Na gril můžete hodit prakticky cokoliv, pokud ale nechcete svým hostům nabídnout jen očmouzenou hmotu bez výrazné chuti, měli byste dodržovat jisté zásady. Jak tedy správně naložit drůbež, grilovat rybu vykostěnou, nebo s kostmi, jak upravit zvěřinu a jak se postavit k nejkrálovštějšímu z pokrmů – steaku?
Voda, země, vzduch – ty všechny jsou pro krásu přírody nepostradatelné, díky nim se můžeme těšit z kypícího života na naší zahrádce. Chybí jen jeden, oheň. Pravda, bez naší nejbližší rozpálené hvězdy Slunce bychom o životě nemohli hovořit vůbec. Příjemné sluneční paprsky ale přece jen nejsou tím pravým vyjádřením nejdivočejšího živlu. Tím jsou plameny, které hypnoticky přitahují naši pozornost, které nás hřejí při večerním posezení a především ty, které ze syrových potravin dělají ty největší pochoutky na světě! Jak a kde můžeme udržovat oheň na naší zahradě?
Brno /ROZHOVOR/ - Šéf Krajské hygienické stanice Jan Mareček radí, jak poznat nezávadnou vodu ke koupání. Stačí ji nabrat do lahve a počkat několik minut. Pokud zůstane voda v lahvi zelená, není vhodné se v ní koupat.
Berlín/Chicago - Bakterie, která způsobila střevní onemocnění v Německu, je podle lékařů zřejmě nejjedovatějším typem E.coli, jaký se u lidí kdy objevil.
Nymburk /GALERIE/ -V aktuálním díle vaření jsme tentokrát zavítali k historicky první mluvčí nymburské radnice Markétě Tomčíkové. V útulné a prakticky řešené kuchyni mě přivítala usměvavá hostitelka a dvě kočky.
Hranice – Další krok ke zviditelnění turistické lokality Moravská brána a současně podpora místních výrobců kvalitních potravin a řemeslných výrobků. To jsou dva hlavní cíle chystaného vzniku značky Moravská brána – regionální produkt.
Moskva - Ruské ministerstvo vnitra krmí své vojáky masem z psích konzerv. Údajný důkaz o neobvyklé složce potravy příslušníků ozbrojených sil se v minulých dnech objevil na serveru YouTube a vyvolal mezi vojáky poprask.
Česká Skalice – Dlouhodobé manželské neshody nejspíš vedly k tragédii, která se odehrála v neděli po poledni v jednom z bytových domů. Čtyřiašedesátiletý muž se tady pokusil zavraždit svou o pět let starší manželku.
Česká Skalice /AKTUALIZOVÁNO/- Dlouhodobé manželské neshody nejspíš vedly k tragédii, která se odehrála v neděli 15. května po poledni v jednom z bytových domů. Čtyřiašedesátiletý muž se tady pokusil zavraždit svou o pět let starší manželku.
Brno-střed /TEST RESTAURACÍ/ - Dojem ze sushi baru na náměstí Svobody kazí jen jeho poněkud stísněnější prostory. Chuťově musí uspokojit i toho největšího gurmána.
Úpice – Přes šest hodin trvalo závodníkům odběhnout svůj závod a tím definitivně rozhodnout, kdo si odnese poháry Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory.
Býškovice – Dvě nová venkovská minimuzea vznikla v posledních dnech v obcích na Hranicku. Býškovice a Bělotín se tak mohou pyšnit novými expozicemi, které by do jejich obcí měly přilákat další turisty.
Střední Morava – Ve většině domácností patří maso k základním surovinám při přípravě pokrmů. Dobrá kuchyně se neobejde bez kvalitních surovin. Jak ale poznat dobré maso, které kupujeme v supermarketech? Není to jednoduché, říká odborník.
Ústí nad Labem – S rýží nebo bramborem, jako polévka se podává Staročeská prdelačka nebo dezert: Babiččino překvapení. Tak jako každý čtvrtek, i tento týden se v restauraci Sport Pub Zlatopramen vařilo podle čtenářů Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Eva Drobná s receptem na Kuřecí nudličky.
Střední Morava – Drůbeží maso patří mezi nejoblíbenější nejen v české kuchyni. Je zdravé a lehce stravitelné. Dáme vám pár rad a tipů, jak s tímto masem naložit co nejlépe, aby měly vaše chuťové pohárky doslova hody.
Pokud se rozhodnete navštívit Nepál, což vřele doporučuji, budete to mít mnohem snažší v případě, že milujete rýži a zeleninu. Jestliže podobným jídlům zrovna neholdujete, můžete mít sem tam trochu problém s tím, co jíst.
Domažlicko /ROZHOVOR/ - Chovatel ovcí plemene Charollais, které bylo vyšlechtěno ve Francii, přivykl svá zvířata na podmínky obce ležící 574 metrů nad mořem.
Pelechy /ROZHOVOR/ - Chovatel ovcí plemene Charollais, které bylo vyšlechtěno ve Francii, přivykl svá zvířata na podmínky obce ležící 574 metrů nad mořem.
Praha – Bílé maso pro náročné. Značka: Úroveň. Takhle nějak by mohla vypadat reklama kuplířského gangu dlouhodobě působícího v metropoli, jehož členy nyní odhalili kriminalisté, pokud by se rozhodl své služby inzerovat.
Praha – Bílé maso pro náročné. Značka: Úroveň. Takhle nějak by mohla vypadat reklama kuplířského gangu dlouhodobě působícího v metropoli, jehož členy nyní odhalili kriminalisté, pokud by se rozhodl své služby inzerovat.
Královéhradecko – „Nikoho jsme k ničemu nenutili,“ stála si neustále za svým trojice obžalovaných v případě obchodování s lidmi, který se už od ledna snažil rozplést Krajský soud v Hradci Králové. Včera padl verdikt, v němž obžalovaní o nevině senát v čele s předsedou Miroslavem Mjartanem nepřesvědčili.
Ústí nad Labem – Farmářské trhy zahltily krajské město. Jenže podle Společnosti mladých agrárníků České republiky se objevují podvodníci, kteří své produkty nakupují ve velkoobchodech. Potom je vydávají za vlastní produkci.
Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.
Ústí nad Labem – Uvařit špagety, nakrájet anglickou slaninu a pórek. V restauraci Sport Pub Zlatopramen se vařil, jako každý čtvrtek, vítězný recept čtenáře Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Věra Stříbrná s receptem na Myslivecké špagety.