Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Pojďte ochutnat psí maso, lákali aktivisté

Praha /FOTOGALERIE/ - Na pražském náměstí Republiky se v pondělí konal happening iniciativy Vánoce bez násilí, při kterém aktivisté upozorňovali na necitlivé zacházení s kapry.

V pivních sudech vozili načerno maso

Hodonín /HODONÍNSKÉ HOSPODY/ - Naše putování se pomalu chýlí ke konci, a tak se ještě zastavme v ulici Měšťanská, kde vedle stávající autoopravny byla hospoda pana Vodáka.Byla velmi málo navštěvovaná, ale známá především prodejem piva přes ulici.

Kapr na medu pro mlsné jazyky

Prachatice – Máte už kapřích řízků a bramborového salátu plné zuby? Zkuste experimentovat. Rybí maso lze upravovat na milion způsobů.

Ve Slavkově tekla krev. I z řezníka

Slavkov u Brna /FOTOGALERIE/ - V momentálně panujícím mrazivém počasí každý milerád uvítá na zahřátí šálek horkého čaje nebo svařáček. Anebo kořalku. Ta patří k tradiční zabijačce odnepaměti. Jak vidno, ta slavkovská nebude výjimkou. Je brzké sobotní ráno, silnice pokryl čerstvý sníh, přesto cesta do Slavkova utíká rychle. Aby také ne, je na co se těšit.

Hodina na zabijačce

Zábrdí /FOTOGALERIE/– O zabijačce jsem psal už loni v rubrice Na vlastní kůži a celý rok jsem měl výčitky, že jsem ten článek vlastně nedokončil. Využil jsem tedy možnosti zúčastnit se zabijačky na zábrdském dvoře znovu, a tentokrát jsem byl pevně rozhodnutý vydržet tam od začátku až do konce.

Silvestrovské chuťovky

Veselí, dobré jídlo a pití – tak si představujeme skvělou silvestrovskou oslavu. Aby hosté byli spokojeni a hostitel nemusel stát celý večer v kuchyni, přinášíme vám několik zajímavých receptů.

Po mikulčické zabijačce se jen zaprášilo

Mikulčice /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Scházejí se v pátek ráno. Úkol pro dvacítku gurmánů z Mikulčic, v čele s řezníkem Vítem Pavkou, zní jasně: zpracovat čtyři sta padesát kilo vepřového, aby si ti, kteří v sobotu přijdou na čtvrtý ročník Mikulecké zabijačky, opravdu pochutnali.

Malíř Ivan Bukovský: Rýžový nákyp nesnáším

Příbram - Pokud někdo zná Ivana Bukovského z Příbrami, ví o něm, že je malíř. Ne každý však ví, že je rovněž i přítelem dobrého jídla. Proto se Deník rozhodl položit mu několik otázek i z této oblasti.

HLASUJTE: Po kapse se rychle zaprášilo

Ústí nad Labem – Na vítězné Luhačovické lázeňské kapse od čtenářky Lenky Petránkové si návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vesměs pochutnali.

Kormoráni znehodnocují rybí maso

Hodonín – Podzim je pro rybáře nejen obdobím, kdy sbírají plody své práce, ale i dobou, kdy si na rybách pochutnávají kormoráni.

Kormoráni znehodnocují rybí maso

Hodonín – Podzim je pro rybáře nejen obdobím, kdy sbírají plody své práce, ale i dobou, kdy si na rybách pochutnávají kormoráni.

Na jihu Čech klesá výroba masa

České Budějovice - Jihočeští farmáři vyrobili v letošním prvním pololetí méně masa než loni. Celkem bylo v 1. pololetí vyrobeno 20.722 tun masa, loni ve stejném období to bylo o zhruba desetinu víc.

U Bílého beránka vsadili na českou kuchyni

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - V podniku mají zkušenosti se zážitkovou gastronomií. Přenesli ji do restaurace cenově o skupinu nižší. Zážitek si tak může dopřát víc lidí.

Otřesné: kilogramy masa skončily u pole

Svojšice /FOTOGALERIE/ - Přijeďte se podívat. To jste ještě neviděli. Starosta Svojšic Josef Lanc zval Kolínský deník na těžko uvěřitelnou a opravdu nechutnou podívanou.

Vepříny hromadně končí. Farmáři bijí na poplach

Prostějovsko – Za každou hanáckou vsí býval vždycky vepřín, z něhož se rozléhal do kraje kvikot prasat a šířila vůně slibující bohatou úrodu. To už v posledních letech patří téměř minulosti. Chovy vepřového zanikají v regionu jeden za druhým.

Pro vítěze derby pekli U Jána vepřové

Chodov /FOTOGALERIE/ – Nic proti kuchařskému umu trenéra Chodova Giebfrieda, a kastrolu zelňačky, jímž chtěl po zápase pohostit své svěřence, ale maso je maso. A na vepřových kolenech, která jako prémii pro vítěze sobotního derby mezi Chodovem a Klenčím napekli v trhanovské restauraci U Sv. Jána, si pochutnali fotbalisté Spartaku. A zaslouženě!

Mazaný Anděl překvapil velkou porcí masa

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Mezi Šilingrovým náměstím a Dominikánskou ulicí nedávno otevřeli novou restauraci. Šéfkuchař restaurace a hotelu Sharingham Jiří Vařílek už před vstupem do podniku, který čeká test restaurací Brněnského deníku, kroutí hlavou.

Rájec: guláš mezi kapkami deště

Rájec-Jestřebí /FOTOGALERIE/ – Pod kotli pořádně zatopeno. Z komínů stoupá dým a všude voní cibule a zvěřina. Pod střechou na dvorku rájeckého zámku v zástěrách a s noži kmitá několik lidí. Jeden krájí cibuli, druhý zase maso, další přikládá. V úterý dopoledne odstartovala v Rájci-Jestřebí soutěž ve vaření zvěřinového guláše.

Pravda o cholesterolu: Jak to s ním vlastně je?

Když se řekne cholesterol, většina z nás se zděsí. Vždyť je nebezpečný, škodlivý, nežádoucí! Jeho ukládání do stěn tepen skutečně vede k rozvoji aterosklerózy a tím srdečním a cévním chorobám, jako je infarkt či mrtvice. Málokdo ale ví, že cholesterol ve správném množství má pro tělo zcela zásadní význam.

Obuvník: V botě jsem našel paličku na maso

Ostrava- Opravit podpatky dámských lodiček není vůbec snadné. Na vlastní kůži si to vyzkoušela redaktorka Deníku. Strávila jeden den v dílně ostravského obuvníka Martina Gnebuse.

Obchodníci s "bílým masem" si verdikt prozatím nevyslechli

Královéhradecko – Pětidenní hlavní líčení v případu obchodu s lidmi, z něhož je obžalována čtveřice Ladislav Kováč, Ilona Gabčová, Vojtěch Lakatoš a Jakub Sivák, skončilo podle očekávání bez verdiktu. Předseda královéhradeckého krajského soudu Petr Mráka jednání odročil za účelem výslechů dalších svědků.

Vaříme s Deníkem: Krůtí maso po staročesku

Jižní Čechy – V restauraci Life is Dream v Českých Budějovicích se ve středu zatím naposledy stalo součástí poledního menu jídlo podle receptu čtenářky Deníku. Šlo o jubilejní, desátý čtenářský recept. Poslala ho Antonie Brabcová z Pelhřimovska.

Obchodníci s bílým masem si verdikt nevyslechli

Hradec Králové – Pětidenní hlavní líčení v případu obchodu s lidmi, z něhož je obžalována čtveřice Ladislav Kováč, Ilona Gabčová, Vojtěch Lakatoš a Jakub Sivák, skončilo podle očekávání bez verdiktu

Zákazníci: Proč máme kupovat maso z divného auta?

Jižní Morava /FOTOGALERIE/ - Pepíčkovo řeznictví a uzenářství vozí maso zákazníkům v obyčejné dodávce. Zboží není uvnitř skladované při správné teplotě, prodavač navíc odmítá vydat účtenku.