Brno – Na startu jedenačtyřicet závodníků, v závodě desítky předjížděcích manévrů. A především hodně těsno na trati. Takovou premiéru zažil o víkendu brněnský motocyklový závodník Karel Abraham při úvodním závodě sezony mistrovství světa silničních motocyklů v Kataru.
Hradec Králové - V Královéhradeckém kraji loni klesla výroba masa bez drůbežího o osm procent na 23 629 tun. Propad produkce byl mírně nižší než v celém Česku, kde výroba masa klesla o devět procent.
Valašsko – Chov dobytka? Na Valašsku za poslední roky téměř vymizel. Ani prasata už téměř nikdo nemá, veškeré chovy se totiž zredukovaly za posledních deset let zhruba na třetinu.
Cheb, Karlovarský kraj - Jak to bude s dodávkou masa a uzenin do Karlovarské krajské nemocnice? Kolik za maso a uzeniny zaplatíte a kdo je bude do nemocnice dodávat?
Jablonec n. N. – Na dvaačtyřicetiletou majitelku provozovny Jídelna v Podhorské ulici v Jablonci čekal v pondělí 22. března ráno šok. Z dříve uzamčeného mražáku ji zmizelo třicet kilogramů masa různého druhu.
Karlovarský kraj – Jak to bude s dodávkou masa a uzenin do Karlovarské krajské nemocnice? Kolik za maso a uzeniny zaplatíte a kdo je bude do nemocnice dodávat?
Letovicko, Velkoopatovicko – Sedm milionů korun z evropských peněz letos rozdělí Místní akční skupina Partnerství venkova. Žádat o podporu mohou obce, svazky obcí, neziskové organizace či zemědělské podniky i soukromí zemědělci na Letovicku a Velkoopatovicku.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ – Před okny brněnské pivnice U putny jezdí po Václavské ulici neustále tramvaje, uvnitř je ale velice příjemně. V malé restauraci jsou stoly na sebe namačkány tak, že si hosté vzájemně vidí do talíře, to ale šéfkuchaři brněnské restaurace a hotelu Sharingham Jiřímu Vařílkovi tentokrát nevadí.
Ráno se z postele zvedáte jen s vypětím všech sil. Celý den funíte a těšíte se na večer, kdy do sebe naládujete před spaním hranolky. Tak vypadá život tlouštíka. Vím, o čem mluvím.
Neratovice – Mezi místními chovateli psů se v posledních týdnech šíří strach. Někdo, zřejmě z nenávisti ke zvířatům, rozhazuje po sídlišti otrávené návnady v podobě kousků masa. Jedovatou potravu v několika případech hodil i na pozemky rodinných domů.
Tachovsko - Projekt Jarmark bez hranic mapuje řemeslníky od Tachovska po Plzeňsko a na německé straně hranic. K dostání bude v sídle Místí akční skupiny Česká západ v Olbramově na Tachovsku.
Tachovsko – Místní akční skupina (MAS) Český les, občanské sdružení, vyhlásila pro všechny zájemce 3. výzvu žádostí o dotaci z Programu rozvoje venkova Osa IV. LEADER.
Ústí nad Labem – Vítězstvím v soutěži o nejlepší recept se může pochlubit Jana Tučková s receptem na Rumcajsův guláš. Celkem pro něj hlasovalo na webu Ústeckého deníku devatenáct čtenářů.
Podlipansko - Místní akční skupina, obecně prospěšná společnost Podlipansko vyhlásila dnem 1. března příjem žádostí pro čerpání prostředků alokovaných ve Fondu kultury a sportu.
Kněžpole – Velmi pestrý záběr měli lupiči, kteří se o víkendu 27.-28. února vloupali do rodinného domu v Kněžpoli. Nenechavci si odnesli nejenom zbraně a šperky, ale nepohrdnuli ani mraženým masem.
Hodonín – Aby získal deset kilo masa, vlezl do kravína a zabil stokilového býka. Pak ho naporcoval a odnesl si plecko. Řeč je o případu, který se odehrál během pátečního večera v hodonínském statku.
Hodonín – Aby získal deset kilo masa, vlezl do kravína a zabil stokilového býka. Pak ho naporcoval a odnesl si plecko. Řeč je o případu, který se odehrál během pátečního večera v hodonínském statku.
Strakonicko - Kapra, jehož maso by díky většímu podílu omega tři mastných kyselin prospívalo zdraví, bude už možná za dva roky možné zakoupit v obchodě.
Plzeň - Kančí maso se šípkovou omáčkou, řízky z divočáka a kančí ragú s brambory zapečenými na pivě vyvařovali ve středu u Chaloupků v hájovně poblíž zámku Kozel kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina, v televizi známí jako Kluci v akci.
Ústecko – Pokud jde o oblíbené jídlo a pití, mám rád všechno od masa a slivovičku, tvrdí kouč druholigového fotbalového lídra a úterní oslavenec Svatopluk Habanec
Blanensko – Bez masa se nenajím, bez kávy neprobudím, bez večerního piva neusnu a bez televize se nezabavím. Každý kdo chce, se nyní může přidat k předvelikonočnímu odříkání a poznat, co k životu opravdu potřebuje a bez čeho se může obejít.
Kelč /FOTOGALERIE/ – Novou tradici se rozhodli založit lidé v Kelči. V prostorách tamějšího chovatelského areálu proto uspořádali setkání nad pochoutkami ze zabijačky.
Chebsko – Tradice asi budou muset zůstat minulostí. Zákon na ně totiž ohled nebere. Už také na Chebsku při zabijačkách přivážejí maso hotové a připravené z masokombinátů.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Specialitou jsou teplá japonská jídla. Na grilech uprostřed stolů si mohou hosté sami podle chuti upravit marinované maso i zeleninu.
Jilemnice – Už potřetí rozhodla Místní akční skupina „Přiďte pobejt!“ o přidělení dotací z programu Leader. Mezi obce a spolky tentokrát půjde přibližně 4,5 milionu korun.
Libchavy – Jestli se v sobotu během oslav masopustu dalo o někom říci, že měl plné ruce práce, pak určitě o řezníkovi Michalu Reichlovi (35) z Ústí nad Orlicí. A to doslova.
Jižní Morava /AKTUALIZOVÁNO, ANKETA/ - Čerstvé jitrnice, škvarky i tlačenka na oblibě neztratily. Stále častěji se ale objevují na akcích pro turisty místo ve dvorech domů
Jižní Morava /AKTUALIZOVÁNO, ROZHOVOR/ - Čerstvé jitrnice, škvarky i tlačenka na oblibě neztratily. Stále častěji se ale objevují na akcích pro turisty místo ve dvorech domů
Region - S igelitkou plnou kradeného masa a uzenin přistihli ve čtvrtek 4. února ve tři hodiny ráno policisté v Karolince devětačtyřicetiletého muže z Vyškovska.
Rychnovsko – Brutální vraždy pro pár korun nejsou „výsadou“ pouze dnešní doby. Krvavé skvrny po zemi i stěnách rodinného domku v Pěčíně a žena ubitá válečkem na nudle a paličkou na maso jsou toho dokladem. Případ nese dataci roku 1990. „Byla to moje první vražda, když jsem začal pracovat u kriminálky,“ vzpomíná na téměř 20 let starý případ současný šéf rychnovských kriminalistů Zdeněk Hlaváček.
Varšava – Polští výrobci masa a uzenin chystají kampaň, která má spotřebitele přesvědčit o tom, že maso není nezdravé a že se po něm netloustne. Mají na to dostat peníze od Evropské unie. Plány řezníků a uzenářů se nelíbí vegetariánům, chystají vlastní akce.
Svitavy – V posledních letech se rapidně snižuje počet domácích zabijaček. Lidé začínají čím dál častěji nakupovat upravené maso v obchodech. Klasická vesnická zabijačka totiž v dnešní době vyjde na několik tisíc korun.