![](https://g.denik.cz/45/43/penize_1000_2000_ilustracni_bankovky_1_prazena-list-l.jpg)
Ve třetí výzvě uspělo celkem sedm projektů
Jilemnice – Už potřetí rozhodla Místní akční skupina „Přiďte pobejt!“ o přidělení dotací z programu Leader. Mezi obce a spolky tentokrát půjde přibližně 4,5 milionu korun.
Jilemnice – Už potřetí rozhodla Místní akční skupina „Přiďte pobejt!“ o přidělení dotací z programu Leader. Mezi obce a spolky tentokrát půjde přibližně 4,5 milionu korun.
Libchavy – Jestli se v sobotu během oslav masopustu dalo o někom říci, že měl plné ruce práce, pak určitě o řezníkovi Michalu Reichlovi (35) z Ústí nad Orlicí. A to doslova.
Jižní Morava /AKTUALIZOVÁNO, ANKETA/ - Čerstvé jitrnice, škvarky i tlačenka na oblibě neztratily. Stále častěji se ale objevují na akcích pro turisty místo ve dvorech domů
Jižní Morava /AKTUALIZOVÁNO, ROZHOVOR/ - Čerstvé jitrnice, škvarky i tlačenka na oblibě neztratily. Stále častěji se ale objevují na akcích pro turisty místo ve dvorech domů
Region - S igelitkou plnou kradeného masa a uzenin přistihli ve čtvrtek 4. února ve tři hodiny ráno policisté v Karolince devětačtyřicetiletého muže z Vyškovska.
Mladá Boleslav - Místo plného břicha teď možná poputuje do vězení.
Rychnovsko – Brutální vraždy pro pár korun nejsou „výsadou“ pouze dnešní doby. Krvavé skvrny po zemi i stěnách rodinného domku v Pěčíně a žena ubitá válečkem na nudle a paličkou na maso jsou toho dokladem. Případ nese dataci roku 1990. „Byla to moje první vražda, když jsem začal pracovat u kriminálky,“ vzpomíná na téměř 20 let starý případ současný šéf rychnovských kriminalistů Zdeněk Hlaváček.
Varšava – Polští výrobci masa a uzenin chystají kampaň, která má spotřebitele přesvědčit o tom, že maso není nezdravé a že se po něm netloustne. Mají na to dostat peníze od Evropské unie. Plány řezníků a uzenářů se nelíbí vegetariánům, chystají vlastní akce.
Ústí nad Labem – Soutěž o nejlepší čtenářský recept vyhrála ve třetím týdnu letošního roku Babiččina sekaná od Jany Pravdové.
Znojmo /BYLY JSOU A BUDOU/ - Už padesát let mohou milovníci masa kupovat v zavedeném obchodě masné výrobky i zabíjačkové pochoutky
Svitavy – Lidé už nedělají domácí zabijačky. Staly se totiž drahou záležitostí.
Svitavy – V posledních letech se rapidně snižuje počet domácích zabijaček. Lidé začínají čím dál častěji nakupovat upravené maso v obchodech. Klasická vesnická zabijačka totiž v dnešní době vyjde na několik tisíc korun.
Vsetín - Zelenina nezelenina, hlavně, že děti k jídlu nikdo nenutí. Dobře si vzpomínám na to, jak před dvaceti lety v naší školní jídelně putovalo maso tajně pod stolem, až skončilo v igelitovém sáčku pečlivě schovaném pod svetrem.
Afrika, Zimbabwe – Africká cesta dvojice vojkovických dobrodruhů Andrey a Reného pokračuje.
Děčín – V prvních dvou vzájemných duelech druhé hokejové ligy si hráči HC Děčín na celku SHC Maso Brejcha Klatovy pošmákli a dvakrát vyhráli.
Kyjev/Praha – Ukrajinští policisté spolu s tajnou službou zlikvidovali v západoukrajinském městě Chmelnyckyj zločineckou síť, která dodávala sexuální otrokyně do Česka. Informovala o tom agentura Ukrinform s odvoláním na místní úřady.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/ – Soutěž o nejlepší recept zná dalšího vítěze. V hlasování na webu Ústeckého deníku vyhrály mezi čtenáři Kuřecí nudličky se žampionovou směsí od Veroniky Drápalové.
Ukrajina – Ukrajinští policisté spolu s tajnou službou zlikvidovali ve městě Chmelnyckyj zločineckou síť, která dodávala sexuální otrokyně do Česka. Informovala o tom agentura Ukrinform s odvoláním na místní úřady.
Reklamě je jednoznačně těžké odolat. Koneckonců od toho také přece je, a tak se na vás sype nejen z televize, rádií, ale také z poštovní schránky.
Pelhřimov – Supermarkety ohrožují včetně drobných obchodníků i provozovatele tradičních masen a řeznictví.
Děčínsko – Maso koupené od pytláků může být člověku smrtelně nebezpečné. Lesní zvěř totiž přenáší hned několik nebezpečných a nakažlivých nemocí.
Děčínsko – Na černo koupené maso od pytláků může být člověku smrtelně nebezpečné.
Některá města chtějí zpátky peníze, a to po státu, který jim je rozesílá a rozesílat bude. Na vině je chyba tvůrců zákona, takže se přišlo na to, že se miliony nemusely odvádět.
Ústí nad Labem /HLASUJTE/ – Vítězem dalšího čtenářského kola v roce 2010 o nejlepší recept se stala Eva Jáklová s receptem Kuře alkoholik.
Třeboň– Vzdělávací projekt, do kterého se nyní mohou zájemci hlásit, jim může zdarma zajistit získání certifikátu odbornosti vcestovnímruchu.
Seriál - Dostali jsme se do závěru našeho seriálu. V něm si připravíme opravdu báječné kapří řízečky bez kostí!
Vodňany – Nové kapří maso by mohlo zlepšit stravovací návyky konzumentů a pomoci v boji s kardiovaskulárními nemocemi.
Tachovsko – Místní akční skupina (MAS) vyhlašuje dětskou výtvarnou soutěž o podobu loga, které by používali místní výrobci a řemeslníci působící v našem regionu při značení svých výrobků.
Strunkovice nad Blanicí – Spokojenost, tak přesně tímhle slovem označili obyvatelé městyse novou službu, která tu od čtvrtka začala fungovat. Úderem desáté hodiny dopoledne si totiž každý týden budou moci koupit čerstvé maso.
Pardubice - Zloděj se vloupal do výrobny lahůdek. Odtud si odnesl peníze a šedesát kilo dušené šunky!
Jindřichohradecko – Supermarkety ohrožují včetně drobných obchodníků i provozovatele tradičních masen a řeznictví.
Jindřichohradecko – Supermarkety ohrožují včetně drobných obchodníků i provozovatele tradičních masen a řeznictví.
Brno - Některé restaurace se z výsledků testu poučily. Jedna poslala kuchaře na školení, jak připravovat dezerty, další upravily jídelní lístky.
Třebíč – Poušov – Na 160 metráků vánočních ryb letos přichystala pro zákazníky Rybí líheň Poušov, s.r.o. v Třebíči, největší svého druhu v dřívějším komunistickém Jihomoravském kraji. Jde o hospodářství Moravského rybářského svazu.
Olomouc – Smažený kapr o Štědrém večeru zavoní ve většině domácnosti. Ale co jindy v roce? Česká ryba bohužel zaostává. Na českém kapříkovi si tak paradoxně pochutnávají v přímořských zemích, kam je tuzemští rybáři vyvážejí.
Ústí nad Labem /NOVÉ HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/– Vítězem čtvrtého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem Guláš bez míchání.
Polička - Masokombinát podepsal se společností Makro smlouvu o vytvoření nové platformy pro zpracování masa.
Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Jídelní lístek obsahuje všechny druhy masa, nechybí v něm ani specialita z jehněčího.
Litoměřice – Dobrou zprávu pro všechny spotřebitele asijských pochoutek z Litoměřic přinesli ve středu pracovníci litoměřického pracoviště Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje (KHS ÚK). Při kontrole vietnamských bister nebylo zjištěno, že by zde připravované pokrmy měly co do činění s vepřovým masem, pocházejícím z nelegální porážky prasat v Lovosicích.
Bezděčín - Při domácí zabijačce je platná každá ruka. Nikdo nezahálel a všichni měli práce nad hlavu. Za odměnu jsme dostali výslužku
Nová Ves – Celkem pět kusů uhynulé srnčí zvěře bylo myslivci postupně nalezeno v okolí obce Nová Ves na Velkobítešsku. Pytlák na území honitby Borovina-Vidonín před asi dvěma týdny postřílel nejen tři dospělá zvířata, ale i dvě zhruba roční srnčata.
Vrchlabí– Místní akční skupina Krkonoše vyhlásila vsouladu se Strategickým plánem Leader a Programem rozvoje venkova výzvu kpředkládání projektů.
Šaratice /VIDEO, FOTOGALERIE, REPORTÁŽ, AKTUALIZOVÁNO/ - Vedení Šaratic připomenulo atmosféru vesnických zabijaček
Lovosice /FOTOGALERIE/ - Nelegální porážku prasat a nepovolenou výrobnu v bývalém areálu zahradnictví v Lovosicích přišli zkontrolovat ve čtvrtek pracovníci Veterinární správy z Litoměřic.
Ústí nad Labem /FOTO,HLASOVÁNÍ UKONČÍME V 11.00/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Marie Šímová s receptem „Kuře s hlívou ústřičnou“.
Amsterdam – Už za pár let budou v obchodech možná běžně k dostání párky a jiné pochutiny vyrobené z umělého vepřového masa.
Třeština - Tři letní duby a patnáct javorů vysadili podél cest v třeštinské osadě Háj členové Místní akční skupiny (MAS) Mohelnicko spolu se zaměstnanci obce a členy jezdeckého oddílu, který má na Háji svůj areál.
Brno /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - Na minutkách i hotových jídlech si hosté pochutnají. V restauraci však chybí uklízečka.
Ústí nad Labem /FOTO, HLASOVÁNÍ DO 12.00/ – Vítězem druhého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem „Kuřecí játra se šťávičkou“. Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Rybí polévka, bramborový salát a obalovaný kapr – to je tradiční představa svátečního štědrovečerního menu. Slavnostní stůl si žádá slavnostní pokrm. Možností je ale více.