
HLASUJTE: Barevné tajemství s rýží mělo úspěch
Ústí nad Labem – Vítězem posledního kola soutěže v kulinářském umění se stal čtenář Lukáš Novák s receptem na Barevné překvapení.
Ústí nad Labem – Vítězem posledního kola soutěže v kulinářském umění se stal čtenář Lukáš Novák s receptem na Barevné překvapení.
Svojšice /FOTOGALERIE/ - Přijeďte se podívat. To jste ještě neviděli. Starosta Svojšic Josef Lanc zval Kolínský deník na těžko uvěřitelnou a opravdu nechutnou podívanou.
Prostějovsko – Za každou hanáckou vsí býval vždycky vepřín, z něhož se rozléhal do kraje kvikot prasat a šířila vůně slibující bohatou úrodu. To už v posledních letech patří téměř minulosti. Chovy vepřového zanikají v regionu jeden za druhým.
Chodov /FOTOGALERIE/ – Nic proti kuchařskému umu trenéra Chodova Giebfrieda, a kastrolu zelňačky, jímž chtěl po zápase pohostit své svěřence, ale maso je maso. A na vepřových kolenech, která jako prémii pro vítěze sobotního derby mezi Chodovem a Klenčím napekli v trhanovské restauraci U Sv. Jána, si pochutnali fotbalisté Spartaku. A zaslouženě!
Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Mezi Šilingrovým náměstím a Dominikánskou ulicí nedávno otevřeli novou restauraci. Šéfkuchař restaurace a hotelu Sharingham Jiří Vařílek už před vstupem do podniku, který čeká test restaurací Brněnského deníku, kroutí hlavou.
Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM) se stal ve spolupráci se značkou kvality KLASA pořadatelem akce „Řeznická prodejna roku 2010“. Hlavním záměrem realizace tohoto projektu bylo ocenění vysokého standardu služeb a kvality prodávaného zboží.
Rájec-Jestřebí /FOTOGALERIE/ – Pod kotli pořádně zatopeno. Z komínů stoupá dým a všude voní cibule a zvěřina. Pod střechou na dvorku rájeckého zámku v zástěrách a s noži kmitá několik lidí. Jeden krájí cibuli, druhý zase maso, další přikládá. V úterý dopoledne odstartovala v Rájci-Jestřebí soutěž ve vaření zvěřinového guláše.
Když se řekne cholesterol, většina z nás se zděsí. Vždyť je nebezpečný, škodlivý, nežádoucí! Jeho ukládání do stěn tepen skutečně vede k rozvoji aterosklerózy a tím srdečním a cévním chorobám, jako je infarkt či mrtvice. Málokdo ale ví, že cholesterol ve správném množství má pro tělo zcela zásadní význam.
Ostrava- Opravit podpatky dámských lodiček není vůbec snadné. Na vlastní kůži si to vyzkoušela redaktorka Deníku. Strávila jeden den v dílně ostravského obuvníka Martina Gnebuse.
Královéhradecko – Pětidenní hlavní líčení v případu obchodu s lidmi, z něhož je obžalována čtveřice Ladislav Kováč, Ilona Gabčová, Vojtěch Lakatoš a Jakub Sivák, skončilo podle očekávání bez verdiktu. Předseda královéhradeckého krajského soudu Petr Mráka jednání odročil za účelem výslechů dalších svědků.
Jižní Čechy – V restauraci Life is Dream v Českých Budějovicích se ve středu zatím naposledy stalo součástí poledního menu jídlo podle receptu čtenářky Deníku. Šlo o jubilejní, desátý čtenářský recept. Poslala ho Antonie Brabcová z Pelhřimovska.
Hradec Králové – Pětidenní hlavní líčení v případu obchodu s lidmi, z něhož je obžalována čtveřice Ladislav Kováč, Ilona Gabčová, Vojtěch Lakatoš a Jakub Sivák, skončilo podle očekávání bez verdiktu
Ústí nad Labem – Vítězkou dalšího kola v kulinářském umění se stala čtenářka Lucie Bečvářová s receptem na Babiččiny knedlíky s houbovou omáčkou.
Třešť - Obchodníci nechtějí přijít o zisky z Vánoc, první zákazníci si nakoupí kolem Mikuláše.
Praha - Nebezpečné bakterie salmonely se v kuřecím mase z dovozu vyskytují až třikrát častěji, než v tuzemské drůbeži.
Jižní Morava /FOTOGALERIE/ - Pepíčkovo řeznictví a uzenářství vozí maso zákazníkům v obyčejné dodávce. Zboží není uvnitř skladované při správné teplotě, prodavač navíc odmítá vydat účtenku.
Jižní Morava - Pepíčkovo řeznictví a uzenářství vozí maso zákazníkům v obyčejné dodávce. Zboží není uvnitř skladované při správné teplotě, prodavač navíc odmítá vydat účtenku.
Jižní Morava /FOTOGALERIE/ - Pepíčkovo řeznictví a uzenářství vozí maso zákazníkům v obyčejné dodávce. Zboží není uvnitř skladované při správné teplotě, prodavač navíc odmítá vydat účtenku.
Zlínský kraj – Letošní rozmary počasí připravily nejednu krušnou chvilku snad již každému. Včelaři naříkali nad nedostatkem medu, majitelé kempů nad menší obsazeností svých zařízení, hasiči se zapotili při likvidaci povodní.
Jičín - V návaznosti na předchozí články vás seznámíme blíže s jičínskou firmou.
Jičín - Firma Masokombinát Jičín, spol.s r.o. byla založena v roce 1993.
Příbram – /ROZHOVOR/ Marketingový ředitel 1.FK Příbram Petr Větrovský dodnes vzpomíná, jak mu babička smažila obalený celer. Nikdo na světě to prý neumí tak, jako ona. Ale maminka a manželka, dvě nejdůležitější ženy jeho života, se prý o jeho stravování starají velice dobře. Vzhledem k časovému vytížení už Petr Větrovský nemá na kuchařské experimenty příliš mnoho času, ale když jak se říká dům něco dá, pokaždé se jeho kulinářský výtvor dá s chutí sníst.
Jižní Čechy - Tentokrát si můžete vyzkoušet a vychutnat maso na houbách s nivou. Recept, který zaslala Zlatuše Průšová z Křemže, obohatil ve středu polední menu restaurace Life is Dream v Českých Budějovicích.
Ústí nad Labem – Soutěž v kulinářském umění O nejlepší čtenářský recept zná další vítězku, pro kterou je vaření radostí. Vítězkou posledního kola se stala čtenářka Eva Bečvářová s receptem na Králičí medajlonky.
Ostrava- Kdov nedělidorazil do Ludgeřovic na domácí ligovou premiéru fotbalistek Baníku Ostrava, užil si parádní odpoledne plné skvělé zábavy. Sluníčko, vůně párků, grilovaného masa, dobré pivo a mnoho zábavných pokřiků a hlášek. Utkání s pražskou Slavií se neslo v pohodovém duchu. Že se prohrálo 0:7? To nikoho až tolik nermoutilo.
Lipník nad Bečvou – Mobil, šlehač, ale také vepřové maso si odnesl z domu v Lipníku nad Bečvou neznámý zloděj. Do rodinného domu se vloupal v sobotu večer po vypáčení okna v přízemí.
Šluknovsko – Kriminalisté nalezli podivný úkryt pro psy.
Vysočina - Prestižní značkou Regionální potravina kraje Vysočina 2010 se od víkendu nově honosí šest krajských potravin.
Vysočina -Prestižní značkou Regionální potravina kraje Vysočina 2010 se od víkendu nově honosí šest krajských potravin.
Krupá - Motocrossový areál vKrupé u Kostelce se vsobotu odpoledne naplnil více než osmdesáti závodníky a motocykly všemožných kubatur. Jezdci se utkali vtřetím závodě o pohár starosty Krupé, Jaroslava Boumy.
Polička – Společnost Makro společně s masokombinátem v Poličce spustí v říjnu platformu pro zpracování a distribuci masa.
Mikulov - Modely, sochy, divadelní představení, obrazy, koncerty i autorské čtení. Závěrečná akce workshopu Štkaní se koná na mikulovském Náměstí a v okolí ve středu odpoledne. A tamní obyvatelé i turisté se mají na co těšit.
Tachov – Marie Černá, která bydlí v penzionu v Tachově, oslavila krásné narozeniny, a to rovných jednadevadesát let.
Praha- Růst cen obilí v důsledku jeho letošní nižší sklizně patrně jen málo ovlivní cenu pečiva, více však mohou vzrůst ceny masa. Včera to prohlásil prezident Agrární komory Jan Veleba.
Táborsko - Státní zemědělsko potravinářská inspekce provedla od června už 574 kontrol.
Jihlava -Cílem jediného unikátního projektu v Česku je ověřit, zda maso prasat chovaných pod širým nebem je zdravější.
Domažlice - Nelegální porážku masa objevili veterináři s cizineckou policií na Domažlicku.
Domažlice - Nelegální porážku masa objevili veterináři s cizineckou policií na Domažlicku. Maso údajně končilo v síti vietnamských jídelen v okrese Domažlice.
Prostějovsko - Radioaktivní znečištění? Maso i houby jsou v normě, uklidňují odborníci.
Vysoké Veselí – Díky dotacím z Programu obnovy venkova nahradí staré lípy a jírovcesakury, jasany i túje.
Plzeň – Hygieniky zaměstnává kampylobakterióza a salmonelóza. Úplavice v kraji neřádí.
Dobrá Voda u Hořic – Dotace využívají dle možností i zemědělci.
Praha - Státní veterinární správa (SVS) žádá Evropskou komisi o zmírnění pravidel pro testování skotu kvůli takzvané nemoci šílených krav (BSE). Informoval o tom mluvčí SVS Josef Duben.
Podhorní Újezd – Vojice – Místní akční skupina Podchlumí rozdělovala 2,8 milionu korun z Programu obnovy venkova.
Jičínsko – Velkým pomocníkem pro získávání dotací jsou i Místní akční skupiny.
Poděbrady - Rockový zpěvák, ochotnický herec, básník a svérázný člověk s humorem kořeněným, jako jsou jeho jídla. Povečeřeli jsme s Pepou Nicklem.
Uherské Hradiště /ROZHOVOR/ - Letos sedmdesátiletý Miroslav Mahdalík dokázal v posledních dvou desetiletích ujít se svojí uzenářskou firmou VOMA v Uherském Brodě pořádný kus cesty. O tom, že jde v podnikání správným směrem svědčí celá řada ocenění, která během svého putování získal.
Střední Čechy - Známá spisovatelka a fejetonistka Irena Fuchsová pravidelně přispívá svými každodenními nevšedními postřehy do Deníku.
Děčín – Moje rizoto s masem a houbami prý nemá konkurenci a kdybyste znali můj horký sýrový pekáček, zůstali byste u nás na návštěvě natrvalo.
Doubravice /FOTOGALERIE/ – Hned na patnácti různých guláších si smlsli návštěvníci sokolského hřiště v Doubravici. Z rozžhavených kotlíků stoupal kouř i lákavá vůně. Sobota se tam nesla ve znamení šestého ročníku soutěže o nejlepší guláš.