin o 1,7 %, realita je podle oslovených občanů zlínského regionu jiná.
Praha - Dva druhy klobás, které byly vyrobeny v Polsku a byly prodávány pod privátní značkou v obchodním řetězci Lidl, měly jiné složení, než uváděl výrobce na etiketě. Uvedla to dnes Státní veterinární správa (SVS).
recept zaslala Miroslava Kubešová, Liberec
Bystřicko - Televizní šéfkuchař, jeden z protagonistů úspěšného seriálu České televize Kuchařská pohotovost Jiří Král, se rozjel na Vysočinu, aby si osobně vyzkoušel kvalitu masa z Mitrovského dvora na Bystřicku.