Kreativ

ŠTÍTEK: maso

Abraham: Závody Moto2? Bude to obrovské maso

Brno – Na startu jedenačtyřicet závodníků, v závodě desítky předjížděcích manévrů. A především hodně těsno na trati. Takovou premiéru zažil o víkendu brněnský motocyklový závodník Karel Abraham při úvodním závodě sezony mistrovství světa silničních motocyklů v Kataru.

Výroba masa opět klesla

Hradec Králové - V Královéhradeckém kraji loni klesla výroba masa bez drůbežího o osm procent na 23 629 tun. Propad produkce byl mírně nižší než v celém Česku, kde výroba masa klesla o devět procent.

Dobytek na Valašsku, už jen pro mléko

Valašsko – Chov dobytka? Na Valašsku za poslední roky téměř vymizel. Ani prasata už téměř nikdo nemá, veškeré chovy se totiž zredukovaly za posledních deset let zhruba na třetinu.

Otázka pro Josefa Novotného, hejtmana

Cheb, Karlovarský kraj - Jak to bude s dodávkou masa a uzenin do Karlovarské krajské nemocnice? Kolik za maso a uzeniny zaplatíte a kdo je bude do nemocnice dodávat?

Zlodějovi se zachtělo mraženého masa

Jablonec n. N. – Na dvaačtyřicetiletou majitelku provozovny Jídelna v Podhorské ulici v Jablonci čekal v pondělí 22. března ráno šok. Z dříve uzamčeného mražáku ji zmizelo třicet kilogramů masa různého druhu.

Partnerství venkova rozdělí letos sedm miliónů

Letovicko, Velkoopatovicko – Sedm milionů korun z evropských peněz letos rozdělí Místní akční skupina Partnerství venkova. Žádat o podporu mohou obce, svazky obcí, neziskové organizace či zemědělské podniky i soukromí zemědělci na Letovicku a Velkoopatovicku.

Kuchař pivnice U Putny udělal dvě kaňky

Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Před okny brněnské pivnice U putny jezdí po Václavské ulici neustále tramvaje, uvnitř je ale velice příjemně. V malé restauraci jsou stoly na sebe namačkány tak, že si hosté vzájemně vidí do talíře, to ale šéfkuchaři brněnské restaurace a hotelu Sharingham Jiřímu Vařílkovi tentokrát nevadí.

V Neratovicích řádí travič psů

Neratovice – Mezi místními chovateli psů se v posledních týdnech šíří strach. Někdo, zřejmě z nenávisti ke zvířatům, rozhazuje po sídlišti otrávené návnady v podobě kousků masa. Jedovatou potravu v několika případech hodil i na pozemky rodinných domů.

Nový katalog mapuje příhraniční řemeslníky

Tachovsko - Projekt Jarmark bez hranic mapuje řemeslníky od Tachovska po Plzeňsko a na německé straně hranic. K dostání bude v sídle Místí akční skupiny Česká západ v Olbramově na Tachovsku.

HLASUJTE: Vařili jsme Rumcajsův guláš

Ústí nad Labem – Vítězstvím v soutěži o nejlepší recept se může pochlubit Jana Tučková s receptem na Rumcajsův guláš. Celkem pro něj hlasovalo na webu Ústeckého deníku devatenáct čtenářů.

Podlipanskou podpoří kulturu

Podlipansko - Místní akční skupina, obecně prospěšná společnost Podlipansko vyhlásila dnem 1. března příjem žádostí pro čerpání prostředků alokovaných ve Fondu kultury a sportu.

Lupiči si odnesli zbraně, šperky i zmražené maso

Kněžpole – Velmi pestrý záběr měli lupiči, kteří se o víkendu 27.-28. února vloupali do rodinného domu v Kněžpoli. Nenechavci si odnesli nejenom zbraně a šperky, ale nepohrdnuli ani mraženým masem.

Zabil stokilového býka pro deset kilo masa

Hodonín – Aby získal deset kilo masa, vlezl do kravína a zabil stokilového býka. Pak ho naporcoval a odnesl si plecko. Řeč je o případu, který se odehrál během pátečního večera v hodonínském statku.

Zabil stokilového býka pro deset kilo masa

Hodonín – Aby získal deset kilo masa, vlezl do kravína a zabil stokilového býka. Pak ho naporcoval a odnesl si plecko. Řeč je o případu, který se odehrál během pátečního večera v hodonínském statku.

Kluci v akci vařili Chaloupkovy kančí řízky

Plzeň - Kančí maso se šípkovou omáčkou, řízky z divočáka a kančí ragú s brambory zapečenými na pivě vyvařovali ve středu u Chaloupků v hájovně poblíž zámku Kozel kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina, v televizi známí jako Kluci v akci.

Z půstu dají lidem na Haiti napít

Blanensko – Bez masa se nenajím, bez kávy neprobudím, bez večerního piva neusnu a bez televize se nezabavím. Každý kdo chce, se nyní může přidat k předvelikonočnímu odříkání a poznat, co k životu opravdu potřebuje a bez čeho se může obejít.

OBRAZEM: V Kelči se sešli milovníci masa

Kelč /FOTOGALERIE/ – Novou tradici se rozhodli založit lidé v Kelči. V prostorách tamějšího chovatelského areálu proto uspořádali setkání nad pochoutkami ze zabijačky.

Na obecní zabijačky zapomeňme

Chebsko – Tradice asi budou muset zůstat minulostí. Zákon na ně totiž ohled nebere. Už také na Chebsku při zabijačkách přivážejí maso hotové a připravené z masokombinátů.

Ve třetí výzvě uspělo celkem sedm projektů

Jilemnice – Už potřetí rozhodla Místní akční skupina „Přiďte pobejt!“ o přidělení dotací z programu Leader. Mezi obce a spolky tentokrát půjde přibližně 4,5 milionu korun.

Rozhovor s řezníkem Michalem Reichlem

Libchavy – Jestli se v sobotu během oslav masopustu dalo o někom říci, že měl plné ruce práce, pak určitě o řezníkovi Michalu Reichlovi (35) z Ústí nad Orlicí. A to doslova.

Utíkal s igelitkou plnou kradeného masa

Region - S igelitkou plnou kradeného masa a uzenin přistihli ve čtvrtek 4. února ve tři hodiny ráno policisté v Karolince devětačtyřice­tiletého muže z Vyškovska.

Orlický pitaval: Vrah potřeboval nůžky, váleček na nudle a paličku na maso

Rychnovsko – Brutální vraždy pro pár korun nejsou „výsadou“ pouze dnešní doby. Krvavé skvrny po zemi i stěnách rodinného domku v Pěčíně a žena ubitá válečkem na nudle a paličkou na maso jsou toho dokladem. Případ nese dataci roku 1990. „Byla to moje první vražda, když jsem začal pracovat u kriminálky,“ vzpomíná na téměř 20 let starý případ současný šéf rychnovských kriminalistů Zdeněk Hlaváček.

Vegetariáni protestují proti kampani za jedení masa

Varšava – Polští výrobci masa a uzenin chystají kampaň, která má spotřebitele přesvědčit o tom, že maso není nezdravé a že se po něm netloustne. Mají na to dostat peníze od Evropské unie. Plány řezníků a uzenářů se nelíbí vegetariánům, chystají vlastní akce.

Zabijačky: česká tradice, která zaniká

Svitavy – V posledních letech se rapidně snižuje počet domácích zabijaček. Lidé začínají čím dál častěji nakupovat upravené maso v obchodech. Klasická vesnická zabijačka totiž v dnešní době vyjde na několik tisíc korun.