
Ze skladu vzal čtyřicet kilo masa i soudky s vínem
Holešov – Vloupání do skladu oznámil v pondělí brzy ráno policistům v Holešově prokurista jedné tamní restaurace.
Holešov – Vloupání do skladu oznámil v pondělí brzy ráno policistům v Holešově prokurista jedné tamní restaurace.
Chicago - Poptávka po vepřových bocích a slanině se v USA tradičně zvyšuje během léta.
Most /OD SOUSEDŮ/ – Pokud jste si dosud mysleli, že zloději přeci jen neukradnou cokoliv, jste na omylu!
Praha - Po květnovém uzavření tržnice, kdy inspektoři našli ve skladu hlodavce, jejich trus i potraviny okousané a znečištěné močí, tentokrát inspekce odhalila maso, které bylo skladováno v nevyhovujících podmínkách.
Most – Maso na kebab či gyros je na Mostecku zřejmě novým zlodějským hitem. Policie eviduje již několik případů, kdy pobertové vybrali stánky s rychlým občerstvením a odnesli právě tureckou nebo řeckou pochoutku, kterou se pak pokoušeli za pár stovek prodat v jiných bistrech. Někdy skutečně uspěli.
Most – Maso na kebab či gyros je na Mostecku zřejmě novým zlodějským hitem. Policie eviduje již několik případů, kdy pobertové vybrali stánky s rychlým občerstvením a odnesli právě tureckou nebo řeckou pochoutku, kterou se pak pokoušeli za pár stovek prodat v jiných bistrech. Někdy skutečně uspěli.
Valašské Meziříčí /FOTO/ – Kuchaře čeká několik bezesných noci. Začíná tradiční Gulášfest. Zásmažka a cibulový základ pro úvodní den jsou hotové. Ženy loupají další cibuli, chlapi v kuchyni krájejí maso. Odpoledne ho rozvaří a noční směna dílo dokončí.
Američané milují barbecue, my Evropané grilujeme. Kdo a jak barbecue, předchůdce grilování, vlastně objevil? Na to je kupa teorií, jedna hezčí než druhá.
Královéhradecký kraj – Výroba masa v Královéhradeckém kraji v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesla o 27 procent. Byl to největší pokles ze všech krajů v zemi.
Královéhradecký kraj – Výroba masa v Královéhradeckém kraji v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesla o 27 procent. Byl to největší pokles ze všech krajů v zemi.
Brno – Grilování masa na otevřením ohni, popíjení, setkání s přáteli. To neodmyslitelně patří k horkým letním dnům. Lidé, kteří nemají zahradu nebo chalupu, jsou ale o tuto zábavu ochuzeni. Pomoci jim se rozhodly některé brněnské radnice. Chtějí zařídit takzvané barbecue pointy. Zájemci pod širým nebem najdou zděný gril a místo, kde mohou posedět s přáteli.
Praha - Nová směrnice Evropské unie, která nařizuje značit původ prodávaného čerstvého masa, by mohla zvýšit spotřebu masa pocházejícího z tuzemských chovů a pomoci tak českým farmářům. Shodují se na tom zástupci Agrární komory i zpracovatelů masa.
Pouze kvalitní špekáčky s vysokým obsahem masa by si měli nad ohněm opékat lidé, kteří v letních dnech dostanou chuť na českou tradiční tábornickou pochoutku. Při opékání není třeba spěchat, špekáček potřebuje čas na důkladné propečení na povrchu i uprostřed. Pokud jich lidé na dovolené a táborech nebudou konzumovat více a několik dní za sebou, neměly by jim podle odborníků hrozit žádné zdravotní potíže.
Příbram /NAŠE ŘEMESLO, ROZHOVOR/ -Naše řemeslo. Tak se jmenuje pravidelný sobotní seriál Příbramského deníku. Minulý týden jsme si povídali s mladou cukrářkou Renatou Slachovou. I tentokrát zůstáváme u jídla, kterému dávají přednost hlavně muži, a to u masa. Nákup a příprava masa je ale většinou na ženách. A komu ženy v řeznictví nejvíce důvěřují? Přeci řezníkovi.
Brusel/Štrasburk - Výrobci potravin budou muset nově povinně uvádět na obalech podrobné informace o výživné hodnotě a o původu masa. Schválil to ve středu Evropský parlament.
Linec – V automobilce MAN ve Steyru se po zdravotnické kampani 67 procent osazenstva v tajném hlasování vyjádřilo pro generální zákaz pití alkoholu na pracovišti. Napsal to linecký deník OÖN.
Když se řekne arabská kuchyně, co se vám vybaví? Některým vzpomínky na jídelníček z dovolené v Egyptě, Tunisu nebo Maroku, jiní si možná vzpomenou na faláfel nebo u nás stále oblíbenější kebab. Přitom arabská kuchyně je velmi pestrá.
Kdo z nás by se netěšil na teplé letní večery spojené s grilováním, dobrým pitím a samozřejmě příjemným posezením s přáteli. Přinášíme několik tipů jak si jednu z nejoblíbenějších letních společenských aktivit ještě více zpříjemnit a ulehčit. Vždyť i ke grilování a rožnění patří všelijaké pomůcky, které kromě toho, že jsou praktické, mohou být i estetické a vtipné.
Prostějovsko – Modernizace mlýna v Dřevnovicích, rekonstrukce lihovaru v Tištíně, nová klubovna pro hasiče v Němčicích nad Hanou. To jsou tři ze sedmnácti projektů, které uspěly v dotačním programu Evropské unie LEADER. Zaštiťuje jej občanské sdružení MAS na cestě k prosperitě sdružující devětadvacet obcí z Olomouckého a Jihomoravského kraje.
Hranice – Drobní podnikatelé z Hranic a blízkého okolí rozšíří díky dotacím své zázemí i nabídku služeb. Více než čtyři miliony korun z dotačního Programu Leader Měníme Hranicko si mezi sebe rozdělí autoři celkem sedmi úspěšných projektů v oblasti potravinářských produktů a v oblasti zakládání a rozvoje mikropodniků.
Letní počasí vyhání celou řadu lidí ven ke grilům. Velká část z nich si posezení na zahradě zpříjemňuje občerstvením. Stejně jako ve zbytku Evropy, i v Čechách je stále oblíbenější grilování, které vytlačuje tradiční „opékání na klacku“. Tento trend pozitivně hodnotí především odborníci na výživu, jelikož grilování je na rozdíl od tradičního opékání spojeno s menším množstvím zdravotních rizik.
Dolní Újezd – Grilování se stalo novým fenoménem. V létě voní maso téměř ze všech zahrad. Na grilu se dá připravit nejen maso, ale také zelenina nebo ovoce.
Tachov – Letní příměstské tábory chystá na část hlavních prázdnin Komunitní centrum KAT v Tachově.
Úpice – Do regionu Místní akční skupiny Království – Jestřebí Hory by v letech 2009 – 2013 mělo přijít kolem 45 milionů korun z evropského dotačního programu Leader.
Průjmy patří k vůbec nejčastějším poruchám zažívání, které postihují dospělé i děti. Často je provázejí bolesti břicha, zvracení a teploty. V Olomouckém kraji od počátku roku podchytili v lékařských ordinacích 69 případů salmonelóz. Konkrétně v květnu napočítali 17. Za celý loňský rok onemocnělo salmonelózou 56 lidí. Přesněji řečeno tolik nemocných šlo k lékaři a vyšetření infekci potvrdila.
Parta přátel, venkovní gril a letní večer s naplánovanou večeří. K dobře ugrilovanému masu či rybě stačí pár krajíčků chleba. Pokud však chcete dopřát chuťovým buňkám ještě větší požitek, zapomeňte na kupované doplňky. Kečup si na vynikající maso nalije jen barbar. Spousta omáček vyžaduje jen pár běžných surovin a trošku práce navíc – a vaši přátelé budou překvapeni ze symfonie chutí, již jste jim předložili.
Dolní Újezd /FOTOGALERIE/ – U příležitosti oslav 100 let založení Sokola v Dolním Újezdu se uskutečnil v hasičském areálu první ročník soutěže v grilování.
Ústí nad Labem - Ještě ztuhlá játra nakrájet na plátky, smíchat je s vejci a Solamylem. Na pánev se zatím rozehřívá olej do horka.
Postřehy a zážitky redaktorky Olgy Havránkové z třítýdenní expedice po Maroku, zemi, která v sobě spojuje nespojitelné a pro její obyvatele nic není problém …
Nymburk, Maroko /SERIÁL/ -Postřehy a zážitky redaktorky Olgy Havránkové z třítýdenní expedice po Maroku, zemi, která v sobě spojuje nespojitelné a pro její obyvatele nic není problém …
Písek - Seznam prodejců na farmářském trhu, který se bude konat v sobotu 18. června u písekého hřebčince, je téměř kompletní.
Písek -Seznam prodejců na farmářském trhu, který se bude konat v sobotu 18. června u písekého hřebčince, je téměř kompletní.
Mexiko City -Mexické zdravotnické úřady vyloučily, že by příčinou dopingového nálezu pěti fotbalových reprezentantů bylo kontaminované maso.
Na gril můžete hodit prakticky cokoliv, pokud ale nechcete svým hostům nabídnout jen očmouzenou hmotu bez výrazné chuti, měli byste dodržovat jisté zásady. Jak tedy správně naložit drůbež, grilovat rybu vykostěnou, nebo s kostmi, jak upravit zvěřinu a jak se postavit k nejkrálovštějšímu z pokrmů – steaku?
Debř - Kvůli zajištění a vyprošťování havarovaného vozidla se u Debře tvořily kolony pomalu jedoucích vozidel.
Sezimovo Ústí -S novým domovem, který vznikl přestavbou bývalých kanceláří, si sezimoústečtí loutkáři začali říkat Divadýlko na schodech.
Voda, země, vzduch – ty všechny jsou pro krásu přírody nepostradatelné, díky nim se můžeme těšit z kypícího života na naší zahrádce. Chybí jen jeden, oheň. Pravda, bez naší nejbližší rozpálené hvězdy Slunce bychom o životě nemohli hovořit vůbec. Příjemné sluneční paprsky ale přece jen nejsou tím pravým vyjádřením nejdivočejšího živlu. Tím jsou plameny, které hypnoticky přitahují naši pozornost, které nás hřejí při večerním posezení a především ty, které ze syrových potravin dělají ty největší pochoutky na světě! Jak a kde můžeme udržovat oheň na naší zahradě?
Litvínovice - Tradiční kulinářskou soutěž v Litvínovicích vyhrály Renata Neužilová a Marcela Bajtová
Brno /ROZHOVOR/ - Šéf Krajské hygienické stanice Jan Mareček radí, jak poznat nezávadnou vodu ke koupání. Stačí ji nabrat do lahve a počkat několik minut. Pokud zůstane voda v lahvi zelená, není vhodné se v ní koupat.
Berlín/Chicago - Bakterie, která způsobila střevní onemocnění v Německu, je podle lékařů zřejmě nejjedovatějším typem E.coli, jaký se u lidí kdy objevil.
Nymburk /GALERIE/ -V aktuálním díle vaření jsme tentokrát zavítali k historicky první mluvčí nymburské radnice Markétě Tomčíkové. V útulné a prakticky řešené kuchyni mě přivítala usměvavá hostitelka a dvě kočky.
Draženov /FOTOGALERIE/ – Památkáři chráněný dvůr U Podestátů se stává ozdobou obce. Našlo se pro něj i využití.
Sezimovo Ústí - Budovu na náměstí Tomáše Bati v Sezimově Ústí navštívil snad každý.
Hranice – Další krok ke zviditelnění turistické lokality Moravská brána a současně podpora místních výrobců kvalitních potravin a řemeslných výrobků. To jsou dva hlavní cíle chystaného vzniku značky Moravská brána – regionální produkt.
Protivín /FOTOGALERIE/- Krokodýlí zoo Protivín chová šedesát krokodýlů.
Všeruby -Německá firma využije objekt bývalé roty PS ve Všerubech na zpracování masa na kebab.
Střední Morava - Seriál Deníku o vaření přináší zajímavé tipy, jak se zorientovat v mexické kuchyni
Mělník - Regionální muzeum zve dospělé i děti na interaktivní výstavu, věnovanou Slovanům v Polabí a Povltaví v době od 7. do 12. století.
Moskva - Ruské ministerstvo vnitra krmí své vojáky masem z psích konzerv. Údajný důkaz o neobvyklé složce potravy příslušníků ozbrojených sil se v minulých dnech objevil na serveru YouTube a vyvolal mezi vojáky poprask.
Česká Skalice – Dlouhodobé manželské neshody nejspíš vedly k tragédii, která se odehrála v neděli po poledni v jednom z bytových domů. Čtyřiašedesátiletý muž se tady pokusil zavraždit svou o pět let starší manželku.