Chomutov - Patnáctiletý student s nožem a paličkou v ruce v pondělí zaútočil na sekretářku gymnázia v Chomutově. Paličkou jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnou ranou, mladíka zadržela policie.
Chomutov /OD SOUSEDŮ/ – Patnáctiletý student dnes ráno zaútočil na sekretářku státního gymnázia. Palicí na maso jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnými ranami, mladíka zadržela policie.
Chomutov – Patnáctiletý student dnes ráno zaútočil na sekretářku státního gymnázia. Palicí na maso jí zasadil několik ran do hlavy. Ženu převezli do nemocnice s tržnými ranami, mladíka zadržela policie.
Buchlov /FOTOGALERIE/ – Netradiční den plný starověkých kulinářských dobrot připravila na sobotu 24. září správa hradu Buchlov. Pod akcí s názvem Co se na hradě vařívalo se skrývala celá plejáda pro dnešní mlsné jazýčky neobvyklých překvapení.
Praha /PŘÍKLAD ÚSPĚCHU/ - Třikrát týdně vyjíždějí kamiony z Dobřejovic u Prahy do Belgie. Vezou české paštiky do země, která je tradičním výrobcem i konzumentem těchto lahůdek. Zpátky se vracejí se surovinami a kořením.
Tachovsko – V katalogu nositelů certifikátu Místní výrobek ze západních Čech najdeme v současné době více než dvacet řemeslníků a producentů z našeho regionu. Převážně z Konstantinolázeňska, Bezdružicka, Stříbrska.
Ústí nad Labem /SOUTĚŽ, DOPLNĚNA TŘETÍ OTÁZKA/ - Je úžasné, že jsou lidé, kteří i dnes oživují prastaré techniky. Napomáhají k tolik potřebné harmonizaci organismu v souladu s přírodou.
Moskva /VIDEO/ – Trest čtyři roky vězení dostal v ruském Vladivostoku major Igor Matvejev za to, že údajně fyzicky napadl dva své podřízené. Podle obhájců je ale rozsudek ve skutečnosti trestem za Matvejevovu stížnost, která letos na jaře pronikla do všech ruských médií: Matvejev obvinil proviantní náčelníky z toho, že vojáky krmí masem pro psy.
Hodonín – Růžová fasáda s velkým oknem při příchodu léta vítá milovníky uzenin i maminky, které chtějí nakoupit maso k nedělnímu obědu. Důraz přitom kladou na tradici i kvalitu.
Vsetín – První, co člověka zaujme, když vejde do řeznictví Jana Černockého, jsou davy lidí. Říkám si, že maso, které zde lidé koupí, musí být skutečně kvalitní.
Bílovice – Podle jména by lidé tipovali, že pracuje se dřevem. Pavlu Tesařovi ale projdou místo trámků a desek každý den rukama desítky kilogramů masa. V rodinném řeznictví a uzenářství v Bílovicích, které založil jeho otec Vladimír před dvaceti roky, pracuje už od vojny.
Frýdlant – Klobásky, které se doslova rozplývají na jazyku. Voní rozličným kořením a jsou skutečně s masa. Takové se dají koupit jen na několika místech na Liberecku a recept na ně zná jenom několik lidí. Vyrábí je i řezník a uzenář Miroslav Prošek z Frýdlantu.
Česká Lípa - Libá vůně uzeniny je cítit už před dveřmi řeznictví Pavla Staňka. Krámek s terasou v Děčínské ulici v České Lípě je vyhledávaným cílem labužníků, kteří se shánějí po kvalitním mase, chutných klobáskách či neošizené tlačence. Kromě prodejny zde poslední tři roky funguje i jídelna s pestrou nabídkou obědů.
Třinec - Čerstvou zeleninu, maso nebo třeba český česnek si budou moci už v pátek 9. září koupit Třinečané na prvních Třineckých farmářských trzích. Ty budou probíhat od 9 do 17 hodin na náměstí Svobody před kulturním domem.
Slezská Harta – Se zajímavou papírovou skládačkou se setkali cykloturisté, kteří se zúčastnili srpnové akce Cyklovýlet kolem Slezské Harty. Ve skládačce našli mapu trasy, ale i místo pro samolepky, kam vlepovali karikatury starostů z obcí okolo přehrady.
Plzeň - Křovinořez v bílých rukavicích nesl o čtvrté hodině čtvrtečního rána podezřelý muž, který kráčel s kamarádem po Nepomucké ulici. Všimla si jich policejní hlídka.
Šternberk, Litovel – Čerstvou zeleninu, maso, vejce, pečivo z produkce regionálních zemědělců nebo výrobců si mohou zájemci nakoupit už tuto v sobotu ve Šternberku na Olomoucku. V sobotu 3. září tamní Hlavní náměstí ožije stánkaři, poprvé se tam budou konat Venkovské trhy.
Hlinky - Je to taková obec na Karlovarsku, kde dávají lišky dobrou noc. Přesto má určitý šarm, který jí dodává malebná příroda, otevřené pláně i blízkost Slavkovského lesa. A právě toho využili myslivci z Lesní společnosti Bečov.
V seriálu, který vzniká ve spolupráci se školou vaření Chefparade, jsme již psali o obecných zásadách při grilování a také jsme se zaměřili na maso, uzeniny a zeleninu. Dnes přinášíme tipy na grilované ovoce a sýry.
Zlín – Podvod s tunami masa za neuvěřitelných čtyřiašedesát milionů korun. To je podle obžaloby práce dvou mužů z Kroměříže. Ivo Hejný a Josef Odložil měli totiž o tyto peníze připravit šestnáct firem z celé České republiky.
Ostrava /REPORTÁŽ, RECEPTY, ANKETA/ – Kdyby byly všechny moje pracovní dny takové, jako minulý čtvrtek, kdy jsem koštovala, jak chutná Moravskoslezsko, možná bych se brzy neunesla. Ale věřím tomu, že moje tělo by bylo vitální a silné a duše povznesená.
Ludvíkov /FOTOGALERIE/ – Jednou z lákavých atrakcí, která byla připravena pro návštěvníky akce Dlouhá noc v Ludvíkově, byla ochutnávka soutěžních gulášů, které zde vařily čtyři místní týmy. A vystát si frontu stálo rozhodně za to.
Podlipansko – MAS Podlipansko se představí na letošním 38. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka ve společném stánku středočeských místních akčních skupin.
V předchozích dvou částech jsme si objasnili a vysvětlili, jak je možné podle barvy očí zlepšit svůj zdravotní stav. Již víme, že jsou jen dvě základní barvy očí, a to hnědá a modrá.
ČR - Výrazný meziroční pokles byl zaznamenán u drůbežího masa (až o 11,7 procenta); méně poklesla produkce vepřového masa (o 1,9 procenta) a také hovězího (o 3,3 procenta).