Kreativ

ŠTÍTEK: maso

AKTUALIZOVÁNO: Dejte pozor na falešné farmáře!

Ústí nad Labem – Farmářské trhy zahltily krajské město. Jenže podle Společnosti mladých agrárníků České republiky se objevují podvodníci, kteří své produkty nakupují ve velkoobchodech. Potom je vydávají za vlastní produkci.

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Východní Čechy - Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

Hodujte s Deníkem a vyhrajte!

Liberecký kraj - Uvařte velikonoční jídlo podle našich staročeských receptů a získejte vstupenky na Valdštejnské slavnosti.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Uvařit špagety, nakrájet anglickou slaninu a pórek. V restauraci Sport Pub Zlatopramen se vařil, jako každý čtvrtek, vítězný recept čtenáře Ústeckého deníku. Vítězkou posledního kola se stala Věra Stříbrná s receptem na Myslivecké špagety.

Farmářské trhy budou i v Zábřehu. Na prvního máje

Zábřeh - Město Zábřeh jde ve stopách sousedního Šumperka a nabídne vlastní Farmářské trhy. Ty se uskuteční pod taktovkou Místní akční skupiny (MAS) Horní Pomoraví v neděli 1. května, tedy v den, který tradičně patří v Zábřehu májovém jarmarku.

Provoněné náměstí? Sýrové pochoutky, klobásky i med

Hranice /FOTOGALERIE/ – Sýry, klobásky, jablka, med nebo sazenice si mohli v pátek během celého dne zakoupit lidé na Masarykově náměstí v Hranicích. Místní akční skupina (MAS) Rozvojové partnerství regionu Hranicko a Obecní živnostenský úřad zde uspořádaly první farmářský trh v Hranicích.

Velikonoční koleda: Co s vejci po svátcích?

Svátky jara jsou spojeny především s vejci jako symbolem života. Různě barvená a zdobená si je koledníci odnášejí v košících, aby se doma pochlubili, kolik jich získali. A hospodyňky? Ty pak po svátcích řeší problém, co s nimi. Přinášíme několik tipů, jak vaječnou koledu zužitkovat, abychom se bíložluté dobroty nepřejedli.

HLASUJTE o nejlepší recept od čtenáře!

Ústí nad Labem – Místo sterilovaných žampionů čerstvé, tak to je nejzásadnější změna, kterou provedl kuchařský tým restaurace Sport Pub Zlatopramen v posledním vítězném receptu.

Vegetariánských jídelen je v Plzni stále málo

Plzeň – Západočeská metropole má zase o jeden podnik více, kde se najíte i bez masa. Vegetariánské bistro v ulici Kardinála Berana vzniklo proto, že možnosti takové stravy jsou v Plzni stále poměrně omezené, ačkoliv zájem ze strany veřejnosti je velký.

Vrah zadržený v Německu je zřejmě kanibal

Berlín – Německo má zřejmě další případ kanibalského vraha. Zadržený šestadvacetiletý Jan O., důvodně podezřelý z vraždy dvou mladistvých poblíž Bodenfelde v západním Německu, se policii písemně doznal, že z jedné ze svých obětí, 14leté dívky, ukusoval maso a jedl ho.

Nová ekomapa je přístupná na webu

Region - Obyvatelé regionu mají ojedinělou možnost využívat internetové informace o bodech, stanovištích a aktivitách, dotýkajících se životního prostředí.

Dětem ukradl sýr a maso

Zátor, Rýmařov – Za cíl zlodějské výpravy si o prvním dubnovém víkendu vybrali zloději opuštěné školy.

Dobrý den, Valašsko

První naklonovaný savec přišel na svět před patnácti lety. Už tři roky poté, co se nejslavnější ovce světa narodila, povolily japonské úřady konzumaci masa geneticky shodných zvířat.

Hranice oživí farmářský trh, nabídne i ryby a extra ležák

Hranice – Podpora místních výrobců kvalitních potravin a dalších výrobků, oživení centra města a také nabídnutí místním obyvatelům jiné možnosti nákupů než neustále v supermarketech. To jsou hlavní cíle Farmářského trhu regionu Hranicko, který proběhne na Masarykově náměstí příští pátek 15. dubna od osmi do osmnácti hodin.

Morkovice provonělo maso a pálenky

Morkovice /FOTOGALERIE/ – Jednapadesát vzorků ovocných pálenek nalitých do půllitrových lahví mohli o uplynulém víkendu ochutnávat lidé v Morkovicích.

ROZHOVOR: Podmínkou úspěchu v zemědělství je týmová práce

Bruntálsko /ROZHOVOR/ -Bruntálsko – Ředitelka okresní agrární komory Miloslava Nováková poskytla Deníku rozhovor na téma zemědělství v bruntálském regionu. Zemědělci to ve vysokohorských podmínkách podhůří Jeseníků měli vždycky složitém, nejinak je tomu dnes.

Nejlepší guláš vaří v Radostíně

Karlov /FOTOGALERIE/ – Dvacet gulášů z nejrůznějších druhů mas i dalších přísad se koštovalo na sobotním soutěžním klání O zlatý guláš Vysočiny.

Muž zahnal útočníka sekáčkem na maso

Brno – Teprve rána sekáčkem na maso zahnala na ústup dvaatřicetiletého muže, který měl útočit na skupinku lidí v zahrádkářské kolonii v brněnské ulici Podhájí. Agresor ji několikrát napadl v noci na čtvrtek.

Zájem o bioprodukty roste: Ve dvoře koupí mléko i jehně

Zájem o domácí zeleninu, ovoce, maso, mléko, med či jiné potraviny už není jen doménou lidí z velkých měst, kteří se rozhodli zdravě jíst. Stále více lidí i z malých obcí při svých cestách přizastaví někde nedaleko svého domova u „dvora“, aby si u zemědělce koupili čerstvou zeleninu, domácí brambory, med, anebo třeba domácí jogurty.

Plzeňanku překvapilo svítící maso

Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.

Plzeňanku překvapilo svítící maso

Plzeň – Velké překvapení zažila Plzeňanka Alena Koudelková, když šla v pondělí ráno před pátou nakrmit kočku. Kousky hovězího masa, které na přilepšenou svému domácímu mazlíčkovi nasypala do misky, totiž ve tmě světélkovaly.

Tradice kvalitního masa v Pacově slaví dvacet let

Pacov /ROZHOVOR/ - Uznávané a velmi vyhledávané je řeznictví Václava Klátila v Pacově na Pelhřimovsku. Šestapadesátiletý Václav Klátil za své kvalitní a především poctivé české výrobky získal nespočet ocenění na Mezinárodním mistrovství řezníků a uzenářů v rakouském Welsu.

Sněmovna podpořila snazší domácí porážky skotu

Praha - Chovatelům svitla šance, že budou moci porážet ve svých hospodářstvích skot mladší dvou let a jelenovitou zvěř z faremního chovu. Tato zvířata musí v současné kvůli porážce putovat na jatka. Farmáři je také mohli usmrcovat u sebe jen tehdy, pokud šlo o maso pro jejich domácí spotřebu.